Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Bence de burada oda oda temizlik olayı önemli. Robotun tek şarjı bizim tüm evi süpürmeye ucu ucuna yetiyor. Biz de evi ikiye böldük, bir gün bazı odalar, diğer gün kalan odalar, mutfak ise her gün süpürülüyor. Mutfakta yemek yendiği için her gün gidiyor. Bu yöntem ile şarj rahat rahat yetiyor, %20 ye hiç inmiyor, hem de tek seferde aşırı uzun çalışmamış ve ısınmamış oluyor. 2 günde 1 hazne doluyor, ortalıkta gayet temiz görünüyor. En düşük güçte çalıştırıyoruz hep, performanstan memnunuz. Ama herkesin tercihi farklı olabilir, toz duyarlılığı yüksek insanlar da olabilir, tercih meselesi. Haftada 1 kere de fırça, hazne ve filtreleri büyük süpürge ile temizliyoruz, saçları ayıklıyoruz, düzenli robot temizliğinin de performansa katkısı büyük.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bingojungle -- 13 Nisan 2022; 21:46:1 >
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için teşekkürler..

    Evet her evin ayrı bir düzeni var. Bilinçli olduktan sonra kendi ihtiyacınıza göre kendi düzeninizi belirlemeniz en iyisi.

    Robotun düzenli temizliğini hatırlattığınız için de ayrıca teşekkürler...
  • Forum ziyaretçilerinin dikkatine,

    Resmi Gazetede yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'e değişiklik yapıldı.

    Robot Süpürgelerde gümrük deklerasyon bedeli 200USD olarak belirlenmiş oldu. Tebliğ 30 gün içerisinde yürürlüğe giriyor!

    Yani, bundan sonra 200USD'ye yurtdışından alıp gümrüğe değerini 70USD olarak deklere eden, bu sayede vergi kaçıran ve olması gereken fiyatın altında ürün satarak haksız rekabet eden kişi ve firmaların önüne geçilmiş oldu.

    Tabi bu sanal pazarlarda "Yurtdışından" adı altında satılan ürünleri de etkileyecektir.

    Piyasanın önümüzdeki 2-3 ay içerisinde normalleşmesini ve dürüst iş yapan kurumsal firmaların sektöre hakim olmasını bekliyoruz.

    Fiyatlar bugünden itibaren etkilenecektir. Robot Süpürge almayı düşünenlerin fiyatlar yükselmeden biran önce karar verip almalarını öneririz..

    Alta tebliği ekliyorum.

    Sektöre hayırlı olsun..


    Robogil Robot Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 14 Nisan 2022; 17:41:44 >




  • Konumuz hayırlı uğurlu olsun, foruma yakışmış.

    Hemen takibe aldık...

  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Her ne kadar gerekli idi ise de baz rakam olarak gerçekçi değil. Bu hem piyasadaki 'dandik' ithalatçıların silinmesine, hem de düşük özellikli makinelerin artık ithal edilmemesine sebep olacaktır.

    Yine birileri masa başında karar vermiş.

    Bu ülke 1938'den sonra yönetilemedi.

  • Öncelikle konumuz hayırlı olsun, geç gördüm ama hemen favorilerime aldım.

    Çok uzun süredir Luna 200 UV ve Stella 500B kullanan birisi olarak deneyime bilgiye ihtiyacı olanlara seve seve yardımcı olurum, hoş işin üstadları da buradalar onlar varken bize laf düşmez ama yardıma ihtiyacı olana memnuniyetle oluruz, Robot Kafalar ekibi olarak detaycıyızdır.


    Bu arada yaşadığım en son deneyimi özetlemek isterim böylece Robogil farkını daha net gözler önüne sermiş olurum.


