Şimdi Ara

Restorant Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Lazım ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aynen oyle. fiyatini falan gectim kalite asiri dusuk. parasal bir problem olmamasina ragmen cok zorda kalmadikca disarda yemiyorum. ama insanlara bakiyorum asgari ucretlisi gidip 300 liraya hamburger yiyebiliyor, butun cafeler restoranlar tiklim tiklim. insanlar almaya devam ettigi surece fiyatlar da dusmez maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • individual İ kullanıcısına yanıt

Utanmazlar sürüsü şuraya bak kuruda et bile yok.

hocam otoyol tesisi olunca komisyoncusu bol oluyo, savunmuyorum ama böyle.

gerci Susurluk'taki tesis iyi ya, tost ayran 130 TL, tostu da ayranı da güzel (YASA tesisi değil İstanbul'dan güneye giderken YASA'ya gelmeden birkaç km önceki tesis)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto yıkamalarda aynı şekilde.. Araç yıkama 300-350 üstelik buralarda çoğunlukla kaçak işçi çalıştırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19karabulut07 -- 8 Nisan 2024; 17:40:27 >
    Suratlarına tokat gibi vurmuşsunuz gibi olmuştur. Tebrik ederim. Arıza çıkarmak adına dokunmadığınız halde sırf sipariş verip tabaklara servis yapıldığı için sizi ödemek zorunda bırakmadıklarına da sevindim. Beter olsunlar.

Not: Bu arada Osmangazi köprüsüne yaklaşırken hocam sanırım demek istediğiniz nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Nisan 2024; 19:26:2 >
  • Sefiller toplanmış gerçek suçluyu yani esnafı bulmuşlar, hepsi atarlanıyor yine. Size bir tavsiye vereyim, hemen gidin asgari ücretliler ve düşük maaşlı çalışanlar olarak bir kooperatif falan kurun, tüm Türkiye'ye restoranlar zinciri açın, girmediğiniz mahalle kalmasın, kaliteli ve ucuza millete yemek yedirin, hem ortak olur para da kazanırsınız, sizi engelleyen kim var, bu dedikleriniz hayal ürünü değilse niye kimse bunu yapmak için girişimde bulunmuyor?

Ömrünüz böyle yanlış kişilere atarlanmakla mı geçecek? O fiyatlar gerçekten yüksek olsa orası batardı bunu anlamıyor musunuz?

Para basarak piyasayı TL ile doldurdular, sizden başka herkeste para çok.

Adamlar 3 kuruş karla çalışacak sizin gibi sürünecek değil mi onu istiyorsunuz, daha çok beklersiniz, o fiyatların içinde sahibinin emekliliğinde bile sürünmeden yaşaması için yapacağı birikimler var bunu anlayamadığınız sürece 10 bin lira emekli maaşıyla sürünme maceranız devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 8 Nisan 2024; 20:12:44 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Gittim gloria cafede yarı fiyatına sandviç + tatlı + içecek aldım.

Eskiden kurumsal firmalar ile fiyatlar benzerdi ya da kurumsal firmalar az önde olurdu.

Şimdi Allahın fasülyecisi starbucks’tan, ordan burdan 2 kat pahalıya mal satar olmuş.

Hepsinin sinek avlaması dileği ile..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artık vatan elden gitmiş mudahale etsen n'olacak. Herşey tekel mafya vs vs

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aslında bazen dediğiniz gibi oluyor, pahalıymış diyorsunuz ama eliniz de gitmiyor geri çıkmaya.

Burada nedense yemek istemedim, zaten self servisti.
    Kasaya tepsiyi getirince siz çıldırmışsınız diyip bir de restaurant markasınının görünür şekilde fotoğrafını çektim.

• Günlük 100 bin kazanan esnaf karalar bağlıyor , iyice suyu çıktı kendimizi kaz gibi hissediyoruz .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diğer şehirleri bilmemde Adana'da 350 e döner bulmak imkansız, en pahalısı bile 150-200 lira filan.

Eskiden diğer kahveciler Starbucks'tan 10 15 lira ucuz olurdu şimdi fiyatlar almış başını gitmiş Starbucks daha ucuz kaldı. çıldırmış herkes. Alım gücü diğer sektörlerde düştü düşünce millet hazır gıdaya yöneldi illa para harcanacak. evde yemek yapılmaz oldu. Buda fastfood sektöründe enflasyona yol açıyor

• onur1301 kullanıcısına yanıt
    Evet, kurumsal firmalar daha ucuz, demek istediğim bu.

Bizim esnaflar tabiri yerinde ise geçirmeye alıştı, her enflasyon artışında da elinin kantarı şaştı.

aynen hocam eskiden Starbucks pahalı sayılırdı, geçen yaz Kadıköy'de en ucuz Cafe Starbucks idi. tuvaleti bile olmayan sokak köşesindeki girintiye ocak kurup kaldırıma iki tabure atarak Cafe açan kıytırık mekanlar bile daha pahalıydı.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    katılıyorum. üç harfli marketler konusunda da aynısı geçerli.

bu ülkede devlet kimseye "şu markete gideceksin" diye zorlama yapmıyor. buna rağmen adam kendi isteğiyle üç harfli marketlere gidiyor. aynı adam: "devlet şu şımarıklara hesap sorsun" diyor. gitme kardeşim memnun değilsen. bak ben gitmiyorum mesela sen de gitme.

sorsan kahrolsun komünizm der. aynı adama sorunca: "devlet bütün özel işletmelere baskın yapsın, kontrol getirsin, fiyat sınırı getirsin" diyo. aklı başında bi devlet firmalar arası adil rekabeti sağlamaktan başka birşey yapmaz.

• Yakın tanıdığım birinin kadıköyde işletmesi var abi kirayı 350 bin yaptılar dedi yuh nasıl çıkaracaksın dedim adam bişey değilki abi 200 250 bin ciro yapıyorum günlük dedi gelenlerin çoğu öğrenci 2000 tl kredi ile geçiniyor o kahveyi içmeseler ölecekler

• Bazı işletmeler insanı keriz yerine koyuyor. Ayıp yazık günah.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

starbucksun o pipeti ne hocam ya lafı geçmişken, doğayı koruyayım derken eritme peynir gibi pipet veriyorlar, fırsat bulunca içiyorum aklıma pipetin yalama olacağı geliyor ve oluyor üzücü bi tık

• Özellikle tatil yörelerinde güzel geçiriyorlar.

Restorant Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Lazım !

• Geçen gün polodan 480 liraya gömlek aldım 2 kişi dışarı çıkıp sıradan bir yemek yesek 500-600 lira tutuyor bu restoranlar gerçekten çıldırmış ama esas sıkıntı restoranlar değil bu fahiş fiyatlara rağmen restoranlardan çıkmayan halk. 1 ay bunların maması kesilse nasıl fiyat kırıyorlar izleriz.Restorant Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Lazım ! 

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.