Şimdi Ara

restart sorunu! ekran mı acaba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cpu 3000winch mainbord msi k8n neo2 9800xt ekran kartı 2x 512 corsair ram ve bu sisteme bagli 2 tane hdd var raptor ve wd ide

sistemi besleyen güc kaynağı ise 450w coolermaster dolayisi ile gucumde de yetersizlik yok.

ve bu sistem bazen res atiyor ozellikle online oyunlarda kitlenme ve bunun ardında restart sorunu gleiyor

793mb kullanıyorum acabaekranla mı alakalı ? boyle birşey olur mu ? cunku bi ara bozuk sürüm olan 793mb lerden sanırım benimki.arasira dikine cizgiler cikiyor (ayda 1 -2 fln .ama pc yi tekrar başlatinca duzeliyor)

bu sorun neden olabilir

sıcakliklada ilgili bi sorunum yok

bilen veya fikri olan var mı ?

• Geçenlerde bende de olmuştu sonradan HDD nin arızalı olduğunu fark ettim ama diğer faktörlerde var tabii ekran kartınıda kontrol et bence, Pc Mark ve 3DMark kullanarak CPU, Ram, Ekran kartı kontrollerini yap hatayı bulman daha kolay olacaktır ...
  • restart atmasına direk şundandır diyemeyiz, ilk akla gelenler sıcaklık ama sorun yok demişsin, sistemde overlock varmı? bios ayarlarını bir kontrol et voltajlar falan normalmi,ram hızları normal mi?, ekran kartı driverı değiştir, nforce driverını tekrar kur, eğer sorun bunların dışındaysa donanımda problem vardır ram ekran kartı yada anakartta..
  • Bunları yapmadan önce yukarıdaki test programlarıyla ekran kartı, ram, cpu testlerini yaparak daha kolay sonuç alabilir. Diyelim ki ekran kartının testini yaparken makine kilitledi veya herhangi bir hatadan dolayı testi tamamlayamadı o zaman hatanın nereden kaynaklandığı ortaya çıkmış olacaktır. Sistem stabil çalışmıyor ise zaten bu programlarla sorunun kaynağına emin bir şekilde inebilir. Yanlışmıyım ? ...
  • yanlış değilde şöle bişi var, mesela ekran kartını test ederken aynı anda işlemciyi, rami ve anakart chipsetinide kullanırsın, eğer ramde sorun varsa yada işlemci fazla ısındıysa yine restart atar. yada yazlımla(driver) la ilgili sorun varsa yine aynı şeyi yapar..
  • WebEX bahsettiğim test programları chipset ve ramler üzerinden yoğunlaşır ve dahili işlemciyi kullanırlar. Yeni nesil sayılabilecek bir sistemde bulunan ekran kartının dahili işlemcisinden yol alarak testi gerçekleştirir. Hayır 3 senedir aynı programlarla uğraşmamsam "acaba?" diye soracağım kendime ...
  • aynı şeyi söylüyoruz zaten, demek istediğim o testlerle direk şu parça sorunlu diyemeyiz mesela 3dmark05 testinde işlemcide de ramdede ekran kartındada vs.. sorun varsa restart atabilir. ekran kartının ısınması, yada işlemcinin ısınması, voltajın az gelmesi vs.. de neden olabilir restarta, direk sonuç vermez şu bozuk diye, yapması gereken tüm parcaları kontrol etmek önce fiziksel(sıcaklıklar), sonra bios ayarları sonra yazlımım kısmı yani driverlar ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben chipset ve ramler derken kartın dahili aparatlarından bahsetmiştim , neyse amaç polemik değil yardımcı olmak nede olsa deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşır arkadaşımız ...
  • hmm o zaman aynı seyi söylememişiz ,
  • Abi ne yazsam "aynı şeyi söylemişiz" diyorsun iyi valla ...
  • iyi oku yaw yukarıyı söy-le-me-miş-iz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToTeM

Geçenlerde bende de olmuştu sonradan HDD nin arızalı olduğunu fark ettim ama diğer faktörlerde var tabii ekran kartınıda kontrol et bence, Pc Mark ve 3DMark kullanarak CPU, Ram, Ekran kartı kontrollerini yap hatayı bulman daha kolay olacaktır ...

bu programlari bi deeyeyim ..surüm olarak onemli mi ?
  • programlardan önce burayı bir dene derim

http://forum.donanimhaber.com/m_4410613/tm.htm
  • highend o programları kullanmakla sorunun kaynağını bulamazsın..... sadece sorunu tekrar yaşarsın..
  • surucu guncenlleştirmesi ile sorunu halletmiş durumdayim yardim eden herkese tşk ler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.