Şimdi Ara

River Raid

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Atari zamanlarında oynadığım bir oyun vardı;River Raid diye.Bu oyunun PC'de oynanan versiyonu var mı?Varsa bilenler nereden indirebileceğimi yazabilirler mi lütfen?Ama emülatörle oynamak istemiyorum,sadece PC tabanlı bişhi arıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

River Raid: Klasik Atari Oyunu

River Raid, 1982 yılında Atari tarafından piyasaya sürülen klasik bir arcade oyunudur. Oyun, yatay kaydırmalı bir nişancı formatına sahip ve oyuncuların düşman köprülerini, tankları ve uçaklarını yok etmesi gereken bir jet pilotunu kontrol etmelerini sağlar.

River Raid, oyuncuları uzun, tehlikeli bir nehir üzerinde yönlendirilen bir jet ile sürekli ileriye doğru hareket etmeye zorlar. Oyunun amacı, düşman köprülerini yok ederek nehrin sonuna ulaşmaktır. Yolda, oyuncular çeşitli düşman araçlarıyla karşılaşır ve bunları yok etmek için füzelerini kullanmaları gerekir.

Oyun, zorlu oynanışı ve yüksek puan alma potansiyeli ile bilinir. Oyuncuların hayatta kalmak ve yüksek puanlar elde etmek için hızlı tepki sürelerine ve stratejik düşünmeye sahip olmaları gerekir.

River Raid, piyasaya sürüldüğü günden bu yana popüler bir oyun olmaya devam etmektedir. Basit ancak bağımlılık yapıcı oynanışı, onu hem eski hem de yeni oyuncular arasında sevilen bir klasik haline getirmiştir.

River Raid'i Özel Yapan Özellikler:

• Yatay kaydırmalı nişancı formatı
    • Zorlu oynanış
    • Çeşitli düşman araçları
    • Yüksek puan alma potansiyeli
    • Klasik arcade deneyimi
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet arkadaslar banda bu oyun lazım nerden indirebilirim
  • http://prdownloads.sourceforge.net/stella/stella-1.4.1-win32.zip?use_mirror=ovh

İlk önce bu linke tıkla açılan sayfanın üst bölümündeki diğer linke tıklayarak emulatörü indir,dosyaları zip'ten çıkar.

Daha sonra bu linkten Rom dosyasını indir,zipli ise zipten cikar ve stella içindeki roms klasörüne at

http://www.theoldcomputer.com/Libarary's/Emulation/Atari2600/Roms/River%20Raid%20(16k%20Version).bin

stella exe. ile emülatörü aç çıkan pencereden önce reload butonuna bas sonra river raid'e tıkla oyun açıldıktan sonra F2 ile oyuna başla. (amma anlattım yaw, dahimiyim neyim?)

River Raid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maroon -- 3 Ocak 2005, 23:22:47 >

• kardeş cok saol
    hakıkaten iyi anlatmısınn

birde bu oyunu bilmiyorum aynı isimlemi ama daha değişigi vardı
    cok dar yerleden gecıyordun helikoptermiydi neydi o oyunda cok meshurdu atarı salonlarında
    bunada bir bakarsan
  • Evet tabiki buda mümkün fakat bu biraz daha uğraştırıcı ama ben detaylı ve anlaşır şekide anlatacağım.İlk önce emülatör için bu linke tıklıyoruz

http://atariarea.histeria.pl/PLus/files/Atari800WinPLus40Beta.zip

Daha sonra zipten çıkarıp ,rom dosyası için aşağıdaki linke tıklıyoruz

http://www.atariage.com/5200/roms/RiverRaid.zip

rom dosyamızıda zipten çikardıktan sonra Atari800Win klasöründeki rom klasörüne atıyoruz ve daha sonra bu linkten 5200 doyasını indiriyoruz
    http://www.atariage.com/5200/roms/5200.zip
    bu dosyayıda zipten çıkarıp Atari800Win klasörüne atıyoruz.Atari800Win.exe (klavye gibi olan) tıklayarak emülatörü açıyoruz.
    Karşımıza çıkan uyarılara iptal veya hayır diyerek küçük siyah bir pencere açımasını sağlıyoruz.Bu pencerenin üst tarafındaki Atari ikonuna tıklayıp Machine Type 5200 olarak seçiyoruz çıkan uyarıya evet deyip Rom images'i seçiyoruz(burası önemli) çıkan pencerede 5200 e tıklayıp, o indirdiğimiz 5200 dosyasını hedef gösteriyoruz aç diyoruz.Daha sonra altta Cartridge var oraya tıklayarak rom klasöründeki Riverraid dosyasını bul ve aç dedikten sonra Alttaki OK butonuna tıkla sonra siyah penceremizdeki File ikonuna oradan Autoboot imageye tıkla burada yine Rom klasöründeki Riverraid dosyasını seç ve aç butonona tıkla.Karşına çikan uyarıya OK de.(Umarım görüntü gelmiştir)Tam ekran için alt+enter,oyuna başlamak için F4 ,kontrol ayarkarı içinde input/joysitick/munpad bölümüne arrows+ctrl as fire olarak değiştirebilirsin.Hadi kolay gele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maroon -- 5 Ocak 2005, 16:40:39 >

• Bundan sonra her açtığında direk açılır eğer klasörün yerini değiştirirsen dosyalara tekrar hedef belirtmen gerekli.
  • Abi tamam iyi anlatmışsınız da o oyuna değmez ki bea..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her şey meraklısına
  • usta sen bu işi aşmısın hersey için saol
  • Bir de bunun windows ortamı için yeniden yazılmış hali var: River Attack isminde, ama aynı tadı vermiyor. Ayrıca RR2 var o da aynı tadı vermiyor ama haberin olsun yani. Normal River Raid ile o dediğin dar yerlerden geçen, köprüden tank geçen RR en iyileriydi gerçekten. Ben normalin Stella için olanını bulmuştum ama o dar yerlerden geçen, uçan balon falan olanın yalnız çekoslovak yapımını bulabilmiştim... Ama efsaneydi gerçekten hepsi de, karakutu efsanesi...
  • Arkadaşla rmerhaba, tamamen hobi amaçlı yaptığım oyundur. Eskiler iyi bilir, android kullananlar aşağıdaki linkten indirip deneyebilirler...

River Raid Link
    River Raid
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.