Şimdi Ara

RIO Kulübü (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.002
Cevap
38
Favori
213.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arabasına lpg taktıran var mı arkadaşlar? Hangisini önerirsiniz, yakıt tüketimi ne durumda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Bir ses verin arkadaşlar. Lpg kullanan yok mu? Arabayı alırken fikir istedim cevap yok. Arabayı aldım cevap yok.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Forumun sessiz olması kia araçların sorunsuz olmasından kaynaklanıyor buna emin olun. Ben şu an 2011 1.4 benzinli hatchback Rio kullanıyorum. Eski aracımda 2005 sedan Rio'ydu. En güzel yanı çok az sorun çıkaran bi araç olması.

LPG için benim tavsiyem Landirenzo. Aracı 1 yıl LPG li kullandım, 1 tane sorun yaşamadım. Yakıtta 45 kuruştan 20 kuruşa düştü. Çok fayasını gördüm. siz yine de iyice araştırın. BRC de iyi diyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

quote:

Bir ses verin arkadaşlar. Lpg kullanan yok mu? Arabayı alırken fikir istedim cevap yok. Arabayı aldım cevap yok.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Forumun sessiz olması kia araçların sorunsuz olmasından kaynaklanıyor buna emin olun. Ben şu an 2011 1.4 benzinli hatchback Rio kullanıyorum. Eski aracımda 2005 sedan Rio'ydu. En güzel yanı çok az sorun çıkaran bi araç olması.

LPG için benim tavsiyem Landirenzo. Aracı 1 yıl LPG li kullandım, 1 tane sorun yaşamadım. Yakıtta 45 kuruştan 20 kuruşa düştü. Çok fayasını gördüm. siz yine de iyice araştırın. BRC de iyi diyorlar..

Teşekkür ederim. Umarım o sebepten sessizdir. Lpg ne kadara mal olmuştu? Bursa'da bildiğiniz bir yer var mı tavsiye edebileceğiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

quote:

Teşekkür ederim. Umarım o sebepten sessizdir. Lpg ne kadara mal olmuştu? Bursa'da bildiğiniz bir yer var mı tavsiye edebileceğiniz?

LPG'yi 1.700 liraya taktırdım. BRC de aynı fiyattı. Benim Landirenzo yu tercih etme sebebim Kia nın fabrikasyon lpg çıkışlı olan araçlarında bu markayı tercih etmesi, bir de italyan lpg markaları arasında sağlam bir yeri olması. Ayrıca forumda da Landirenzonun sayfası var, taktırmadan önce tam 1 yıl sayfayı takip ettim. Atikerde sorun çıkma ihtimali biraz daha yüksek, araştırırsanız bunu görürsünüz. Sebebi ise hem kit, hem de kullanılan diğer montaj malzemelerinde arge nin zayıf olması bence..

Bildiğiniz gibi lovato, zavoli gibi birçok italyan lpg markaları var. Aslında bana sorarsanız hepsi iyi. Bugün Renault, Peugeot, Ford, Opel, Hyundai, Toyota vb araçların hangisi diğerinden fersah fersah ötede, hepsi aşağı yukarı aynı kalitede. Biri sağlamlıkta daha iyi, biri konforda daha iyi, biri tasarımda daha iyi vesaire..

Ben istanbulda üçel otoda taktırdım. Sahibi sektörde tanınmış biri ve teknik olarak konuya fazlasıyla hakim. Güvenilir ve yıllarıdır bu işi yapan bir yer. Bursayı maalesef bilmiyorum. Aşağıdaki link ten diğer markaların fiyatlarını da görebilirsiniz.

www.uceloto.com
    Üçel Otogaz Mühendisliği – Türkiye'nin Lider LPG Dönüşüm ve Bakım Merkezi
    http://www.uceloto.com/Lpg_Otogaz_Fiyatlari.asp

• 2012 ve üstü yeni kasalar için soruyorum. Boyum 1.87. Ön koltuk standart konumdayken dar gelir mi bana? Veya arkaya çeksem arkada oturan rahatsız olur mu? İç hakkında bilgi-deneyim sahibi arkadaşlar yardımcı olur musunuz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Boy sorun olmaz diye düşünüyorum bende alırken aynı sınıftaki çoğu araçtan daha ferah diye aldım.tavanda yüksek tabi koltuk pozisyonu da önemli en iyisi bayide bizzat incelemen

Lg g3 telefonumu bluetooth la araca eşleştiremiyorum telefon araci gormuyor

Acaba aracin teypten bir ayar mi yapmam gerekiyor

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiller

Kia rio 2013 1.25 fancy benzili arac aldim

Telefonunuzdan bluetooth'u açıp, herkese görünür yapın.
    Araba çalışır haldeyken, telefonunuz kia motors olarak görecektir.
    eşleştirme kodu olarak 0000 gireceksiniz.

Orijinalden alıntı: priceless-

2012 ve üstü yeni kasalar için soruyorum. Boyum 1.87. Ön koltuk standart konumdayken dar gelir mi bana? Veya arkaya çeksem arkada oturan rahatsız olur mu? İç hakkında bilgi-deneyim sahibi arkadaşlar yardımcı olur musunuz .

Aracı kardeşim de kullanıyor bazen. Kendisi 1.85 ve 110 kg.
    Haliyle koltuğu arkaya itmek zorunda kalıyor. Bu oturma pozisyonunda arkaya ancak çocuk oturabiliyor. Ya da minyon bi kız diyelim :)
    Kardeşimin kullanım pozisyonu olarak "geniş geniş" kullanmayı sevdiğini de söylemek gerek sanırım.

