Şimdi Ara

Robot Süpürgelerin Kullanım Ömrü Nasıl Artırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda bir robot süpürge aldım. Araştırmalarım sırasında, birçok kişinin robot süpürgelerinin parçalarını nasıl koruyacaklarını ve süpürgelerinin ömrünü nasıl uzatacaklarını tam olarak bilmediğini fark ettim. Bu yüzden, sizler için kapsamlı bir rehber hazırlamak istedim.

Benim kullandığım model Roborock Qrevo Curv, ancak aşağıda paylaştığım adımlar genel olarak çoğu robot süpürge için geçerlidir. Siz de kendi süpürgenizin markasına göre uygulayabilirsiniz.

1. Robot Süpürge Uygulamasını Açın

Öncelikle, kullandığınız robot süpürgenin uygulamasını açıyoruz. Ben Roborock uygulamasını kullanıyorum ve buradan Bakım seçeneğine tıklıyorum. Bu bölümde, robot süpürgeye ait tüm parçaların kalan kullanım ömürlerini ve temizlenme durumlarını görebilirsiniz. Sensörler, temizlik tepsisi, fırçalar, filtre ve ana fırçanın durumu burada listelenir.

2. Sensör Temizliği

Eğer uygulama sensörlerin kirli olduğunu gösteriyorsa, bunları nemli bir bez ile temizlemelisiniz. Uygulama, hangi bölgelerin temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde gösteriyor, bu nedenle belirtilen alanları dikkatlice silerek sensörlerin sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

3. Fırçalar ve Filtrelerin Bakımı

• Yan fırçalar ve ana fırça: Flexi Arm yan fırça ve Duo Divide %100 dolanma karşıtı ana fırça, zamanla aşınır. Bu parçaları belirli aralıklarla kontrol ederek gerektiğinde yenisiyle değiştirmenizi tavsiye ederim.
    • Toz torbası: 7 haftaya kadar değiştirme gerektirmeyen toz torbasını 7 hafta sonunda kutudan çıkan yedek toz torbası ile değiştirebilirsiniz yoksa da eğer kendi marka modelinize göre yedek toz torbası almayı ve değiştirmeyi unutmayın. Kesinlikle annelerimizin elektrikli süpürgelerde yaptığı toz torbasını kesip ardından boşaltıp ardından tekrardan dikme yapmayın sorun oluşturabilir.

4. Bakım Sonrası Sıfırlama

Parçaları değiştirdikten veya temizledikten sonra, uygulamadaki sıfırla butonuna basarak bakım süresini güncelleyebilirsiniz. Bu sayede, parçaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini daha kolay takip edebilirsiniz.

Bu adımları düzenli olarak uygularsanız, robot süpürgenizin ömrünü uzatabilir ve performansını en üst seviyede tutabilirsiniz. Siz de kendi robot süpürgenizle ilgili bakım ipuçlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz! 😊

• Evi temizlemek için robot alıyorsun.
    Hala üstüne temizlemesi için para ödüyorsun...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.