    Biliyorsunuz Robogil'in yıllık bakım hizmeti var (ÜCRETSİZ) , Luna 200 UV modeli kardeşimin eşi doğum yapacağı için bir süredir onlara hizmet ediyor yenge dinlensin yorulmasın diye, aslında robot süpürge arayışındalardı veriyim bi deneyin ile başladık aşık oldular yengenin annesi geliyor babası geliyor hemen beni arayıp dua ediyolar sağolsunlar 😊 herneyse robotun tekerleğinde bir sorun oldu tam da 1 yılı dolmuştu hemen paketledik kağıda notumuzu yazdık gönderdik kısa sürede hem sorun halledildi hemde içi falan temizlendi geldi.

    Yani inanın bu temizlik olmasa belki ömrü kısalacak belki verimi düşecek, adamlar 2 yıl bunu ücretsiz sağlıyor sonrasında da ek ücretle devam edebiliyorsunuz yani robotu aldım 3-4 sene sonra çöp gözüyle bakmamak lazım gerçekten, evet çoğu marka model çöp olacak ama Robogil olmayacak hem donanım kalitesi hemde bu hizmeti sayesinde.


    Kısaca robot süpürge alırken sadece fiyat ile seçim yapmayın bu tarz hizmetler paha biçilemez, yaşlı teyzem arıyor oğlum ne aliyim teyzem almadan önce bi kirala 3-5 gün 1 hafta deneyin öyle Robogil alın diyebilmek gibisi yok, akrabaya Robogil önermek gibi zevkli birşey yok çünkü al dene diyebiliyorum.


    Tekrar konumuz hayırlı olsun. Yoğunluğum geçince aktif olarak videolar ve deneyimlerle konuyu canlı tutarız.

    Herkese kolaylıklar dilerim Robogil Sahipleri Ailesi yada Robogil Sahipleri Kulübü "RSK" 😀

    @mali_bu16 Dostum seninde haberin olsun...





  • oqi kullanıcısına yanıt
    Luna 200 UV... Almadan önce kısa bir süre forumlarda, YouTube vidolarında (robot kafalar'a çok önemli noktalarda verdiği detaylar için ayrıca teşekkür ediyorum) inceledikten sonra karar vermiştim... Bütün robotların kendine göre iyi tarafları muhakkak var ama bütün özellikleri taşıyan luna 200 UV de buldum kendi ihtiyacıma göre... Kimisi güzel çekiyor ama su sızdırıyor, kimisi uzun çalışıyor ama çekişi iyi değil, kimisi kameralı ama karanlık ortamda şaşırıyor, kimisi çok fazla kullanıcılı ama servis ihtiyacı olduğunda muhatab olucak kimse yok... Son zamlar gelmeden önce 10 bin liralık robotun yaptığı herşeyi fazlasıyla yapan luna 200 UV yi zamlardan önce almıştık... Üst katta ki komşum almış markası önemli değil, haritalandırma yapamamış ve 2 aydır kutusunda saklıyor... Kimisi bir odaya kapatıp temizlik yaptırıyor... Kısacası elimizde çok güzel bir ürün ve ürünün arkasında duran robogil firması varken bizim burada memnuniyetimizden başka paylaşacak birşeyimiz kalmıyor hoş sohbetten başka...dikkat etmemiz gereken bir konu kendi adıma yeni farkettim, Fırça temizliği yaparken sağ ve solda bulunan siyah kauçuklar çıkıyor, farketmeden çöpe düşebilir, kendimiz çıkarıp daha detaylı fırça temizliği yapabiliyoruz saç, kıl vs dipte kalıyor çünki.. Düşürmemeye dikkat... İyi forumlar, saygılar...




