Şimdi Ara

Roll Bar hakkında bilgi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda ramazanın da etkisiyle kazalar arttı ve yakın bir zamanda bi arkadaşımı kaybettim önceden de düşünüyordum ama şimdi daha çok düşünüyorum herhangi bir araca roll bar yaptırmak mümkün mü ? maliyeti ne kadar olur ? Türkiyede nerede yaptırılabilir ? arabada ne gibi farklılıklar olur illa arka koltukları iptal etmek gerekir mi?

Biliyorum çoğu kişi saçma bulacak ama gerçekten korkuyorum trafik kazalarından arabanın takla atması (arkadaşım elektrik direğine çarpınca direk üstüne düştüğü için öldü) böyle direğe yüksek hızda çarpma gibi olaylarda eminim can kurtarıcı rol oynar bu roll bar, soruyorum burada ama yani yaptırma ihtimalim düşük yani daha çok merak ettiğim için soruyorum o yüzden tavsiye değil bilgi&teknik bilgi istiyorum.

• Roll cage olarakta araştırabilirsiniz. Pek bir bilgim yok ancak daha çok takla ,yandan gelen darbeler gibi durumlarda işe yarıyor bildiğim kadarıyla .
  • İstenildiğinde her araca sabit ve tak çıkarlı cage sistemi yaptırılabilir bu kişinin göze alabildikleri ile ilgili binek araçlara bar mantıklı değil yaptıranların çoğunluğu gösteriş uğruna bunu yaptırdı ve öyle çok bilgili değiller. Şunu bilin yeterli oturma grubu değişmeden uygulanan bu yapılar ölümü yaklaştırır ölümden korumaz.
  • Bence daha sakin ve yavaş araç kullanmaktan yana kullanın tercihinizi.

Bilimum Rollxxx düzenekli ralli araçlarında bile ölümler gerçekleşebiliyor..
  • Takladan koruyabilir ama direkten hiçbir şekilde kurtulamazsınız. Madem bu kadar korkuyorsunuz 90 ı geçmezsiniz. Emniyet kemerinizi sürekli takarsanız da taklada ölme olasılığınız oldukça düşer...
  • Roll cage yapımı öyle çok basit değil, yarışlarda kullanılanlar için belli standartları falan var yani gerçekten bu işten anlayan birine yaptırmanız lazım. Birde bildiğim kadarıyla bu metalk barlar şaseye sabitleniyor dolayısı ile baya zor ve maaliyetli bir işlem olacaktıri

Offroad araçlarına uıygulananlar aracın içesinden geçmiyor sanırım ama yarış otomobillerindekiler arka koltuğu iptal eder.
  • Aracin ici komple sokulcek arka koltukları unut aracin şase si elden gecicek roll cage şase ye kaynaklanicak, kisacasi kolay bir is tuzludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park Assist hakkında bi soru
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Spor koltuk, spor emniyet kemeri ve kask kullanılmadığı sürece, roll cage kafanızı daha kolay dağıtmanıza yarar. Ayrıca kask vs de kullansanız çok süratli kazalarda burnunuz kanamaz ama iç kanamaya engel olamazsınız.

Yani korku çözüm değil, yavaş ve dikkatli araç kullanmak, maddi gücün yettiğince yüksek segment ve güvenlik donanımlarından feragat edilmemiş otomobilleri tercih etmekten başka yapabileceğiniz Allahtan hayırlı bir ölüm dilemek olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğerlerinden biraz daha sağlam bir araç almak ve yavaş gitmek çok daha mantıklı olacaktır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün mertepe yekpare şasi li, ncap puanları zirvede olan, hacimsel olarakta büyük araçları tercih etmekte fayda var, dediğiniz gibi araç çok sert olursa bu sefer iç kanamadan hıkık durumlarıda var, geçen günkü bir kazada otomobilin üstüne yolda giderken tırın üstünden kepçe düşmüştü, rol bar olsa neye yarar ki, haber spikeri bile direkt pestil olmuşlar dedi, ceset bile yok ortalıkta ...

http://haber.mynet.com/sinopta-katliam-gibi-kaza-7-olu-643955-yasam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro_g -- 3 Ağustos 2012; 22:50:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.