Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (428. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
10.291
Cevap
104
Favori
2.461.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aşağıdaki istenmeyen etkilerin birçoğu yüksek doz vit A alanlardakilerle benzerdir (deride ve muköz membranlarda kuruluk).

Dozla ilişki

Çeilit ve hipertrigliseridemi genellikle dozla ilişkilidir. İstenmeyen etkilerin birçoğu tedavi kesildikten bir süre sonra geri dönmüştür.

Tüm vücut

Alerjik reaksiyonlar, vaskülit, sistemik aşırı duyarlılık, ödem, yorgunluk, lenfadenopati, kilo kaybı.

Kardiyovasküler

Çarpıntı, taşikardi, vasküler trombotik hastalık, inme.

Endokrin

Hipertrigliseridemi, kan şeker düzeylerinde değişliklik.

Gastrointestinal

İnflamatuar barsak hastalığı, pankreatit, hepatit, kolit, özofajit, ileit, bulantı.

Hematolojik

Anemi, trombositopeni, nötropeni.

Kas-iskelet

Hiperostozis, tendon ve ligamanlarının kalsifikasyonu, prematür epifiz kapanması, kemik mineral yoğunluğunda azalma, artrit, rabdomiyoliz.

Nörolojik

Psödotümör serebri, sersemlik, başağrısı, insomnia, başağrısı, letarji, parestezi, senkop.

Psikiyatrik

İntihar düşüncesi ve denemesi, depresyon, psikoz, agresyon, saldırgan davranışlar, emosyonel dengesizlik.

Üreme sistemi

Anormal adet dönemleri

Solunum

Bronkospazm, ses değişikliği, solunum yolu infeksiyonu.

Deri ve ekleri

Akne fulminans, alopesi, morluklar, çeilit, ağız kuruluğu, burun kuruluğu, deri kuruluğu, epistaksis, kızarıklık, hirsutizm, hiper ve hipopigmentasyon, tırnak distrofisi, paronişi, kaşıntı, terleme, ürtiker.

Özel duyular

Duyma

Duyma bozukluğu, tinnitus.

Görme

Korneal opasite, gece görüşünün azalması, katarakt, konjunktivit, göz kuruluğu, keratit, optik nörit, fotofobi, görme bozukluğu.

Üriner sistem

Glomerulonefrit.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Vit A

Toksik etkiler artabileceğinden, hastalar vit A içeren vitaminler almamaları konusunda uyarılmalıdır.

Tetrasiklinler

Tetrasiklin kullanımıyla birlikte izotretinoin kullanımı ile bildirilen psödotümör serebri vakaları olduğunda birlikte kullanım önerilmemektedir.

Mikro-doz progesteron preparatları

Tek başına progesteron içeren oral kontraseptiflerle istenmeyen hamilelikler daha sık bildirildiğinden, izotretinoin kullanımı sırasında kombine oral kontraseptiflerin tercih edilmesi önerilmektedir.

Fenitoin

İzotretinoinin fenitoinin farmakokinetiğini etkilediği bilinmektedir. Fenitoinin de osteomalazi nedeni olduğu bilinmektedir. Bu nedenle bu iki ilacın birlikte kullanımları sırasında dikkatli olunmalıdır.

Sistemik kortikosteroidler

Sistemik kortikosteroidlerin osteoporoz yaptıkları bilinmektedir. Bu nedenle bu iki ilacın birlikte kullanımları sırasında dikkatli olunmalıdır.

Laboratuar testi etkileşimleri

Gebelik testi

İzotretinoin tedavisi öncesi mutlaka gebelik testinin (-) olduğu idrar veya serum testi ile kanıtlanmalıdır. Tedavi esnasında da ayda 1 kez bu testin (-) olduğu tekrarlanmalıdır.

Lipidler

Tedavi öncesi ve takip sırasında kan lipidleri açlık koşullarında izlenmelidir. İzotretinoin tedavisi esnasında hipertrigliseridemi 4 hastada l'nde görülür. Diyabet, obezite, alkolizm durumlarında daha fazla dikkat edilmelidir.

