Şimdi Ara

RIO Kulübü (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.002
Cevap
38
Favori
213.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Rica ederim, merak ettiğiniz oldukça yardımcı olmaya çalışırım.

Ceed'in ön konsolu Rio'ya göre biraz daha karışıktır. Çok fazla buton bulunur. Bu konuda haklısınız. Hatta bir çok kullanıcı bundan kurtulmak için multimedia sistemi takarak, tek ekran ve daha az buton kombinasyonuna gidiyor. Konsol daha da sadeleşiyor haliyle. Yalnız Ceed'in malzeme kalitesi takdir edersiniz ki daha üst sınıfta. Rio'nun kabininde yer yer bu kalite düşüyor bulunduğu sınıftan ötürü. Aracı satın almadan önce i20, polo, aveo, fiesta araçlarını denemiştim. Aralarında ki tercihim kesinlikle yine Rio'dur.

Aracı alan ya da alacak arkadaşlar için 2 tavsiyem olacak.

1) Kesinlikle pasta cila yaptırın, Arabanın yakışıklılığı 2 katına çıkıyor :)
    2) Far ampullerini ve gündüz farlarını değiştirin. Uzun ve kısa farlar için Nightbreaker, gündüz farı yerine de 68 duy led ampul takın.
    3) Kia servisinden park sensörü taktırın. 150 tl'idi sanırım ve çok başarılı.

Ampullerin maliyeti 150 tl'yi geçmiyor.
    Pişman olmayacaksınız.

• Bu kadar konuştuk, bir de görsel atalım. Aracın yakışıklılığı görünsün :)

RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 9 Mayıs 2015; 15:48:00 >

• Görseller içinde ayrıca teşekkürler iç mekandan da isteriz araç çok tatlı maşallah. Rabbim kazasız belasız binmek nasip etsin. Hayırlısıyla darısı başıma :))
    Sizin aracın modeli paketi nedir?
    Birde bu aracın olumsuz olarak arka görüşünün kısıtlı olduğu söyleniyordu. Dışardan bakınca da haklılık payı var sanırım. Ama arka cam üstündeki stop ledleri çok şık duruyor. Standart özellik sanırım. Pasta cilanın etkisi tartışmasız var. Işıl ışıl yanıyor maşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priceless- -- 9 Mayıs 2015; 16:07:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: priceless-

Görseller içinde ayrıca teşekkürler iç mekandan da isteriz araç çok tatlı maşallah. Rabbim kazasız belasız binmek nasip etsin. Hayırlısıyla darısı başıma :))
    Sizin aracın modeli paketi nedir?
    Birde bu aracın olumsuz olarak arka görüşünün kısıtlı olduğu söyleniyordu. Dışardan bakınca da haklılık payı var sanırım. Ama arka cam üstündeki stop ledleri çok şık duruyor. Standart özellik sanırım. Pasta cilanın etkisi tartışmasız var. Işıl ışıl yanıyor maşallah :)

Teşekkür ederim. Hepimize kazasız belasız sürüşler nasip olur inşallah. Darısı başınıza :)

Aracın paketi Fancy. Fakat dediğim gibi ,alacak arkadaşlara kesinlikle Sporty donanım öneririm. Fancy donanıma ek olarak, mercek ön farlar ve led arka stoplar, supervision gösterge paneli, hız sabitleyici, 17" jantlar (Fancy 16") ve de sunroof var. Markayı ve modeli daha iyi araştırmış olsaydım, kesinlikle borç harç bulup Sporty donanım alırdım.

Olumsuz olarak arka görüşün kısıtlı olduğu sayılabilir. Fakat yeni nesil araçlarda arka camdan geri bakmaya çalışmak neredeyse kalkmış durumda. Gerek multimedia sistemlerin ve geri görüş kameralarının artması, gerek park sensörleri vs. Tabi bu bir savunma değil. Geri görüşün kısıtlı olmasının sebebi, arka hacmi arttırmak için sağ ve sol direklerin dikey ve geniş tasarlanmış olması.

