Şimdi Ara

Roaccutane Kullananlar Bir Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
27.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilacin 7.gunundeyim dun gece 15-20dk arayla 3 kere burnum kanadi. Bugun sabahta kanadi. Normaldede cok kanardi burnum ama asla ardarda olmadi boyle. Ve sacimda yaglanma dokulme kepek falan hatta kasintida yoktu ama ilk gunden beri var. Dudak kurumasini saymiyorum zatende. Dun geceden beri asiri sekilde belim agriyor. Bu bel agrisinin bir cozumu yok mu?

Not:40mg kullaniyorum gunluk.
    Ilactan once sacimda sadece sivilceler vardi.(simdi yoklar sukur)
    Omzumdaki sivilcelerde pul pul oldu kurudular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane Kullananlar: Genital Bölge Kaşıntısı ve Vajinal Mantar Bilgileri

Roaccutane (izoretinon), şiddetli akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ancak, bazı kişiler Roaccutane kullanımı sırasında genital bölgede kaşıntı ve vajinal mantar gibi yan etkiler yaşayabilirler.

Roaccutane ve Genital Bölge Kaşıntısı

Roaccutane, derideki yağ bezlerinin küçülmesine ve kurumasına neden olarak akneyi tedavi eder. Bununla birlikte, bu kurutucu etki genital bölgeyi de etkileyebilir ve kaşıntıya yol açabilir. Bazı kişilerde Roaccutane'in genital bölgede tahrişe ve egzamaya neden olduğu da gözlemlenmiştir.

Roaccutane ve Vajinal Mantar

Roaccutane ayrıca vajinal pH dengesini etkileyebilir ve vajinal mantar riskini artırabilir. Vajinal mantar, Candida mantarının aşırı büyümesi sonucu oluşan bir enfeksiyondur. Roaccutane kullanan kişilerde vajinal mantar belirtileri arasında kaşıntı, yanma ve akıntı yer alır.

Ne Yapmalısın?

Roaccutane kullanımı sırasında genital bölgede kaşıntı veya vajinal mantar yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına danışman önemlidir. Doktorun, semptomları hafifletmek için uygun tedavi seçeneklerini önerecektir. Roaccutane kullanımına devam etmeden önce semptomların düzelmesini beklemen gerekebilir.

Önlemler

Genital bölgede kaşıntıyı önlemek için şu önlemlerin alınması önerilir:

• Genital bölgeni nazik bir sabunla nazikçe temizle.
    • Sert sabunlar veya duş jellerinden kaçın.
    • Genital bölgeni iyice kurula.
    • Pamuklu iç çamaşırı giy.
    • Genital bölgene nemlendirici uygula.

Vajinal mantarı önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Vajinal bölgeni pH dengeli bir sabunla temizle.
    • Antibiyotik kullanıyorsan, probiyotik almayı düşün.
    • Pamuklu iç çamaşırı giy.
    • Genital bölgeni nemli tut.

Roaccutane kullanıyorsan ve genital bölge kaşıntısı veya vajinal mantar yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına danışmaktan çekinme. Erken teşhis ve tedavi, semptomları hafifletmeye ve Roaccutane tedavinin başarı oranını artırmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Söylediğin tüm belirletilerin hiç bir çözümü yok. Zamana bırakacaksın. Belirli bi süreden sonra burun kanamaların azalır. Bel ağrılarında yakında geçer. İlk başta olur bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einsteinın Beyni

Söylediğin tüm belirletilerin hiç bir çözümü yok. Zamana bırakacaksın. Belirli bi süreden sonra burun kanamaların azalır. Bel ağrılarında yakında geçer. İlk başta olur bunlar
    geçicek hepsi sonra iyiki kullanmışım diceksin. yüzümün tarla olmamasını o ilaca borçluyum 1 sene sonra çıkmaya basladı tabiki suan alnımda cıkıo baya. bazen yanaklarımda cıkıo ama sık degil..
  • Daha dur dostum pipine kadar kuruyacak idrarda zorluk cekeceksin ama sabredip de benim gibi tedaviyi tamamlarsan ak pak temiz bir yuze sahip olacaksin omur boyu kurtulacaksin o agriyan buyuk iltihapli sivilcelerden kistlerden

• quote:

Söylediğin tüm belirletilerin hiç bir çözümü yok. Zamana bırakacaksın. Belirli bi süreden sonra burun kanamaların azalır. Bel ağrılarında yakında geçer. İlk başta olur bunlar

hocam burun kanamasini takmiyorum bile cunku zaten kaniyordu. Dun sinirimi sadece bitti sanip yattiktan 15dk sonra bidaha kanamasi bozdu. Su kasinti ve bel agrisina agri kesici yada sampuan falan yok mu?

