Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (500. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.288
Cevap
103
Favori
2.354.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam tek burundaki sivilceyse sorun bu ilaca gerek bile yokmuş bence kremlerle vs hallolmadı mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schizzo

    Hocam tek burundaki sivilceyse sorun bu ilaca gerek bile yokmuş bence kremlerle vs hallolmadı mı ?
    yer etmiş garip bir sivilce, burnumun da tam üstünde kırmızılık katıyor + sivilce çıktığında palyaçoya dönüyorum bu sebeple verdi doktor, 20 mg olayı biraz kafamda yer etti normal midir bir sivilce için veya total dozu aşamadığından yetersiz mi anlamadım

    bu arada yakın zamanda ağda yaptırdığımdan biraz sivilce doluşmuştu yüzümde onlar şimdiden gitti ilaç sayesinde
  • Yıllar sonra foruma bu başlıkla beraber dönmek de varmış kaderde. :)

    Yaşım 27. boyum 185 cm, kilom 100. 20 mg roaccutane kullanmaya başlayalı 2 gün oldu.

    Uzun yıllardır ciltte, özellikle de yüz ve baş bölgemdeki yağlanmadan dolayı sıkıntı yaşıyorum ben. Banyo yaptıktan 2 saat sonra yüzüm, 10-12 saat sonra da saçlarım yağlanıyor. Öyle aman aman sivilce problemi yaşamasam da yüzümdeki 3-4 yerde müzmin sivilceler var ve belli periyotlarla kendilerini gösteriyorlar. (sanırım cildim yağlı ve gözenekleri geniş olduğu için çıkıyor)
    Yıllarca antibiyotikli merhem kullandım. Hiçbiri fayda etmedi. Bundan 3 yıl önce izmir'de gittiğim bir doktor hanım "senin cildin aşırı yağlı ve gözeneklerin geniş. Merhemler sende fayda etmez. Düşük doz da olsa aknetrent kullanman lazım" gibi bir şey söylemişti. Takip eden zamanda gittiğim doktorlar da aynı şeyleri söylemişlerdi. Tabi ben ilk başlarda cesaret edemedim. Sonuçta uzun bir süreç ve herkes bir şeyler söylüyor bu konu hakkında. Saçım döküldü, derim soyuldu, yüzüm sivilce tarlasına döndü vs vs gibi.
    Bu kaygılarımı doktoruma ilettiğimde ben şu ana kadar kendi hastalarımdan böyle bir geri dönüş almadım. Senin durumundaki hastalara düşük doz veriyorum zaten. En fazla dudak çatlaması yaşayan hastalarım oldu o kadar demişti.
    Tabi kan tahlillerime bakınca normalde 10 mg 6 ay kullandırtacaktım ama 20 ile başlayıp süreci kısaltalım. Mayıs ortasında askere gidecekmişsin, gidene kadar bitiririz belki tedaviyi dedi.
    Sordum ağır gelir mi diye kadın gülüp 100 kiloluk adamsın. Spor da yapıyormuşsun. Dediklerime dikkat edersen bir problem olmaz diye de ekledi.
    Bakalım ilacı kullanıp görücem nasıl bir etki ve yan etkileri olacak. Benim gibi bu ilacı daha çok yağlanma nedeniyle düşük doz kullanan arkadaşlar varsa mesaj atıp yaşadıkları süreçten bahsederlerse sevinirim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betonaoturmaüsütürsün -- 16 Şubat 2019; 20:30:11 >
  • Benim de yaklaşık 2 yıldır özellikle ense bölgemde irinli sivilceler çıkıyordu. Yaklaşık 5-6 kez farklı doktorlara gittim ve hep antibiyotik önerdiler. Antibiyotik kullandığım süreçte iyileşme olsa da antibiyotik bitince eski haline geliyor hatta daha da kötüleşiyordu. En son bu hafta gittiğimde aknetrent verdi. Tabi ilacın reçetesini okuyunca kafada bin tane soru doğuyor. Bana 30 mg başlattı. Kolesterol ve trigliserid değerlerim normalin üstünde ast ve alt ise normal çıktı kan tahlilinde. Bugün ilacı kullanmaya başladım. Umarım ciddi bir sorun yaşamadan şu sivilce probleminden kurtuluruz. Adet olmuş sanırım ben de yazayım boy 1.85 kilo 92 yaş 28.
  • Kullanmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betonaoturmaüsütürsün kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim baştan söyleyeyim ilacın içindeki maddelere karşı alerjin vs yoksa sıkıntı yapmana gerek yok :)
    ben başlayalı 4 ay bitti 5. ayın içindeyim zoretanin kullanıyorum. ilk başlarda ben de çok tedirgin başlamıştım. 40mg kullanarak başladım 2 aydan sonra kolesterol biraz yüksek çıkınca 30mg a düşürdü doktor öyle devam ediyorum.

