Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güzel bir oc ile Ryzen'den oyunlarda geride kalmazsınız sanki. Ram ve anakart masrafına gireceksiniz öbür türlü. Oyunun yanında bol miktarda yayıncılık/video, CAD, 3ds max ile falan uğraşacaksanız Ryzen'e geçişi düşünebilirsiniz. Olacakları beklemeniz ve Tİ'nin dar boğaz yapıp yapmadığına(min 1440p kullanın) bakarsanız ileride daha iyi bir işlemciniz olabilir.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Hocam alacağım monitör falan belli artık(1440P 165Hz 2K), sadece işlemci konusunda kararsızım. Ben standart kullanıcıyım, oyun için kullanacağım orası da kesin.

Ama bazı şahıslar Ryzen'ların Next Gen oyunlarda yani çoklu çekirdek desteği açısından önümüzdeki yıllarda çok daha avantajlı olacağını 10-15 Fps için i7 almanın saçma olacağını ifade ettiler çeşitli yerlerde.

Ben her halukarda işlemci ve yanında da anakart değiştireceğim ve doğal olarak da Ram. Çünkü 1080 Ti için 4690K yetse de kesinlikle darboğaz yapacaktır. Tam performans için işlemcimi değiştirmem gerekiyor. Ama Ryzen almak bana daha pahalıya patlayacak çünkü hem Ryzen'ın kendisi hem de anakartlar daha pahalı...

Çok kararsızım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Hocam alacağım monitör falan belli artık(1440P 165Hz 2K), sadece işlemci konusunda kararsızım. Ben standart kullanıcıyım, oyun için kullanacağım orası da kesin.

Ama bazı şahıslar Ryzen'ların Next Gen oyunlarda yani çoklu çekirdek desteği açısından önümüzdeki yıllarda çok daha avantajlı olacağını 10-15 Fps için i7 almanın saçma olacağını ifade ettiler çeşitli yerlerde.

Ben her halukarda işlemci ve yanında da anakart değiştireceğim ve doğal olarak da Ram. Çünkü 1080 Ti için 4690K yetse de kesinlikle darboğaz yapacaktır. Tam performans için işlemcimi değiştirmem gerekiyor. Ama Ryzen almak bana daha pahalıya patlayacak çünkü hem Ryzen'ın kendisi hem de anakartlar daha pahalı...

Çok kararsızım...

Size şunu rahat rahat söyleyeyim son 15 gün içinde Ryzen 1700 - 1800 almazsanız kararsızlıktan yazın bugünkü fiyatından daha fazla para vermek zorunda kalacaksınız çünkü dolar bundan sonra pek düşeceğe benzemiyor.

Genel olarak merkez bankası bile yıl sonu tahminini 3.88 yapmışken şu anda en ucuz 1500 - 1600TL olan Ryzen 1700 Haziran Temmuz aylarında 2000TL olur ülkemizde.

Anakart için ise çok ciddi şekilde overclock düşkünü değilseniz X370 almak zevk işi bana göre.

Mesela ben x370 anakart siparişi vermiştim, sonra gigabyte'ın anakartları giriş yaptı. İptal ettim. B350 sipariş verdim, diğer markaların B350 ve B350 Pro'sundan daha iyi donanıma sahip, üstüne hiç sevmediğim led'i de bu modeline eklemiş Gigabyte.

500TL'de anakart için pahalı değil, bugünkü kur ile. 1200TL x370'e verip ekstradan 2 slot sata, 2-3 adet fazla usb, 3-5 tane fazladan led ve ses kartı için 700TL fazladan vermeye değmez.

SLI - Crossfire yapmayacaksanız, overclock olarak da ekstrem bir overclock ihtiyacınız yoksa b350 alın geçin. ya da giriş seviye x370 alın 750TL'ye.

