Şimdi Ara

Revize::: C sınıf Yıllık kasko ücretleri::: inanamayacaksınız!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence herkes arabasını satıp astra 1.3 cdti almalı, mümkünse gorele2000'in arabasıyla aynı renk olsun. herkes elinde avucunda ne kadar para varsa hatta evini bile satıp alabildiği kadar astra 1.3 cdti alırsa daha güzel olur. var mı astra'dan daha kalitelisi, sorunsuzu, ucuz kaskolusu? gorele birader ömür adamsın vallahi, ne arabaymış bu astra be ürinal yarışın bitmedi bir türlü
  • Cevap şöyle arkadaşlar...

Honda Civic güvenlik anlamında son derece başarılı...

Ama sigorta şirketlerine pahalıya patlıyor bu. Çünkü "kütelenin korunumu yasası"na göre size zarar vermeden araç ne kadar yamulursa o kadar size etkisi az olur kazanın... Opelde çok sağlam karoser vardır ve çarpışma esnasındaki enerji size iletilir ve daha çok yara alabilirsiniz... Ama Honda'da çarpışma esnasındaki kuvvet mümkün olduğunca aracı yamultmak için kullanılır, tabi sürücü kabinine zarar gelmeyecek şekilde...
    Mesela önden çarpışma esnasında Honda motorunu direkt aşağıdan yere bırakır, kucağınıza gelmesin diye...

Bu sizin için iyi kasko şirketleri için kötü bi durumdur...

gorele arkadaşımız olaya biraz farklı bakmış.... :)

Bende de Honda City var 30.000 ytl.lik araç olmasına rağmen kaskosu astradan çok daha düşük fiyatlı. Benim buradan City'nin, civic ve astradan çok daha sağlam yorumunu yapmam abes olur...

EDIT: kütlenin korunumu ne alaka arkadaşlar ya, enerjinin korunumu ve iletimi diyelim biz ona
    extremeenvy sağolsun... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirekare -- 3 Aralık 2007; 14:54:52 >

• Bu arada bal974 arkadaşımızın yazdıklarına harfiyen katılıyorum...
  • kütlenin korunumu nerden çıktı yaa
    ya kusura bakmayın da gülme aldı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

kütlenin korunumu nerden çıktı yaa
    ya kusura bakmayın da gülme aldı...

Yok canım niye kusura bakalım...
    Üniversitedeki hocamı hatırladım da...
    Sormuştum bi kere..
    -Hocam niye bu tamponları şöyle çelik gibi hasar almıcak sağlam bişeyden yapmıyolar diye...
    -O zaman çarpışma esnasında oluşacak enerji size zarar verir. Tampon biraz çürük(:)) olmalı ki enerji orada biraz yok olmalı
    demişti...

Sevdiğim Fizik Prof.umuzdu... :)

EDİT:
    Doğru yaaaa, kütlenin korunumu nerden çıktı
    enerjinin korunumu dicektim, düzelteyim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirekare -- 3 Aralık 2007; 14:53:41 >

• Olmaz işte, ben değişkenleri sabitleyerek verdim, siz ise çarpıtarak!!!
    city nin kasko değeri nedir önce onu söyleyin sonra yıllık kasko değerini? kasko değeri 20 milyar
    Hem konu açıklığa kavuştu....
    olay basit bir tampon meselesi değil...

bana 2006-2007 model kasko değeri 33-34 arası ve anadolu sigortadan taksitli 1600 YTL altı bir fiyat çıkan araba gösterin...????

quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Bende de Honda City var 30.000 ytl.lik araç olmasına rağmen kaskosu astradan çok daha düşük fiyatlı. Benim buradan City'nin, civic ve astradan çok daha sağlam yorumunu yapmam abes olur...
  • VE asıl bomba! pirekare@ lütfen rakamları verin yoksa her seferinde ben bulmak zorunda kalıyorum....

Honda city elite 1.4 2006 model:::: anadolu sigorta kasko bedeli yıllık:: 1.532 YTL::: aracın kasko değeri ise ::: 22.500 YTL

neymiş efendim kasko değeri 33.500 YTL olan arabayla citynin yıllık kasko ücreti aynı değer neredeyse... ama arada 11 milyarlık değer farkı var...

sonucun sonucu...

sigorta şirketleri APTAL değil, hangi aracın kaza sonrası ne derece hasar göreceğini önceden kaskoladıkları ve kaza yapan araçtan biliyorlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 3 Aralık 2007; 17:20:31 >
  • Ya cok rıca edıcem, biraz piyasa araştırması yapın...

