Şimdi Ara

## RivaTuner v2.03 Kullanıma Sunuldu ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Haftalardır değişik programlarla uğraşıp, didinip de bir türlü olmasını istediğim gibi yapamadığım ayarları resimli, detaylı anlattığı için çok teşekkürler.
    Bir de şu 2D, 3D low ve 3D performans modelarında GPU ve bellek hızlarının istediğimiz değerlere ayarlanıp otomatik devreye girmesi gibi bir özellik var ve onu yine böyle resimli, detaylı anlatırsa çok ama çok makbule geçecek.
  • selamlar. rivatuner in birinci resmindeki yere tıkladıgım zaman program takılıp kalıyor ve islemlerde %60 islemci tüketiyor ekran kartım 7600gt acaba uyum problemi mi var?
  • Benim kişisel tespitim, yanılıyor olabilirim: Eğer nTune yazılımı da kurulmuş ve nVidia Control Panel'e entegre olmuşsa, farklı yazılımların ekran kartının fan hızı ve GPU/Memory hız ayarlarını değiştirmesine bir şekilde engel oluyor. En azından ben de durum böyleydi. KanKoKan (Timur Bey) sayesinde istediğim şekilde, yani sıcaklığa göre devri yükselecek şekilde ayarlayabildim. Gerçi nVidia sürücüleriyle de bu -GÜYA- mümkündü AMA hangi dereceden sonra fan hızlanıyordu ben çözemedim. Sanki hep default seviye olan %60'da sabit gibiydi. Bir kez daha teşekkürler Timur Bey (KanKoKan).
  • bendede 7600 gt var ve fan ayari yapmak istiyorum ilk resimdeki yere geldigimde ordaki hic bi ayar bende gorunmuyor acaba sorun nedir bu arada surucu 93.71

## RivaTuner v2.03 Kullanıma Sunuldu ##
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

bendede 7600 gt var ve fan ayari yapmak istiyorum ilk resimdeki yere geldigimde ordaki hic bi ayar bende gorunmuyor acaba sorun nedir bu arada surucu 93.71

Bu ayarları vistada denemedim sen zannedersem vista kullanıyorsun, birde bu ayarları aldığım yerin tam adresi şuhttp://www.guru3d.com/article/article/449/1/ , burda nvidia driverlarının versiyonundan bahsediyor, versiyonun 100.xxx üzeri olması gerekebilir.

Değişiklik: Rivatuner vista ortamında 2D/3D fan hız ayarlarını desteklemiyormuş bir forumda okudum, belki ilerki versiyonlarda gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 28 Ağustos 2007; 20:36:24 >

• Üst üste 2 mesaj olacak ...

Sıçaklık ayarlarının benzerinin gpu ve ramlerin çalışma hızları için olanını buldum, geçenin ilerleyen saatlerinde açıklamalı yazabilirim şimdilik link i vereyim.

https://home.comcast.net/~msl2/RivaTuner%20-clock%20speeds.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

quote:

bendede 7600 gt var ve fan ayari yapmak istiyorum ilk resimdeki yere geldigimde ordaki hic bi ayar bende gorunmuyor acaba sorun nedir bu arada surucu 93.71

Bu ayarları vistada denemedim sen zannedersem vista kullanıyorsun, birde bu ayarları aldığım yerin tam adresi şuhttp://www.guru3d.com/article/article/449/1/ , burda nvidia driverlarının versiyonundan bahsediyor, versiyonun 100.xxx üzeri olması gerekebilir.

Değişiklik: Rivatuner vista ortamında 2D/3D fan hız ayarlarını desteklemiyormuş bir forumda okudum, belki ilerki versiyonlarda gelebilir.

hocam xp kullanıyorum sadece wista teması kullanıyorum

• teşekkürler
  • resime bakılacak olursa anladığım kadarıyla senin alttaki allow enabling hardware masked units ve unlock proffesional capabilities seçeneklerindeki kutucukları işaretlemen gerekli ki yukarıdaki seçenekleri açabilesin...
    quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: arimurdul

resime bakılacak olursa anladığım kadarıyla senin alttaki allow enabling hardware masked units ve unlock proffesional capabilities seçeneklerindeki kutucukları işaretlemen gerekli ki yukarıdaki seçenekleri açabilesin...
    quote:

quote:

quote:

hocam alttaki ınstall tusuna tıkladım yukaridak agp seceneklerini off yaptim cunku pci-e kullanıyorum o alttaki seceneklerinide isaretledim ama yine fan ayari falan cıkmıyor aynı menu cıkıyor

• quote:

Üst üste 2 mesaj olacak ...
    Sıçaklık ayarlarının benzerinin gpu ve ramlerin çalışma hızları için olanını buldum, geçenin ilerleyen saatlerinde açıklamalı yazabilirim şimdilik link i vereyim.
    https://home.comcast.net/~msl2/RivaTuner%20-clock%20speeds.htm

Bir kez daha teşekkürler Sayın KanKoKan. Verdiğiniz linkte yine resimlerle anlatılan ayarları yaptım. "RivaTuner'ı bu kadar detaylı olarak ilk kez kullanıyorum" desem yeridir. (Daha önce 1 kez 128MB 6800 ekran kartımımın kapalı olan pixel ve shader pipelines'larını açıp 6800GT yapmak için kullanmıştım.) Gerçekten süper bir yazılım.

MSI'ın Dual Core Cell yazılımının ekran kartı ayarlarında "Cool" seçeneği var, bunu seçince ekran kartının default 575/850x2 olan GPU/Memory hızlarını 380/680x2MHz'e düşürüyor. Ben de windows açılışında (2D) ekran kartının bu hızlarda çalışmaya başlayıp, 3D başlatınca default hızlarına yükselecek şekilde RivaTuner'dan ayarları yaptım. Link için teşekkürler.

3D oyunlarda ekran kartı sıcaklığını ekranın sol üst köşesinde göstermesi için gereken ayarları daha önce yapmıştım. İlgilenenler olursa o da burada anlatılıyor:http://forum.donanimhaber.com/blog_tm.asp?mem=108374&cat=256&m=5784827

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.