• Firaristt F kullanıcısına yanıt
    7700k 350 dolar.
  • O kadar çekirdek var, son model işlemci ama oyunlarda hayal kırıklığı oluyor. En iyisi siz 100 bilgisayar gücünde genişletilme özelliğine sahip bir süper bilgisayar siparişi verin o zaman performans sorunu yaşamazsınız şimdilik ya da yaşamaya devam ederseniz ekleme yaparsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Arkadaş çok hızlı olduğu için daha fiyatı düşmemiş rakamlara göre konuşuyor.
  • Arkadaşlar şu konuya cevap yazıkta millet yanlış bilgilenip bu arkadaş da prim yapıyor. Lütfen cevap yazmayalım artık.
  • Bende ciddi bir şey var diye girmiştim.Sırf hit yapmak için açılmış bir konu.Başlıktan öyle bir anlam çıkıyor ki sanırsın amd ryzenlerin mimarisini fln boşuna yapmış,bu kadar sene boşuna uğraşmış gibi bir şey var zannettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voidness

Oyun amaçlı alacaklar zaten fazla fps için ekran kartına bakar. İşlemci olarak ise o kartı besleyen bir işlemci seçer. Yani ucuz olması önemlidir. Bunun için de hem yeni hem ucuz ve her kartı besleyebilen ryzen en mantıklısıdır. Oyun amaçlı bilgisayarda en önemli parça ekran kartıdır ve işlemci olarak da ona yeten bir işlemci seçilmelidir. Oyunlarda farkı yaratan kesinlikle ekran kartıdır ve zaten bu testler çok yüksek kartlarla yapılıyor yani siz hele ucuz bir kart alacaksanız bu fark 3-4 fpsyi dahi geçmez

mmorpg çular için işlemci de önemli.kalabalık yerler de ve savaşlarda fps çok düşük oluyor.işlemci önemli değil demek saçma olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun performansından banane diyorlar, amd nin geri kaldığı kırık kanadı neydi oyun performansı idi. Sen eğer ryzen diye heyecan yaratıyorsan vuracaksın malını masaya. Gümbür gümbür besliyecek ekran kartını. Profesyonel iş için diyorsan o kulvar zaten bambaşka ve burada ki kaç kişiye hitap ediyor ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800x hepsine ayari verdi

• Noldu senin konu balon çıktı galiba
  • AMD Ryzen R7 1800X Review: An i5 in Gaming, i7 in Production

https://www.youtube.com/watch?v=j7UBHjtCXhU
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    dh koydu zaten incelemeyi boş konuşmana gerek yok abuk subuk kanallar veriyorsun takipçisi 100 bin bile değil
  • En detayli incelemelerden biri . Piyasadaki butun cpular var testte hemen hemen

İslemciler overclock konusunda cok basarili degiller.İnteldeki alip 4.5 ghz ve uzeri degerler cikmak suan her babayigidin harci degil malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 2 Mart 2017; 17:53:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Testlerde beklediğim gibi sonuçlar geldi. AMD iş ve oyun platformunu tek bir işlemci üzerinde birleştirmiş ve ortaya hiç de fena olmayan sonuçlar çıkmış. Ryzen R7 1800X'in rakip olduğu alan Intel'in iş platformu olan olan 6900K, 6800K gibi işlemciler olmuş daha çok. İş odaklı işlemci alacak olan kişiler için F/P olmuşlar.

Oyun tarafında ise doğal olarak i7 7700K'nın gerisinde kalıyorlar. Kimileri yazıyor R5 serisi 7700K ayarında olacak diye ama bence yanılıyorlar. Gönül isterdi ki yarışabilsinler ama bence bu işlemciler daha çok Intel'in üst seviye i5 işlemcileriyle rekabet edeceklerdir.

Olayı sadece oyun oynamak olan adam için şu an i7 7700K ve i7 6700K daha iyi bir tercih olacak gibi görünüyor. İş ve oyun odaklı olsun isteyenler için ise AMD seçmek mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

En detayli incelemelerden biri . Piyasadaki butun cpular var testte hemen hemen

İslemciler overclock konusunda cok basarili degiller.İnteldeki alip 4.5 ghz ve uzeri degerler cikmak suan her babayigidin harci degil malesef.

Konu sahibinin dediği çıktı maalesef.

• Ryzen oyununa göre %15 - %40 arası 7700K'dan yavaş kalmış çoğu test sitesine göre.

Yani 2000 liraya ekran kartı aldın diyelim, uygulamaya göre atıyorum %30 FPs'ye elveda demiş oldun. Buharlaşan FPS olayı var burada. Tabağında 3 dilim kek ver sen daha yiyemeden birisi hoooop 1 dilimi götürüyor. Kızmaz mısın?

PovRAy coşmuş, Fritz chess hortlatmış kime ne...

Amd hayal kırıklığı.
  • EPİC FAİL.
  • Hayır bide oyun performansı zayıf diyenler gtx1080 kullaniyor sanki. Kullanilan kart 1050 ti maks cogu kiside

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.