Karaciğer fonksiyon testi

Klinik çalışmalarda hepatit ve transaminaz yükselmeleri gözlendiğinden haftalık veya 2 haftalık karaciğer enzim takipleri yapılmalıdır.

Glukoz

İzotretinoin tedavisi sırasında bazı hastalarda kan şekeri kontrolü bozulmuştur. Bazılarında da yeni diyabet vakaları teşhis edilmiştir ancak ilişki kanıtlanamamıştır.

CPK

Bazı hastalarda ağır fiziksel egzersiz sonrası oluşan CPK yükselmeleri 2 hafta içinde normal sınırlara dönmüştür. Rabdomiyoliz vakası bildirilmemiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu 4, 5 aydir kullaniyorum. Artik yüzümde beni rahatsız eden sivilceler kalmadı. Varsa başka çaresi söyle. Yoksa sus da insanları paranoyak etme. Insan tedavi olmalidir ve sivilce de bir hastaliktir. Tedavi olmamizi peygamberimiz de emretmistir. İşin ehli olan hekimler bu tedaviyi uygun gormusse boyle tedavi edilmeli. Gidip iki ot karistirip harmanlayarak suratına sür sen. Kimyasallagini dile getirmissin. Yedigin cikolataya kadar hepsi kimyasal. Tamamen dogal yasanamaz bu zamanda. Şimdi bu hazir yiyeceklerin ve hatta pazardan aldigimiz sebzenin meyvenin icindeki kimyasallar yuzunden hasta oluyoruz belki de. Bu yüzden, bu ilaca kimyasal, zararli diyerek karalayamazsin. Boyle yapacak olursan herseyi hasta edici ve zararli ilan etmen gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekobella282

Yahu 4, 5 aydir kullaniyorum. Artik yüzümde beni rahatsız eden sivilceler kalmadı. Varsa başka çaresi söyle. Yoksa sus da insanları paranoyak etme. Insan tedavi olmalidir ve sivilce de bir hastaliktir. Tedavi olmamizi peygamberimiz de emretmistir. İşin ehli olan hekimler bu tedaviyi uygun gormusse boyle tedavi edilmeli. Gidip iki ot karistirip harmanlayarak suratına sür sen. Kimyasallagini dile getirmissin. Yedigin cikolataya kadar hepsi kimyasal. Tamamen dogal yasanamaz bu zamanda. Şimdi bu hazir yiyeceklerin ve hatta pazardan aldigimiz sebzenin meyvenin icindeki kimyasallar yuzunden hasta oluyoruz belki de. Bu yüzden, bu ilaca kimyasal, zararli diyerek karalayamazsin. Boyle yapacak olursan herseyi hasta edici ve zararli ilan etmen gerek.

1. İşin ehli hekim mekim yok, alayı ezbere iş yapıyor.
    2. Peygamberimiz kendine zarar verme de demiştir.
    3. Paranoyak etme demişsin, paranoyak ol tabi ki. Ol ki araştır gör ne kadar zararlı bir ilaç olduğunu..

• 6 ay bitecek yakında izler duruyor bakalım hayırlısı
  • Roaccutane kullanıcak kadar sivilcem yok tamam arada çıkıyor ama yağlı yiyicek yerem yüzüme bakmazsan. Bunu engellemek istemiyorum da yüzümdeki izleri geçirmek istiyorum. Acnelyse kızartmakdan başka birşey yapmıyor. Öneriniz var mı üstadlar
  • Güneş kremi önerecek var mı acaba
  • Merhaba arkadaslar bende roaccutane hapını bugün kullanmaya basladım günlük 40 mg ile . Benim bir sorun olacak yikama jeli kullanmanin bir zarari varmi ?

• Solante acnes spf 50+ gunes kremi hem tedavi surecinde gunesten koruyor hemde besliyor sureci hizlandiriyor . Oneririm kardesim gecmis olsun...

