Şimdi Ara

rodajı sonradan tamamlamak mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • araç rodajı konusunda şöyle bir yazı var

    http://www.modifiyem.com/forum/f51/yeni-otomobillerde-rodaj-63444/

    bende aslında bu devirde araç rodajı mı kaldı diye düşünüyordum ama yazıdan okuduğum kadarıyla motor teknolojisi yeni de olsa arabaya rodaj gerekiyormuş, şimdi ilk kullanımdan beri rodajlamayıp sakin kullanılan bir arabayı sonraki km ler boyunca açmak ya da " sağırlığını " gidermek mümkün müdür. Bir de rodaj süresince sentetik yağ yerine mineral yağ konulması daha yararlı oluyormuş ?

    ben yine de bi kez daha sorayım 2011 model araçlarda bile hala rodaj kaldı mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lehonour -- 4 Aralık 2011; 22:17:33 >







  • Rodaj var tabiki.Hernekadar lazer teknolojiside kullanılsa motordaki bazı parçalar birbirini çalışarak tamamlıyor.Aşınma vs gibi olaylar olduğu için ilk 1000 km fazla zorlanılmaması gerekir. Ve ondan sonrada sağır olmaması için yeri geldiğinde devirli sürmen gerekiyor.Bu sağırlık denen olay ne yazıkki gerçek..
  • Her arabanın rodajı olmalıdır hocam. Çevremizde bir çok örneği var, iki aynı aracın yakın km de olanlarının bile performans farklılıkları oluyor.

    En basitinden aldığımız bir cep telefonunu bile ilkten 8 saat şarza sokuyoruz. Her yeni şeyin belli bir özeni olmalıdır.

    Sonradan yapmanın bir faydası olacağını zannetmiyorum açıkçası. Rodaj yok diye ilk km'lerde sıkıştırılan bir aracın motor ömrü kısalır, ani frenlerden kaçınmazsanız diskleriniz aşınır vs..

    İlk 1500 km 3.000 deviri geçmemeyi, ani frenlerden kaçınmayı öneriyorum. Turbolu araçta ekstra özen gösterilmeli bir de. Çalıştırırken beklemeye vs.

    1.500 2.000 arası devirli kullanın, redline!a yaklaşın, ani devir düşürün ve yükseltin. 2.000 den sonrası artık normal kullanım.

    Rodaja dikkat edilen bir araç kendisini belli eder.

    Araçların kullanım kitapçığında da yazar ilk km'lerde ani frenlerden ve çok yüksek devirlerden kaçının diye.

    Her parçanın birbirine alışma süreci varıdır.

    Astra'amı ilk aldığımda yakıt ortalamam 14 litre idi. Yarım depo sonra 9 'a sonra 8 'e indi aynı güzergahı kullanmama rağmen.

    Sonra 6.5 -5 gibi değerler elde ettim ama he 1.500'den sonra.




  • Yalnız bu sıfır telefonu uzun süre şarjda bırakma olayı artık tarih oldu.

    Şarj işlemi bitti yazısını gördüğünüz anda şarjdan alabilirsiniz. Zaten almasanızda birşey farketmiyor. Telefon pile giden akımı kesiyor.

    Rodajla telefon şarjının tek benzer yanı telefon ilk alındığında atıyorum 20 saat dayanıyorsa, 1-2 hafta sonra 25-30 saate çıkabilir. Yani pilin tam performansına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.