Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
24
Favori
45.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17


    quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17


    quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    oldukca sacma kı zaten euro dolar artınca 3 ay ıcınde 55 ın altında otomobil kalmaz. su anda 55 olması gereken araclarda 60a satıyorken bir tek onlar 55e dusecek. Kısace tek amac yerli uretilen aracları aldırmak gibi gozukuyor.

    6-7 ay sonrasında dolar euro artarsa c sınıfı araç almak bile hayal olur. Ama tabıkı luks araba satışları etkılenmez. Onlar zaten gider gosterip alıyorlar yıne otv odememıs olacaklar. Şu gider gosterme olayını kaldırırlarsa luks arac satısının onune gecerler ancak.

    Engelliler otvyi indirimli alıyordu onların akıbeti nolacak?

    Gider gösterseler de ÖTV ödüyorlar sadece KDV'den muaf oluyorlar diye biliyorum.

    Bende oyle zannedıyordum ama sonradan haberlerde cıktı OTVyı de gider kalemıne kaydedebılıyorlarmıs

    http://www.muhasebex.com/sirketlerde-binek-arac-alinirken-odenen-otv

    Böyle bir şey mümkünse sırf bunun için şirket kurarım, ciddiyim.

    Gerçek tabi , ama bunun için para kazanman gerek ve o kadar vergi vermen gerekiyor. Sonra çat diye vergiden düşüyorsun. Bunun bir de kiralık araç versiyonları var. Adamın 3-5 kuruş kazanan bir şirketi olsun sen de şirket üzerine en kral arabayı kiralayıp akaryakıt hariç vergiden düşebilirsin.2 senede 1 de aracını değiştirirsin, kasko pul vergi vb şeylerle uğraşmassın. Bunu yapan bi dünya insan var. İşte adalet bu kadar, ücretli çalışandan ayda 3bin tl brüt üzerinden çatır çatır aylık ortalama 450 lira vergisini alırsın geriye kalan 2000 lirayı da harcarken ötv kdv ne varsa oradan da alırsın.Kısaca kazandığının yarısı vergi olarak geri dönüyor.Benzin sigara falan filan alırsan da misliyle...




  • Türkiyenin ıq ortalaması 88 orangutanlarınki ise 82 yani orangutanlardan daha az zekalı insanlarımız var tek şansları insan olarak doğdukları için okuyup yazmayı öğrenebilmişler sonra da gelip burada bu saçmalığı savunuyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cboy60

    Ötv kalkarsa bu memurun emeklinin maaşı nasıl ödenecek ? Ekonomi kötü işte sıkın dişinizi biraz. Herşey memleket için.

    Yatırımı sanayiye üretime yönlendirip , ihracat yaparsak hem işsizlik kalmaz hem de dolaylı vergi kazanırız hem de cari açık olmaz ve ülkemiz refaha kavuşur insan gibi yaşarız ve emeklimize hak ettiğini misliyle veririz.

    Şu anki sistemde para inşaata gidiyor , üretim nanay. Vergilerle günü kurtarıyoruz ama iyice fakirleşiyoruz.Tl değer kaybediyor, emlak üzerine bir ekonomi olduğu için orta direkler ev falan alamıyor.Konut fiyatları ve kiralar artıyor.Zengin zaten zengin 3-5 tane daha ev alıp ona göre kazanıyor her türlü. İnşaat nedeniyle harcanan paraya göre verilen iş çok az miktarda ve sürekliliği yok. Bu hızla giderse istanbul 50 milyon olacak , her yer beton olacak , anadoluda adam kalmayacak , orda kalanlar da karın tokluğuna yaşamaya devam. Üretim teşvik edilmeli ,istanbula sürekli yatırmak yerine anadoluya yatırım yapılmalı. Bu şekilde bi yerden sonra patlayacak, vergilerle olacak iş değil. Umarım çok kötü şeyler olmaz.




  • müthiş bir değerlendirme. tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Aynı zamanda ihracatı artırırsan ülkeye döviz girer ve döviz kurları da düşer. Böylelikle ithal ürünlerin fiyatları da düşmüş olur.
  • Durmak yoook yola de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer


    quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip


    quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer

    2010 yılında yapılması gereken düzenleme 2016 kasımına anca yapıldı.

    Cebi para gören adam gitti almanı italyanı ihya etti.

    2. elde de devr işlemlerinden alınan ücreti aracın değerine göre farklı ücretlendime olacak şekilde güncellenmeli.

    alayım 10 bin km sonra satarım olayı bitmeli.

    0 alıp ötv kdv vereceğime sıfır gibi 10 bin km de alayım olayı da bitmeli.

