Arkadaşlar selamlar, Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda bir robot süpürge aldım. Araştırmalarım sırasında, birçok kişinin robot süpürgelerinin parçalarını nasıl koruyacaklarını ve süpürgelerinin ömrünü nasıl uzatacaklarını tam olarak bilmediğini fark ettim. Bu yüzden, sizler için kapsamlı bir rehber hazırlamak istedim. Benim kullandığım model Roborock Qrevo Curv, ancak aşağıda paylaştığım adımlar genel olarak çoğu robot süpürge için geçerlidir. Siz de kendi süpürgenizin markasına göre uygulayabilirsiniz. 1. Robot Süpürge Uygulamasını Açın Öncelikle, kullandığınız robot süpürgenin uygulamasını açıyoruz. Ben Roborock uygulamasını kullanıyorum ve buradan Bakım seçeneğine tıklıyorum. Bu bölümde, robot süpürgeye ait tüm parçaların kalan kullanım ömürlerini ve temizlenme durumlarını görebilirsiniz. Sensörler, temizlik tepsisi, fırçalar, filtre ve ana fırçanın durumu burada listelenir. ![]() 2. Sensör Temizliği Eğer uygulama sensörlerin kirli olduğunu gösteriyorsa, bunları nemli bir bez ile temizlemelisiniz. Uygulama, hangi bölgelerin temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde gösteriyor, bu nedenle belirtilen alanları dikkatlice silerek sensörlerin sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz. ![]() 3. Fırçalar ve Filtrelerin Bakımı
4. Bakım Sonrası Sıfırlama Parçaları değiştirdikten veya temizledikten sonra, uygulamadaki sıfırla butonuna basarak bakım süresini güncelleyebilirsiniz. Bu sayede, parçaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini daha kolay takip edebilirsiniz. Bu adımları düzenli olarak uygularsanız, robot süpürgenizin ömrünü uzatabilir ve performansını en üst seviyede tutabilirsiniz. Siz de kendi robot süpürgenizle ilgili bakım ipuçlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz! 😊 |
Bildirim