Şimdi Ara

Rezidans Yönetimi / İşletmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Havuz gibi ortak alanı olan, otoparkı olan Rezidans (residence) işletmesi ile ilgili birçok bilgiye ihtiyacım var.
    İnternetten yaptığım araştırmalarda genelde rezidans işletmeciliği yapan firmaların reklamlarına erişebildim sadece.

Rezidans işletmesini kim yapabilir, illa bir şirket olması mı gerekiyor, işletmeyi kime vermek lazım, veya birilerine işletmeyi vermeye gerek oluyor mu, işletmeyi seçecek olan ve bu işletmeye yetki veren kim (apartman yönetimi mi, genel kurul mu), işleyişi nasıl oluyor, binaya verdikleri güvenlik, temizlik ve çöp, peyzaj gibi hizmetler için daire sakinlerinden aylık aidat mı alınıyor, havuz ve havuz başı işletmesinden para kazanacağı için aidat verilmese olmuyor mu.. gibi.

• İnşaatı yapan firma o işi 15 - 20 yıl gibi sürelerle kendi şirketine veriyor....Daire satarken satış sözleşmesine alıcılar imza atıyorlar....Ağzınla kuş tutsan başka bir şirkete vermiyorlar....Her firmanın kendi şirketi var...O alan dolu......... Site Yönetimi olarak araştırın...82 vilayette ..Binlerce site var...Onlarda olabilir....Kavgalar çok oluyor.....50 Binlik iş 80 bine çıkıyor...Bütün daire sahipleri yönetime isyan ediyorlar....işte o zaman profesyonel site yönetim şirketleri aranıyor....Nette araştırın...
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle ikiyüz küsür dairenin %40'ına sahip olan arsa sahibi açısından soruyorum.
    İnşaatçının insafına kalmamak, onun şirketine kalmamak, bu konuda yapılabileceklerin farkında olup önlem almak amacıyla bilgi almak istedim.
    Sonuçta inşaat firması daireleri ve dükkanları sattı, payı kalmadı, %40 pay ise bir kişide.
    Bu durumda vereceğiniz bilgiler değişir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman iş değişti.....90 daire az değil..Kiraya verilmesi, boyası, tamiri, lavabosu, bataryası, bozulanı, kırılanı, elektrik tesisatı, tv kablosu v.s.çok şikayet gelecek az iş değil..Bir küçük şirket kurun .Hem yönetim hem kendi dairelerin bakımı çok iş var..Diğer daire satın alan insanların tamirat tadilat işlerini makul fiyatlarla doğru düzgün yaparak çevrenizi genişletin.Size güven duyup severlerse.....Toplam daire sayısının % 51 kısmı yönetim kurulu seçiminde sizi tercih ederse Yönetim sizin olur...Önce doğru düzgün bilgi almak için iyi bir avukata danışın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2016; 19:59:26 >
  • Bizim site mütevazi bir yerleşim yeri.... 9 Blok 260 Daire......Aylık daire başı büyük küçük farkı yok 110 Lira ödüyoruz....Havuz, Fitness bilmem ne yok..ısıtma sıcak su parası yok...Evlerde müstakil kombiler var....Sitenin günlük temizliği, çöplerin alınması , tamiratlar, 22 adet asansör bakımları , 50 adet kameraların bakımları v.s.. Toplam 9 kişi çalışıyor..+ 3 yönetici var.. = 12 kişi...Yetiyor....En büyük lüksümüz ..3 tane kocaman otopark var..Arabalar rahat ve konforlu , güvenli geceleme yapıyorlar..Yer arama derdi yok...Çok şükür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2016; 13:19:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Çeşme Emlak Şirketi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.