Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (391. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.291
Cevap
104
Favori
2.469.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OHOHO

Ben de başlamayı düşünüyordum.Yaklaşık 1.5 sene önce başlamıştım ama araya sınavlar falan girdi kaldı öyle.Şimdi yeniden başlayacağım ama sıcaklar korkutuyor beni.Şu anda kullananlar ne derler bu işe? Zorluk yaşıyorlar mı ?

Alıntıları Göster
    Arkadaslar merhaba,

ben bugün itibariyle Aknetrend tedavisine baslamis bulunmaktayim. Doktorum günlük 50mg kullanmam gerektigini söyledi. Recetede 2 kutu 20mg lik 1 kutu da 10mg aknetrend yazmis. Ama eczane sigorta karsilamadigi icin 20mg lik 1 kutu eksik verdi. Ben bunu kendim mi almam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remus_romulus

Arkadaslar merhaba,

ben bugün itibariyle Aknetrend tedavisine baslamis bulunmaktayim. Doktorum günlük 50mg kullanmam gerektigini söyledi. Recetede 2 kutu 20mg lik 1 kutu da 10mg aknetrend yazmis. Ama eczane sigorta karsilamadigi icin 20mg lik 1 kutu eksik verdi. Ben bunu kendim mi almam gerekiyor.

Alıntıları Göster
    alkol kullanıyomusunuz kafam cok bozuk şu ara almayada başladım ufak ufak bişey olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

alkol kullanıyomusunuz kafam cok bozuk şu ara almayada başladım ufak ufak bişey olmasın?

Arkadaşımın anlattığına göre, karaciğer yetmezliğinden dolayı vücudunda bulunan sivilceler siyaha dönmüş ve patlamış. Ameliyat geçirmek zorunda kalmış. Tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persheid1903

quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

Arkadaşımın anlattığına göre, karaciğer yetmezliğinden dolayı vücudunda bulunan sivilceler siyaha dönmüş ve patlamış. Ameliyat geçirmek zorunda kalmış. Tavsiye etmem.

bida içmicem oha korktum
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikeunluturk

Arkadaslar bu ilaç ilk 10 günde bi yan etki yapmaz hele ki düşük dozlarda 20. Günlerde bi dudak kurulugu baslar onuda fazla su içerek engelleyebilirsiniz ayrıca ne kadar su icerseniz ilacın vücuttan atılması fazla olur ve fazla bi kusma yapmaz ilaç yüzünüzde ben daha önce kullandım suan tekrar kullanıyorum 25 gün oldu ve daha bi tane sivilcem çıkmadı ayrıca yüzümde sivilcede kalmadı sadece siyah nokta var onlarda kapanmaya başladı
    Yazın bu ilaca başlamayın..Bu ilaç berbat bir ilaç geceleri uyuyamıyrum sıcak olunca yüzüm yanıyor ateş basıyor bırakalı 10-15 gün oldu sanırm halen devam ediyor ne zaman geçer bu durum bilgisi olan biri varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Yazın bu ilaca başlamayın..Bu ilaç berbat bir ilaç geceleri uyuyamıyrum sıcak olunca yüzüm yanıyor ateş basıyor bırakalı 10-15 gün oldu sanırm halen devam ediyor ne zaman geçer bu durum bilgisi olan biri varmı?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar önemli birşey sormak istiyorum ben 7 ay ilacı kullandım bir ay daha kullanmamı soyluyordu doktorum ama ilacı bırakdım çünkü pek faydası olmadı. toplamda 5 ay günde 40 mg 2 ay günde 60mg kulladım. kutu içerisindeki belgede kadınlar ilacı bırakdıkdan 1 ay sonra gebe kalabilir yazıyor.
    merak ettiğim erkeklerde 7 ay kullanımdan sonra ilacı bırakırsa ne kadar bir süre geçmesi lazım çocuk düşünmek için? herhangi bir zararı riski varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 11 Ağustos 2013; 16:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

arkadaşlar önemli birşey sormak istiyorum ben 7 ay ilacı kullandım bir ay daha kullanmamı soyluyordu doktorum ama ilacı bırakdım çünkü pek faydası olmadı. toplamda 5 ay günde 40 mg 2 ay günde 60mg kulladım. kutu içerisindeki belgede kadınlar ilacı bırakdıkdan 1 ay sonra gebe kalabilir yazıyor.
    merak ettiğim erkeklerde 7 ay kullanımdan sonra ilacı bırakırsa ne kadar bir süre geçmesi lazım çocuk düşünmek için? herhangi bir zararı riski varmı?

