Şimdi Ara

Robotların “ChatGPT anı” önümüzdeki 2 yıl içinde gerçekleşebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Robotların “ChatGPT anı” önümüzdeki 2 yıl içinde gerçekleşebilir
    Çin’in lider robotik şirketi Unitree Robotics’in kurucusu Wang Xingxing, yapay zekadaki hızlı gelişmelerin robotların daha önce hiç bulunmadığı ortamlarda görev yapabilmesini sağlayarak sektör için bir dönüm noktası yaratabileceğini açıkladı. Wang’a göre, robotların temizlik ve hizmet gibi işleri tanımadıkları mekanlarda ilk kez gerçekleştirmeye başlaması robotik dünyasının “ChatGPT anı” olacak.

Robotlar için ChatGPT yaklaşıyor

Wang, bu gelişmenin önümüzdeki 1-3 yıl içinde gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti. Ancak şu anda robotların hareket kabiliyetini destekleyen mevcut yapay zekanın yetersiz olduğunu vurguladı. Popüler görsel ve dil tabanlı modellerin (VLA modelleri) mevcut mimarilerinin bu karmaşık görevleri üstlenmek için “çok basit” kaldığını ifade etti. Unitree’nin bu modelleri takviyeli öğrenme yöntemleriyle iyileştirmeye çalıştığını ancak bunun ciddi optimizasyon gerektirdiğini söyledi.

Robotların “ChatGPT anı” önümüzdeki 2 yıl içinde gerçekleşebilir
    Wang, robotların verilen metin komutlarına dayalı video ya da interaktif modeller üretip bu modelleri takip ederek hareket edebileceği bir yöntemin başarı şansının daha yüksek olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda, Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı genel amaçlı “Genie 3” dünya modeli teknolojisini örnek gösterdi. Bu teknoloji, fiziksel özellikler dahil dinamik dünya modelleri oluşturabiliyor.

Unitree de benzer modelleme teknikleri üzerinde çalışıyor ancak bu tür modeller yüksek kaliteli görüntü işlemek için çok sayıda GPU gerektiriyor. Öte yandan 2016’da kurulan Unitree, 2023 başından itibaren insan benzeri robotlar üzerine çalışmaya başlamıştı. 2 yıl içinde gelinen noktada Unitree, 6.000 dolar altına insansı robot R1’i kısa süre önce piyasaya sürdü.

Ayrıca Bkz.Deniz platformlarına yapay zeka desteği: Havelsan ADVENT’e yapay zeka geliyor

Ek olarak Wang, 2025’in ilk yarısında tüm robot üreticilerinin ve parça tedarikçilerinin yıllık gelirlerinde yüzde 50-100 arasında büyüme yaşadığını tahmin ediyor. Unitree de bu ivmeden güç alarak önümüzdeki iki yıl içinde Çin’in devlet destekli telekom operatörü China Mobile’a robotlar teslim etmek için 46 milyon yuan (6.4 milyon dolar) tutarında bir sözleşme imzaladı.

Kaynak:https://www.scmp.com/tech/article/3321354/robotics-chatgpt-moment-could-come-within-two-years-founder-chinas-unitree-says?module=top_story&pgtype=section

• Onu geçtim, bilgisayar oyunlarına NPCleri yapay zekanın kontrol ettiği bir oyun daha görmedim. Önce bunu yapsınlar, sonra robota yapay zeka yüklesinler. :)

Gerçek yapay zekanın engtegresinin zor olacağını biliyorum ama temel savaş mekaniklerinde, yazılan senaryo içinde yanımızda eşlik eden npc ile sohbet etmek ve hem rakipte hem yanımızdakinde olan yapay zekayla oynamak oyun dünyasında çığır açardı. Düşününce bile heyecanlanıyorum, rakip siperleri iyi kullanıyor, sen gelmeden çıkmıyor.hem rakiple hem yanımızdaki adamla mikrofondan konuşuyoruz, hikaye içersinde tartışıyoruz falan...mesala, içerdeki nesneyi alacağım. pes etmeyeceğimi biliyorsun diyorsun.oda bende bunları korumak için varım, sıkıysa gel al bakalım vs diyor. :D yanındaki npcde abi bu zorlukta geçebilecek misin, oyun deneyimin nasıl, boşuna ölmeyelim şimdi diyormuş falan :D
  • Onu geçtim, bilgisayar oyunlarına NPCleri yapay zekanın kontrol ettiği bir oyun daha görmedim. Önce bunu yapsınlar, sonra robota yapay zeka yüklesinler. :)

Gerçek yapay zekanın engtegresinin zor olacağını biliyorum ama temel savaş mekaniklerinde, yazılan senaryo içinde yanımızda eşlik eden npc ile sohbet etmek ve hem rakipte hem yanımızdakinde olan yapay zekayla oynamak oyun dünyasında çığır açardı. Düşününce bile heyecanlanıyorum, rakip siperleri iyi kullanıyor, sen gelmeden çıkmıyor.hem rakiple hem yanımızdaki adamla mikrofondan konuşuyoruz, hikaye içersinde tartışıyoruz falan...mesala, içerdeki nesneyi alacağım. pes etmeyeceğimi biliyorsun diyorsun.oda bende bunları korumak için varım, sıkıysa gel al bakalım vs diyor. :D yanındaki npcde abi bu zorlukta geçebilecek misin, oyun deneyimin nasıl, boşuna ölmeyelim şimdi diyormuş falan :D

• Okey çakma sam altman. Çinlilerin ürünleri gibi ceoları da kopya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.