Şimdi Ara

Robotics 9108 Access Point olarak nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wireless bağlantısını kullanarak kablolu net kullanmam gerekiyor. Bu nedenle elimde bulunan Robotics 9108 modemi access point olarak kullanıp ethernet çıkışlarından diğer aletlerle paylaşım yapacağım. Bu konu ile ilgili bazı başlıklar buldum fakat hiç birisinde adım adım anlatılmamış ve bu bilgilerle bu işi halledemeyeceğimi anladım. Modemi usb aracılığı ile bağlayarak mı işlemleri yapmam gerekli yoksa ethernet çıkışından telefon kablosu ile bilgisayara bağlamam yeterli mi onu bile tam olarak anlayamadım :) Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Acil cevap bekliyorum...
  • Kimse bilmiyor mu nasıl olacağını
  • ben 9106 ile ile rt-205 yapmaya çalıştım ama kablosuz denedim olmadı
    kablolu denemedim.şimdi ben de deneyeceğim sonucu yazarım buraya

9106 da şöyle yaptım.
    modem ayarlarını sıfırladım.ilk modem ile pc arasında bağlantı kurdum.sonra access point i enable yaptım.sonra yeniden ayar yaptım vcı vpi leri girdim.gelen yerden bridge ı seçtim.ip lere dokunmadım.modem resetlendi.bağlantıyı kestim.modemden 9106 ethernet çektim.9106 dan kablosuz olarak diğer internete bağlandım.

çok mu karışık oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehckelem -- 21 Ağustos 2010; 0:18:11 >
  • hocam çok karışık anlatmışsın 1. modemi bilgisayara internet giriş portundan bağla 2. 192.168.1.1 ile setupa gir oradan şuraya gir vs tarzında madde madde anlaşılır şekilde anlatır mısın lütfen
  • 9106 dan yaptığımı yazayım o zaman

-modeme reset attım.
    -boş internetsiz olarak ethernetten pc ye bağladım.
    -arayüzden wireless ap-ap mode den access pointi enable yaptım.
    -sonra begin quick setupdan normal ayar yaptım.ppoe ppoa kısmının en altında bridge seçtim.(wireless kullanmak için wireless bridge ı da enable yaptım)
    -en son kablosuz için şifre girdim.
    -sonra ana modemden 9106 kablo çektim.
    -pc yi 9106 dan şifreli olarak bağladım.kablolu kablosuz farketmez bağlanırsın.

9108 arayüz farklı.Bu yaptığım ayarların benzeri olması lazım.
  • hocam teşekkürler verdiğin bilgiler için
    9108de access pointin kısmında ya access point ya da bridge seçeneği var ikisini aynı anda aktif edebileceğin bir yer göremedim...
    client diye bir kısım var oradan bağlantı kuracağım wireless'ı bulmam mı gerekiyor? sonra şifreyi gireceğim ve ethernet portundan nete girebilir miyim? şu anda benim ip numara 192.168.1.2 olarak görünüyor... fakat çevrede şu an bir wifi dağıtıcı olmadığından client kısmından bir bağlantı bulamadım henüz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL Modem ve Access Point
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSC Aero
    9108de access pointin kısmında ya access point ya da bridge seçeneği var ikisini aynı anda aktif edebileceğin bir yer göremedim... client diye bir kısım var oradan bağlantı kuracağım wireless'ı bulmam mı gerekiyor?

Merhaba,
    Yapmak istediğiniz bağlantı ile ilgili olarak öncelikle bazı soruların cevaplanması lazım.
    1. Kullanadığınız internet bağlantı türü nedir? ADSL? Kablonet?
    2. İnternet çıkışı veren modem marka/modeli nedir?
    3. 9108 modemi diğer cihazla kablosuz olarak mı baplamayı düşünüyorsunuz? Yoksa size ethernetle gelen bir bağlantıyı 9108 üzerinden dağıtmak mı istiyorsunuz?
  • Hocam bende internet yok. Arkadaştan gelen kablosuz sinyali bendeki robotics 9108 modemle (cihazın access point özelliğini kullanarak) kablolu hale getirmeye çalışıyorum. Çünkü bazı cihazlar sadece kablo ile interneti kullanabiliyor. Arkadaşın interneti adsl ve kullandığı modem Hugawai sanırım ve N destekli olarak sinyal veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.