Arka cam üzerinde ki stop ledler standart. Pasta cila kesinikle arabayı ateşli bir hale sokuyor. O yüzden şiddetle tavsiye ederim.

Aracın olumsuz özelliklerini özetlersem ;

- Arka görüş kısıtlı
    - Süspansiyonlar Türkiye koşullarına göre sert fakat yol tutuş da aynı paralelde üst düzeyde.
    - İç mekan bazı bölümlerde sert plastik kullanılması
    - Masraf çıkarmadan düzeltilebilen fakat ufak tefek kronik sorunlar.
    - Arabanın belki de en büyük eksisi ses sistemi.
    - Lastik sesini biraz içeri alması (belki benim lastiklerden kaynaklanıyordur)

Olumlu özellikleri ise,

- Sanırım sınıfının en dolusu (Yokuş kalkış desteği, 6 ileri vites, elektrikli kapanan ve ayarlanabilir dikiz aynaları, dijital otomatik klima, 6 hava yastığı, deri direksion ve vites topuzu, yol bilgisayarı, üst sınıf otomobillerde bulunan silecek ve silecek suyu tazyik sistemi, bluetooth telefon ve müzik, abs, ebd, esp, 4 cam elektirkli ve kilitli, ışıklı makyaj aynaları, derinlik ve yükseklik ayarlı elektrikli, fonksiyonlu ve yüksek hızda ağırlaşan direksiyon - ki çok başarılı-, ön arka sis farları, yağmur sensörü ve far sensörü (çok başarılı), cd ve usb mp3 çalar, 2 gb'lık aracın kendi mp3 hafızasının bulunması, 4 fren disk, arka kapılar çocuk kilidi, soğutmalı torpido, far yükseklik ayarı, ön panel aydınlatma kuvveti ayarı vb.)
    - 1.4 crdi 90 hp sorunsuz motor.
    - Yakıt tüketimi
    - Yol tutuş
    - 5 yıl/150k km garanti
    - Oturma pozisyonu (Araçta en beğendiğim şeylerden biridir.)
    - Koltukların sertlik ve yanal desteği

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
     RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü RIO Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 9 Mayıs 2015; 16:50:34 >

• Çok faydalı oldu, elinize sağlık.
    Bir Rio inceleme videosunda izlemiştim. Orada da lastik sesini biraz içeri geldiğini söylemişti. (Aşırılık yokmuş) Ama lastik değişimiyle giderilebilir belki diyordu sizin gibi. Birde klimayla ilgili istediğinizde kapanmıyor gibi bişey söylemişti. CleanAir özelliğiyle alakalı bir durummuş sanırım. Kapatılabildiğini biyerden okumuştum. Bahsettiğiniz forumda bunun çözümü de yazıyordur büyük ihtimal. Ama buna problem demek bence araca haksızlık olur. Kadı kızında bile bu kadar kusur olur. :) paket olarakta sporty gerçekten düşünülmesi gerekir dediğiniz gibi. Bütçede yukarı yönlü 3-5k'lık bir artışla. Ama fancy pakette yeterince tatminkar geldi şahsen. İmkan varsa sporty değerlendirilmeli bencede.
    Artıları eksilerinden fazla bir araç olduğunu uzaktan takip edebildim. Zaten olumlu yönleri küçük olumsuzlukları kapatıyorsa başarılıdır diyebiliriz. Ufak ama çok etkili :)

• 3 gun once İstdan Eneze gittim 270 km yol yaptim yola cikmadan depoyu fulledim 270 km sonra yeniden fulledim 63 tl ye doldu...

