Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3aydır STELLA 500B modelini kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı ama herhangi bir sorunda ulaşabileceğim bir müşteri hizmetleri/teknik servis numaraları olması içimi rahatlatıyor benim için en önemlisi güvenilir marka olması.

    herkese tavsiye ediyorum.

  • umut070 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hepsirobot'un hem bizim hem de diğer marka robot süpürgeler için yüksek kapasiteli pil paketi ürettirip satışı ile ilgili çalışmaları mevcut...

    İyi forumlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Stella 500 de büyük batarya için yer uygun değil demişti Ali Bey, luna serisi için batarya çalışmasını bilemiyorum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mop ile temizlik yaparken yani sulu temizlik yaparken halıya geldiğinde otomatik durma özelliği var mı?
    Mop yaparken halıları kaldırmak zorunda mıyız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goodfalles kullanıcısına yanıt
    Halı tanıma özelliği yok, ama halı olan yerler yasaklı alan olarak kısıtlanabiliyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umut070 U kullanıcısına yanıt
    Tek harita kaydetme hakkı var sanırım, yasaklı bölgeli harita yapsak bu sefer normal temizlikte haritalama olmayacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goodfalles kullanıcısına yanıt
    Luna 200 UV de 3 harita kaydediyor, istediğini seçebiliyorsun.. Stella serisini tam olarak bilmiyorum ama 500 serisinde 5 olarak hatırlıyorum... Alt serileri bilemiyorum.. Evde küçük bir köpek olduğu için UV tercih sebebim olmuştu...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goodfalles kullanıcısına yanıt
    Stella 500 serisinde aynı haritada halıların bulunduğu yeri paspas yasak alan (no mop zone) olarak işaretleyip kaydederseniz, robot paspas yasak alan olarak işaretlenmiş yerlere girmez, ancak süpürge sırasında bu alanlara girip temizler. Yani paspas için ayrı bir harita kaydetmenize gerek yok.

    Stella 500'de farklı mekanlar için 5 farklı harita kaydedebilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 12 Nisan 2022; 23:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500A üzerine yaptığım ilavelerle 500B olarak kullanmaktayım.


    Üründen genel olarak memnunum; fakat halıya çıkarken takılıyor (önceki süpürgem irobot 605 idi asla böyle bir şey ile karşılaşmadım).


    Saçaklı halıdır belki bu model takılır diye düşünüyorum; fakat mutfakta saçaksız hafif bir halım var onu da altına kıvırıyor yine takılıyor. Bu sebeple maalesef hiç tam olarak evde yokken bütün her yeri süpürtemedim.


    Gördüğüm bir eksiklik (umarım ben becerememişimdir). Süpürge takıldı diyelim altındaki halıyı düzeltiyorsun; fakat alet devam etmiyor. Üstündeki tuşa bassan direkt akıllı temizlik moduna geçiyor ve oda sınırlaması kalkıyor. Bir nevi baştan temizliyor.


    Müşteri hizmetleri ise muazzam, diyecek en ufak bir olumsuzluk yok.

  • Merhaba, robotunuz halıya nasıl takılıyor dikkat edebildiniz mi?

    Eğer yan fîrçalar halının altına giriyorsa, halınızın kenarları hafifçe zeminden kalkmış durumda olduğu için olabilir!

    Bu durumda halınızın kenarlarının zemine iyice sabitlenmesini veya mümkünse zemine iyi oturan farklı bir halı kullanmanızı önerebiliriz.

    Problemi bu şekilde çözmek istemezseniz yan fırçalar iki adet olduğu için soldaki yan fırçayı çıkararak deneyebilirsiniz. Robotunuz tek yan fırçalı robotlar gibi çalışacaktır. Böylece robotun temizlik performansı düşse ve sert zeminde kırıntıları sol tarafa savursa da bu tip sorunlu halılara çıkışta halının altına tek yan fırça gireceği için eskisi kadar zorlanmayacak, bir şekilde ikinci yan fırçayı kurtarıp halıya çıkacaktır. Sağdaki fırçayı çıkarmayın, duvar izleme modunda sağ fırça duvar dipleri için gereklidir.

    Sorununuz bu şekilde de çözülmezse robotun halıya çıkışında yaşadığı problemi videoya çekip, Robogil Teknik Servisi'ne 0554 177 44 85 / 86 nolu telefonlardan iletin.

    Biz de duruma bakıp çözüm üretmeye çalışalım..

