Şimdi Ara

Roccat Kave Alternatifi (Gerçek 5.1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.5 sene kadar x-fi titanium ile roccat kave kullandım, fakat mikrofonunun ve titreşim kısmının arıza yapmasıyla birlikte garantiye gönderdim fakat
    distribütörün elinde aynısı olmadığı için tamir/değişim(tamir olmuyor sanırım, direkt yenisini veriyorlar zaten) yapamadı ve aldığınız firmaya iade edin diye bir
    belgeyle birlikte gönderdi. Aldığım firmada da olmadığı için bana muhtemelen fatura bedelini verecekler. Bu üründen bulamadığımızı varsayarak yerine ne almalıyız ?
    Kendinden ses kartlı sanal modelleri düşünmüyorum, çünkü dediğim gibi x-fi kullanıyorum ve kave gibi gerçekten 6 hoparlör içeren ve 5.1 konnektörleri bulunan
    bir model arıyorum. Aslında yurtdışında bu modelin daha da üstü olan 7.1 razer tiamat modeli var ama Türkiyede bulunmuyor, gerçi olsa da fiyatı geçirirler.
    Ben yine de sıfırını bulup teslim edin diye direteceğim, çünkü o tarihte aldığım fiyattan kave de bulmam imkansız.

• Önerisi olan yok mu arkadaşlar ?

Benim araştırmalarım sonucu sıralamam şu şekilde, ama bilmediğim ekstra bir ürün tavsiyesi verebilecek olursa memnun olurum. Veya listemdeki ürünler hakkında olumlu-olumsuz yorum yapacak vs.

1. Razer Tiamat 7.1
    2. Psyko Carbon / Krypton
    3. Tritton Ax Pro / Sharkoon X-tactic digital/pro
    4. Roccat Kave 5.1
    5. Speedlink medusa 5.1 Station / Home (artık pek bulunmuyor)
  • Roccat kave 5.1 ve Playvision HST-51 5.1 sahibiyim. İkisini de kullanan birisi olarak Playvision HST-51 modelini çok daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. Titreşimi ve sub performansı kesinlikle daha iyi. Benim gözümde Roccat ın tek avantajı kablo boyunun biraz daha uzun olması.

Diğer belirttiğiniz modelleri kullanmadığım için yorum yapamam ama size kesinlikle Playvision HST-51 modelini denemenizi öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_57497840/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57497840

http://www.ereyon.com.tr/urun/playvision-hst-51-true-surround-5-1-oyun-kulakligi.aspx

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

Roccat kave 5.1 ve Playvision HST-51 5.1 sahibiyim. İkisini de kullanan birisi olarak Playvision HST-51 modelini çok daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. Titreşimi ve sub performansı kesinlikle daha iyi. Benim gözümde Roccat ın tek avantajı kablo boyunun biraz daha uzun olması.

Diğer belirttiğiniz modelleri kullanmadığım için yorum yapamam ama size kesinlikle Playvision HST-51 modelini denemenizi öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_57497840/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57497840

http://www.ereyon.com.tr/urun/playvision-hst-51-true-surround-5-1-oyun-kulakligi.aspx

İyi forumlar.

Müzik dinlerken basları nasıl buldunuz acaba roccat'e göre ? Roccat'de baslar çok iyiydi, onun eşdeğeri veya daha iyisiyse çok iyi olur.

• Müzik için bu kulaklıklar yerine koss PortaPro öneririm. Çünkü bu kulaklıklar bass bölümlerinde titreşim verdikleri için biraz enterasan bir durum oluyor. Ben sadece film için kullanıyorum her ikisini de ama eğer ille de karşılaştırmak gerekirse playvisionun bass lı yerlerde verdiği titreşimin daha yoğun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • quote:

Müzik için bu kulaklıklar yerine koss PortaPro öneririm. Çünkü bu kulaklıklar bass bölümlerinde titreşim verdikleri için biraz enterasan bir durum oluyor. Ben sadece film için kullanıyorum her ikisini de ama eğer ille de karşılaştırmak gerekirse playvisionun bass lı yerlerde verdiği titreşimin daha yoğun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Titreşimden ziyade x-fi titanium ile roccat kave + cmss ile birlikte müzik dinlerken baslar çok doygundu. Zaten titreşimi açmıyordum ben.
    Şu derin bass takıntısı yüzünden gidip Sony XB1000 bile almak istiyorum ama Türkiye'de yok... Almanyadan tiamat 7.1 elite da düşünüyorum bakalım.
  • Evet maalesef kulaklık konusunda 3.dünya ülkesi olduğumuz kendini belli ediyor... Birçok modelden yoksun olarak elden geldiğince mükemmele ulaşmaya çalışıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet maalesef kulaklık konusunda 3.dünya ülkesi olduğumuz kendini belli ediyor... Birçok modelden yoksun olarak elden geldiğince mükemmele ulaşmaya çalışıyoruz.