  • tst- kullanıcısına yanıt
    Mesajda yayınlanan tebliğ hakkında bilgi verilip muhtemel sonuçları hakkında yorum yapılmış, vergi kaçıranların ve bu sayede haksız rekabet şartları oluşturanların (ki bu sektörde herkes tarafından bilinen bir gerçek!) önüne geçildiği vurgulanmış, üstelik tebliğ de foto olarak yoruma eklenmiş. Zaten tebliğin çıkış amacı da bu.. Ticaret Bakanlığı'nın bir süredir bu kapsamda bazı ithalatçıları incelediği, bazılarından fiyatlar konusunda açıklama talep ettiği, bazılarının gümrükte düşük fiyat gösterip yakalandığı ve ceza aldığı piyasada biliniyor. Bunları yapanlar da bilinen markalar.. Sizin yorumunuzdaki bu kötü yaklaşımınızın nedeni nedir? Ukalalık olarak algıladığınız konu ne? Daha doğrusu neden beddua edecek kadar rahatsız oldunuz?
    Artık uygun fiyata robot süpürge alamayacak olmanıza üzülüyorsanız bunun nedeni bu tebliğin çıkmasına neden olan açıkgözlerdir. Ürün fiyatlarını olduğu gibi gösterip vergilerini tam verseler ve olması gerekenin altındaki fiyatlardan satıp haksız rekabet şartları oluşturmasalar devlet belki bu kadar sert bir tedbir almayabilirdi. Üstelik adam gibi satış sonrası hizmet de vermiyorlar genelde! Şimdi bunlar yüzünden dürüst iş yapan, vergisini tam ödeyen firmalar da yüksek vergi vermek zorunda! Ve bu da vatandaşa yani ürün fiyatlarına yansıyacak! Ortahalli vatandaşın evine bu ürün belki geç girecek belki hiç girmeyecek! Bunları yapan açgözlüleri kınamak yerine gerçekleri söyleyen, foruma doğru ve dürüst bilgi veren, dürüst iş yapmaya çalışanlara bu yaklaşımınızın nedeni nedir? Bu bilgiyi forumda başka paylaşan var mı? Forumu aydınlatmak, son gelişmelerden haberdar etmek ukalalık mı oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 8:40:45 >




  • BravoUno B kullanıcısına yanıt
    Vestel için de aynısını diledim, bunlar için de. Vergi düşürülsün diye uğraşmak yerine tüketiciyi nasıl kazıklarız derdinde firmalar. Tavırları bilgi de verseler ukala, evet.
  • tst- kullanıcısına yanıt
    Sizin beddua ettiğiniz "Vestel" oluyorsa, Robogil'in önü açık demek ki! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 9:0:20 >
  • BravoUno B kullanıcısına yanıt
    -ki eki ayırmayı bilmeden ukalalık yaparak firma savunmak da ancak sizin tarınızda eğitimsiz adolesan bir kişiye yakışırdı, aynen devam. Madalya takarlar size.
  • Pardon, işe gidicem acele edince "ki" eki bitişik olmuş, bu konuda haklısınız, düzeltiyorum. (Bu arada bana da hakareti eksik etmemişsiniz! Bereket bedduadan yırttık şimdilik!) Ancak ukalalık olayını anlamadım, açıklarsanız hem ben hem forum aydınlanır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 9:2:6 >
  • BravoUno B kullanıcısına yanıt
    Hiçbir tüketici iki üç köylü kurnazı Çin malı kalitesiz rebranding malını daha pahalı satacak diye vergiyi fazla vermek zorunda değil, tüketiciyi zor duruma sokacak şekilde yerel otoritelere baskı yapan tüm firmaların başarısız olup kepenk kapattığını görmek istiyorum şahsen, bu şekilde de yorumumu belirtiyorum. Gelip bıdı bıdı yapmanızı inanın sabah sabah kaldıramıyorum. Ukalalık, zorlandık uğraştık en sonunda vergileri tüketiciye çakmanın daha kolay olacağı ayara getirdik tadındaki açıklamadır. Bundan sonra eğitilmek isterseniz yine yazabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 15 Nisan 2022; 9:11:12 >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Ne kadar güzel cümleler kurarak kendinizi ele vermişsiniz ya.


    ''Yani, bundan sonra 200USD'ye yurtdışından alıp gümrüğe değerini 70USD olarak deklere eden, bu sayede vergi kaçıran ve olması gereken fiyatın altında ürün satarak haksız rekabet eden kişi ve firmaların önüne geçilmiş oldu.''


    Böyle bir cümle kurup 2 gün önce 6000 liraya satılan bir robotu şu anda hiçbir dolarizasyon etkisi olmadan 7900-8000 liralara çıkartmak sizin de ne kadar güzel bir şekilde düşük ücretli gösterip haksız rekabet ettiğinizi su yüzüne çıkartmış.