• En saglam yan etkisini bugun gordum. Isemede zorlanma ve kan gorulmesi. Basta bi korktum ama sonra agzin burnun kurudugu gibi malum yer de kuruyor. Dozu dusurmek gerekiyor galiba su an 60mg kullaniyorum. Cok fazla bence sizce de oyle mi? Kilom 73

• Aşağıdaki yazının kaynağının uzantısı gov.
    Yani goverment. Yani resmi bir yazıdır.
    Isotretinoin, yani accutane ve diğer 2 ilacın (birisi depresan ilaçları, diğeri de propecia gibi kellik ilacı) cinselliği öldürdüğü kabul edilmiş ve tedavi bulunması gerektiği resmi olarak anons edilmiştir.

Yani diyor ki; ACCUTANE CİNSELLİĞİ ÖLDÜREBİLİR!!!

Kaynak:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24902508

One hundred and twenty cases of enduring sexual dysfunction following treatment.
    Hogan C1, Le Noury J1, Healy D1, Mangin D2.
    Author information

Abstract
    BACKGROUND:
    There have been reports for over a decade linking serotonin reuptake inhibitors, finasteride and isotretinoin with enduring sexual dysfunction after treatment stops.
    OBJECTIVE:
    To explore the clinical pictures linked to all 3 drugs.
    METHODS:
    We have selected 120 reports to RxISK.org reporting the problem and mined these for data on age, gender, drug of use, and impact of the problem.
    RESULTS:
    The data make it clear that the three drugs show extensive overlap in symptom profile, regardless of sex or country of origin.
    CONCLUSIONS:
    The availability of 120 reports from over 20 countries add to the case for the validity of the syndrome. This is severe and enduring condition can result in death. An understanding of its physiology and an approach to treatment are needed.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedsaid kullanıcısına yanıt
    Afedersin de ula idrarından kan gelmiş. Hala diyorsun ki dozu mu düşürsem..
    İdrardan neden kan gelir? Acaba böbrek mi, mesane mi, idrar yolu enfeksiyonu mu?
    Eskiden şarıl şarıl işeyen ben bu ilaçtan sonra 10-15 ıkınmada anca mesaneyi boşaltabiliyorum. İlacı bırakalı 5 ay oldu bu arada..
    LAN OLM BEN ETTİM SİZ ETMEYİN!!

• kodoman1212 K kullanıcısına yanıt
    jellerin çoğunda kurutma özelliği var. ilaç zaten yüzünü kurutuyor ben ballı sabun kullanmaya başladım
  • salpsalp S kullanıcısına yanıt
    Kukurtlu sabun kullanmayi dusunuyordum bende o daha iyi hem doğal tesekkur ederim gecmis olsun

• Beyler roaccutane kullaniyorum 4. günüm nemlendiriciyi yuzume surunce cok yakiyor sebebi ne bilen varmi acil cevap

• Arkadaşlar günde 20mg 1 kez alıyorum. İşlerim çakışıyor değişik bi durum var bu yüzden 5 gün almasam ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kodoman1212

Beyler roaccutane kullaniyorum 4. günüm nemlendiriciyi yuzume surunce cok yakiyor sebebi ne bilen varmi acil cevap

nemlendiriciyi yüzüne sürersen bunun neresinden fayda görüceksinki arkadaşım, ilacın amacı zaten yuzundeki dokuyu kurutarak yenilemek sen kurumasına izin vermezsen bi yararı olmaz sana
  • Arkadaşlar 11 gündür roacutan kullaniyorum gunde 30 mg , fakat yuzumde baya bi sivilce cikti fakat söyle bir durum var daha once sivilcelerimin çıktığı bolgede çıktılar ve daha buyuk olarak ciktilar bu durum normalmi ilk 1 2 ay sivilcenin artarak ciktigini okumuştum ama kullanan arkadaşlar sizde boyle bir durum oldumu. Yeminle psikolojim bozuldu aynaya bakinca.