    bende en büyük sıkıntı aşırı kuruluk ki bu da ilacın etki ettiğini gösteriyor :) dudaklarım bazen kanıyor eğer yeterli su içmezsem ve nemlendirici sürmezsem. (blistex kullanıyorum dudak için tavsiye ederim). hatta bir ara hastaydım hapşırınca dudağım kanadı hafif yarıldı o derece :)) şu son zamanlarda burnumun içi de kurumaya başladı ara ara krem sürmek iyi geliyor. (nazal nem mi öyle bir nemlendirici önerdi doktor burun için)

    ilacın 2. ve 4. ayları arasında biraz eklem ağrıları yaşadım özellikle bel ve sırt bölgesinde, ortopediye bile gittim artık bi sıkıntı var sandım ama filmlerde bir şey çıkmadı basit kas kasılması vs. o da ilaçtan kaynaklı olabiliyormuş doktorla konuşurken söylemiştim ilaç kullandığımı.

    bunların dışında pek bir sıkıntısı yok gayet mutluyum tek derdim şuan ilaçtan sonra umarım sivilceler tekrarlamaz.

    aşırı yağlı bir cildim vardı, alın ve burun bölgem özellikle. bir de ensemde saç diplerimde çok sivilce çıkıyordu berbere gitmeye çekiniyordum bazen. şuan bunların hiçbiri yok şükürler olsun.

    diyeceğim sıkıntıya gerek yok :) bol su, biraz kolesterole dikkat(yükselmesi durumunda) biraz da sabır o kadar :)
  • Selam arkadaşlar. İlk ayım bitti ve ilk ay Aknetrent kullanmıştım. Başka bir doktora gittim ve bana orjinal etken maddesi olduğu için mutlaka Roaccutane ile devam etmemi söyledi. Ben aynı olduklarını biliyordum,eczane de aknetrent vermek istedi "boşuna paran gitmesin" dedi ama ben 30 mg a 93 lira verdim. Sizce kötü mü yaptım? Doktorun ısrarla söylemesi üzerine böyle yaptım hemde sağlıkta verdiğim paraya acımam ama keriz parası mı verdim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah kardeşim. 2. haftanın içerisindeyim yağlanma az bi şey azaldı birazcık da dudaklarımda soyulmalar var. Onun dışında rahatsız eden herhangi bir durum yok. Ha bir de alakalı mı bilmiyorum ama makatta kaşıntı var biraz
    Haftanın 4-5 günü spor salonuna gidiyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İçebildiğim kadar su içmeye çalışıyorum, diüretik şeylerden uzak durmaya çalışıyorum. Sanırım yağlı saçlar için olan şampuanlardan uzak durmak lazım bu aşamadan sonra çünkü dün yüzüm kızardı biraz ve hafif bir yanma hissi oldu.
    Ayrıca dediğin gibi blistex almayı düşünüyorum bugün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betonaoturmaüsütürsün -- 26 Şubat 2019; 13:31:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

    Eyvallah kardeşim. 2. haftanın içerisindeyim yağlanma az bi şey azaldı birazcık da dudaklarımda soyulmalar var. Onun dışında rahatsız eden herhangi bir durum yok. Ha bir de alakalı mı bilmiyorum ama makatta kaşıntı var biraz
    Haftanın 4-5 günü spor salonuna gidiyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İçebildiğim kadar su içmeye çalışıyorum, diüretik şeylerden uzak durmaya çalışıyorum. Sanırım yağlı saçlar için olan şampuanlardan uzak durmak lazım bu aşamadan sonra çünkü dün yüzüm kızardı biraz ve hafif bir yanma hissi oldu.
    Ayrıca dediğin gibi blistex almayı düşünüyorum bugün.
    ne demek kardeşim :) kaşıntı bende de oluyodu o bölgede ama geçti, şimdi kollarımda başladı kuruluktan biraz önce kremi boca ettim kollarıma :D

    su ve nemlendirici kullanmak çok önemli yoksa dudakların büzülmüş gibi oluyor gün içinde kuru kalınca, rüzgarlı soğuk havalarda dışarı çıkarken kullan direk etkiliyor dudakları. dudak derisi inceliyor çünkü baya sıcak bir şeyler içerken yanma oluyor bende arada bir :D

    kaşıntı, kuruluk vs bunlar genel etkileri biraz dikkatle üstesinden gelirsin.