    Robot takıldığında enejisini korumak ve zarar görmemek için durur ve kendini uyku moduna alır. Uyandırmak için üstteki start stop düğmesine bir defa basmanız yeterli. Start düğmesine ikinci defa bastığınızda robot yeni bir temizlik algoritması oluşturarak akıllı temizlik modunda tüm evi temizleyecek şekilde devam eder. Tüm ev temizliğinden farklı bir temizlik istiyorsanız ikinci defa start düğmesine basmak yerine uygulama üzerinden yeniden oda temizliği gibi farklı bir temizlik komutu vermeyi deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Nisan 2022; 2:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düz mob özelliği gelmişti, son güncelleme ile geri gitti bu ayar. Tekrar gelecek mi acaba? acil durumlarda kullanılabilir bir özellik bu...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umut070 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Luna-200 modelinin WeBack uygulamasını soruyorsunuz galiba.

    Geçtiğimiz günlerde "Y" paterni paspas işlemi için uygulama menüsüne bu fonksiyonu için açıp kapama anahtarı eklendi ancak daha sonra kaldırıldı.

    WeBack konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak uygulamada bir sorun tespit edilmiş olabilir.

    Bize göre Y paspas paterni dışında düz paspasa pek ihtiyaç yok ve bu konuda müşterilerimizden bir talep de almadık. Bu nedenle pek önemsemedik bu değişikliği.

    WeBack 'in daha önemli güncellemelere ihtiyacı var artık.

    Bu nedenle, beklediğimiz güncellemeler gecikirse yeni Luna-200 serisinde (Stella 500 serisinde olduğu gibi) yeni Tuya 3.0 uygulama altyapısına geçmeyi değerlendirebiliriz.

    Ancak Tuya 3.0 uygulaması yalnızca Luna-200'ün yeni modellerinde olacaktır, WeBack uygulaması kullanan eski modellerin Tuya 3.0 'a geçmesi anakart değişimi olmadan pek mümkün değil gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Nisan 2022; 1:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • umut070 U kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum Ali hocam Stella 500'ün boyutunun diğerlerine göre daha küçük (33cm çap) ve batarya bölmesinin 4'lü pil paketine göre olduğu için yüksek kapasiteli pil paketine uygun olmadığını kastetmiş ki bu konuda haklıdır.

    Ancak, pil kapasitesini arttırmanın yine de bir yolu var!

    O da pil haznesine yüksek kapasiteli bir pil koymak yerine, robotun gövde içine ikinci bir pil paketi koyarak mevcut pille paralel bağlantı sağlamak!

    Yani 3.000mah pil paketine ek olarak gövde içine paralel bağlantıyla 3.000mah kapasitesinde ikinci bir pil paketi koyarak toplam pil kapasitesini 6.000mah gücüne çıkarmak mümkün.

    Bunun birkaç protipini de Robogil Teknik Servisi'nde yaptık ve yaklaşık iki aylık testler sonucunda robotun dengesinde, emniyetinde veya çalışmasında herhangi bir sorun tespit etmedik.

    Yani ücret mukabili olan bu modifikasyon, yalnızca müşterinin talebi doğrultusunda ve Robogil Teknik Servisi veya Hepsirobot tarafından servis raporu ile yapılırsa robotun mevcut garantisini etkilemeyecektir.

    Servis raporu olmayan, Robogil ve Hepsirobot haricindeki onay vermediğimiz diğer servisler, üçüncü şahıslar veya müşteriler tarafından yapılacak modifikasyonlar ve müdahaleler kullanıcı hatası olarak kabul edilir ve garanti şartlarının ihlali anlamına gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Nisan 2022; 2:34:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için... Yıllık bakım zamanı pil kapasitesini değerlendirebiliriz ilerleyen zamanda demek ki...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Deserthawk ın yaşadığı saçaksız halılarda halıyı kaldırması problemini bir kaç kez yaşadım. Tekrar yaşarsam eğer görüntüsünü ileteceğim. Bu durumla karşılaşıldığında vermiş olduğunuz
    "Robot takıldığında enejisini korumak ve zarar görmemek için durur ve kendini uyku moduna alır. Uyandırmak için üstteki start stop düğmesine bir defa basmanız yeterli. Start düğmesine ikinci defa bastığınızda robot yeni bir temizlik algoritması oluşturarak akıllı temizlik modunda tüm evi temizleyecek şekilde devam eder. Tüm ev temizliğinden farklı bir temizlik istiyorsanız ikinci defa start düğmesine basmak yerine uygulama üzerinden yeniden oda temizliği gibi farklı bir b komutu vermeyi deneyebilirsiniz." Cevapta

