Şimdi Ara

RJ - 45 MESAFESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar bu ethernet kablosu RJ-45 kaç metre mesafede kullanılıyor bilen varmı ?

• 100 metreden sonra sinyal kaybı yaşanıyor
  • iki bağlantı noktası arası pc to pc veya pc to hub max: 105 yada 120 metre yanılmıyosam. aklımda böyle bir rakam kalmış.
  • ben 110 metre kullanıyorum ve hiç bir problem yok.
  • 130 a kadar kulanan arkadaşlar var sorun yok ama kalite düşebilir dendiği gibi bağlantı kalitesi düşer gibime geliyor ...
  • bende 110 dan sonra veri kaybı oluyor diye biliyorum
  • walla 200-300 metre çekiyolar ama o dediğin kablodan mı bilmiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RJ45 kablo değil konnektördür. Yani UTP kablo ucuna takılır. Kros kablo ucuna da takılıyor iki bilgisayarı bağlamak için. UTP maksimum 100m uzunlukta tam performansla çalışır. Uzunluk arttıkça sinyal kalitesi düşmeye başlar.
    Kalın ethernet kablosunda(Thick) 500m. Repeater kullanılarak 2500m ye kadar uzatılabilir.
    İnce ethernet kablosunda(Thin) 185m dir. Repeater kullanılarak 925m ye kadar uzatılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asprin -- 13 Mayıs 2005, 9:49:37 >
  • normal piyasadaki kablolarla 100 metre üstü sorun yaşanır o kabloların daha kalite olanları var yanlız onların ücreti diğerlerine göre 3-4 kat daha pahalı o kablolarda 200 metreye kadar sorun yaşayacağını sanmıyorum
  • araya bir swich bağlarsanız bi 100 metre daha ilerlersiniz.
  • 100 mt 'ye kadar gayet normal kullanırsın ama 100'den fazla oldumu biraz yavaşlama meydana gelir. belli olur yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: luckstrike

normal piyasadaki kablolarla 100 metre üstü sorun yaşanır o kabloların daha kalite olanları var yanlız onların ücreti diğerlerine göre 3-4 kat daha pahalı o kablolarda 200 metreye kadar sorun yaşayacağını sanmıyorum

Evet, kaliteli dediğin kablolarda özel bir kaplama bulunuyor ve ortamdaki elektromanyetik sinyallerden daha az etkilenerek veriyi taşımada daha etkili oluyorlar..
  • cat 5 e alırsan mesafe 100 ü aşabilir
  • kablo rengine gore baglama sekline gore metrede değişiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: asprin

RJ45 kablo değil konnektördür. Yani UTP kablo ucuna takılır. Kros kablo ucuna da takılıyor iki bilgisayarı bağlamak için. UTP maksimum 100m uzunlukta tam performansla çalışır. Uzunluk arttıkça sinyal kalitesi düşmeye başlar.
    Kalın ethernet kablosunda(Thick) 500m. Repeater kullanılarak 2500m ye kadar uzatılabilir.
    İnce ethernet kablosunda(Thin) 185m dir. Repeater kullanılarak 925m ye kadar uzatılabilir.

ah cok saol ya
  • Cat6 kablonun mesafesi bayaa uzun diye biliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asprin

RJ45 kablo değil konnektördür. Yani UTP kablo ucuna takılır. Kros kablo ucuna da takılıyor iki bilgisayarı bağlamak için. UTP maksimum 100m uzunlukta tam performansla çalışır. Uzunluk arttıkça sinyal kalitesi düşmeye başlar.

daha söylenecek söz bırakmamışsın üstad tam bir hışımla okuyordum kim diyecekki bu rj-45 kablo değildir diye
    asprin gib geldin valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: luckstrike

normal piyasadaki kablolarla 100 metre üstü sorun yaşanır o kabloların daha kalite olanları var yanlız onların ücreti diğerlerine göre 3-4 kat daha pahalı o kablolarda 200 metreye kadar sorun yaşayacağını sanmıyorum

100 mt likler utp kablo
    200 mt likler ftp kablo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.