    geçmiş olsun. yine aklına takılan bir şey olursa yazarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holk

    Selam arkadaşlar. İlk ayım bitti ve ilk ay Aknetrent kullanmıştım. Başka bir doktora gittim ve bana orjinal etken maddesi olduğu için mutlaka Roaccutane ile devam etmemi söyledi. Ben aynı olduklarını biliyordum,eczane de aknetrent vermek istedi "boşuna paran gitmesin" dedi ama ben 30 mg a 93 lira verdim. Sizce kötü mü yaptım? Doktorun ısrarla söylemesi üzerine böyle yaptım hemde sağlıkta verdiğim paraya acımam ama keriz parası mı verdim?
    hepsinin etken maddesi aynı. sadece diğer içerikleri farklı. değişik grip ilaçları gibi düşün. ben 30 mg zoretanin için 60 tl veriyorum. sana iyi geliyorsa parayı sıkıntı etme.
  • vampyrotheutis kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Bu ilacı kullanırken body yapmam sıkıntı olur mu? Yabancı forumlarda bu ilaçla body yapanlar varmış.
  • Holk kullanıcısına yanıt
    aleyküm selam kardeşim sıkıntı yok ben yapıyorum. sadece su alımını biraz arttır spor yapacaksan. sadece eklem ağrısı yapabiliyor ilaç bir süre o aralarda çok yüklenmezsin.
  • vampyrotheutis kullanıcısına yanıt
    Bende yapmak istiyordum zaten yoksa rahat edemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    ilacı hayatını çok etkileyecekmiş gibi düşünme, normal yaşamına devam et, kolesterol seviyeni koru tahlil yaptır, bol su ve dudak için nemlendirici kullan bu kadar :)
  • 3 ay kullandım baya etkili oldu yüzümdekilerin tamamına yakını vücudumdakilerinden yarısından çoğu gitti ama dudağı,yüzü baya kuruttuğu için ve baş ağrısı yaptığı için bıraktım. Bıraktıktan 10 gün sonra falan bu yan etkiler kesildi
    uzun sürede ne etki edecek diye 2 ay kullanmamaya karar verdim , 2 ay oldu yüzümde vücüdumdaherhangi bi sivilce vs çıkmadı o yüzden randevu aldım kullanmaya tekrar devam edeceğim bakalım :)

    Bu arada bunları yan etkiler kalıcı mı, bıraktıktan sonra tekrar sivilce çıkıyor mu vs sorusu olanlar için yazdım.

    Ayrıca 10.000ci mesaj hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar öncelikle. Liseye başladıktan sonra sivilce çıkmaya başladı. Fakat en belalısı olan deri altında çıkan sivilceler.Kistik deniliyor herhalde. Farklı farklı kremler önerdi dermatolog fakat bi işe yaramadı hiç biri.

    2018 Ekim ayının ortasında başladım 40 mg ile. Ocağın ortasında da 50 mg geçtim. Kilom 70-80 arası bir şey.

    Fakat bu kadar ay geçmesine rağmen bir farklılık göremedim. Sadece yüzüm daha çok kızardı. Her ay tahlil de veriyorum. Fakat geçmeyecekse kullanmak çok dert oluyor. Sivilceler vs çok belirginleşiyor,yara yapıyor.