Benim aracım honda accord 2006 model. Ankara sigorta yaptırdım 2 sene boyunca ve 1.800 yıllık ücret ödedim?

şimdi benim aracım güvensizmi? diyelim güvensiz..

bu sene AXA OYAK 'dan 1 milyar 50 milyonluk bir fiyat aldım.

şimdi ne oldu peki? aracım 1 senede kendi kendine güvenlimi oldu?

Anlaşılmayan mesele şu, her aracın mazisi önemli ayrıca; her dönem sigorta şirketleri belirli araçlarda belirli cazip indirimler belirli müşteri çekmeye yönelik kampanyalar yapar.. bu yüzden her sezon sigorta yenilerken her firmadan fiyat almanız sizin için en uygunu, her sene başka bir firma kampanya yapabilir o modele, bu piyasanın gidişatına göre değişebilir.. axa oyak bana seneye 1.800 fiyat verebilir, bu birçok marka model için değişken bir unsur. Başıma geldiği için söylüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• haydi forumca arabaları satıp opel astra cdti alıyoruz...
    söyliycek başka bşi kalmadı benim tarafımdan artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

sigorta şirketleri APTAL değil, hangi aracın kaza sonrası ne derece hasar göreceğini önceden kaskoladıkları ve kaza yapan araçtan biliyorlar....

Alakası yok...

Sonuca bakıyorlar, ceplerinden çıkan paraya
    bu araba sağlam, primini düşük tutalım diye bir mantık yok

Benim eskiden Rover 620Si'a Güneş sigorta'dan kasko yaptırmıştım, en ucuz fiyatı onlar verebiliyorlardı. Anadolu sigorta ile arasında 500 ytl fark olmuştu.
    tanıdık bir anadolu sigortacı vardı, 2 sene benim arabayı kasko yapamadılar, çünkü en ucuz güneş çıkıyordu.

3 sene sonra 3. yenilemede Anadolu Sigortanın fiyatı güneş'ten 400 ytl ucuz çıktı, güneşin fiyatı bir anda artmıştı.
    Ne oldu, arabanın sağlamlığı mı değişti de güneş sigortanın gözünden değerlendi, Anadolu sigortada düştü...

demek istediğim önceki sene kaza yapan arabalara göre, orana bakıyorlar ve katsayıyı değiştiriyorlar.

Eskilerden dergilerden okuduğum bir hikaye...
    90'lı yıllarda Astra GSi harika tasarımı ile çok fazla satıyordu, herkes çok beğeniyordu, sonra birden tasarımı sadeleştirildi. Sebebi, sigorta şirketlerinin primlerini çok yüksek tutmalarıydı. Sonra sadeleştirildi, katsayılar da düştü...

• Arkadaşlar konu neden sürekli tartışmaya açık kalıyor bir türlü anlayamadım kasko poliçe primlerinin neden yüksek olduğu tekrar tekrar yazılıyor ... Artık konu uzamasa iyi olur , foruma sonradan üye olan kişilerin sade ve net bilgiler alması daha iyi olmazmı sizce ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

Arkadaşlar konu neden sürekli tartışmaya açık kalıyor bir türlü anlayamadım kasko poliçe primlerinin neden yüksek olduğu tekrar tekrar yazılıyor ... Artık konu uzamasa iyi olur , foruma sonradan üye olan kişilerin sade ve net bilgiler alması daha iyi olmazmı sizce ?

senin astra 1.3 cdti in var mı guide...
    öylesine sordum işte

görele kısır bi tartışma içindeyiz gerçekten de...
    burada sigorta şirketinde çalışan kişiler var...
    kısmi bilgilerle yorum yapıyoruz...

guide sen de okkalı bişi yaz ki artık bizim de yazacak bişeyimiz kalmasın

• @gorele birkerede başka bir markayı eleştiri amacında olmadan bir başlık açsa şaşıracam
    forumca opeli dünyanın en iyive kullanışlı aracı olduğunu kabullenmeden bu başlıklardan kurtulamayacaz anlaşılan.