Aracim benzinli 2013 1.25 Rio fancy

Bu degerler beni memnun etti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • muamma1 M kullanıcısına yanıt
    herkese ıyı gunler ben kasım ayında kia rio aldım 2014 1,25 natty ben sanayıde ustayım arastırdım aldım sızde gonul rahatlıgıyla alabılırsınız bı vosvagene falan o kadar para verecen ozellık yok hıc dusunmeden alın derım ben

• Arkadaşlar merhaba bende 2004 Kia rio var benim sorunum makinanın Hız sensörü bozuldu hiç başına gelen oldumu?
    Parçayı söktüm içinde bozulacak bir parça var oda s511 diye bir parça elektronik olarak ama ucunda mıknatıs mil ile okuyucu arasında mesafe bana fazla geldi pazartesi işyerinde parça ile uğraşacağım
    Başından böyle bir proplem geçen oldumu?

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Bir ses verin arkadaşlar. Lpg kullanan yok mu? Arabayı alırken fikir istedim cevap yok. Arabayı aldım cevap yok.

Hocam bende 2004 rio var, geçen ay Kayseri'ye gittim ve 570 km yol Yaptım bunu 30 km şehir içi,şehir dışı ortalama hızım 110 km idi ama yaklaşık 80 km yolu yoğun kar yağışından dolayı 2 vites 4000 d/dk yer yer 3. Viteside görüyordum yol sürüşü buydu,Yakıt ise 2.13ortalama ile 95 liralık Yakıt aldım , dönüşte maraşta depoyu tekrar fulledim bu rakama ulaştım,
    Araçta atiker var ve gaz ayarımı kendim Yaptım
    Umarım faydalı olur

Orijinalden alıntı: pelstina

quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Bir ses verin arkadaşlar. Lpg kullanan yok mu? Arabayı alırken fikir istedim cevap yok. Arabayı aldım cevap yok.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Forumun sessiz olması kia araçların sorunsuz olmasından kaynaklanıyor buna emin olun. Ben şu an 2011 1.4 benzinli hatchback Rio kullanıyorum. Eski aracımda 2005 sedan Rio'ydu. En güzel yanı çok az sorun çıkaran bi araç olması.

LPG için benim tavsiyem Landirenzo. Aracı 1 yıl LPG li kullandım, 1 tane sorun yaşamadım. Yakıtta 45 kuruştan 20 kuruşa düştü. Çok fayasını gördüm. siz yine de iyice araştırın. BRC de iyi diyorlar..

Hocam benim aracımda atiker var ama benim rio 2004 model ve çok memnunum şehir dışında 166 bin gibi bir rakam elde ettim ki çok hoş bir değer gazın ortalaması 2.12 idi
    Bence iyi montaj var yeni modellere uymuyorsa bilmem

• Merhaba Arkadaşlar 2010 Rio 1.5 Dizel Comfort Araç aldım. bu modellerde Telefon blottuth varmı Menüde bulamadım nerde oluyor nasıl bulanilirim yardımcı olurmusunuz. Saygılar

Orijinalden alıntı: ruzgarm

Merhaba Arkadaşlar 2010 Rio 1.5 Dizel Comfort Araç aldım. bu modellerde Telefon blottuth varmı Menüde bulamadım nerde oluyor nasıl bulanilirim yardımcı olurmusunuz. Saygılar

Maalesef yok hocam bluetooth
  • rio sedan kullanıyorum bende cok lastık sesi aliyordu eskiden lastikleri değiştirdik Continental Premium 205 55 16 aldık inanılmaz derecede fark etti araba b sınıf konfordan c sınıfına atlamıs gibi oldu motorun sessizliğin yanında lastik sesi de hiç gelmiyor nerdeyse inanılmaz keyif yeni araç alanlar bence imkanı varsa üzerindeki lastikleri değiştirsinler

Not:Araç 1,25 fancy concept manuel benzinli

Orijinalden alıntı: mrtk80

Arkadaşlar merhaba bu araçtan bende almak istiyorum yakın zamanda bayilerden fiyat teklifi istedim son teklif 45500 tl verildi traflk sigortası hariç park sensörü hediye nasıl sizce bu teklif

