Şimdi Ara

RNA Katlama Oyunu Sayesinde Bilime Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
3
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EteRNA bilimsel bir oyun ve deney aslında. Bu oyun sayesinde RNA katlama ve laboratuvar sentezi birleştirilerek, mevcut bilgisayar algoritmalarından çok daha iyi modeller geliştirilebiliyor. EteRNABot ve bazı durumlarda RNA katlanması hakkında yeni bilgiler mekanik olarak anlaşılabiliyor.

Carnegie Mellon ve Stanford Üniversitesi tarafından 3 yıl önce üretilen oyun sayesinde RNA’ nın yeni katlanma modellemeleri denenebiliyor. RNA’ da DNA’ya benzer fonksiyonlar ve katlanma gösterdiğinden HIV,retrovirüs, antibiyotik, kanser ve kalp hastalığı gibi kritik araştırmalarda rol oynuyor.

Kitle kaynaklı simülasyon verileri sayesinde katılımcılar kendi bilgisayarlarından yazılımı çalıştırarak kolayca oyuna dahil olabiliyorlar. İşte EteRNA oyunu katılımcılara kişisel olarak RNA bulmacalarını çözmelerine yardımcı oluyor. Normalde bu gibi oyunlarda bilgisayarın işlem gücü kullanılırken bu oyunda çözme işi kullanıcıya kalıyor. İşte bu nedenle insan odaklı olduğundan oldukça başarılı oldu.

Bundan önceki protein katlama oyunu FoldIt’in aksine, EteRNA oynundaki tasarımlar Stanford’da biyokimya laboratuvarında sentezlenerek kullanıcılara ekstra feedback(geri besleme) verebiliyor.

Bu sayede oyuncuların tasarımlarının % 99’u mevcut tasarımlardan daha iyi olmakla kalmayıp, oyuncular protein katlanması hakkında yeni hipotez kuralları geliştirmiş oldu.
    Siteden oyunu açın baya kafa yorduruyor ama bağımlılık yaptı.

Kaynak:http://www.gercekbilim.com/oyuncular-sayesinde-yeni-rna-katlama-modelleri-olustu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyhawk -- 29 Ocak 2014; 22:13:42 >

• teşekkürler şimdi deneyeceğim. bu tür bilimsel oyunlara meraklı arkadaşlar için code diye bir oyun öneriyorum. buraya tıklayarak oyunu oynayabilirsiniz. oyun, program kodlamalarını eğlenceli şekilde öğretiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nécromant

teşekkürler şimdi deneyeceğim. bu tür bilimsel oyunlara meraklı arkadaşlar için code diye bir oyun öneriyorum. buraya tıklayarak oyunu oynayabilirsiniz. oyun, program kodlamalarını eğlenceli şekilde öğretiyor.

Aynen guzel bir oyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benden bu kadar top1000 uzun şeyleri arada sırada test yaparım o kadarhttp://eterna.cmu.edu/certificate/134793
    e hadi gençler oynasanıza bak ne güzel taze cin gibilerniz var yardım edin bilime! pnas article bile publish olmuş en büyük journal biri citation impact 9.7
    http://www.pnas.org/content/early/2014/01/23/1313039111.full.pdf
    uğraşın belki best solution yaparsınız bak 2gc 21gu yaptım mesela geçin beni hadi gayret!

• ilginç bir şeye benziyor deniyeyim bakim... tşklr..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.