Şimdi Ara

Rogue İçin Silah Tavsiyesi -nelere dikkat edilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • silah derken söylemek istediğim dagger , sword vs şimdi anlamadığım şeyler var şimdi bunların damage aralıklarımı önemli yani 39-56 gibi yazankısımmı yoksa damage per second kısmımı ayrıca speed i çok önemlimi

şimdi birkaç örnek yazıcam
    elimde bitane sword veya mace var 56-81 damage aralığı 2.60 speedi 24.3 damage per second ı var , alternatif olarakbir dagger var 44-65 damage aralığı 30.2 damage per secondı var speed 1.80 şimdi bunlardan hangisini seçmeliyim örneğin.

ayrıca ufak bir soru daha ekliyim benim neleri yüksek tutman lazım agilit , intellect ... ?

• quote:

Orijinalden alıntı: devilmc

silah derken söylemek istediğim dagger , sword vs şimdi anlamadığım şeyler var şimdi bunların damage aralıklarımı önemli yani 39-56 gibi yazankısımmı yoksa damage per second kısmımı ayrıca speed i çok önemlimi

şimdi birkaç örnek yazıcam
    elimde bitane sword veya mace var 56-81 damage aralığı 2.60 speedi 24.3 damage per second ı var , alternatif olarakbir dagger var 44-65 damage aralığı 30.2 damage per secondı var speed 1.80 şimdi bunlardan hangisini seçmeliyim örneğin.

ayrıca ufak bir soru daha ekliyim benim neleri yüksek tutman lazım agilit , intellect ... ?

Kullandığın talente göre seçeceksin.Combat seçtiysen yavaş silahlar(ki bunlarda mace,sword oluyor), Asassination veya Sub seçersen dagger kullanıcaksın backstab vs kullanabilesin.
    Yani tamamen senin elinde.

• peki ozaman araya bi soru daha sıkıştırıyim bu combat , sub ve backstab nedir ne fark eder ?

bide silah tipi tamam ancak dikkat etmem gereken şeyler ne ilk başta yazdığım soruyu tekrarlıyorum sayın baştan yazmıyim
  • Roguenin 3 ayrı talent ağacı işte .

Assasination
    Combat
    Subtlety

Assasination için dagger kullanmalısın multilate ve backstab gibi skiller için .

Combat için sword , mace , axe gibi silahlar kullanmalısın.

Subtlety için dagger kullanmalısın .

Edit : Intellect hiç bi işine yaramaz . Agility , attack power senin daha çok işine yarar . Silahlar içinse talent ağacından hangi talentte gittiysen ona göre kullanırsın . Ama unutma hızlı silahı off handa tak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolnedra -- 22 Nisan 2011; 0:23:27 >
  • yani onemli olan talenttr gore silah secmek peki sub la ass talenti arasindaki fark ne ?

birde hala anlamdagim iki sey var elimde 2tane dagger varsa biri 26.4 damage per second ve damage i34-56 araligindaysa diger dager da 30.3 damage per second ve 24-46 damage araligindaysa hangisini secmeliyim birde

speeddeki deger dusuksemi daha hizli yukseksemi yani speedi 1.80 yazanmi 2.60 olanmi daha hizli
  • Ne kadar düşükse o kadar hızlı oluyor 2.60. 2.50 .2.40. ........1.80 ve en son 1.40 gördüm ben ama artık cata da okadar hızlı dagger yok arkadaşların dediği gibi hızlı olanı off hand koy zaten karakterin ekranında toplam yapabilceğin dps yazar ordan karşılaştır.
  • anladim hiz olayini ama su damagele ilgili sorumuda net olarak cevaplarsaniz sevinirim bi oncek mesajimdaki soruyu diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • main hande yavas dagger alacaksın zaten max 1.90 olabiliyor..
    2 dagger var biri 1.40sa dpsi 30sa, digeri 1.80se dpsi 26 ise yinede main hand olarak 1.80 lik olanı kullanmalısın.. ama aralarında ucurum varsa 1.40lık olanı gecici süre ile main hande koyabilirsin..
  • Yazacagım sayısal değerler tamamen sallamadır. Sadece arkadaşı az aydınlatması için yazılmıştır. Sonra kimse gelip huaaa noob o ölemi olur falan demesin =)