1.4 Benzinli rio sedan nasıldır arkadaşlar. 2012 model 35bin istiyor sahibi. Yıllık max 10bin yaparım ve uzun süre binmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? Biraz desteğe ihtiyacım var açıkçası. Şimdiki aracım 1.2 lpg li albea.

Dostum, 35k fazla istemiş araca.
    O paraya 2012 model 1.4 crdi aracı çok rahatça bulabilirsin. Yok illa benzinli alacağım dersen, araştırmaya devam et. 35k fazla.
    Bu arada, albea'dan sonra audi'ye biniyor gibi hissedeceksin :)

Orijinalden alıntı: Lazm_Track

quote:

Orijinalden alıntı: chiller

Kia rio 2013 1.25 fancy benzili arac aldim

Telefonunuzdan bluetooth'u açıp, herkese görünür yapın.
    Araba çalışır haldeyken, telefonunuz kia motors olarak görecektir.
    eşleştirme kodu olarak 0000 gireceksiniz.

Tesekkurler, tekrar denedim oldu ama sifre falan istemeden butun rehberimi falan hafizaya aldi.

Eski aracim seat ibiza ya gore daha guzel

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • O zaman pekte dar sayılmaz. Sınıfına göre ideal diye düşünüyorum Sizinde dediklerinize bakılırsa. Açıkçası bu arabaya çok içim ısındı nedense, iç tasarım ön konsol filan çok şık yerli yerinde geldi. Dış görünüşü de epey yakışıklı buluyorum. Çok mantıklı bir araç gibi geldi donanım hacim teknik değerler vs.. Kendimi kandırıp dizellerinden alasım var acayip şekilde

Fiyat nasıl arkadaşlar? Olması gereken nedir ya da?

Orijinalden alıntı: priceless-

O zaman pekte dar sayılmaz. Sınıfına göre ideal diye düşünüyorum Sizinde dediklerinize bakılırsa. Açıkçası bu arabaya çok içim ısındı nedense, iç tasarım ön konsol filan çok şık yerli yerinde geldi. Dış görünüşü de epey yakışıklı buluyorum. Çok mantıklı bir araç gibi geldi donanım hacim teknik değerler vs.. Kendimi kandırıp dizellerinden alasım var acayip şekilde

Evet dar diyemeyiz. Sınıfırnın standartlarının 1 tık üzerinde. Bunun en büyük sebebi de, aks aralığı ve arka direklerin dik'e yakın bir açı ile imal edilmiş olması.

"Herkes kendi arabasını över" parametresini bi kenara bırakarak;

- Aracın yakışıklılığı konusunda kesinlikle hem fikirim.
    - Az yakması, motorun verimliliği (1.4 crdi 90 hp), motorun sorunsuzluğu ve donanım paketlerinin zenginliği olarak gerçekten mantıklı bir araç.
    - Servisle arkadaş gibi olduk, belirttiklerine göre yılda "belki" 1 tane motor arızalı gelir-gelmez. Onu da tam olarak garantiden sıfırı ile tereddütsüz değiştiririz dendi.
    - 5 yıl/150.000 km garantisinin olması, inanılmaz bir olay. Servisleri çok ilgili ve başarılı.

Size başımdan geçenleri anlatsam yarı şok olursunuz emin olun :)

Aracın en büyük eksi'si, süspansiyonlarının çok sert/sıkı olması. Arkada oturan yolcular için bazen eziyet oluyor. Yollarımız da malum. Fakat bu da yol tutuşa ciddi etki ediyor haliyle.

Bu arada, 40k 'ya bulduğunuz araç da pahalı. o aracın ederi (eğer kaza boya vs yoksa) 37-38k'dır. Burada belirtmem doğru mu bilmiyorum fakat, tüm merak ettiğiniz konular için kiaforum'u da takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 9 Mayıs 2015; 14:45:49 >

• Fiyat için şöyle bir skala çıkarayım size.

2012 model 100k altı Fancy donanım - 35-38k arası
    2012 model 100kl altı Sporty donanım - 40k

2012 model üzerine, km, donanım ve aracın temizliği'ne bağlı olarak verdiğim rakamlara +1000'er lira ekleyin.

Not : Kesinlikle ve kesinlikle Sporty donanım alın.

Kia otomobillerinin kalite ve tasarım anlamında sınıf atlamış olmasının tek sebebi Peter Schreyer. Kendisi Audi'nin baş tasarımcısı idi. 2006 yılında uçuk bir meblaya ekibi ile Kia'ya transfer oldu. 2006 dan sonra çıkan ilk kia modelleri, günümüz modellerine öz hazırlık şeklinde idi. 2011-2012 yılları geldiğinde ise, şu an piyasada ciddi bir pastaya sahip olan Cee'd ve Rio'yu çizdi. Bu yüzden aracın bir çok bölümünü karşılaştırırsanız, audi'den esintiler bulabilirsiniz. Rio'nun ön konsolunun, göstergelerden başlarak göğüse doğru ve oradan da şanzıman bölümüne uzanan bir çizgisi olduğunu, ve bu çizginin audiden esinlenildiği anlaşılabilir. Diğer bir örnek de rio'nun arka kısmı. Arabaya tam arkadan dikine bakarsanız, a3 coupe 'nin bagajını anımsattığını anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 9 Mayıs 2015; 14:52:45 >

• Üstad çok teşekkür ederim bilgiler için. Aydınlatıcı ve faydalı oldu benim için.
    Audi benim hayranı olduğum bir marka. Çizgilerine ve hatlarına hastayım. Ve böyle bir transferden haberim yoktu. Kia Rioyu gözümün tutmasının sebebide anlaşılmış oldu :) belki iddaalı konuşacağım ama Rio'nun ön konsolu Cee'd e göre daha derli toplu ve güzel geldi bana. Özetle Kia yabana atılacak bir marka değil artık.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.