• Bunlar ilacın yan etkileri. Herkeste olmasa da bazı kişilerde görülüyor, mesela bende görülen en ağır yan etki dudak ve burun içinin kurumasıydı.

Burnunun içi kuruyorsa krem gibi bir şey sür derim. (Bende aşırı kanama olmuyordu, kuruyunca burnumdaki sümükler derime yapışıyor onları temizlerken kanıyordu bi') Saçta yağlanmayı azaltması lazım, ama dökülme, kepek ve kaşıntı olması normal. Derin kuruyor çünkü. Bende de vardı, bu etkiler yağlanma hariç. Normalde 2 günde bir yağlanan saçım 1 hafta yıkamadığım zamanda bile yağsız kupkuru kalıyordu. Dudak kuruması en belirgin yan etki zaten. Bel ağrın içinse, spor yapıyorsan ya da benzeri şekilde ağır hareketlerde bulunuyorsan bunları azalt. İlacın bir diğer yan etkisi de ağrı yapması.

Sivilce kuruması normal, sivilceyle beraber ciltte kuruyor. Cildinde dökülmeler, beyaz beyaz soyulmalar olursa şaşırma. Bir de fazla güneşte kalma, bende olmadı ama güneş ciltte ve yüzde leke yapabiliyor bu ilacı kullananlarda.

En son olarak söyleyeceğim tek şey doktoruna danışman. Her ay kan testini de ihmal etme derim, benim doktorum kan testini artık 2 ayda bir yapmaya başlamıştı değerler normal çıkınca. 8 ay demişti kilom fazla olduğu için, ama 7 ay kullanmıştım bende piskolojik yan etkileri ortaya çıkınca.

Ekleme: Çok sık banyo yapma. Mastürbasyonu da azalt, hem elin hem şeyin çok tahriş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi League0fLegends -- 31 Ağustos 2012; 18:00:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

quote:

hocam burun kanamasini takmiyorum bile cunku zaten kaniyordu. Dun sinirimi sadece bitti sanip yattiktan 15dk sonra bidaha kanamasi bozdu. Su kasinti ve bel agrisina agri kesici yada sampuan falan yok mu?

Ben 7.5. ayımdayım. İlk 3 ay feci bel ve boyun ağrılarım vardı. 3 hafta kafamı ne sağa ne sola çevirebiliyordum. Ağrı kesici felan kullanma onun için zamanla düzelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lustral kullananlar bakabilir mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dudak ve buruna ayrica genital bolge kurumasina hametan kullanabilirsin hocam genital bolgeye arko veya vazelinde kullanabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

Daha dur dostum pipine kadar kuruyacak idrarda zorluk cekeceksin ama sabredip de benim gibi tedaviyi tamamlarsan ak pak temiz bir yuze sahip olacaksin omur boyu kurtulacaksin o agriyan buyuk iltihapli sivilcelerden kistlerden

ya peki sivilce artisi da olucak mi? Malum okul aciliyo. Tum yazini evde pc de gecirmis asosyal gibi cikmak istemiyom insan icine. Ve yuzumun kurumasi gerekmiyormuydu benim yuzum yaglandi daha cok :(

• quote:

quote:

Daha dur dostum pipine kadar kuruyacak idrarda zorluk cekeceksin ama sabredip de benim gibi tedaviyi tamamlarsan ak pak temiz bir yuze sahip olacaksin omur boyu kurtulacaksin o agriyan buyuk iltihapli sivilcelerden kistlerden

ya peki sivilce artisi da olucak mi? Malum okul aciliyo. Tum yazini evde pc de gecirmis asosyal gibi cikmak istemiyom insan icine. Ve yuzumun kurumasi gerekmiyormuydu benim yuzum yaglandi daha cok :(

Önce vücut kusuyor, sivilce ve yağ patlaması yaşarsın, sonra kupkuru olacak canından bezeceksin o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: League0fLegends

Bunlar ilacın yan etkileri. Herkeste olmasa da bazı kişilerde görülüyor, mesela bende görülen en ağır yan etki dudak ve burun içinin kurumasıydı.