    Sırf şekil arabaya bineceğim diye burada ahkam kesenlerin %90 ı liseli daha ehliyeti yok. Yada Dünya ekonomisinden haberi yok.

    Sadece Türkiye değil tüm dünya şuanda her konuda tasarruf tedbirleri alıyor.

    Araba markası ezberlemekte dünyadan haberiniz yok.

    Hayatta tek luksu araba olan millete bu vergiler oldukca fazla.

    Tek luks derken acikliyayim isterseniz.

    En basitinden baslayalim.

    Ev
    Mutfaga bakin;

    -Etin kilosu 50 lirayi gecmis.
    -Meyve sebze desen organik muhabbetine kilosu tek haneli olan yok. (Dogal sebze meyve yemekte luksmus pardon biz gdo lulara devam edelim)

    Esya

    -Bi koltuk takimi asgari ucretten daha pahali. (Dogru rahat bi koltukta luks sayilir asgari ucret aliyorsan minderde oturup kalkacaksin)

    Gelelim Elektronige

    -Elin oglu maasinin yarisi fiyata son model telefonu alir biz ikinci elde ucuz telefon kovalariz. Cokta hevesimiz varsa sirtimizi kazikci operatorlere dayariz ay basi faturaya yansitip anca eli yuzu duzgun bi telefon aliriz.(Dogru ya telefon sadece haberlesmek icin kullanilan bir arac arama yapsin yeter iphone samsung milletimin neyine 3310 dan devam)

    Elektronik demisken 2 yil once sifir aldigin laptopun suan ikinci elinin daha degerli oldugunu unutmamak lazim. Ama dogru diyorsun win xp yuklense yeter neymis i7 falandi filandi bi kac dakika acilmasini beklersin webde de artik acelen yok bos insanlariz en fazla dizi izleriz oda bi kac dakikaya load a duser akk yi gectiysende bi kac saat dolmasini falan beklersin ama sonucta izliyosun. ( ne gerek var akksiz 200mbit internetere oyle degil mi ? Buda luks tabi dogru)

    Ha buraya kadar ikincil ihtiyaclardan bahsettik birazda temel ihtiyaclara girelim et ornegini geciyorum pasta yoksa ekmek yesinler (spoiler:ironi icerir)

    Giyim..

    Bize adidas nike falan luks tabiki murat kunduradan sasmayacaksin paramiz yurt disina gitmesin esnaf kazansin. En kotu icine bi tabanlik koyarsin al sana air max(!)

    2 3 tane gomlek alayim diyosun markalarda geziyosun hayirdir? Bu ne luks? Kanserojen tamami polyester gomlek yeter o kadarda uzun yasamayiver. Saglikli yasamak lukstur(!)

    Ha bunlari iyi kotu hallettiysen artik insan icine cikabilirsin. Ama oyle araba falan da neymis tabanvay olacak. Yolum uzun diyorsan tofastan sasmayacaksin paramiz disari gitmesin.

    Neymis oyle 1.6 16v falan onlara zenginler biniyor lukse gerek yok. 1.2 uzerine binmicen. 2.0 motor dedigini falan duyuyorumda ^napcan ralliye mi katilcan?^

    Bi araba aliyosan onunda vergisini ver yol yapacaklar patikada mi surcen arabayi?

    - e abi alirken 1 araba parasida vergisini verdik, aldik arabayi benzin atamiyoruz icine depoyu doldursak cebimiz bosaliyor.
    +benzin ne dalga mi geciyosun lgp taktircaksin benzin lukstur yavas gel.
    - tamam abi bunada eyvallah aldik arabayi senenin 9 ayi garajda yatiyor havalar isindi iki piknige gidecez bide bayramda seyranda memlekete gidecez iste zaten ise falan arabayla gitmek luks biliyosun garajda tutuyoruz arabayi buraya kadar da tamam ama 365 gunde toplasan biz bu gavur icadina 60 gun bile binmiyoruz senelik boyuna vergisini veriyoruz. Alirken bi araba parasi vergi vermedik mi bu neyin vergisi?
    + olmaz oyle sey sen arabayi bi aliyosun belki 10 yil binecen? Degirmenin donmesi lazim bin yada binme o vergi alinir.
    - abi onada tamam dedik binsek binmesek vergiyi verdik benzinlige yanasiyoruz bi depo dolduruyosak 1.5 depo da vergi veriyoruz o nasil olacak.
    + bizim ulkede petrol mu cikiyor yegenim. Benzini 2 lira yapalimda millet israfin dibine mi vursun gezsin tozsun? Olmaz lukstur o.
    - dogru diyosun abide birde sunu anlamis degilim araba alirken bi araba parasi vergimizi verdik.
    Binsek binmesek vergimizi verdik.
    Bi depo dolduruyosak 1.5 depo vergimizide verdik.