Şimdi örnek veriyorum
    Silahın Hızı : 1,80
    Damage : 50-60
    Damage Per Second : 30

Yani bu silah hiç bişey yapmasan ekstra itemin falan olmasa saniyede 30 hasar yapar ortalama adama. Ama başka bi silah vardır

Silahın Hızı : 1,40
    Damage : 40-50
    Damage Per Second : 35

bu silah daha hızlıdır ama damagei düşüktür. Damagei düşük olsa bile diğerinden daha çok DPSi olabilir. Çoğu kişi sağ eline ortalama 1,80 hızında bir dagger alır sol elinede alabildiği en hızlı silahı alır. Sol eldeki silahın damagei düşük olur ama hızlı olduğu için karşı tarafa çok daha hızlı zehir vurur yavaş silaha göre. Ayriyetten bazı arkadaşlar combatsan axe-sword-mace-fist gibi silah kullanırsın demişler ama combatda gayetde güzel dagger kullanılır ama kasar o ayrı bir mesele tabiiki =) anladığım kadarıyla karakterin leveli düşük şu an için. Bence kendini daggera alıştır sen 2 talent açılır ilerde birini assasin yaparsın birini subtlety öyle takılırsın =)

• anladım çok teşekkürler detaylarıyla üşenmeden yazdığınız için
  • Sana tavsiyem combatla kas.Assasin veya subtitleyle pvp yap
  • bence en kolay kasılan talent sub... mobun yanına stealth gidip tek ambush vurunca büyük ihtimal ölüyor ölmese bile cheap shot - backstab-backstab yapınca ölüyor.. sonraki moba cheap shot cdde oldugu için kidney shot- backstab - backstab yapıyorsunuz. böylece hic damage almadan mob kesebiliyorsunuz.. ayrıca arada gange gelen olursa sub sayesinde zorlanmadan alabiliyorsunuz..

diger türlü combat ve asas kasarken hem moblar daha geç ölüyor hemde çok hasar alıyorsunuz.. ama dungeonlarda özellikle asas takılmanızı tavsiye ederim..
  • rogue icin agility , attackpower, hit,crit onemlidir düsük lvllerde. çok miss oluyorsa hitli itemler kullan biraz. intelligent büyücüler icin filan gecerlidir.

rogueda herzaman ama herrrzaman main hand yavas silah, offhand hızlı silah kullanılır. offhand 1.40 gibi hızlı silahları kullan.

silah hızı, damage i vs ile ilgili sizi bilgilendireyim.

silah 1:

silahın Hızı : 2 sec
    Damage : 50-70
    Damage Per Second : 30 (DPS)

silah 2:

silahın Hızı : 3
    Damage : 80 - 100
    Damage Per Second : 30 (DPS)

şimdi silahlara bakalım. ikisininde dps i aynı. aynı lvldeki silahlar ortalama aynı dpste olur. peki hangisini kulanmak lazım. öncelikle dpsi yüksek olan genel olarak daha iyidir.

silahın hızı: otoattack da silahın kaç saniye de 1 vurdugunu gösterir. yani sayı 2 ise o silah 2 sn 1 vurus yapar demek

damage: silahın attackpowerın etkisi olmadan yaptıgı hasardır. buna attackpower vs etki eder ve bu damage artar. mesela damage : 90-110 diyorsa bu silah attackpowerın sıfır ise ve vurdugun adamında armoru sıfır ise 90-110 arası vurur demektir.

damage per second(DPS): saniye basına karsılık gelen damage demektir. 1. silah 2 sn de bir 50-70 arası vurur, ortalama 60 dersek, 2 saniyede bir 60 vurur yani 1 saniyede 30 ortalaması vardır. 2. silah 3 saniyede 1 80-100 vurur. ortalama 90 dersek , 3 sn de 1 90 vurur, yani saniye basına ortalama 30 damage verir.