    Bu konu hakkında net bir şey yazmanızı ya da fiyatlarınızı önceki haline çekmenizi tavsiye ederim yoksa yazdığınızla, yaptığınız işin ters olduğunu açıklayın bilelim.

  • tst- kullanıcısına yanıt
    Vestel konusunda ortamı yumuşatmak için espiri yapayım demiştim ama onu da tam beceremedik heralde!

    Eğitim konusunda da teşekkürler, yaşım 50 üzeri ama eğitim her yaşta devam etmeli.. Yazım hatam olursa lütfen belirtin düzelteyim ancak lütfen bu negatif tutumunuzu biraz olsun bir kenara bırakalım..

    "Hiçbir tüketici iki üç köylü kurnazı Çin malı kalitesiz rebranding malını daha pahalı satacak diye vergiyi fazla vermek zorunda değil.." demişsiniz. Bunu anlamadım. Vergi yükselince firmalar vergiyi fiyata yansıtacağı için tüketici ürünü daha pahalıya almayacak mı?

    "tüketiciyi zor duruma sokacak şekilde yerel otoritelere baskı yapan tüm firmalar.." derken bir bilginiz varsa lütfen paylaşın, biz de öğrenelim bu detayı.. Bizim bildiğimiz devlet bir süredir piyasayı takip ediyordu ve en sonunda (ve biraz geç de olsa) önlem aldı. Ve bu önlem ağır oldu, vergisini düzgün verene de yüksek vergi ile ceza kesti..

    İsterseniz konunun iyice anlaşılması için örnek vermeye çalışayım..

    Diyelim vergisini düzgün veren bir firmasınız ve 160$'a aldığınız bir ürünü gümrüğe standart ve zorunlu en az %3 sigorta 4,80$ ve %10 navlun 16$ bedelini ekleyerek 180,80$ olarak deklere ettiniz ki zaten bu sizin gümrük öncesi maliyetiniz! (Sigorta ve navlun bedeli daha yüksekse deklerasyon bedeli yükselir ancak biz standart bedelleri baz alalım.)

    Bu durumda eski sistemde:
    %2,2 gümrük vergisi 3,98$
    %30 ilave gümrük vergisi 54,24$ olur..

    Özel Tüketim Vergisi için matrahınız bu durumda:
    188,80$ + 3,98$+ 54,24$ = 239,02$ üzerinden hesaplarsak %6,7 ÖTV vergisi ile 16,01$ olur..

    Katma Değer Vergisi için matrahınız bu durumda ÖTV matrahına ÖTV vergisi eklenerek:
    239,02$ + 16,01$ = 255,03$ üzerinden hesaplarsak %18 KDV vergisi ile 45,91$ olur.

    Yani toplam ödeyeceğiniz vergi:
    3,98$+54,24$+16,01$+45,91=120,14$ olur. (Ürünün gümrük çıkış maliyeti diğer masraflar hariç 180,80$+120,14$=300,94$ olur..)

    Tabi buna gümrükteki diğer masraflar (TSE falan) ve satış fiyatından alınan KDV farkı ile %25 gelir vergisi gibi vergiler dahil değil! Bu yalnızca gümrük vergisi..

    Şimdi gelelim aynı ürünü getirip gümrüğe fiyatı 70$ olarak deklere eden uyanıklara..

    Bu durumda aynı hesapla:
    %3 Sigorta 2,10$ ve %10 Navlun 7$ ile deklerasyon bedeli 79,10$'a düşer ve GV 1,74$, İGV 23,73$, ÖTV 7,01$ ve KDV 20,08$ ile toplam vergi 52,56$ olur.. (Ürünün gümrük çıkış maliyeti ise gerçek fiyat 160$ + gerçek %3 sigorta 16$ + eksik vergi 52,56$ = 233,36$ olur..)

