Şimdi Ara

Robert Kearns ve Fasılalı Silecek.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
5.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Filmde bazı detayların hatalı olduğu söyleniyor, daha önce benzer bir sistemi başka biri bulmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Filmde bazı detayların hatalı olduğu söyleniyor, daha önce benzer bir sistemi başka biri bulmuş.

bu tabiiki fordun kendi savunması.sonuçta davayı kazanan yine robert kearns oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

Filmde bazı detayların hatalı olduğu söyleniyor, daha önce benzer bir sistemi başka biri bulmuş.

bu tabiiki fordun kendi savunması.sonuçta davayı kazanan yine robert kearns oldu...

bana hala çok garip geliyor kulağa pek zor gelmeyen bu sistemi büyük şirketlerin nasıl olupda bulamadığı. birde filmi izlerken adamın bu iş için ailesi ile yaşadığı sıkıntıları görünce insan bir an ford a karşı kin besleyebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

bana hala çok garip geliyor kulağa pek zor gelmeyen bu sistemi büyük şirketlerin nasıl olupda bulamadığı. birde filmi izlerken adamın bu iş için ailesi ile yaşadığı sıkıntıları görünce insan bir an ford a karşı kin besleyebiliyor

aynenforda karşı bir nefret uyandırdı bende bu film

• baya iyiydi film sonunda sevinçten ben bile fırladım ayağa
  • Ilgincmis. Filmi biyere not ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün yine sileceklerimi çalıştırdım ve reisi andım
  • ben adamın yerinde olsam hırsız ford la crysler a size çay yok şakirler diye bu ikisine patent parası ödeseler dahi ürünü vermezdim hırsızlık yapacaklarına cam silmeyi öğrensin şşsizler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 20 Ekim 2014; 23:42:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault'nun neden Clio'da fasılalı silecek opsiyonunda 350 TL istediği anlaşıldı Kearns'dan korkuyormuş meğer
  • Bu büyük firmalar demekki hep küçük balığı yiyerek büyüyor aynı DOĞUŞ OTO
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Renault'nun neden Clio'da fasılalı silecek opsiyonunda 350 TL istediği anlaşıldı Kearns'dan korkuyormuş meğer

Clio joy da kademeli değil mi?sürekli mi çalışıyor.arada durarak çalışmıyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 model getz de yoktu bu özellik 2003 fabiamda var hemde ayarlı yani arayı kendin ayarlıyosun
  • Filmin üzerine iyi gider:

Fordizmin ve Mühendisin Dönüşümü Ali Artun, 1999 Ankara

"... 1970‘lerde mühendis itibarının zirvesindeydi. Artık üretim kadar toplumun da rasyonalleşmesimühendislikten soruluyordu. Hem Sovyet hem de Amerikan hegemonyasının ideologları, sözbirliği etmişçesine, geleceklerinin anahtarlarını, teloslarının hakikatini ‘bilimsel-teknolojik devrim‘de görüyorlardı.

... Mühendis bu yolculuğun önderi gibi görünmenin yanı sıra, adeta erişilecek insanın prototipi gibi de hayal ediliyordu: İnsanla makinenin, tasarımla uygulamanın, bilimle tekniğin, emekle ürünün yek vücut olduğu bir güç.

... Ve mühendise yakıştırılan o zamanki iktidarın, onun üzerinde belki bir o kadar da tehdit barındırdığını ancak şimdi seziyoruz. Üretimin örgütlenmesinde Fordizmin dönüşüme uğradığı aradaki dönem, mühendisin ‘öncesindeki‘ ve ‘ötesindeki‘ kimi güçleri canlandırarak uyguladığı baskıyla onu da dönüşüme zorlamıştır."

http://kitap.emo.org.tr/genel/kitap_goster.php?kodu=109 (pdf)

• Filmi de bir ara izlemek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford a bak sen hirsizlar.

• konu hortlamış, ama faydalı bir bilgi daha öğrendik sayende. Emeğine sağlık
  • filmi izledim. böylece azmin zaferi denince akla ilk gelebilecekler listesine girdi.
    bu arada ford markasına karşı ön yargı oluşurken, diğer markaların da benzer durumları var mıdır? diye sorular oluşmadı değil.
  • Forda bak filime nasıl izin vermişler asıl davalık konu filmde filim yapımcılarınada aynı şekilde yayınlamamaları için para teklif etmişlermidir acaba :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.