Forumda sigorta uzmanı birisi vardı belki kendisi bu konuyla ilgili gereken açıklamayı yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 3 Aralık 2007; 18:30:46 >
  • extremeenvy , hocam daha ne diyim artık yav gorele arkadaşta artık konuya vakıf bence , ama espri amaçlı sanırım devam ediyor konu diye düşünüyorum
  • dün konu farklı bi uslupta olduğu için
    quote:

Honda civic almayın::PERT olasılığı fazla::Yıllık koskosu fazla:::

quote:

CİCİC kaza anında sağlam araba değil<:::: PERT OLMA OLASILIĞI ÇOK AMA ÇOK FAZLA::: SİGORTA ŞİRKETLERİ DE BUNU KASKOLADIKLARI CİVİCLERDEN BİLİYOR VE ÇOK FAZLA PARA İSTİYORLAR ZARAR ETMEMEK İÇİN::::::

BU forumda bir civic , murat 131 ile çarpıştı, 16 milyar hasar çıktı, 131 sağlamdı..

anadolu sigorta ana sayfasında pert civiclere bakın.. 3 gün önce tam 3 tane civic pert araç vardı...

BU iyiliğini inanın babanız bile yapmazdı size:)), kendinize sağlam araba alın..:))

o konudan sonra bu konu hakkında yazdıklarını ister istemez manalı buluyorum.
    farklı amaç güdülüyor gibi...
    ama aramızda problem olmayan arkadaştır kendisi orası ayrı...

• quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

VE asıl bomba! pirekare@ lütfen rakamları verin yoksa her seferinde ben bulmak zorunda kalıyorum....

Honda city elite 1.4 2006 model:::: anadolu sigorta kasko bedeli yıllık:: 1.532 YTL::: aracın kasko değeri ise ::: 22.500 YTL

neymiş efendim kasko değeri 33.500 YTL olan arabayla citynin yıllık kasko ücreti aynı değer neredeyse... ama arada 11 milyarlık değer farkı var...

sonucun sonucu...

Nasıl buluyosun bu rakamları merak ediyorum...

2008 Honda city elite cvt... Kasko değeri 29800 ytl
    kasko ise... anadoluda 1200
    eurekoda 800 gibi bişey çıkıyo...

NEyse konu uzayıp duruyor...
    Şu anda 45000 ytl'm olsa
    opel'e bedava civic'e 2500 liraya kasko yapıyo olasalar
    gene de
    CIVIC
    alırım... :)

• Evet manalı, kabul ediyorum.. rant da var, cinlikde var,kendine pay da çıkarma da var...

ama doğru...

benim aklıma geldi ve doğru...
    33.500 ytl kasko değeri olup anadolu sigorta dan yıllık kasko bedeli 1600 ytl nin altında olan var mı?

kriterler..
    1. Karşılaştırılan arabaların kasko değeri aynı olacak.
    2. model yılları yakın olacak.
    3. YILLIK KASKO ÜCRETİNE 1 ve 2. kriterlere uygunluk dahilinde bakılacak...

pirekare , hayırlı alışverişler, yalnız kasko yaptır mutlaka , fiyat ne olursa olsun yaptır,çünkü kaza anına perte çıkma ihtimalin fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 3 Aralık 2007; 19:15:27 >
  • görele hala aynı tavırlar içindesin.ve söylediklerin hiç de hoş değil farkındasın değil mi?

quote:

pirekare , hayırlı alışverişler, yalnız kasko yaptır mutlaka , fiyat ne olursa olsun, kaza anına perte çıkma ihtimalin fazla...
  • yani farkındayım, ama doğru...
    bedava verseler almam sözünü duyunca cevap bu oluyor ne yazık ki..
    sende alemsin, söyle söyle diyorsun, söyleyince dediklerinin farkında mısın diyorsun? olmuyor yani...

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

görele hala aynı tavırlar içindesin.ve söylediklerin hiç de hoş değil farkındasın değil mi?

quote:

pirekare , hayırlı alışverişler, yalnız kasko yaptır mutlaka , fiyat ne olursa olsun, kaza anına perte çıkma ihtimalin fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 3 Aralık 2007; 19:19:44 >
  • bedava verseler diyen kim ki?...
    Bana bedava ne verirlerse vesinler alırım...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.