Sharkoon X-tactic Pro 5.1 modelinin baslarını da merak ediyorum açıkcası, bu kulaklığı kave ile karşılaştırabilmiş bir arkadaş da olsa fena olmazdı.
    Türkiye'de bulunabilen tek tük birkaç modelden biri de bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 29 Ekim 2012; 22:26:52 >
  • Playvısıon u bende kullandım.
    zaten o kulaklığı alanların çoğu forumdaki incelemeden sonra aldı.
    her neyse kulaklık güzeldi aslında ama hem benim ses kartım olmadığından hemde kendi ses kartını yetersiz bulduğumdan iade etmiştim.
  • Bu konuyu açtığımdan beri kararsızlıktan birşey alamadım, kave kullanıp başka kulaklıklara geçen arkadaşlarım aldıkları kulaklıkların baslarının kave gibi olmadığını söylüyor hep.
    Tamam oyun için kullanıyoruz ama sık sık müzik de dinlemek isterim açıkcası. Ben o kadar audiophile değilim, detayı farketmem ama bassların doygun ve 5.1 home theater sistemlerdeki
    wooferlara benzeyen derin baslar verebilmesi önceliğimdir. İade edilen para öylece duruyor, aynısından yeniden almak istesem sanalmarketimde kave var ama fiyatı 2 katına çıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bu konuyu açtığımdan beri kararsızlıktan birşey alamadım, kave kullanıp başka kulaklıklara geçen arkadaşlarım aldıkları kulaklıkların baslarının kave gibi olmadığını söylüyor hep.
    Tamam oyun için kullanıyoruz ama sık sık müzik de dinlemek isterim açıkcası. Ben o kadar audiophile değilim, detayı farketmem ama bassların doygun ve 5.1 home theater sistemlerdeki
    wooferlara benzeyen derin baslar verebilmesi önceliğimdir. İade edilen para öylece duruyor, aynısından yeniden almak istesem sanalmarketimde kave var ama fiyatı 2 katına çıkmış

Yanlış yoldasınız... Müzik kulaklıkları ile sizin aynı kefeye koymak istediğiniz kulaklıklar çok farklı. Bunu hem mantıken söylüyorum hem de 2 adet farklı gerçek 5.1 kulaklığa sahip birisi olarak söylüyorum... Siz film için roccat kave ya da playvision hst-51 edinin. Müzik için ise koss porta pro ya da brainwavz hm3 öneririm. İnanın bu ayırımı kabullenip uyguladığınızda aldığınız performanstan çok mutlu olacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bu konuyu açtığımdan beri kararsızlıktan birşey alamadım, kave kullanıp başka kulaklıklara geçen arkadaşlarım aldıkları kulaklıkların baslarının kave gibi olmadığını söylüyor hep.

Yanlış yoldasınız... Müzik kulaklıkları ile sizin aynı kefeye koymak istediğiniz kulaklıklar çok farklı. Bunu hem mantıken söylüyorum hem de 2 adet farklı gerçek 5.1 kulaklığa sahip birisi olarak söylüyorum... Siz film için roccat kave ya da playvision hst-51 edinin. Müzik için ise koss porta pro ya da brainwavz hm3 öneririm. İnanın bu ayırımı kabullenip uyguladığınızda aldığınız performanstan çok mutlu olacaksınız.

Benim demek istediğim şey kave'de aldığım basslar ile yeterince iyi müzik dinleyebiliyordum. Onun seviyesinde veya biraz üstünde olsa işimi görür.
    1000 liralık müzik kulaklığı da alsam kave'de aldığım bası göremeyeceksem işime yaramaz benim. Kronik mikrofon ve titreşim sürücüsü problemi yüzünden de tekrar kave almak istemiyorum açıkcası.
    Playvision fiyatıyla gerçekten uygun, ama kendi konusunda sonlara doğru olumsuz yorumlar vardı 50 liralık kulaklıkla aynı diyenler falan. Bass'ı güzel demiştiniz, peki kalite olarak size göre nasıl bir üründür ?
    İkinci olarak bass hastalığım yüzünden sony XB-700 bulsam direkt alacağım 5.1'den vazgeçerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 20 Ocak 2013; 22:34:39 >

• Roccat'ın kronik titreşim problemi mi varmış? Ben hiç sorun yaşamadım ve ilk kez sizden duyuyorum... Playvision'a 50 liralık kulaklık diyen arkadaş kimse çok açık söylüyorum kulaklıklar hakkında yazmasın bir daha. Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım çünkü yiğidi öldür hakkını ver demişler... 150 liraya ben playvision'un sunduğu kaliteye hayranım...

Roccat da malzeme kalitesi olarak çok üstün bir cihaz. Yine benim beğenerek kullandığım bir kulaklık ama playvision biraz daha hafif ve rahat geldiği için onu kullanıyorum genellikle...

Aslında 5.1 kulaklık yerine normal girişli bir kulaklık düşünseniz -bass istediğiniz için- size kesinlikle amfi önerirdim. Zira taşınabilir bir amfi ile (fiio e11, e6) bass şiddeti oldukça artıyor... Uygun kulaklık ta önermek isterdim ama bu konuda yeterince bilgim yok. Mair hocama danışabilirsiniz kafaüstü kulaklık konusunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.