    Bu vergiler nereye gidiyorda yapilan yollara girerken bide yol icin para aliyolar?




    Atıyorsunuz.

    Migrostan Kuşbaşı eti Money kart ile 30 TL ye alıyorum. (Not: Kurbandan önce almıştım 40 TL üstü alışverişe 10 Money hediye vermişti.)

    Mandalina 2 TL Muz 4 TL vs liste uzar gider. (GDO nun ne demek olduğunu tüm türkiye gibi sizde bilmiyorsunuz. bir çok sağlık örgütü ve dünyada yaşamın devam etmesi için çabalayan dernek GDO yu destekliyor. Evet GDO'lu ürün gamının içerisinde sizin kastettiğiniz ürünlerde var ama o bizim pazar için geçerli değil)

    Mobilya takımının asgari ücretten pahalı olması kadar doğal birşey yok. Tarihin her evresinde bu böyleydi.

    İtalyada asgari ücret ne kadar bilmiyorum ama 10-15 bin doların altında orta sınıf bir mobilya takımı bulamazsınız. (Not: İç Mimarım)

    Gelelim elektroniğe demişsiniz. Otomobil gibi elektronik eşyalarda bizim ülkemiz için lüks o yüzden ajitasyon malzemesi edilemez.

    İphone kullanma kardeşim 800-1000 TL ye ALO dedirtecek yüzlerce telefon var.

    700-800 TL ye o fiyata TV alacak aile için fazla bile sayılabilecek özellikte TV ler var.


    Araba dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaçdır. Ve kimse bizim ülkemizdeki mantık ile araba satın almaz.
    Genelde küçük park etmesi kolay ve az yakan araçları beyaz yakalılar tercih ederken bizim ülkemizde tam tersi sanki petrol bedavaymış gibi mavi yakalılar bile SUV sınıfı araba alma için kıçını yırtıyor.

    Hundai de 2 bin tl yi geçmeyen maaşla çalışan kuzenimin ix35 i var.

    Neymiş kampanya varmış 20 bin tl indirimle almış.

    Ben Clio3'e biniyorum hasar kayıtlı aldım 23 bin tl ye.

    Kuzenmin neredeyse 3 katı maaş alıyorum.

    Bu zam beni zerrece etkilemedi.

    Önümüzdeki 3-4 yılda değişiklik düşünmüyorum.

    Haliyle etkilemeyecekte.

    Akar yakıt zammından ağlıyorsunuz.

    Ben bu yaz 3 kişi full bağaj Antalya-Bodrum arasında 2.000 km yaptım. 350-400 Tl arasında yakıt masrafım oldu.

    Aynı kuzenin arabası ile koye gidip geldiğinde 200-250 km 100 TL yakıyor.

    Sonra vay efendim sende para çok geziyorsun diye artistlik yapıyor bana.

    Gezerim abi bagajımde kamp çadırım piknik tüpüm yastığım yorganım var.

    Neymiş kriz varmış otel fiyatları artmış. Hiç hissetmedim.

    NOT: 10 yıllık iç mimarlığım boyunca yaptığım işlerin büyük çoğunluğu oteldir. Bir çok otelde onaklayıp deneyimleme şansım oldu. Çaddırı hiçbir otele değişmem.

    Vay efendi 1 bardak çay 3 tl olurmuymuş.

    Dolduruyorum termosuma çayı istediğim sahil benim.

    Kocaelide seka park boydan boya bana tahsis edilmiş durumda.

    Canım nerede isterse orada bedavaya çay içiyorum.


    Lükse alıştı bu millet lükse.

    Arabaya binecekmiş.

    Binemeyeceksiniz.

    Son model telefon kullanamayacaksınız.

    Açın biraz dergi kitap okuyun belgesel izleyin.

    Küresel felaketler geliyor siz hala saçma sapan tutkuların peşinden gidiyorsunuz.

    Bide marifetmiş gibi savunuyorsunuz.

    Benzine elektroniğe tütüne alkole kılık kıyafete de benzer şekilde orantılı KDV gelmesini temenni ediyorum.



