Şimdi Ara

Resmi olmayan sonuçlara göre FATİH projesi pilot tablet ihalesinin ilk kazananı General Mobile oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
9.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Resmi olmayan sonuçlara göre FATİH projesi pilot tablet ihalesinin ilk kazananı General Mobile oldu






    Eğitim alanındaki en büyük proje olan ve yaklaşık 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını öngören  Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi - Fatih Projesi'nin ikinci ayağı olan ve 13 ilde pilot olarak denenecek 8500 tabletin dağıtımını içeren ihalede 8.9 inçlik modelin ihalesini General Mobile firması kazandı. Tabiki bu resmi olmayan sonuçlar. İhalenin resmi açıklaması 26 Aralık Pazartesi günü yapılacak.




    Daha önce de sizlere duyurduğumuz gibi pilot tabletler 13 ilde denendikten sonra hazırlanacak rapora göre projenin 3. ayağındaki 15 milyon öğrenciye tablet cihazı dağıtılması için ihaleler başlayacak.




    Pilot ihalelerin şartnamelerini hatırlayacak olursak:




    - İşletim Sistemi: Android 3.0 (tablet 1 ve 2), Android 2.3.4 (tablet 3)

    - İşlemci: 1 GHz hızında tek çekirdekli veya 800 MHz çift çekirdekli

    - Bellek: 1 GB RAM (tablet 1 ve 2), 512 MB RAM (tablet 3)

    - Depolama: 16 GB

    - Bağlantı: USB ve Micro USB, dahili 802.11 b/g/n kablosuz ağ desteği

    - Ekran çözünürlüğü: 1280x800 piksel (tablet 1 ve 2), 1280x768 (tablet 3)

    - Pil: 8600 mAh (tablet 2), 3250 mAh (tablet 1), 6000 mAh (tablet 3)

    - Ekran: 10.1 inç (tablet 1 ve 2), 8.9 inç veya 9.5 inç (tablet 3)

    - Diğer: Flash desteği




    şeklindeydi.




    General Mobile'ın kazandığı ilk ihale tablet 3 ihalesi oldu. İhale sürecinin nasıl işleyeceği hakkında net bilgilere sahip değiliz. Tek bir ihaleyle mi pilot süreç başlayacak yoksa 3 tablet modelinin ihalesi de yapılacak mı belirsiz. Olursa da görüldüğü kadarıyla en düşük modelden en yüksek modele doğru bir ihale süreci yaşanacak. General Mobile'ın satışa sunduğu e-tab adlı model bu tablet 3 şartlarına da tam anlamıyla uyum gösteriyor.




    General Mobile e-tab'ın genel özellikleri; Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemi, 1GHz hızında Cortex A8 işlemci, 8.9 inç 1280 x 768 5 noktadan dokunmatik IPS LCD ekran, 380 nit parlaklık, 32GB depolama, 32GB'a kadar microSD desteği, 6000mAh batarya, Bluetooth, WiFi, 10.8mm incelik ve 550gr ağırlık şeklindeydi. Bu bakımdan şartları karşılıyor. 




    Pilot ihaleyle ilgili bilgiler elimize geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

     














  • HAYIRLI OLSUN
  • kazanan Türkiye olmadıktan sonra...
    Ne fatihler ne özelleştirmeler gördük bir tane KAMULAŞTIRMA göremedik,

    Anıtkabirden bile asker atıldıktan sonra halimiz nicedir soran yok...

    ekleme:
    ''Türkiye'nin Gruru General Mobile ''

    ironik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 22 Aralık 2011; 19:08:25 >
  • yazıık olcak bebe beliğin elnde tabletler heba olp gtcek :D
  • 2 Günde çöp.Ben pek dayanıklı olacağına inanmıyorum.Hele öğrencilerin elinde gezeceğini düşünürsek.
  • General mobile:D:D Malzeme kalitesi ''0'' Ne yaptıklarını bilmiyorlar.Başka Marka bulamamışlar.Zaten OKulların çoğunda WİFİ Yok.Tam verim alınmaz bu işten Yine boş vaatler(Cem uzan Mazot 1 TL Olacak demesi)gibi:D
  • tabletlerde en azından bir "tablet işletim sisteminin" olma zorunluluğunu arardım. çünkü 2x serisi cep telefonları düşünülerek geliştirilmiş işletim sistemidir. bu işletim sistemi üzerinde ne kadar amaca uygun program yazılabilir. ha yazılsada ne kadar gelişmiş olabilir. bu forumu yakından takip eden herkes bir android 3 ile android 2x serisi arasındaki farkı iyi bilir. hiç olmazsa adam gibi bir tablet bilgisayar deneyimi yaşatacak bir işletim sistemi olsaydı ve ona göre daha gelişmiş bir yazılım altyapısı desteği sunan bir platformda karar kılınsaydı bence ileriye dönük olarak çok daha isabetli bir adım olurdu.

    artı son kullanıcıya satışa sunulan tabletlerden ziyade özel olarak kullanım açısından daha sağlam bir yapı sunan kasa içerisinde tasarlanması zorunluluğu getirilmeliydi. daha sağlam ekran, daha sağlam kasa , daha dayanıklı butonlar gibi özellikler barındırmalıydı. mevcut tabletler bir öğrenci için çok hassas kaçacaktır. hele hele anadolunun köylerinde okuyan genç öğrencilerimiz için bunun çok daha kaçınılmaz bir gereklilik olduğu aşikar. düşmeye, çarpmaya, toza, hatta suya (yada yüksek neme) dayanıklı olması zorunluluğu coğrafi ve iklimsel şartları göz önüne alırsak kaçınılmaz bir gereklilik.




