Şimdi Ara

Robot nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmtbicer

quote:

Orijinalden alıntı: e.e.m

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbicer

Ben şuan bir arkadaşımla yapıyorum. Bi insansı robot. Bayağı bi ilerleme kaydettik. Şuan yurtdışından gelecek parçaları bekliyoruz. Şimdi biz nasıl başladık onu anlatayım. Biz o arkadaşım alperle lise 1 de tanıştık. Alperin bu işlere baya ilgisi vardı ve okula arduino uno getirmişti. bende işte biraz ilgim olduğunu farkettim ve basit uygulamalar yapmaya başladık. Mesela ilk motor devremizi ledleri kullanarak oluşturup sonra motorları bağlamıştık. O işi yapınca arduinoda kendi kutuphanemizi yazdık ve artık verdiğimiz komutlara gore yol alıyordu. Biz bunu geliştirmek istedik ve goruntu işleme vb ni yapmak istedik ama arduinolar bu tip işler için pek uygun değil. O yuzden para biriktirip raspberry pi aldık. Bu işte en onemli iş PARA. bahsettiğim yurt dışındaki parçaları alabilmek için şuan bi web sitenin veritabanında çalışıyoruz. Soylemesi ayıp 1000tl kazandık bile. Şimdi şuan robot basit goruntu işleme , basit ses işleme yapabiliyor. Yurtndışından servo getirtiyoruz. onlar gelincede uzuvları ekleyeceğiz. Detaylı bilgiler için imzamdaki sitemize gidebilirsiniz. Ama şu sıralar pek yazı yazamıyoruz. Çunku robotla ilgileniyoruz surekli. hiç durmadan 3-4 saat skypedan konuştuğum oluyor alperle. Yani bu iş biraz fedakarlık işi eğer gerçekten seviyosan ilk once temel şeyleri belirle ne yapıcak insansı mı olacak vb. . Bizim hikayemiz boyle soruların olursa illa ki sor eğer biliyorsam yardımcı olurum. Bu yolda başarılar. Umarım ortaya guzel bişe çıkar.

Dostum süpersiniz takip edeceğim sizi keşke yanınıza olsamda bende biraz katkıda bulunsamda bişeyler kapsam sizden.Ya şimdi ben ardunio mu pic mi öğreneyim o arada kaladım.
    bu görüntü işleme,ses işleme gibi şeyleri nasıl yapıyorsunuz.

Dostum bana özelden mesaj at ne yapmak istediğini felan iyice konuşalım. Birlikte bir yol haritası çizebiliriz.

Dostum çok saol şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abattage

Geleceğin Transformers mucitleri yetişiyor

Böyle şeyler ilgim var.

Bosch,Siemesn,Vestel,Arçelik gibi firmalarda çalışmak istiyorum.

Transformers kadar olmasada kendi robotumu yapmak istiyorum.

O zaman umarım gönlünün istediği yerlere gelirsin

• quote:

quote:

quote:

Geleceğin Transformers mucitleri yetişiyor

Böyle şeyler ilgim var.

Bosch,Siemesn,Vestel,Arçelik gibi firmalarda çalışmak istiyorum.

Transformers kadar olmasada kendi robotumu yapmak istiyorum.

O zaman umarım gönlünün istediği yerlere gelirsin

Teşekkürler dostum.

• quote:

Şimdi ozaman şöyle yapacağım pic programlama için kaynak edineceğim.
    Bu sene Elektronik 1 ve Elektrik devreleri 2 dersini alacağız.Bu derslerle galiba elektronik alt yapımı atmış olacağım bu dersler olmadan böyle projeler yapmam zor doğru mudur.

hazır devrelerle çalışsan bile, yeni şeyler yapmanı zorlaştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

Şimdi ozaman şöyle yapacağım pic programlama için kaynak edineceğim.
    Bu sene Elektronik 1 ve Elektrik devreleri 2 dersini alacağız.Bu derslerle galiba elektronik alt yapımı atmış olacağım bu dersler olmadan böyle projeler yapmam zor doğru mudur.

hazır devrelerle çalışsan bile, yeni şeyler yapmanı zorlaştırır.

Yani biraz daha açarmısıın demek istediğini.
  • diyelim ki elinde bir devre var, ama senin ihtiyaçlarının karşılamıyor. pwm sürme, anahtarlama elemanları ve diğer devre elemanlarını biliyorsan, devrede basit değişiklikler yapabilirsin. ama diğer taraftan deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler yapmayı umabilirsin. ama bu mikrodenetliyicinin hassas yapısı için, hiçte iyi bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

diyelim ki elinde bir devre var, ama senin ihtiyaçlarının karşılamıyor. pwm sürme, anahtarlama elemanları ve diğer devre elemanlarını biliyorsan, devrede basit değişiklikler yapabilirsin. ama diğer taraftan deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler yapmayı umabilirsin. ama bu mikrodenetliyicinin hassas yapısı için, hiçte iyi bir şey olmaz.

Yani ben devre elemanlarını bilsem yani işin teoriğnide bilesem gerekirse hazır olan mikroişlemcileri kendim istedğim gibi dizayn edebilrim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.