Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (497. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.426.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2100 mgyle tedavi tamamlanıyor mu hocam bu dozda yeterli olabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünallion

2100 mgyle tedavi tamamlanıyor mu hocam bu dozda yeterli olabiliyor mu?
    Doz kilonuza göre hesaplanır.Kilonuz çarpı 120-150mg yaparsanız tedavinizin olumlu sonuçlanması için gereken doz aralığını bulabilirsiniz.Örnek olarak 60kg ağırlığındasınız.60kg çarpı 120-150mg yaparsanız 7200 ile 9000mg total doz aralığında tedaviniz bitmiş olur.Total dozunuzu doktorunuz belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 6 Ekim 2018; 1:45:6 >
  • Hayır daha yeni başlamışsın en az 120mgX kilon kadar mg alman lazım

• Cronic kullanıcısına yanıt
    cronic senden belliki bu ilaçtan çekmişsin ben özel bir hastanede uzman bi dokttora gttim benımde roaccuantane hikayem orda başladı roza hastalığım vardı doktor muayne etti ve sana alerji testi yapıcaz dedi yaptı alerji testi oldum ve lab. testlerım doktora ulaştığında çoğu maddeye alerjim olduğunu öğrendim ve bana 2 ay antibiyotik testine başlamamız gerektiğini söyledi 2 aylık antibiyotik testim bittginde roza hastalığım ve arada cıkan büyük sulu sivilcelerim devam ediyordu ve bana o nalet ilacı ogun gösterdi ve anlattı bi umut dedim ve neden daha iyi olamayayım diyerek ilaca başladım imza aatım ve 5 kutu roaccuantene ve 5 kutu jel ile eve döndüm başladım kullanmaya ilk zamanlar okadar mutluyumki ve 6 ay sonuna doğru yaklaştğımda hastalıgımdan ve sivilcelerden eser kalmamıştı ama cehennem günleri ilacı bıraktıktan 6 ay sonra kendini göstermeye başladı saç dökülmeleri kalp kırampları göğüs ağrıları çekilmez derecedeydi gözlerim artık eskisi gbi görmüyor şeker hastasıyım böbreklerim %70 çalışıyor kan değerlerim tamamen değişmiş ve bitik haledeyim güneşe dahi cıkamaz hale geldim gençliğimden eser kalmamıştı gitmedigim doktor kalmadı istanbulda ama hicbir doktor yardımcı olamadı tam 4 yıl geçti üstünden ve hala o ilacın eserleri vucudumda biyerde var eskisi gbi olamıyorum artık hayat dahi tat vermiyor çok uzalttım ama kusura bakma.. ve şunu sölüyorum ALLAH kimseye o ilacı kullandırtmasın!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: senmisinmi

cronic senden belliki bu ilaçtan çekmişsin ben özel bir hastanede uzman bi dokttora gttim benımde roaccuantane hikayem orda başladı roza hastalığım vardı doktor muayne etti ve sana alerji testi yapıcaz dedi yaptı alerji testi oldum ve lab. testlerım doktora ulaştığında çoğu maddeye alerjim olduğunu öğrendim ve bana 2 ay antibiyotik testine başlamamız gerektiğini söyledi 2 aylık antibiyotik testim bittginde roza hastalığım ve arada cıkan büyük sulu sivilcelerim devam ediyordu ve bana o nalet ilacı ogun gösterdi ve anlattı bi umut dedim ve neden daha iyi olamayayım diyerek ilaca başladım imza aatım ve 5 kutu roaccuantene ve 5 kutu jel ile eve döndüm başladım kullanmaya ilk zamanlar okadar mutluyumki ve 6 ay sonuna doğru yaklaştğımda hastalıgımdan ve sivilcelerden eser kalmamıştı ama cehennem günleri ilacı bıraktıktan 6 ay sonra kendini göstermeye başladı saç dökülmeleri kalp kırampları göğüs ağrıları çekilmez derecedeydi gözlerim artık eskisi gbi görmüyor şeker hastasıyım böbreklerim %70 çalışıyor kan değerlerim tamamen değişmiş ve bitik haledeyim güneşe dahi cıkamaz hale geldim gençliğimden eser kalmamıştı gitmedigim doktor kalmadı istanbulda ama hicbir doktor yardımcı olamadı tam 4 yıl geçti üstünden ve hala o ilacın eserleri vucudumda biyerde var eskisi gbi olamıyorum artık hayat dahi tat vermiyor çok uzalttım ama kusura bakma.. ve şunu sölüyorum ALLAH kimseye o ilacı kullandırtmasın!!!
    Çok geçmiş olsun kardeşim. Evet maalesef yasamayan anlamıyor bu ilacın ne kadar tehlikeli olduğunu. Ben de İstanbul'da çok doktor gezdim maalesef faydası yok. Sadece zamanla yeni haline alisiyorsun ve devam ediyorsun. Aslinda imza attirdiklarında uyanmamız lazımdı. Neden imza ile kullandırdıkları bir ilaca ok dedik ki?
  • ben de yarın başlıyorum ilaca. doktor zoretanin verdi 40mg. boynumda, ensemde, çenede, saç diplerindeki sivilcelerden bıktım artık. kaç tane ilaç, merhem kullandım, bitkisel ev yapımı ilaçlar denedim her seferinde geçici çözümler sundu. yağlı yemekten oluyo dediler kestim yine bişey değişmedi. baharatlı yemek etki eder dediler onu da azalttım yine olmadı. artık bıktım. yastığa kafamı koyamıyorum sabah kalkınca kan lekesi oluyo. duştan çıkınca havluyla saçımı kuruluyorum kıpkırmızı olmuş patlıyo sivilceler. saçımı kısa kestiremiyorum ensemdeki sivilceler görünecek diye. 28 yaşındayım ergenlik vs derken bu yaşa kadar geldim hala bitmedi sivilceler. saçımı en kötü ihtimalle 2 günde bir yıkıyorum. hemen yağlanıyor. bir sürü yan etkisi var araştırdım baktım ama kullanıcam inşallah sorunsuz atlatırım. aylık olarak buraya yorum atarım olacaklarla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vampyrotheutis