    Böylece ödenmesi gereken vergi 120,14$ iken ürün bedelini düşük gösteren uyanık 52,56$ vergi vererek devleti 67,58$ zarara uğratmış oldu..!

    Tabi vergiyi az verince ürünü haksız rekabetle daha ucuza sattığın için satış fiyatından hesaplanan KDV ve %25 gelir vergisi de düşük olur, devlet oradan da kayba uğruyor .. Müşteri, ürünü ucuza aldı diye sevindi ama devlet buradan vergi kaybına uğrayınca benzine zam yaptı, elektiriğe zam yaptı, maaşı az verdi... Dolaylı yoldan bu vergi yine ürünü alan veya almayan vatandaştan bile çıktı mı? Çıktı!!

    Bu durumda devlet ne yaptı? Evine robot süpürge girmeyen ve belki de hiç girmeyecek vatandaşı dolaylı vergiden korumak, vergi kaybını önlemek ve haksız rekabetin ortadan kaldırarak piyasaya denge gelmesini sağlamak için tedbir aldı, deklerasyon limitini sen robotu kaça alırsan al, kaça beyan edersen et 200$ yaptı!

    Böylece vergi 200$ limit üzerinden her iki firma için de aynı hesapla(Bu durumda sanıyorum %3 sigorta 6$, %10 navlun ücreti bu 200$ deklerasyon limitinin içinde, üzerine ilave edilmiyor!):

    lGV 4,40$, İGV 60$, ÖTV 17,71$ ve KDV 50,78$ ile toplam vergi 132,90$ olur.. (Ürünün gümrük çıkış maliyeti 160$+132,90$=292,9$ olur..)

    (Hesaplarda hata olabilir, gümrükçü arkadaşlar hata varsa uyarsın, düzelteyim..)

    Yani iki firmada aynı fiyata aldı, aynı vergiyi ödedi! Şartlar biraz ağır olsa da eşitlendi..

    Tabi bundan sonra satış fiyatından hesaplanan %18 satış KDV farkı, %25 gelir vergisi alacak daha devlet..

    Ürün fiyatı da firma kar marjı, satış kanalları kar marjı ve muhtelif şirket giderleri (nakliye, stok maliyeti, ssk, maaş, reklam, müşteri hizmetleri ve teknik servis, yedek parça, vb.) eklenerek daha da yükselecek ne yazık ki..

    Biraz uzun bıdı bıdı yaptım kusura bakmayın ama forum zaten bıdı bıdı yeri değil mi?

    Uyanıklık yapan bu kapsamda soruşturma geçiren, ceza alanlar zaten sektörde bilinen ve çok satış yapan büyük markalar! Devlete baskı yapabilecek kadar büyük dürüst firma pek yok.. İroni zaten burada, normal vergi verdiği için ucuza satamıyorlar ve bu da büyümelerini engelliyor.. Tabi şimdiye kadar.. Bir süre daha stoktakileri ucuza satabilirler ama yeni ürünler gelince işler değişir..

    Bu durumda siz kimin kepenk kapatmasını tercih edersiniz?

    Uyanıkların mı, dürüstlerin mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 12:20:2 >




  • NeverMore0105 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sanıyorum Stella 500B modelinin fiyatından bahsediyorsunuz..

    Öncelikle Stella 500B modelinin lansmanı tamamlandı ve indirimli lansman fiyatları tebliğ öncesinde zaten kaldırılarak 6.999₺'ye çekildi.

    Bu tebliğ sonrasında ise şuan fiyat 7.999₺ yapıldı..

    Yukarıda gümrük hesaplama yöntemini açıkladım.

    Yeni tebliğ ile tüm robot süpürge firmaları etkilenecektir.

    Stoğunda mal olup robot süpürge işinden çıkacaklar bir süre daha mevcut fiyatlarından satıp stoklarını eritme yoluna gidebilirler..

    Bayiler de uygun fiyata aldıkları ürünleri ciro için uygun fiyatla satmaya devam edebilirler. Özellikle anneler gününe kadar..