    Bunu dunyaya mal etmen cok anlamsız olmus , dünyada hangi ülkelerde benzine ve arabaya bu oranlarda vergi uygulanıyor ? Boyle bisey dünyada yok yav, kimsenin lüks falan istedigi de yok. Araba dedigin sey 70lerde lukstu, 2016da milletin marsa cıktıgı dunyada sadece bir ihtiyac olabilir daha fazlası olmaz. Acın gozunuzu de bi dunyaya bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biz bu kadar vergiyi, adaletsizliği haketmiyoruz...

    Bir arkadaşımız kendi hayatından örnekleme yapmış ama bahsettiği şeylerin anca yarısına zor katılıyorum..

    Ülkeye suriyeli'yi doldur, yandaşın kusurunu, haksızlığını, soygununu ört, vergi borcunu sıfırla

    komşularla ilişkileri sıfırla, örtülü ödenekte, israfta kainat birincisi ol, biz üç beş zevk harcaması yapınca

    haketmiyoğhhh..

    Bu nedir ya? Ben kabul etmiyorum bunu.

    Gidip bi xiaomi telefon alacağım 1700 lira.. O telefon 450 dolar 1400 1500 liralık telefon aslında çok mu??
  • Umuyorum ki asparagas Yoksa gelecekten daha da umutsuz olurum.
    her geçen gün dibe yaklaşıyoruz.
    Ümidinizi kırmak istemem ama halimizde ortada.
    Ekonomi adalet güvenlik eğitim gitgide kötüye gidiyor. Bir çeşit kriz sinyalleri var ve hergün bu sanki teyit ediliyor. Bırakın araç almayı temel ihitiyaçlarımızı dahi kısıtladık devir tasarruf devri fakat borcumuzun olmadığına sevineceğimiz günlerde yakın sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 7 Kasım 2016; 4:13:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Biz bu kadar vergiyi, adaletsizliği haketmiyoruz...

    Bir arkadaşımız kendi hayatından örnekleme yapmış ama bahsettiği şeylerin anca yarısına zor katılıyorum..

    Ülkeye suriyeli'yi doldur, yandaşın kusurunu, haksızlığını, soygununu ört, vergi borcunu sıfırla

    komşularla ilişkileri sıfırla, örtülü ödenekte, israfta kainat birincisi ol, biz üç beş zevk harcaması yapınca

    haketmiyoğhhh..

    Bu nedir ya? Ben kabul etmiyorum bunu.

    Gidip bi xiaomi telefon alacağım 1700 lira.. O telefon 450 dolar 1400 1500 liralık telefon aslında çok mu??



    Çok tabi. 600 liralık telefonlar neyine yetmiyor? Luks kullan kullan sonra şikayet et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkımı helal etmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi islam ulkesi adam gibi yonetiliryorki , laiklik denen sey aslinda anlamindanda daha fazlasi ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye. Her işin bir arka kapısı olur. En azından bir süre. Cep telefonu olayında da benzeri bir durum yaşanmıştı. Telefona taksit yapamadıklarından kılıf satıp telefonu yanında hediye gösterdiler bir süre. Eninde sonunda zararının bize dokunacağı açık tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orod-Dain -- 7 Kasım 2016; 7:27:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besiktas


    quote:

    Orijinalden alıntı: UssuzAdam

    Kaynak hikaye gençler facebook ta paylaşıldığını gördüm bunun. Yani demem o ki çok fazla itibar etmeyin bunlara. Ayrıca 55.000 TL aşağısı derken muhtemelen baz fiyat olur.

    Edit: Aslında devlet iyi bir araştırma yapıp aklını kullanır ve çok iyi bir fiyat sınırı yakalanırsa otomobil fiyatları belki düşebilir bile. Atıyorum 60bin tl üstü yüzde 60 vergi olacaktır bayiler 60bin tlyi geçmesin diye araç fiyatlarını sınıra çekebilirler diye düşünüyorum. Demek istediğimi pek ifade edemedim ama anlayan anlamıştır

    Kaynak hikaye değil kardeşim..BORUSAN OTO İstinye'nin dün tüm çalışanlarına yolladığı bir mail bu..Neden yalan söyleyeyim ki? Face'te de benim burda paylaştığım gibi paylaşmaları gayet doğal..Bu kadar detay yalan olamaz bence..Maksat halkın harcamalarını kısıtlamak çünkü kriz geliyor değil geldi!! Cebinde 100 lirası olmayanlar 3000 liralık telefonları taksitle nasıl alıyordu? Devlet bunu engelledi,artık faturaya yansıtarak alıyor millet ya da hiç almıyor!! Aynı şey arabada da geçerli..Adam 3 yıl 5 yıl kredi alıp araba alıyordu..Bu zamlarla kimse birşey alamaz zaten..
    Kimbilir önümüzdeki aylarda ne işten çıkarmalar vs olacak

    UYANIN!!!

