Şimdi Ara

röle ve pic kullanmayı bilmeyen bir insan için basit bir proje

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım kapanınca devreye akım gitsin, 1 saat sonra akımı kessin istiyorum. tek istediğim bu. kafam hali hazırda açık ve geniş bir alanı var sorun olmaz yani malzeme bölümü -abartmadıkça -

usb çıkışını kullanamam sanırım kapanıp kapanmadığını anlamak için. çünkü anakartta bir sorun var, çalışırken de devam ediyor usbden güç vermeye. fanlar olabilir ama. oradan bir hat çekebilirim. adaptörü prize takıyorum, 12v-5v gibi bir şeyle çalışmıyor yani direk 220v.

nasıl bir şey yapabilirim risksiz olarak ? arduino ve temel entegreleri kullanan birisiyim, bulamadım ne yapabileceğimi. yardım ederseniz güzel olur.

• USB'den elektrik gelmesi arızadan dolayı değil. Normal bir durum çünkü USB klavye ve mouse'a sistemi uyandırma amaçlı kullanılmasına olanak sağlamak için USB'den elektrik verilmesi gerekiyor. Molexlerden faydalanabilirsin ancak. Bilgisayarın kapandığında molexlerden de elektrik gelmeyeceğinden sistemin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin. Bir röle veya opto-coupler ile PIC'in molexde elektrik olup olmadığını ve dolayısıyla da bilgisayarın açık olup olmadığını anlarsınız. Daha sonra PIC'e bu bacağın durumunu izletip bilgisayar kapandığında cihazınızı çalıştırıp 1 saatlik bir bekleme yaptırdıktan sonra cihazınızı kapattırabilirsiniz. Tabii bunu yaparken yine bir röleye ihtiyacınız oalcak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.