    Ancak, robot süpürge işinde devam edecek firmalar mevcut fiyatlarla sattıkları ürün ile yeni ürün getiremeyecekleri için (mevcut fiyattan 1000 ürün sattınız, elinizde kalan parayla yeni vergi dolayısıyla 1000 ürün getiremezsiniz çünkü!) mecburen mevcut fiyatlarını hemen revize etmek zorundalar!

    Ürün fiyatlarının daha da yükselmesi muhtemel...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 11:48:55 >




  • BravoUno B kullanıcısına yanıt

    Daha önce de sizinle algı yarattığınız konusunda karşı karşıya gelmiştik.


    Sanki dünyanın en iyi robotunu en ucuza satıyor gibi davranıyorsunuz ve her şeye bir cevabınız var.


    3000'lik batarya kullanıyorsunuz ve diyorsunuz ki daha büyüğüne gerek yok, tüm evi tek seferde temizlemek mantıklı değil fanı çok zorlar. E kardeşim hani o arkasında durduğun garanti hizmetin! Bırak insanlar tüm evini süpürtsün, fanına zarar gelirse de değiştirmen gerekir, nereyi nasıl süpürteceğimize de karışmayın. Müşteriler büyük batarya istediğini söylediğinde bakın daha büyük yaparsak bu sefer 2 yılda bir fazladan 1000 lira verirsiniz gibi saçma bir cevap verip insanları korkutmaya çalışmanız... Aynı zamanda da bataryayı nasıl büyütebileceğinizle ilgili çalışıyoruz gibi yine çelişkili açıklamalar.


    E kardeşim hani gerek yoktu? Hani siz böyle olmasını istediğiniz için böyleydi? Benim robotumun bataryası 5200lük 2 yıl sonra düşse düşse sizin şimdiki batarya kapasitenize düşer.


    Neymiş emiş gücünün önemi yokmuş! 2000 pascallık emiş gücünüz var. Nidec motor olduğu için hepsini çekiyormuş.


    Benim robotum 4000 pascal nidec motoru kullanıyor sizinkinden çok çok daha iyi çeker. Hadi çekmez deyin de görelim!


    Robotunuzun negatif yönlerini sanki onların hiçbir önemi yokmuş gibi lanse etmenize dayanamıyorum, algıyı bu şekilde oluşturuyorsunuz işte.

    Açık açık söyleyin bunlar robotumuzda geliştirmemiz gereken özellikler zamanla da yapmaya çalışacağız ama yok sizde her şeyin cevabı var çünkü dünyanın en iyi robotunu satıyorsunuz.


    8000 liraya satılan 500b robotunuz 5200 liraya midea m7 varken a-lın-maz.


    Gerçi milletin algısıyla oynayıp aldırırsınız, o başka konu..





  • NeverMore0105 N kullanıcısına yanıt
    Eleştrileriniz için teşekkürler, bu vesileyle konuya açıklık getirmeye çalışayım..

    Öncelikle en iyi robotu en ucuza satıyoruz diye bir söylemimiz ve iddiamız yok. Tam tersine elimizden geldiğince kaliteli robotları elimizden geldiği kadar uygun fiyat ve oldukça iyi bir satış sonrası hizmetler ile satmaya çalışıyor ve ürün fiyatlarının niye çok ucuz olmadığını anlatabilmek için uğraşıyoruz (yukarıdaki gümrük hesabında olduğu gibi).

    Garanti demek arıza oranlarına aldırmamak demek değildir. Arıza oranları düşük olursa verdiğiniz garantinin arkasında durabilirsiniz. Aksi halde zarar edersiniz..

    Batarya kapasitesi konusunda her yerde ve her zaman "ÖNERMEDİĞİMİZİ" belirtiyoruz. Yüksek kapasiteli batarya çalışmasını tüm markalar için Hepsirobot yaptı. Tabii Robogil modelleri için de inceledi ancak batarya yuvası 4 hücreli batarya için taraslandığı için bu şekilde uygun görmedi. Forumda bu konu açılınca, biz de teknik olarak robotun içine koyarak mümkün ve özellikle talep eden müşterimiz için teknik serviste yapılabilir ancak maliyeti de hesaba katarsanız "ANLAMSIZ" dedik..