peki ikisi de saniye basına 30 damage veriyorsa farkı nerede? rogue ele alalım ve sinister strike ı ornek verelim. sinister strike derki: (sallıyorum) weapon damage %200 , plus 300 damage. yani silah damageinin 2 katına 300 damage ekleyip vurur.

hızlı silahla vurursak ortalama 60 vuruyordu, sinister ile vurdugumuzda 60*2+300= 420 vurur.

yavas silahla vurursak ortalama 90 vurur dersek 90*2+300= 480 damage vurur.gordugunuz gibi 2. silahın damage i daha fazla. demekki özel skill kulanrak yaptıgımız saldırıların damageinin artıması için özellikle silahın yavas olması önemli. yani skill silahın damageinin üzerine damage koydugundan silah ne kadar yüksek damage e sahipse(dps degil, damage) ekranda o kadar cok fazla damageler goruruz.

offhandde ise rogueun shiv(adı boyleydi galiba) haricinde herhangi bir skili yoktur. yani offhand otoattackta devam eder. o yüzden hızlı silah tercih edilirki poisonlar daha sık olarak damage vursun. cünkü poison silah damageine bakmadan belli bir damage vurur.

mutilate de 2 silahla birlikte vurus yapalır. ama mutulate kulanan roguelar bile offhandi cok hızlı olan silahları tercih ederler , çünkü posion (instant poison) daha sık damage vurur. poison damage i > mutulate damage i

tabi bu roguelar için gecerli. enhancemetn shamanlarda ise offhand de , main handde mümkün olan en yavas silah secilir. her clasın mekanigi farklıdır.

silahların damage,hız, DPs hesabını umarım acıklayabilmişimdir.

ha birsey daha ekleyim, rogueda questleri assasination olarak yap. yok yartıgın arkasına geceyim , yok onu dondu , dur stun edeyim filan inan bayıyor bir süre sonra, mutilate de 1 vurusta 4 kombo birikiyor, eviscrate ile oluyor yaratık.

sakın level kasmayı combat talentiyle yapma. 2-3 yaratık kesmede 1 bandaj harcarsın. combat level kasarken ölüm, ızdıraptır. rogue dan bezdirir. denemesi sana kalmış..

ayrıca yukarıdaki silah soruna gelirsek, assasination yada sub gidiyorsan kıç damagei yüksek olan silahı seç. kıç damage demek, silahın 40-56 aralıgındaki 56 yı ifade eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 23 Nisan 2011; 13:53:52 >

• ok. rogue oynayan arkadaslar detayı daha iyi bilir , 2-3 sene once oynadım en son rogue u, detayları bilmiyorum. sende benim hatalarımı düzelt dur. hah işin gücün yok dimi
  • Ben yanlış bişey yazdıysam sen düzeltirsin. olayları kişiselleştirmekte türk milletinin üstüne yoktur
  • druen eline sağlık çok yardımcı oldun , diğer arkadaşlarada teşekkürler peki bu poison dediğiniz nedir hani satıcıdan alıp dagger a sürdüğümüz poisonlarmı
  • Evet poisonlarda aynen söylediğin gibi daggerlara sürülenler oluyorlar.Mob keserken level kasarken kullandığında etkisini anlarsın daha rahat kesersin bu posionlar ile.
  • druen eline sağlık. Wow a yılbaşında başladım.İlk Blood Elf Rouge açtım, combat rouge olarak kasıyorum(69 lvl).Dediğin gibi ise hemen combattan vazgeçip sup deneyeceğim...Bazen gerçekten bezdiriyor.. Heleki pvp de hemen kaçıyorum ortamdan :D
  • ya peki bu pvp de attıkları bi skil var bişeyler dönüyo kafamda vuramıyorum o geçene kadar :) druiddi sanırım attan neyle geçer bu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.