  • Tablet güzelmiş ama bu tableti dağıtırken sınav falan yapılmalı, başarılı öğrencilere vermeli.Eğer herkese dağıtmaya kalkışırlarsa değeri bilinmez...
  • ihalenin en son verilecek marka general mobile yerli ama donanım ve malzeme kalitesi iyi değil tabletin fiyatı 799 tl tam komedi fiyat ben 550 liraya amazonun tabletini aldım bundan kat kat üstün piyasada tabletmi yoktu buna verdiler huawei nin tableti daha iydir. üstelik okuldaki öğretmenlere android işletim sistemi ve tablet hakkında kurs verilmesi lazım artık heryerde ıphone ios işletim sistemi ve android hakkında kurslar veriliyo bide bu tabletleri cocuklar ders bittikten sonra eve götürcekse harbi komedi olur .cocuk eve geldiğinde oyun yükler uygulama yükler vs kötü amaclı kullanılabilir
  • milli eğitim defter kitap taşıma derdinden kurtulsun diye veriyor bu cihazları.yani cihazların içeriği eğlenceye dönük olacağını zannetmiyorum.sene başlarında gidip hangi sınıfı okuyacaklarsa o sınıfın kitaplarını yükleticekler.okullarda internet mi kullandırıcaklar zannediyorsunuz.yapmayın allah aşkına.maksat kitaplara harcanan kağıt ve gereksiz harcamanın ortadan kaldırılması.

    düşünsenize.milyonlarca kitapın basılması olayı son bulacak.
  • En onemlisi arkasinda durulmasi.Okulda hali hazirda 50 civari tablet pc var 2 senelik 3 akilli tahta var.Hepside depoda bekliyor.Boyle zihniyet gormedim ben.Bir sey olacak diye actirmiyorlar bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mus2akTaS

    milli eğitim defter kitap taşıma derdinden kurtulsun diye veriyor bu cihazları.yani cihazların içeriği eğlenceye dönük olacağını zannetmiyorum.sene başlarında gidip hangi sınıfı okuyacaklarsa o sınıfın kitaplarını yükleticekler.okullarda internet mi kullandırıcaklar zannediyorsunuz.yapmayın allah aşkına.maksat kitaplara harcanan kağıt ve gereksiz harcamanın ortadan kaldırılması.

    düşünsenize.milyonlarca kitapın basılması olayı son bulacak.

    Dogru dediniz her sene daha bir ay olmadan kitaplari kaybediyolardi kac kez ayni kitabi verdik ayni ögrencilere. Hem ben bu tablet olayini destekliyorum bilgisayardan teknolojiden bir haber o kadar çok çocugumuz varki. Ben umutluyum bu projeden hem karsi çikanlar merak etmesin devlet bu proje icin egitim verecek biz gerikafali ögretmenlere iciniz rahat olsun. devlet bir isi yapti mi enine boyuna planlar. mus2aktas siz üstünüze alinmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genaral mobile servis çalısanları full mesai yani :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technology41

    General mobile:D:D Malzeme kalitesi ''0'' Ne yaptıklarını bilmiyorlar.Başka Marka bulamamışlar.Zaten OKulların çoğunda WİFİ Yok.Tam verim alınmaz bu işten Yine boş vaatler(Cem uzan Mazot 1 TL Olacak demesi)gibi:D



    çoluk çocuk kafasıyla yapılan bir proje değil bu gereken herşey düşünülmüş olmalı tabi bunu pek anlayamassın sen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1300 -- 22 Aralık 2011; 21:25:40 >
  • bundan daha once okullara akilli tahta projesiyle, akilli tahta kurdular aradan 1 yil gecmeden o akilli tahtalarda, tahta kalemiyle ders isliyorlardi. bir proje uygulamaya kalkiyorsun, herseyin yarim. tablete ozel programlarin varmi? tablet demek eglence demek bunu ders zamani engellebilecekmisin? yani demek istedigim su daha temelleri yok bina dikmeye calisiyorlar :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clearskies -- 22 Aralık 2011; 22:28:41 >
  • bunların içine sadece okulda aktifleşen pardus işletim sistemi kurulacak galiba
    öğrenciler pilot okullarda aldıklarını satmış çünkü
  • herkesin bildiği şeyi nasıl inkar ediyorsun? Yancı olduğun burdan belli Herşeyi onlar doğru yapıyor değilmi? Başbakan Bide diyordu çıkıpta her öğrenciye ''İPad'' ee hani ipad onun ismi İpadmi'' Ya tablet bilgisayarı olacak diyecekti yada Gerçekten ipad i vereceklerdi Daha Telaffuzunda Hata var Tabi sizin gibi Koyunlar oldukça BU devam eder,Adamlar kendi cebinden yapmıyor bunu:) İnsanların cebinden çıkıyor, bari yapacaksan doğru düzgün bişey yapta bizde destekleyelim.
    ''Doğru bir şey yapanı herkes destekler''
  • Lafım mustafa 1300'e
  • UFACIK ELLER 1 KG LIK 10 İNÇ TABLETİ NASIL TAŞIYACAK MERAK ETTİM. Kalemle yazarken bile parmakları elleri ağrıyor bizim veledin.
  • Arkadaş devlet 15 milyon öğrenciye tablet dağıtacak hala muhalefet edenler var. yok 1 kg mış yok işletim sistemiymiş. Tebeşir tozuyla öksürerek büyüdüm. Sırtımda 5 kilo çanta taşıdım. Siz ne diyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.