Alıntıları Göster
    Merhaba, 5. ayımı 4 gün sonra tamamlıyorum doktorum sivilceler tamamen çıkmayana kadar kullanacağız dedi. Fakat ilacı kullanmaya başladığımda 52 kiloydum şuan 48-49 kiloyum her ay 40 mg kullandım ama şuan hesapladığımda kilo verdiğim için almam gereken dozdan fazla kullanmış oluyorum acaba bir zararı olur mu? Ama asıl sormak istediğim tek tük 2-3 tane alnımda küçük sivilceler çıkıyor ve yanaklarımda kırmızı kırmızı izler kaldı acaba bu izler geçer mi ilacı kullanmaya devam edersem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuckoo bee

Merhaba, 5. ayımı 4 gün sonra tamamlıyorum doktorum sivilceler tamamen çıkmayana kadar kullanacağız dedi. Fakat ilacı kullanmaya başladığımda 52 kiloydum şuan 48-49 kiloyum her ay 40 mg kullandım ama şuan hesapladığımda kilo verdiğim için almam gereken dozdan fazla kullanmış oluyorum acaba bir zararı olur mu? Ama asıl sormak istediğim tek tük 2-3 tane alnımda küçük sivilceler çıkıyor ve yanaklarımda kırmızı kırmızı izler kaldı acaba bu izler geçer mi ilacı kullanmaya devam edersem?

Alıntıları Göster
    kola içebiliyor muyuz ?
    bide doktor ama sabah unutursan akşam ıkısını aynı anda al dedi böyle yapan var mı ?

edit:
    ilaca başlama zamanı 16 agustos 2013 11:45

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 16 Ağustos 2013; 12:08:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

kola içebiliyor muyuz ?
    bide doktor ama sabah unutursan akşam ıkısını aynı anda al dedi böyle yapan var mı ?

edit:
    ilaca başlama zamanı 16 agustos 2013 11:45

Alıntıları Göster
    bana da bu gün bu ilacıyazdı doktorum.. 3 günde 1 tane atacaksın dedi.. sizin kullanım miktarınızda böyle mi?
  • Arkadaşlar benim size acizane birkaç tavsiyem olacak. Bu ilacı bende kullandım. Ve emin olun 1 ayım bu ilacı araştırmakla geçti. Bu konuda terübeliyim diyebilirim.

1) Bu ilacı kesinlikle ve kesinlikle 20 yaşından önce kullanmayın çünkü büyümeyi ve kısmende olsa beyin gelişimini engelliyor.

2) Her ne olursa olsun bu ilacı mutlaka sonbahar ve kış aylarında kullanmalısınız yazın bu ilacı kesinlikle kullanmayın cildinizde kalıcı lekeler oluşabilir birde sonra lazer tedaviyle uğraşır durursunuz.

3) Yukarıda bir arkadaşta sormuş bu ilacı kullanırken asitli ve alkollü içeceklerden özelliklede koladan uzak durun. Çünkü bu ilaç kolestrolünüzü aşırı şekilde zaten arttırıyor birde üstüne kola içerseniz Allaha emanetsiniz.

4) Bu ilacı kullanırken telefon bilgisayar gibi elektronik aletlerle ne kadar az vakit geçirirseniz sizin için o kadar iyi olur. Çünkü bu ilaç vücudumuzun yağ üretimini durdurduğu için gözlerimizin yorulmasını engelleyen yağların üretimini de durduruyor bu yüzden bilgisayar kullanımında gözler normalden daha fazla yoruluyor. Bu durumda da kalıcı görme bozuklukları başlıyor. Benim bu yüzden gözlerim bozuldu ve numaralı gözlük kullanıyorum aynı şey sizin başınıza gelmesin

Hepinize sivilcesiz sağlıklı mutlu günler dilerim hepinize iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 16 Ağustos 2013; 16:21:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Arkadaşlar benim size acizane birkaç tavsiyem olacak. Bu ilacı bende kullandım. Ve emin olun 1 ayım bu ilacı araştırmakla geçti. Bu konuda terübeliyim diyebilirim.

1) Bu ilacı kesinlikle ve kesinlikle 20 yaşından önce kullanmayın çünkü büyümeyi ve kısmende olsa beyin gelişimini engelliyor.

2) Her ne olursa olsun bu ilacı mutlaka sonbahar ve kış aylarında kullanmalısınız yazın bu ilacı kesinlikle kullanmayın cildinizde kalıcı lekeler oluşabilir birde sonra lazer tedaviyle uğraşır durursunuz.