Burnunun içi kuruyorsa krem gibi bir şey sür derim. (Bende aşırı kanama olmuyordu, kuruyunca burnumdaki sümükler derime yapışıyor onları temizlerken kanıyordu bi') Saçta yağlanmayı azaltması lazım, ama dökülme, kepek ve kaşıntı olması normal. Derin kuruyor çünkü. Bende de vardı, bu etkiler yağlanma hariç. Normalde 2 günde bir yağlanan saçım 1 hafta yıkamadığım zamanda bile yağsız kupkuru kalıyordu. Dudak kuruması en belirgin yan etki zaten. Bel ağrın içinse, spor yapıyorsan ya da benzeri şekilde ağır hareketlerde bulunuyorsan bunları azalt. İlacın bir diğer yan etkisi de ağrı yapması.

Sivilce kuruması normal, sivilceyle beraber ciltte kuruyor. Cildinde dökülmeler, beyaz beyaz soyulmalar olursa şaşırma. Bir de fazla güneşte kalma, bende olmadı ama güneş ciltte ve yüzde leke yapabiliyor bu ilacı kullananlarda.

En son olarak söyleyeceğim tek şey doktoruna danışman. Her ay kan testini de ihmal etme derim, benim doktorum kan testini artık 2 ayda bir yapmaya başlamıştı değerler normal çıkınca. 8 ay demişti kilom fazla olduğu için, ama 7 ay kullanmıştım bende piskolojik yan etkileri ortaya çıkınca.

Ekleme: Çok sık banyo yapma. Mastürbasyonu da azalt, hem elin hem şeyin çok tahriş olur.

malafatta mi kuruyacak? hocam tesekkurler yazdiginiz icin burun kanamam icin fita diye bi merhem kullaniyordum bayagdir kullanmiyom devam etsem mi?. Sampuan oneriniz var mi? Sebamed peroxin falan?

Edit: sppr hic yapmiyorum tembelin tekiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altug -- 31 Ağustos 2012; 18:07:02 >

• quote:

quote:

İlk iki uc ay hapin gorevi icindeki iltihapi disari vurdurmak ilk aylarda olacak üc aydan sonra da daha cikan nadir olacak ve temizlik kokluce baslayacak :))

• quote:

quote:

quote:

İlk iki uc ay hapin gorevi icindeki iltihapi disari vurdurmak ilk aylarda olacak üc aydan sonra da daha cikan nadir olacak ve temizlik kokluce baslayacak :))

halbuki ben bu sene cok farkli baslamayi dusunuyordum :/ bu arada sigara ve concerta kullaniyorum bunlarinda bir yan etkisi olur mu?

• Pek bir etskisi olacagini dusunmuyorum ama icmesen daha iyi olur kola cips ve yagli yiyecekleri azaltmayi deneyebilirsin dostum

• quote:

Pek bir etskisi olacagini dusunmuyorum ama icmesen daha iyi olur kola cips ve yagli yiyecekleri azaltmayi deneyebilirsin dostum

cips kola sevmem pek zatende concerta sorun yapmaz umarim

• bir iki hafta önce tedavim bitti. (memnun da kaldım) sonuca değer. hem dudak hariç diğer yan etkiler 3. 4. aydan sonra çok çok azalıyor. dudak hariç dedim onu çekicen
  • quote:

quote:

Pek bir etskisi olacagini dusunmuyorum ama icmesen daha iyi olur kola cips ve yagli yiyecekleri azaltmayi deneyebilirsin dostum

cips kola sevmem pek zatende concerta sorun yapmaz umarim

yok abi takıl bence kafana göre ben hep yedim onları. azaltmanın bir etkisi de olmaz demişti doktor

• Bende yemistim cips kola kuruyemis hic duymamistim doktoru oyle öğüt olsun diye dedim :))

• quote:

Bende yemistim cips kola kuruyemis hic duymamistim doktoru oyle öğüt olsun diye dedim :))

haha aynı şekilde bende yiyorum. Doktor her seferinde diyet yaptın mı diyor evet diyorum sonra tahlille bakıyor belli bayağı diyet yapmışsın diyor gülüşüyoruz sonra yine ilacı yazıyor
  • quote:

quote:

Bende yemistim cips kola kuruyemis hic duymamistim doktoru oyle öğüt olsun diye dedim :))

haha aynı şekilde bende yiyorum. Doktor her seferinde diyet yaptın mı diyor evet diyorum sonra tahlille bakıyor belli bayağı diyet yapmışsın diyor gülüşüyoruz sonra yine ilacı yazıyor

beyler cidden soruyorum malafatta kuruyacak mi? salgi bezlerinin kurumasi sperm sayimi azaltir mi? Sigarada iciyorum zaten :(

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.