• Forumu 5 yıldır takip ediyorum üye olmak bugüne nasip oldu sanirim bu ilaç sayesinde . Biraz kendimden bahsedeyim şuana kadar kullanmadığım hap , krem , jel , sabun kalmadı ama ne çare yine aynı hocalar olsun dedeler olsun onları bile denedim ama olmayınca olmuyor demekki . 10 dan fazla hastaneye gittim bütün doktorlar bu ilacı önerdi her defasında kan tahlillerini yaptırmadan başka ilaçlar kullandım bu ilacı kullanmaya hiç bir zaman cesaret bulamadım taa ki bu güne kadar . Evet bu ilacı kullanmaya başlayacağım artık sonu ne olursa olsun . Gideceğim hastane AcıBadem olacak 375 lira Prof bir doktora tedavimi yaptıracağım bu miktar gerçekten fazla ama artık gözüm o kadar karardıki psikolojim resmen bitti gibi birşey gözüm hiç birşeyi görmüyor . . . Her ne olursa olsun bu hafta içi doktorla görüşeceğim ve kan tahlillerinden sonra büyük ihtimalle ilaca başlayacağım şuana kadar bütün sayfaları teker teker harfi harfine okudum çoğu şeyin cevabı burada fakat şunu yinede sormak istiyorum

1 - Yan etkileri minumuma indirmenin yolu ilacın dozunun düşük olmasımıdır ?
    2 - Yanma ( Kusma ) dönemi beni gerçekten çok korkutuyor bu dönemi en basit nasıl atlatabilirim

Tesekkurler . . .
  • Pürvefa P kullanıcısına yanıt
    Bana doktor dedi istedigin kadar sur nemlendiriciyi istersen gunde 1000 defada sursen bisey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: StoLen-

Forumu 5 yıldır takip ediyorum üye olmak bugüne nasip oldu sanirim bu ilaç sayesinde . Biraz kendimden bahsedeyim şuana kadar kullanmadığım hap , krem , jel , sabun kalmadı ama ne çare yine aynı hocalar olsun dedeler olsun onları bile denedim ama olmayınca olmuyor demekki . 10 dan fazla hastaneye gittim bütün doktorlar bu ilacı önerdi her defasında kan tahlillerini yaptırmadan başka ilaçlar kullandım bu ilacı kullanmaya hiç bir zaman cesaret bulamadım taa ki bu güne kadar . Evet bu ilacı kullanmaya başlayacağım artık sonu ne olursa olsun . Gideceğim hastane AcıBadem olacak 375 lira Prof bir doktora tedavimi yaptıracağım bu miktar gerçekten fazla ama artık gözüm o kadar karardıki psikolojim resmen bitti gibi birşey gözüm hiç birşeyi görmüyor . . . Her ne olursa olsun bu hafta içi doktorla görüşeceğim ve kan tahlillerinden sonra büyük ihtimalle ilaca başlayacağım şuana kadar bütün sayfaları teker teker harfi harfine okudum çoğu şeyin cevabı burada fakat şunu yinede sormak istiyorum

1 - Yan etkileri minumuma indirmenin yolu ilacın dozunun düşük olmasımıdır ?
    2 - Yanma ( Kusma ) dönemi beni gerçekten çok korkutuyor bu dönemi en basit nasıl atlatabilirim

Tesekkurler . . .

İlacı kullanmadan önce aşağıdaki 255 sayfalık "accutanın kalıcı yan etkilerinin tamiri" başlığı altında açılmış olan ve insanların bu ilaçtan "zehir" diye bahsettikleri konuları ve nasıl çaresizlik içinde detox yapmaya çalıştıklarını oku. Ha dersen ki bu insanlar fake, troll, o zaman güle güle kontrollü A vitamini zehirlenmesi tedavine başlayabilirsin.

http://www.acne.org/messageboard/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

• 
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.