ben de yarın başlıyorum ilaca. doktor zoretanin verdi 40mg. boynumda, ensemde, çenede, saç diplerindeki sivilcelerden bıktım artık. kaç tane ilaç, merhem kullandım, bitkisel ev yapımı ilaçlar denedim her seferinde geçici çözümler sundu. yağlı yemekten oluyo dediler kestim yine bişey değişmedi. baharatlı yemek etki eder dediler onu da azalttım yine olmadı. artık bıktım. yastığa kafamı koyamıyorum sabah kalkınca kan lekesi oluyo. duştan çıkınca havluyla saçımı kuruluyorum kıpkırmızı olmuş patlıyo sivilceler. saçımı kısa kestiremiyorum ensemdeki sivilceler görünecek diye. 28 yaşındayım ergenlik vs derken bu yaşa kadar geldim hala bitmedi sivilceler. saçımı en kötü ihtimalle 2 günde bir yıkıyorum. hemen yağlanıyor. bir sürü yan etkisi var araştırdım baktım ama kullanıcam inşallah sorunsuz atlatırım. aylık olarak buraya yorum atarım olacaklarla ilgili.
    Geçmiş olsun hocam öncelikle.Aynı ben de senin gibiydim,kullanmadığım krem gitmediğim doktor kalmamıştı.Sonunda bu ilacı yazdı bir doktor.İyi ki de yazmış diyorum,benimki genetik olarak çıkıyordu akneler,sizin de muhtemelen öyledir,genetik dediysem illa anne babada olmasına gerek yok çok uzakta olsa bile etkiliyormuş.Eğer genetikse hiç krem vs ile uğraşmayın,bir zaman sonra eziyete dönüşüyor.İlacı kullanmaya başlamakla çok iyi yapmışsınız,bir kaç ay sonra sivilcelerden eser kalmaz,ben tam doz kullandım şu an hiç sıkıntı çekmiyorum üzerinden 5 yıl geçti.
  • Bugün doktora kontrole gittim arkadaşlar 68 kiloyum 30 mg ile başladım daha ilaçlarımın bitmesine 3 gün kalmıştı.Kan tahlili yapıldı karaciğer yükselmiş daha ilk aydan böyle olunca bütün moralim bozuldu tedaviyide tamamlamak istiyorum dudak kuruluğu dışında herhangi bir yanetki yaşamadım.Öğrenciyim ve evde kalıyorum genelde fastfood beslendiğim için böyle oldu heralde alkol kullanmıyorum.Doktor 10 gün ara vericez dedi.Çok fazla ara vermekte iyi değildir falan ama tedaviyi devam ettirmek için ara vermemizin şart olduğundan bahsetti. 10 günlük bir ara nasıl bir sıkıntı yaratabilir tedavi açısından ya da beni başa döndürür mü?Bugün ilk yıl kaldığım yurdun sahibiyle anlaşacağım yemekhane konusunda ve ev yemeklerine ağırlık vereceğim artık yoksa bu şekilde tedavi devam etmeyecek.

