Şimdi Ara

Röleyle 220v kontrol hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde alkış ile röle çeken devrem var. Bununla şerit led kontrol edebiliyorum role bacaklarına bağlayarak. Ama bir arkadaşım florasan da kullanmak istiyor. Bunun için hangi bacaklarına bağlamalı floransanın bir kutbunu.
    Yani floransanın bir kutbu şebeke kablosuna. Diğer kutbunda role den geçen şebeke kablosuna bağlanacak. Ledi kontrol ettiğim bacaklarla mi yapılacak bu. Yani aynı bacaklara mi bağlanması lazım ben resimdeki devrede rölenin altındaki sağ 2 nokta ile kontrol ediyorum ledleri. Aynı şekil demi bağlamak lazımdır 220v olunca da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elektronikten anlayan biri bu soruyo soruyorsa vay halimize allahtan doktor değilsin la onumu kesiresiz bunumu desen hasta gitti..
  • Şimdi siz bir röle ile floresan kontrol edecekseniz bi bacağı anahtar gibi röleden geçrirsiniz

• Röleye enerji verdiğinde kısa devre testi yap, kısa devre olan uçların birine anahtarın bir ucunu, diğer uca da anahtarın diğer ucunu bağla. Sığarsa devreyi duvara göm.
    Bu arada 555 timer mı kullandınız yoksa alkışla açılıp kapanan bir devre mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyslamdunker

Röleye enerji verdiğinde kısa devre testi yap, kısa devre olan uçların birine anahtarın bir ucunu, diğer uca da anahtarın diğer ucunu bağla. Sığarsa devreyi duvara göm.
    Bu arada 555 timer mı kullandınız yoksa alkışla açılıp kapanan bir devre mi?

Şerit ledi anahtarladigim bacaklara bağlamasını söyledim .

Devre cd4011 entegresi üzerine kurulu. Alkış yada aynı şiddette ses ile röle çekiyor. Bu şekilde röle bacaklarına bağlanan kablo kısa ve açık devre oluyor .

• Röle çalıştığında kısa devre gösteren bacaklarından birine 220V ver.(COM) diğer ucunada floresan beslemesinin bir ucu bağla.(NO)Floresan boşta kalan kablosunuda prize ver.
    Yani prizdeki enerji rölenin kontağına gelir bekler. Röle kontağı çekildiği an kısa devre olan uç ile floresan lamban yanar.
  • Röle envesörünün kapasitesini kontrol ettiniz mi? Kaç Volt kaç Ampere kadar dayanıklı ? Kontakların yapışık kalma ihtimali yüksek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    220v ile ldr li devre yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam üzerinde yazıyor kaç voltta kaç ampere kadar çalışacağı . Hallettim bağlantıyı teşekkür ederim yine de

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.