Şimdi Ara

Restoration Druid Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görece kısa World of Warcraft geçmişimde hep caster DPS oynadım. Değişiklik yapıp sorumluluk alarak healer oynamaya karar verdim ne şu an 40 lvl Restoration Druid ile devam ediyorum.
    Özellikle skill rotasyonu ve önemli noktalar hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dungeonlarda gördüm ki ufak bir hata epey zaman kaybettiriyor gruba.
    Şimdiden teşekkürler.



  • Addon: Healbot. (aggro alan oyunucuya anında tepki verebilmek, mause click ile heal atma)
    Aggro alan oyuncu da Hots bulunmalı; Rejuvenation, Lifebloom .
    Direkt heal; Healing Touch, Swiftmend , Regrowth
    Aeo heal: Wild Growth, Genesis.

    Bu arada 1-90 arası tüm healer classlar kolay, daha doğrusu çoğu oyuncuda loom olduğu için pek sıkıntılı olmuyor, (tank'ta loom yoksa Allah sabır versin)
    Dipnot: Druid oynamadım.
  • xass kullanıcısına yanıt
    Ben asla healbot önermiyorum. Onun yerine mouseover, target macroları kullanırsan çok daha iyi olur çünkü interfaceteki tek hatada heallayamamaya başlayacaksın. Druid main healerım ancak diğer healing classlarından farklıdır ve başlangıç için zor bir healerdır.

    Healing için rotasyon vermek açıkcası bir işe yaramaz çünkü o anda fightın akışına göre karar vermen gerekiyor. Ayrıca druid talent ve glyphlara göre oynanışı ciddi ölçüde değişen bir class, örneğin; regrowth glyphı kullanmakla kullanmamak arasında çok büyük farklar var ability kullanımı açısından.

    Genel olarak rejuvenation senin asıl abilityin. O anda heallanması gereken hedef 3 ten fazla ise wild growth daha ucuz ve daha hızlı bir seçenek oluyor. Eğer ani spike damage alan birisi varsa regrowth+swiftmend ölümden kurtarır kisiyi eğer elinde swiftmend varsa. Yalnız Soul of the Forrest talentını kullanıyorsan swiftmendi her cooldownda atmalısın saklaman doğru olmaz. Ayrıca 80. seviyeden sonra mastery buffını korumak için kullanılıyor yani saklanmaması gereken bir skill. Nature's Swiftness aynı şekilde fight boyunca olabildiğince fazla kullanmaya çalışmalısın. Healing touch ile kullanmak daha efektif oluyor regrowth yerine.

    Regrowth hızlı ancak çok mana isteyen bir heal. Healing touch ise yavaş ancak az mana istiyor. Genel olarak healing touch kullanmalısın ancak riskli durumlarda regrowth spamlayabilirsin. Fightta çok spike damage varsa Incarnation+Nature's vigil iyi bir talent combosu oluyor. Mana sıkıntın varsa soul of the forrest+dream of cenarius mana doldururken healing yapmanı sağlıyor.

    Genellikle rejuvenation ile heallıyor olacaksın regrowth ve healing touch aksine ancak bu raid için geçerli, dungeonlarda casting heallarını daha fazla kullanmak gerekecek.

    Bir başka değinilmesi gereken kısım genesis abilitysi. Çok kullanılmaması gereken bir ability çünkü kullanıldıktan sonra elinde hiç bir rejuvenation kalmıyor ancak yürümen gereken ve onda hızlı healing yapman gereken durumlarda hayat kurtarıyor.

    Lifebloom fight boyunca tankın üzerinde dönmesi gereken bir ability ciddi anlamda mana kazandırıyor ve fena olmayan bir healingi var.

    Tranquility çok güçlü bir alan healing cooldownu genelde takım halinde çok yüksek damage alındıysa kullanılıyor.

    Talent+glyph öneremeyeceğim tek spec resto druid çünkü ciddi anlamda çok değişiyor oynanışı tek glyph değiştirsen bile. Regrowth glyphına değinmek gerekirse regrowth skillinin heal overtime kısmını siliyor ancak %100 şansla kritik atmasını sağlıyor. Unutmamak lazımki glyph kullanmazsan skillin %60 kritik şansı var ve en düşük gearda bile %10 senden %5 raid buffından toplamda %75 kritik şansı oluyor. Genel olarak kullanmadığım bir glyph mana sıkıtısı sebebiyle ayrıca T17 set bonusu healing touch kullanımını ödüllendiriyor. T17 setin olmasa bile glyph of rejuvenation ve glyph of healing touch combosu birbirine çok uyumlu oluyor. Ancak bazı durumlar var tankın özellikle aşırı spike damage yediği fightlarda regrowth glyphını kullanıyorum çünkü %75 şansla kumar oynamak istemiyorsun öyle durumlarda.

    İnternette glyph of regrowth kullanılmalı mı kullanılmamalı mı ile yığınla topic var. Ancak hesap ederlerken kritikten gelen living seedi de dahil edip kullanılmasının daha mantıklı olduğunu iddia edenler var. Bu durum doğru ancak sadece direct damage alınıyorsa doğru oluyor yani arkadaki magei heallıyorsan pekte gerçekçi bir hesap değil living seed procunu dahil etmek, tank için gayet iyi ancak. Bir diğer handikap regrowth+swiftmend atamıyorsun glyph of regrowth kullanırken.

    Healing speclerinde rotasyon vermesi gerçekten güç. Senin o anki kararına ve damage karşısındaki reflexine bağlı. Fazla heyecanlanıp regrowth spam yaparsan birkaç dakika sonra manasız kalman olası ancak aynı şekilde regrowth skillini unutup ani damage karşısında healing touch kullanmaya çalışırsanda takımın birer birer ölmesi olası bir durum.

    Çok kısa olarak wild growth spelli çok mana istiyor bu sebeple dikkatli kullanılması lazım ancak çoğu yeni başlamış resto druidde de şunu görüyorum 5-6 kişiyi rejuvenation ile heallamaya çalışıyorlar ki bu wild growthun 2 katı mana+4 katı zaman kaybı demek. Anlık heal ihtiyacı 3 ten fazla ise wild growth atılmalı.

    Daha spesifik noktalarda bir sorun falan olursa yardımcı olmaya çalışırım özellikle T4 ve T7 talentları fighttan fighta ciddi fark gösteriyor. Dungeon için devamlı ve basit bir setup için Soul of the Forrest+Germination öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindyAdmiral -- 22 Mayıs 2015; 8:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üşenmemiş uzun uzun yazmışsınız, elinize sağlık. Yazdıklarınızın çoğu bilmediğim şeyler. icy-veins ve noxxic i incelemiş çok fikir sahibi olamamıtım. Mekanik hakkında daha fazla fikir sahibi oldum şimdi.
    Bu sayfa dönüp dönüp bakacağım mesafe katettikçe.
    Şu an için vuhDo kullanıyorum. Tam anlamıyla oturunca dediğiniz gibi mousover macrolar mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.