• ilk ayın mı bitiyor ? benim de ilk ay sonunda ast 71 olmuştu doktor ilacı yarı doza indirdi(ilk ay 30 kullanıyordum ben de ) 15 gün sonra bi daha gel dedi tahlil için, 15 gün sonra hepsi normale düşmüştü ondan sonra 50 mg kullandığım halde hiç artmadı hatta giderek düştü şu an 7.aydayım.Alkol kullanma hiç,ilk ay ben de hep et ürünleri yiyordum dışardan ev yemeklerine dönünce düzelmiş de olabilir ama ben vücudun ilk ay sonundaki tepkisi diye düşünüyorum.
  • ruthdure R kullanıcısına yanıt
    Umarım öyledir hocam ya verdiğin yanıt şuan içimi çok rahatlattı alkol zaten normal şartlardada kullanmıyorum yılda 1 defa falan dediğim gibi şu 20 gün bayağı yağlı beslendim hep fast food cips falan ama bugünden itibaren ev yemeklerine(sebze yemeklerine) döneceğim.İnşallah 10 günlük ara tedaviyi etkilemez.

• quote:

Bugün doktora kontrole gittim arkadaşlar 68 kiloyum 30 mg ile başladım daha ilaçlarımın bitmesine 3 gün kalmıştı.Kan tahlili yapıldı karaciğer yükselmiş daha ilk aydan böyle olunca bütün moralim bozuldu tedaviyide tamamlamak istiyorum dudak kuruluğu dışında herhangi bir yanetki yaşamadım.Öğrenciyim ve evde kalıyorum genelde fastfood beslendiğim için böyle oldu heralde alkol kullanmıyorum.Doktor 10 gün ara vericez dedi.Çok fazla ara vermekte iyi değildir falan ama tedaviyi devam ettirmek için ara vermemizin şart olduğundan bahsetti. 10 günlük bir ara nasıl bir sıkıntı yaratabilir tedavi açısından ya da beni başa döndürür mü?Bugün ilk yıl kaldığım yurdun sahibiyle anlaşacağım yemekhane konusunda ve ev yemeklerine ağırlık vereceğim artık yoksa bu şekilde tedavi devam etmeyecek.

Oğrenciyim dediğine göre yaşın maximum 20lerdedir.
    Bak sana net soyluyorum sen istersen her gün burger king ye sana bişey olmamalı. Senin karaciğer daha tertemizdir.
    Fakat bu ilaçla karaciğerini bozmuşsun işte, düzgün calısamaz hale gelmiş.
    Nedeni acık degil mi? Bu ilac karacigerini bozmuş.
    Umarım yine eski degerlere doner.
    O karaciğerde ilerde çok ihtiyacın olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknes1905

Geçmiş olsun hocam öncelikle.Aynı ben de senin gibiydim,kullanmadığım krem gitmediğim doktor kalmamıştı.Sonunda bu ilacı yazdı bir doktor.İyi ki de yazmış diyorum,benimki genetik olarak çıkıyordu akneler,sizin de muhtemelen öyledir,genetik dediysem illa anne babada olmasına gerek yok çok uzakta olsa bile etkiliyormuş.Eğer genetikse hiç krem vs ile uğraşmayın,bir zaman sonra eziyete dönüşüyor.İlacı kullanmaya başlamakla çok iyi yapmışsınız,bir kaç ay sonra sivilcelerden eser kalmaz,ben tam doz kullandım şu an hiç sıkıntı çekmiyorum üzerinden 5 yıl geçti.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim kardeşim. inşallah atlatırım şu dönemi de kurtulurum bu illetten. inan başka birinin evinde yatarken başımı yastığa koyunca tedirgin oluyorum yanımda fazladan tişört havlu felan götürüyorum yastıkta leke olmasın diye. babamda var ama benim kadar değil. hayırlısıyla bitiririm inşallah sıkıntı yaşamadan.
  • Cronic kullanıcısına yanıt
    Bende dönmesini umut ediyorum hocam bu tarz yükselmeler olabiliyormuş zaten dediğiniz gibi bu ilacı kullanmadan ne kadar burger yesemde en fazla sivilce çıkardı.Ama ilaç kullanırken demek ki yağlı beslenmemek gerekiyor ki bende fazlasıyla aşırı yağlı beslendim hatalıyım bu konuda eski değerlere dönüp tedaviye devam etmek için elimden geleni yapacağım.Doktor 7-10 sonra tekrar gel birdaha bakalım dedi.İlacı şuan komple kesti.Haftaya cuma tekrar gideceğim tekrar değerlerimi paylaşacağım yağlı beslenme, ev yemekleri tahlil sonuç değerleri kıyaslaması yaparız😊

• Düşer merak etme

Hocam düşerde umarım tekrar böyle bir sorun yaşamam. Her ayın sonunda olursa bu enzimlerde yükselmeler 10'ar gün 10'ar gün aralar tedavinin verimliliğini riske sokar diye korkuyorum doktor ilacı kesti ama benim 3 tane 10mg,2 tane 20mg hapım kalmıştı hergün birertane içmeyi düşünüyorum o 8 günlük arada.