    Emin olun batarya büyüklüğü ile batarya paketinin ömrünün bir alakası yoktur. Çünkü ister 4'lü (2600-3000-3200-3600mah) ister 8'li (5200mah) olsun her bataryanın ömrü içindeki en zayıf 1 adet hücrenin yani kalem pilin (AA) ömrüne bağlıdır. O en zayıf kalem pil bitince batarya ömrü biter.. Bu da yaklaşık 1000 döngüdür. Yani aynı kullanım şartlarında 2 yıl sonra 5200'lük batarya da bitecek, 3000'lik batarya da.. Sizinki iki kat uzun yaşamaz.. Sizinki de AA kalem pil, bizimki de AA kalem pil. Siz isterseniz 12'li pil paketi tercih edin sığarsa, farketmez. Daha uzun yaşayabilmesi için sizin paketteki her bir AA pilin bizim AA pilimize göre daha uzun ömürlü olması gerek. Bu da aynı şartlar altında kullanımda ancak kalite ile olur ve biz en kaliteli (LG kalitesinde) lityum iyon pil kullanıyoruz. Daha da kaliteli bataryalar var ama çok yüksek maliyetli. Sizin robotunuzda bu kalitede pil yoksa yani aynı kalitedeyse o zaman ömrü de aynı olur..

    Diğer bir konu motor gücü.. Bunu da defalarca anlattık.. Siz motor gücünden, biz emiş gücünden bahsediyoruz. Robot süpürgelerde esas işi rulo fırça yapar. Rulo fırçanın yerden söküp kaldırdığı toz emiş gücü ile emilir. İsterseniz rulo fırçayı çıkarıp robota temizlik yaptırın. Göreceksiniz ki birşey ememiyor!

    Motor gücü ile emiş gücü aynı değildir çünkü motor gövde içindeyse robotun tasarımından dolayı emiş ve egzost kanallarında motor gücünden kayıplar verilir. Günlük temizlikte iyi bir rulo fırçanın yerden söküp kaldırdığı tozun emilmesi için 1200 pa emiş gücü yeterlidir. Bu nedenle motor gücünün olası emiş ve egzost kayıpları ile bu emiş gücünden biraz yüksek olması yeterlidir. Bunlar elektrikli süpürge değil, robot süpürge.. Bunların güçlü yanı belki size ters gelecek yine ama yüksek güçle temizlik yapmaları değil, yeterli bir güçle, sürekli temizlik yapmaları.. O yüzden haftada bir çok daha güçlü elektirikli süpürge yerine hergün sizi yormadan birkaç defa temizlik yapan robot süpürgeyi tercih ediyorsunuz..

    Yani 4000pa gücünde bir motor tercih edilebilir, biz de modellerimizde tercih edebilirdik ama ne kadar gerek var? Biz optimum temizliği hedefliyoruz. Motor gücü yarıştırmıyoruz.. Ancak emiş güçlerinin yarıştığı bir video linkini alta ekliyorum. Farklı tasarımda ancak benzer kapasitelerde motor güçlerine sahip Xiaomi/Roborock, Ecovacs ve Robogil Luna-200 serisinin kum emiş testi karşılaştırılmış. Luna-200 tek geçişte %92,6 kum emiş oranı ile açık ara önde.. Bu sizce nasıl mümkün olabilir? Tabii ki ancak tasarım farkı ile.. Motoru gövde içine koymayıp egzost ve emiş kayıplarını önleyerek.. (Motorun gövde içinde olmasının sızdırmazlık ve teknik servis gibi sakıncaları ayrı..) Sonuç olarak eski tasarımda son zamalarda daha yüksek güce sahip motorlar kullanılmaya başlandı. Biz niye 4000pa motor kullanmak zorunda kalmıyoruz sizce? Oda pek verimli değil, çok enerji harcıyor ve büyük kapasiteli pile ihtiyaç duyuyor. O da ağırlığı arttırıyor ve küçük pile göre daha pahalı..