Not:Araç 1,25 fancy concept manuel benzinli

Ben gecen hafta topkapi eresin de sordum

2014 model dizel hb rio ya 50.000 dedi

2105 icin ise 53000 fiyat verildi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • 53 binde rio hb 2011 benzn lpg fabrika cikisli haftada 10 liralik gaz atiyom 60 km yakin yol yapiyom cok sakin kulaniyim cok memnunum

• İyi forumlar herkese siz rio 1.4 crdi kullanıcılarına bir kaç sorum olacak. Edirne de okuyorum her hafta sonu istanbula git gelim oalcak yani burdan gidiş 268 km ordada biraz gezsem 300 e tamamlarım git gel 600 km yi bulur gezmeyi de seven biriyimdir bu yüzden dizel arıyoruz fabia 1.4 tdi ile rio 1.4 crdi arasında kararsız kaldık ailemle. size sorum şu; rio hatchback dizel nasıl bir araçtır ? yol tutuşu iyi midir ? parça sıkıntısı var mı ? yakıtı iyimidir ? ara hızlanmaları nasıldır ? fabia ile kıyaslama yaparsak hangisi daha makul olur benim için ? teşekkürler@
    Yol yapacağınız için zaten motor seçimi olarak doğru yoldasınız.
    Rio'ya gelince,
    "fabia hakkında derin bilgim olmamasını belirterek" tercihim rio'dan yana olurdu. Neden?

1) Orta donanım paketi olan Fancy'de bile, sınıfının belkide en dolusudur. Hele ki Sporty donanım alırsanız tadından yenmez. Bu segmentte binebileceğiniz en dolu araca binmiş olursunuz.

2) Parça sıkıntısı KESİNLİKLE yoktur.

3) Yakıt değerlerinde, fabrika verilerine çok ama çok yakın değerleri tutturabiliyorsunuz. Daha önce ki uzun yol seyahatlarımde :

İstanbul - Trabzon : 1100 km, ortalama 4.6 tl. (Kış)
    İstanbul - Didim : 800 km, ortalama 5.1 lt (Yaz, yol boyu klima açık, 4 kişi)

değerlere ulaştım. İstanbul şehir içinde ise, sıkışık trafikte ortalama 5.5-6.5 lt arası yakıyorum. 6.5 lt'yi daha hiç geçmedi.

4) Ara hızlanmalarda gelince. Rio'nun bir kötü tarafı var. Aracı hiçbir şekilde 1750 devir altında kullanmayacaksınız. Turbo 1750 devirde devreye giriyor. Bu devrin altında motor cansız kalıyor. Fakat, 1750 devir ve üzerinde motor gayet canlıdır. Ayrıca CRDI motorun SORUNSUZLUĞU 'ndan bahsetmeye gerek yok sanırım ?

Servisle yaptığım konuşmada, tüm son dönem kia modellerinden senede BELKİ 1 adet turbo arızası ya gelir ya gelmez dedi.

5) Fabia ile kıyaslama yaparsak, 2.elde fabia bir tık daha az değer kaybeder diye düşünüyorum. Sebebi VW grubun bandından çıkmış olmasıdır.

6) Garantisi 5 yıl, 150.000 km'dir.

7) Malzeme kalitesi her ikisinin de sınıf standartlarındadır. Eşit sayılabilir.

Neticede benim tercihim kesinlikle Rio olurdu. Özellikle Sporty donanımı. Fabia'yı çok detaylı incelemedim fakat, Rio alırken Polo'yu detaylı şekilde incelemiş ve kullanmıştır. Tercihim Rio'dan yana oldu. İnanılmaz da memnunum.

• Selam arkadaşlar

Ben bu araçtan almayı düşünüyorum fakat bi konuda kararsız kaldım sizlerin fikir ve görüşlerinizide almak istiyorum.
    Kararsız kaldığım konuya gelince sıfır 1.25 fancy modelini almak mı daha mantıklı yoksa sıfır fiyatına 2. el düşük km de 1.4 dizel mi hemen hemen aynı fiyata geliyorlar
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.