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bende luna 200 için yüksek kapasiteli pil paketi bekliyorum. Bunun için bir tarih verebiliyor musunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dropby23 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Biliyorsunuz biz büyük pilin gereksiz ağırlık ve masraf olduğunu, tüm ev temizliği yerine oda oda temizliğin daha iyi sonuç verdiğini, çok kirlenen odaların çok az kirlenen odaların az temizlenmesinin ve odaların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş oda temizliğinin çok daha etkili olduğunu, 2-3 saat boyunca devamlı temizlik yapan robotların fan, elektrik motoru ve döner sistemlerinin ısınabileceğini ve bunun da robotun ömrünü kısaltıp arıza oranlarını arttırdığını, oda oda temizlikte aralarda robotun hem şarjını yenilediğini hem de soğuduğunu defalarca anlattık.
    Bakınız: https://www.youtube.com/watch?v=2G3r2k4SPcY&feature=youtu.be

    Bu kapsamda yeni tasarlanan ve enerjisini verimli kullanabilen modellerde pil kapasiteleri gittikçe küçülüyor.

    Ayrıca pillerin değişim zamanı geldiğinde çıkacak masrafı da düşünmek gerek. Şuan 4'lü bir pil paketini 8'li pil paketlerine göre yarı fiyatına alıp pilinizi değiştirebiliyorsunuz. İkinci bir pil taktırdığınızda pil masrafınız iki katına çıkacak. Biz satmak isteriz de siz pil için kullanım durumuna göre yaklaşık 2 senede bir 1.000TL civarında pil masrafı yapmak ister misiniz? Bizce pek gerek yok, ama yine de tercih sizin..

    Luna-200'un pil haznesi de yukarıdaki nedenlerle Stella 500 gibi 4'lü pil paketi için tasarlanmış durumda. Ancak Luna-200 'ün iç kısmına paralel bağlanacak normal bir pil paketi sığmıyor. Onun için uygun alana sığabilecek özel bir pil paketi üretilmesi gerek.

    Hepsirobot ile konuyu değerlendirelim. Eğer özel bir pil paketi üretimi mümkün olursa, buradan bilgi verir isterseniz aynı şartlar dahilinde ikinci pili gövde içine taktırabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Nisan 2022; 9:4:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Luna-200'de buluta 16 (evet onaltı) adet ayrı haritayı kaydedebilirsiniz...

    @umut070@goodfalles

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Batarya fiyatlarını düşününce mantıklı. Malum 2 yıla yaklaşıyor benim cihaz bakım için gönderdiğim de bataryayı da değiştirmemizi önerir misiniz? Yıllık bakımdan geldikten 1 ay sonra batarya ölmesin. Ortalama 2 yıl gözüyle mi bakmak lazım acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dropby23 D kullanıcısına yanıt
    Yıllık Periyodik Bakım'da zaten robotun iç temizliği ve kontrolleri yanında performans testlerinin yapılması standarttır.

    Robogil Teknik Servisi performans testlerinde bataryanızın durumuna da bakıp ihtiyaç varsa pil paketinin değişimini önerir.

    Şuan pil paketinin fiyatı 540₺ civarı, ancak Periyodik Bakım Hizmeti kapsamında Ek Paket #2'yi sipariş ederseniz, bu durumda pil paketi size indirimli olarak 400₺'ye gelecektir.

    İster bakımdaki robota yeni pil takılır, isterseniz eski pili bitene kadar kullanabilmeniz için yeni pil robotla birlikte fakat robota takılmadan size gönderilir. Eski piliniz bitince çıkarıp yeni pili evde kolayca takabilirsiniz.
    Bakınız:https://www.youtube.com/watch?v=hOAt6hUOeUI&feature=youtu.be

    Batarya ömrü önemli bir konu. Biz LG kalitesinde lityum iyon batarya tercih ediyoruz ve ömrü 1.000 dolumdur.

    Yani doğru şarj edilmiş ve kullanımına dikkat edilen (%20 kapasitenin altına düşmeyen, uzun süre boşta beklemeyen, aşırı ısınmayan, vb.) bataryalar günde 1 defa tam kullanımda (tüm ev temizliğinde batarya kapasitesinin %20'ye düşmesini kastediyorum) yaklaşık 3 yıl, günde 2 defa kullanımla 1,5 yıl gibi bir sürede bitebilir. Yoğun kullanımda bu süre daha da kısalabilir. Normal kullanım ve normal şartlar altında batarya ömrü ortalama 2 yıl olarak kabul edilebilir.

    Oda oda temizlik bu nedenle önemli. Hem çok kullanılan odalar daha sık az kullanılan odalar daha az temizlenerek ve odaların ihtiyacına göre oda temizliği özelleştirilerek optimum bir temizlik sağlanıyor, hem de robotun enerjisi verimli olarak kullanılabiliyor ve pilin ömrü uzun oluyor.

    Tabi, kalitesi düşük bataryaların ömrü çok daha kısa sürede dolacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Nisan 2022; 18:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.