• arkadaşlar bu ilacı kullanırken fitness sıkıntı yaratır mı? kullanırken yapan var mı? tereddütte kaldım ağır fiziksel aktivitelerden uzak durunuz diyor ama haftada 3 gün sıkıntı yapar mı?
  • Selamlar herkese Roaccutane ve Zeratonin muadili olan Acnegen kullanıyorum. Sabah ve akşam 20mg'lık kapsüller şeklinde. 20. günüme yaklaşıyorum. 2-3 gün önce genital bölgemde ufak bir kabarcık fark ettim, sürtünmedendir diyerek bepanthenle tedavi etmeye başladım ancak az önce öncekine yakın bir bölgede benzer su toplamış bir kabarcığa daha rastladım. İlacın yan etkilerine baktım ve Steven Johnson Sendromu dikkatimi çekti. SJS'de de cinsel bölgede bu tip kabarcıklar çıkıyormuş. Daha önce bu kabarcık sıkıntısını yaşayan oldu mu yoksa doktoruma mı başvurmalıyım? Cevap verirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cashimist! -- 21 Ekim 2018; 3:53:48 >
  • quote:

Bugün doktora kontrole gittim arkadaşlar 68 kiloyum 30 mg ile başladım daha ilaçlarımın bitmesine 3 gün kalmıştı.Kan tahlili yapıldı karaciğer yükselmiş daha ilk aydan böyle olunca bütün moralim bozuldu tedaviyide tamamlamak istiyorum dudak kuruluğu dışında herhangi bir yanetki yaşamadım.Öğrenciyim ve evde kalıyorum genelde fastfood beslendiğim için böyle oldu heralde alkol kullanmıyorum.Doktor 10 gün ara vericez dedi.Çok fazla ara vermekte iyi değildir falan ama tedaviyi devam ettirmek için ara vermemizin şart olduğundan bahsetti. 10 günlük bir ara nasıl bir sıkıntı yaratabilir tedavi açısından ya da beni başa döndürür mü?Bugün ilk yıl kaldığım yurdun sahibiyle anlaşacağım yemekhane konusunda ve ev yemeklerine ağırlık vereceğim artık yoksa bu şekilde tedavi devam etmeyecek.

11 günlük aradan sonra bugün kan tahlili için tekrar hastaneye gittim.O 11 günde geriye kalan 3 tane 10mg hapımı günde birer tane 3 gün kullandım.2 tane 20mg hapım halen duruyor karaciğer enzimlerim düşmüş bu beni çok mutlu etti.Doktor diğer değerler için tahlil istemedi.Sadece AST ve ALT değerler kontrol edildi.Doktora iki ilaç arası 12 saat olması şartmı diye sordum yok dedi.40mg ye çıkılması gerekirken 30la devam ediyorum ve roccutane dan aknetrende geçiş yapıldı.Doktorumdan doz artışı istedim bu ayda böyle devam edeceğiz dedi.11 gün boyunca beslenmeme çok dikkat ettim.Yağlı kızartma türü cips,kola,pide,lahmacun döner hiçbirşekilde tüketmedim sabahları poğaça yedim akşam anlaştığım yurtta çıkan sulu yemekleri yedim.Buyrunuz yeni ALT ve AST değerlerim

KAN TAHLİLİ HAKKINDA ÖNEMLİ EDİT

Bu konuda çeşitli spekülasyonlar mevcut su içilirmi? özellikle sigara içenler için açlık kaç saat olmalı? gibi gibi...

Gece acıkıp saat 12 de etsiz çiğköfte yedim.Gece boyunca sigara ve su içtim.Saat sabaha karşı 5 gibi son suyumu içip uyudum sabah 10:55 te kan tahlilimi verdim.(Sabah 9 da uyandım tahlil saatine kadar su ve sigara içmedim.)

Akşam yemeklerinde ne yediğimi merak eden arkadaşlar varsa yurdun 11 günlük yemek menüsünü atabilirim.Bana önceki tahlillerimin yüksek çıkması sonucu yardımcı olan, desteğini esirgemeyip moral veren, tecrübelerini aktaran bütün arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum sağolsunlar.Herkese geçmiş olsun iyi forumlar 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünallion -- 22 Ekim 2018; 15:38:15 >
  • sevindim, beslenmeden ziyade su içmen önemli günlük en az 2.5-3 litre su içersen bir daha yükselmeyecektir.Su konusunda bi sıkıntı yok tahlile kadar içebilirsin.Sigarayı bilmiyorum ben en son 7-8 saat önce içiyodum
    Suyuda bayağı içiyorum ama doktorada sordum iki ilaç arası 12 saat şart mı diye hayır falan dedi ama ondanda kaynaklanmış olabilir.

• 
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.