    ATM den ne zaman para çeksek banknotlar hep yepyeni,seri numaralı sıralı..Gıcır gıcır..Ne demek bu?
    Piyasada para yok millette para yok demek..Kurlar ortada,resmen develüasyon oluyor kimsenin sesi çıkmıyor..

    Biz hala burda ötv falan diyoruz..Arkadaş bana kaynak doğru değil inanmayın vs diyor..Bakın forum geçmişime 2002 den beri üyeyim neden böyle bir sallama yapayım!!

    Her neyse,herkes özgürce fikrini beyan etmekte serbest tabii

    Hepimize geçmiş olsun...

    İyi pazarlar

    ilk başta bende inandım ama borusan oto istinye diye isim verince şüphelendim. ilk başta isim marka vermicem, gerekli yerleri kırptım diyip isim vermen yalan söyleme ihtimalini arttırır. bana göre de yalan bu mesaj. bugün ilk işim istinye şubesini aramak olucak. ona buna mesaj yollayarak nasıl ortalığı karıştırdınız diyerek de azarlıyıcam. gerçekse zaten ortaya çıkacaktır.




  • Habertürk te bir yazı var. Editör olaya son noktayı koymuş diyor ki komisyon üyeleri bile neyin ne olduğunu bilmiyor. Bilinen sadece değişiklik yapma yetkisi bunlara geçiyor. Burada vatandaş hariç herkesin gorusu alınacak.

    Bide TESK BAŞKANI açıklama yapmış. Araç fiyatları son 2 ayda %15-20 arttığına dair. Ve firmalara göz dağı veriyor. Zamları geri çekin yoksa araç almayiz diye.

    Şimdi bu kadar olayın ardına bana bu haberin balon olduğu ve ortalama 2 ay içinde %15 zam yiyen araçların bize itelendigi gerçeğini gösteriyor.

    Arkadaşlar TESK BAŞKANI noktayı koymuş bence. Yapılan zamları geri çekmeden araba olayına gitmeyin. Bu zam olayı Merkez bankası enflasyon tutanaklarında bile vardı.

    Kısaca olay tam bir asparagas ve oyuna gelmeyin.

    Burada en büyük kötülüğü ise bu spekülasyon a sebep olan bakan yaptı. Firmalarda bunu kullanıyor. Sene sonunda indirimli araç almak isteyenleri gaza getiriyorlar. İşin en kötü tarafı ise Kasımın ortasına geliyoruz daha indirim yapanı duymadım. Bindirimden indirim yapanlar hariç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • takip
  • Kendim etim kendim buldum,iyi gider.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atakansa30

    Türkçe meali şu ;

    Ben devlet olarak Yurtdışından sana istediğin arabayı getirtirim.

    Fakat ,

    1 tane kendine alacaksın, 2 tanesinin parasını da ben senden alacağım.

    Yani yurtdışında X lira olan mal sana 3X lira.
    İşine gelirse... metrobüs var, otobüs var.


    Ama yetmez.

    Şimdi sen bu arabaya binebilmek için mazot almak zorundasın.

    Onu da sana yurtdışından X liraya getirtirim.

    Fakat ,

    1 litre kendine alacaksın, 2 litrenin parasını da ben senden alacağım.

    Ama o da yetmez.

    MTV adı altında senden yılda 2 kez de vergi alacağım.

    Uyarsa buyur showroom orda, devlet baba burda.

    Haa bu arada. Kredi çekmen icap eder, bankaya da bir uğra.
    Özel sektör de kazansın ama dimi ? Biraz faiz ödersin artık. Hayat sigortası, kasko poliçesi, trafik sigortası falan önemli hepsi.


    Şimdi şunu sormak istiyorum.

    Böyle bir devlet neden araba üretmek istesin ? Vatandaşına ucuz araba satmak için mi ? Üstün teknolojiye sahip te onları Dünyaya satmak için mi ?
    Böyle bir devlet neden petrol çıkarmaya çalışsın ? Vatandaşına ucuz mazot satmak için mi ? Dünya pazarına hakim olmak için mi ?

    İşte bunlar hep dış mihraklar. Büyük Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Üst akıl evet. YERSEN.

    Bunu yapmayan bir tane ulke soyleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WeskaGan kullanıcısına yanıt
    Yani orta segment olunca sıkıntı yok öyle mi alacağınız araç 90 i geçmesin adam olun mu diyorsunuz bu nasıl iş nasıl mantık anlamadım bu parayı veren adamın suçu ne olay bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt vergileri de artsın.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.