    Sizce devam etmeli miyim ? Bu ilaç kistik sivilceleri geçirmede yardımcı olur mu ?
  • neonanebana N kullanıcısına yanıt
    İlacını yazan doktora sorsan daha iyi olmaz mı? Yazan doktor,kontrol eden doktor,dozu artıran doktor, bırakayım mi diye forum ahalisine mi güveneceksin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Minimum doz için böyle birşey yok diyenlerde var. Hatta diyen doktor bile gördüm. Sizce gerçeği nasıldır ?
  • Arkadaşlar sirf tecrübelerimi aktarmak için bu hesabi açtım, yaşadıklarımı anlatacağım ve bir çok kişiye yol göstereceğine inanıyorum hadi başlayalım...
    21 yaşındayım Üniversite okuyorum 16-17 yaşından sonra sürekli sivilcem çıkıyordu (ergenligin basinda bu kadar cikmamistir!!) Bazen yüzüm temiz oluyordu tam sevinecekken ertesi gün bir bakıyorsun 2 tane birden ucu beyaz sivilce cıkmış ders için kalkmişsin derse gitme hevesin kaçıyor hani soruyorsun kendine üniversiteye geldim hâlâ nasil çıkıyor bu sivilceler diye ama malesef sormak fayda etmiyor sirf bu yuzden çok gitmedigim ders oldu yani, ne maskeler ilaçlar kremler kullandim hiç biri gram fayda etmedi bazen oluyor öyle sivilceler çıkıyordu ki hayattan soğuyordu insan onlari kapaticam diye fontoden tarzi şeyler bile malesef kullandim çok utanç verici bence :)...
    Neyse Cildiye'ye gittim dedim şu zamana kadar kullanmadigim ilaç kalmadi başka çaresi yok mu dedim antibiyotiğe başlayacağız o zaman dedi tabi bende bilmiyorum ya 1 2 ay kullanirim biter diye düşündüm araştırdım ki bi 6 ayi varmiş olumsuz yorumlari yan etkilerini de okudum biraz şevkim kirilsa da mutlu sonu görmek için başladım ilaçları kullanmaya.

    Ilk 2 ay 10mg kullandim ilk ay harika bir sonuç vermişti nerdeyse hiç çıkmıyordu 2. Ve 3.ay lar da birden sivilceler çıkmaya eklemlerdr aşırı şekilde ağrıma ve dudaklarda ve yuzde kuruma baş gösterdi kurumayi artik geçtim fakat sivilceler aşırı fena çıkıyordu arkadaşım ergenliğe yeni mi giriyorsun kanka bu sivilceler ne bile demişti ne kadar utanç verici olduğunu tahmin edemezsiniz.Neyse 4.aydan sonra sivilce çıkmamaya çıksa bile en fazla 1günde kayboluyordu internetten baktigimda herkez 40mg lardan bahsederken ben 20mg kullandim sürekli kilom da 70 sanirim benimde en az 30mg kullanmam lazimdi fakat 20mg kullanırken yüzümun kurumasini geçtim ellerim bile aşırı şekilde yara oluyordu ilk 2 aydan sonra eklem agrilarim geçmişti sadece kuruluk ve el yaralariyla uğraşıyordum ayrica sunu belirteyim ben dudak kremi olarak blistex i çok sonradan farkettim çok pisman oldum önceden kullanmadigim hametan pomad kullaniyorfum onu da surer surmez dudak aşırı yagliymis gibi gözüküyor ve disarida bi yemek yeseniz veya su icseniz dudaginiza sürmemiş gibi hemen dudaginiz kuruyor ve herkesin dudağına noldu sorularına maruz kaliyordum.

    Neyse arkadaşlar özet olarak Eylulde baslayip 2ay 10mg 5 ay 20mg toplamda 7 ay kullandim doktora neden benim mg bu kadar az dedim herkezin tedavisi ayni olmaz fazla verirsem karaciğeri mahvederiz dedi benddle zaten 3 aydir toplasan 3 tanr sivilce çıkmamıştır bile öyle yanaklarımda felan çukurlar yoktu yani belki ondan dozajı düşük tuttu sonuc olarak cildim suan tertemiz ilacim dün bitti tek korkum mg az aldığım icin umarim tekrar eskisi gibi olmaz cildim olacağını sanmiyorum ama yine de içimde bir kuşku var.Kullanacak arkadaşlar hayatindan 3 4 ayini feda edebileceğine inaniyorsa bu ilaci kullansin gerçekten değiyor ha şunu söylemeyi unuttum ilaci kullanırken sürekli gözlerim kızarıyordu kuruluktan ama çok şükür bunlar geride kaldi sorulariniz varsa cevaplarim okuduğunuz için teşekkürler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlu doktorum hasta bilgilendirme formuna 2 aylık 4 kutu ilaç yazmasına rağmen reçeteye 1 kutu yazmış eczaneye gittiğimde kafayı yiyecek seviyede sinirlendim çünkü üni hastanesinde yaklaşık 5 saat bekledim bu ilacı yazdırmak için şimdi ben gitsem sonuç göstercem diye kan vereli daha 1 hafta oldu bana yazsa 3 kutu ilaç alabilir miyim yoksa cuma günü 1 kutu aldığım için o ilaç bitene kadar bir daha geçerli olmaz mı reçete çünkü daha önce gittim ilacınız var gözküyor ilerki tarihte gelin sistem vermedi denmişti
  • 
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.