3) Yukarıda bir arkadaşta sormuş bu ilacı kullanırken asitli ve alkollü içeceklerden özelliklede koladan uzak durun. Çünkü bu ilaç kolestrolünüzü aşırı şekilde zaten arttırıyor birde üstüne kola içerseniz Allaha emanetsiniz.

4) Bu ilacı kullanırken telefon bilgisayar gibi elektronik aletlerle ne kadar az vakit geçirirseniz sizin için o kadar iyi olur. Çünkü bu ilaç vücudumuzun yağ üretimini durdurduğu için gözlerimizin yorulmasını engelleyen yağların üretimini de durduruyor bu yüzden bilgisayar kullanımında gözler normalden daha fazla yoruluyor. Bu durumda da kalıcı görme bozuklukları başlıyor. Benim bu yüzden gözlerim bozuldu ve numaralı gözlük kullanıyorum aynı şey sizin başınıza gelmesin

12 gündür yaklaşık kullanıyorum ilacı (20mg), sadece dudak kuruluğu başladı bugünlerde.
    spor salonuna yazıldım, 2 gündür spor yapıyorum.
    ilacı kullanırken spor yapmanın bir yan etkisi olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: King Schultz

12 gündür yaklaşık kullanıyorum ilacı (20mg), sadece dudak kuruluğu başladı bugünlerde.

İflahın kesilir emin yol. Zaten ilaç senin normalden daha fazla yorulmana sebep olacak bunu ilerde hissedersin mutlaka. Birde 2-3 ay sonra sırt ağrıların başlayacak ağır birşeyler kaldıramayacaksın. Koşu şeklinde spor yapabilirsin ama ağırlık çalışması yapmamalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

erkeklerle ilgili bir sıkıntı yok sanırım çocuk konusunda sadece ilacı bıraktıktan sonra 1 ay içinde kan bağışı yapılamaz.
  • quote:

quote:

İflahın kesilir emin yol. Zaten ilaç senin normalden daha fazla yorulmana sebep olacak bunu ilerde hissedersin mutlaka. Birde 2-3 ay sonra sırt ağrıların başlayacak ağır birşeyler kaldıramayacaksın. Koşu şeklinde spor yapabilirsin ama ağırlık çalışması yapmamalısın.

Çok doğru ya bu ilaç baya bir kas ağrısı yapıyor birde dudak kuruluğu sıkıntı onun dışında çok bir sıkıntı yok bide bu yazın kullanınca güneşin leke yaptığı kesin mi yoksa fotosensitivite den dolayımı işaç yazın tavsiye edilmiyor..
  • quote:

quote:

biraz kilo fazlam var
    diyet programı + yürüme/koşu üstüne mekik falan çalışıyorum şimdilik.
    ilaç süresince en azından kondisyon açıdan iyi noktalara gelmeliyim.
  • İlacın 2 gün kullandım yani 4 tane (20mg)
    bu sabah yuzum dudagım kurumuş yukarıda 10-20 gün birşey olmaz yazmışlar bende erken tepki vermesı ilacı daha kısa sürede sonuc alacagım anlamına mı gelıyor ?

quote:

Arkadaşlar benim size acizane birkaç tavsiyem olacak. Bu ilacı bende kullandım. Ve emin olun 1 ayım bu ilacı araştırmakla geçti. Bu konuda terübeliyim diyebilirim.

1) büyümeyi tamamen mi durdurmakda.
    2)ben 2 gün önce başladım kesip eylülde başlayabılıyor muyum
    3)kolayı hiç mi kullanmıyoruz mesela haftada 10 bardak iyi midir ? bir ölçüsü var mıdır
    4)bu goz konusunda size katılıyyorum daha kullanalı 2 gün oldu gözlük kullandıgım halde pc başında oturamaz oldum gözümün kenarlarına igne batıyor gibi oluyor . telefon tv pc
    degilde kitaba baksak uzun süre göz yine yorulmakda bu durumdada kıtabada fazla bakmamamalımıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

İlacın 2 gün kullandım yani 4 tane (20mg)
    bu sabah yuzum dudagım kurumuş yukarıda 10-20 gün birşey olmaz yazmışlar bende erken tepki vermesı ilacı daha kısa sürede sonuc alacagım anlamına mı gelıyor ?

quote:

1) büyümeyi tamamen mi durdurmakda.
    2)ben 2 gün önce başladım kesip eylülde başlayabılıyor muyum
    3)kolayı hiç mi kullanmıyoruz mesela haftada 10 bardak iyi midir ? bir ölçüsü var mıdır
    4)bu goz konusunda size katılıyyorum daha kullanalı 2 gün oldu gözlük kullandıgım halde pc başında oturamaz oldum gözümün kenarlarına igne batıyor gibi oluyor . telefon tv pc
    degilde kitaba baksak uzun süre göz yine yorulmakda bu durumdada kıtabada fazla bakmamamalımıyız
    1) Büyümeyi %80-90 durdurmaktadır. Şöyle düşün diyelimki sen 16 yaşındasın. 20-21 yaşına kadar büyüme göstereceksin. Bu dört sene içinde 6 cm uzayacakken ilacı kullandıgın için 4 yıl içinde sadece 0,6 cm uzayacaksın. Ben elektronörofizyoloji okuyorum alan hocamız bu ilacın beyin gelişimini %20 lere varan bir oranda engellediğini söyledi. Hadi boy neysede bence beyin gelişimi son derece önemli.

2) Bence ilacı şimdi kullanma zaten 2 gün önce başlamışsın kullanmayı bırak derim. Ve sana tavsiyem ilacı ekim ayında kullanmaya başla.

3) Kola zaten normalde çok zararlı bir şey, eğer fazla kola tüketen biriysen bunun zararını ilerde anlayacaksın emin ol. Kola böylesine zararlıyken sen birde bu ilacı kullanırken kola içmekten bahsediyorsun. Ateşle oynuyorsun söyleyim. Bu ilacı kullanırken hiç kola içme ama yok ben yapamam diyorsan haftada en fazla 2 bardak iç. Oda normal su bardağı olsun testi gibi büyük bardak değil

4) Gözü yorun şeylerden kaçınmalısın örnek veriyorum günde 1 saat kitap okuyorsan bunu 30-40 dakkaya düşür ve internetten gözleri dinlendirme yöntemleri diye ufak bir araştırma yap kitap okuduktan veya bilgisayar kullandıktan sonra gözler nasıl dinlendirilir öğren ve uygula

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 18 Ağustos 2013; 15:10:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Hemen bir düzeltme yapalım isterseniz . Her roaccutane kullanan ömür boyu sivilcesiz bir hayat süremez, birkaç kez roaccutane kürlerinin tekrarlanması gereken hastalar da vardır. Tek bir kür ile maksimum oran %80 dir.

Alıntıları Göster
    tesadüfen bu başlığı gördüm.

benim kardeşim de bu ilacı kullandı ve sonrasında tıbbi adını unuttuğum ancak ayak ve el parmaklarında kılcal damar deformasyonuna sebep olan ve hiçbir zaman geçmeyecek bir rahatsızlığa yakalandı.

o ilacı veren doktoru da bu ilacı satan da icat eden de....siz tamamlayın.

bu rahatsızlık neye sebep oluyor derseniz?

elde ve ayaklarda kızarıklık ve şişme oluyor. yazın bile el ve ayaklar buz gibi olduğu için olur olmaz zamanalrda eldiven takmak ve yünlü termal çoraplar giymek durumunda kalıyor.

kısaca kardeşimin yaşam kalitesi yerle bir oldu.

kullanmadan önce birkez daha düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

benim kardeşim de bu ilacı kullandı ve sonrasında tıbbi adını unuttuğum ancak ayak ve el parmaklarında kılcal damar deformasyonuna sebep olan ve hiçbir zaman geçmeyecek bir rahatsızlığa yakalandı.

elde ve ayaklarda kızarıklık ve şişme oluyor. yazın bile el ve ayaklar buz gibi olduğu için olur olmaz zamanalrda eldiven takmak ve yünlü termal çoraplar giymek durumunda kalıyor.

dünkü mesajımda hastalığın ismini hatırlayamadığım için yazamamıştım. bugün tesadüfen milliyette görünce paylaşayım dedim:

http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/48177-yasam-surekli-eldiven-kullanmak-zorunda/1

Raynaud fenomeni
  • quote:

quote:

dünkü mesajımda hastalığın ismini hatırlayamadığım için yazamamıştım. bugün tesadüfen milliyette görünce paylaşayım dedim:

http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/48177-yasam-surekli-eldiven-kullanmak-zorunda/1

Raynaud fenomeni

Alıntıları Göster
    ldh 295 çıktı arkadaşlar TRİGLİSERİt de yüksek ama o 8 sayı yüksek
    doktorum ayda 1 bira demişti 3 tane içtim ondanmı? bide kan vermeden 1 gün önce maç yaptım haluısaha 2 saat sürdü ve uyumadan gidip kan verdim aç olarak yarın gene gidicem içime bişey düştü
  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.