    Gelelim robotun negatif yönleri yok mu sorunuza.. Tabii ki vardır ve yorumlarda müşterilerimiz yeri gelince belirtiyorlar. Ancak şunu gururla söyleyebilirim ki Luna-200 ve Stella 500 oldukça iyi birer ürün.. Çünkü yeni modüler tasarıma sahipler..

    Size şöyle anlatmaya çalışayım. Ben eski bir pilotum. Uçaklarda faydalı yük denilen bir hesap vardır. Diyelim ki 5 tonluk bir uçak 1tonluk yük taşıyor ve başka model bir uçak daha hafif örneğin 3 ton ağırlığa sahip ve yine 1 ton yük taşıyorsa, ikinci uçak daha iyidir..

    Klasik tasarıma sahip robot süpürgeler yaklaşık 4,5kg ağırlıkta ve toz hazneleri en fazla 450ml, su hazneleri yaklaşık 200ml.. Bu durumda toz hazneleri 450ml/4500gr=0,1000 faydalı yük oranına ve su hazneleri 200ml/4500gr=0,0444 faydalı yük oranına sahiptir.

    Robogil Stella 500'e bakalım. Ağırlık 2,7 kg. Toz haznesi emiş fanı toz haznesine gömülü olsa da 600ml. Su haznesi 360ml. Buna göre toz haznesi faydalı yük oranı 600ml/2700gr=0,2222 (yani klasik robotlara göre iki katından fazla!) ve su haznesi faydalı yük oranı 360ml/2700gr= 0,1333 (yani klasik robotlara göre üç katından fazla!)

    Yani Vakfıkebir ekmeği gibi robotlarda küçücük toz haznesi ve göstermelik su haznesi dikkatinizi çekmiyor mu? Hangisi daha iyi bir tasarım?

    Yine algı yönetimi değil mi? Ama bize göre basit matematik!


    https://www.youtube.com/watch?v=vGxnpulbxO4&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 13:29:56 >




  • BravoUno B kullanıcısına yanıt

    Bakın biz sizinle şu yüzden anlaşamıyoruz, her mesajınızda anlamsız bir şekilde algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Tekrar söylüyorum çünkü; olayları alıp farklı yerlere götürüyor ve yine algı oluşturmaya çalışıyorsunuz.


    1-Siz değil misiniz oda oda temizlemek daha doğru biz o yüzden küçük yaptık diyen!

    Diyorum ki daha doğruysa şimdi neden bataryayı büyütmekle uğraşıyorsunuz.


    2-Verdiğiniz saçma fırça örneğini artık bir kenara bırakın. Sanki patenti size ait olan özel bir fırçanız varmış gibi her yerde kullanılan sıradan fırçayı önemli olan ana fırça da ana fırça diyerek anlatıyorsunuz! Sizin kullandığınız klasik kıllı ana fırçayı her firma kullanıyor hatta başka markalar üzerine farklı şeyler katıyor.


    3-Xiaomi roborockla kıyasladık diyorsunuz sanki roborock s5 maxla kıyasladınız da onlardan daha iyi çekiyor gibi yine algı yaratarak bizim makinemiz xiaomi roborock ve ecovacstan bile daha iyi çeker demeye getiriyorsunuz. Ki robotların asıl ev ortamında gösterdiği performans çok daha önemlidir.


    4-Kimse sizin ürününüze kötü demiyor zaten, birçok özelliği sanki sadece sizin robotunuzda varmış gibi konuşup insanlara anlatıyorsunuz.


    5-Temizlik üzerinde hiçbir etkisi yok diye diye tuttunuz son modelinize 2 tane yan fırça yaptınız. Neden diye sorsak eminim yine bir paragraf dolusu safsata yazıp ana konudan saptıracaksınız, o yüzden hiç sormuyorum.


    Bir şeyleri çıkıp konuşup anlatıyorsunuz sonrada sanki hiçbir şey dememiş gibi devam ediyorsunuz.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.