Şimdi Ara

Resmen onaylandı: Xbox el konsolu geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resmen onaylandı: Xbox el konsolu geliyor!
    Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, bir Xbox el konsolu geliştirme planları olduğunu doğruladı, ancak bu yeni cihazın çıkışı için birkaç yıl daha beklemek gerekecek. Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportajda Spencer, şirketin şu anda prototipler üzerinde çalıştığını ve el konsolunun nasıl bir kullanıcı deneyimi sunabileceğini değerlendirdiğini belirtti.

Xbox el konsolu doğrulandı

Phil Spencer, şirket içinde el konsolu pazarında bir ürün geliştirme beklentisinin mevcut olduğunu ifade etti. Ancak, bu alandaki çalışmaların henüz erken aşamada olduğunu vurgulayan Spencer, cihazın piyasaya çıkmasının birkaç yıl sürebileceğini söyleyerek heyecanlı oyun severlerin umutlarını bir süre daha ertelemeleri gerektiğinin altını çizdi. Buradaki birkaç yıl vurgusu önemli zira muhtemelen Microsoft, el konsolunu yeni nesil konsollarla birlikte piyasaya sürmeyi düşünüyor olabilir.

Xbox’un bir el konsolu üzerinde çalıştığına dair söylentiler ilk olarak bu yılın başlarında gündeme getirilmişti. O dönemde de Xbox’un hali hazırda el konsolu prototiplerine sahip olduğu, bunların daha önceki prototiplerden farklı ve yeni modeller olduğunu belirtilmişti.

Ayrıca Bkz.Sony: PS5 Pro satışları PS4 Pro satışlarını geçti

Xbox’un olası el konsolu, Nintendo, Valve, MSI ve kısmen Sony gibi büyük rakiplerin bu alandaki başarılı ürünlerinin ardından pazarda ciddi bir ilgi uyandırma potansiyeline sahip. Ancak Microsoft’un güçlü oyun ekosistemi ve Game Pass servisi, şirketin el konsolu pazarına giriş yapması halinde büyük bir avantaj sağlayabilir.

PS5 Pro’nun fiyatına tepki

Spencer, PlayStation ve Nintendo Switch'e daha fazla Xbox oyunu getirme konusunda yorum yaptı ve hiçbir şeyi göz ardı etmediğini ve buna bir sonraki Halo sürümünün de dahil olduğunu söyledi. Spencer aynı zamanda 700 dolarlık PS5 Pro'ya (Avustralya gibi bazı bölgelerde 1.000 dolardan fazla) tepki göstererek, pahalı konsolların video oyun endüstrisinin büyümesine yardımcı olmayacağını söyledi: “Yeni oyunculara ulaşmak için yaratıcı olmamız ve yeni iş modellerine, yeni cihazlara, yeni erişim yollarına uyum sağlamamız gerekiyor. Pazarı 1000 dolarlık konsollarla büyütemeyiz.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/101662/microsoft-gaming-ceo-confirms-xbox-handheld-development-and-looming-release/index.html

• Series S'e optimize edilmesini eleştirenler buna hiçbir şey demez.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    stream cihazi olur bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PS Portal rezilliği gibi olmasın da..

Cihaz sağlam çıkarsa Sony yeni cephe açabilir (Ellere dikkat beyler)

• Series S' in handheld versiyonunu çıkartsalar tadından yenmez.

• Güzel bir konsol olacağını düşünüyorum fakat güçlü olmak zorunda aynı zamanda tüm Xbox oyunlarında çalıştırması gerekiyor yani bir sonraki nesilde çıkartsalar bile xss kadar güçlü olması gerekiyor, şu sıralar bu gücü verebilecek el konsolları var önümüzdeki 2 yıl içerisinde çok daha güçlü olacaklarını düşünüyorum belki pil performansında da bazı yenilikler ortaya çıkarsa piyasada yer edinebilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Olabilir ama bir ihtimal Series S'in yerine geçecekse öyle olmaz. Zaten Xbox oyunları herhangi bir cihazdan stream ediliyor neden ona özel cihaz çıkartsınlar ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps vita'dan sonra gerçek anlamda oyun konsolu çıkmaması bir çok kullanıcıyı üzmüştü. XBOX tarafından böyle bir hamlenin gelmesine PS tarafı sessiz kalmayacaktır. Portal vs gibi gerçek anlamda konsol olmayan cihaz geliştirsinlerde kurtulalım artık. Umarım güçlü bir cihaz gelirde el konsolları yeniden canlanır konsol tarafında. PSP, PS vita kullanan nesil gerçekten özlüyor bu cihazları Resmen onaylandı: Xbox el konsolu geliyor! 

• Haklı noktalara değinmiş adam. 1000 dolar olsa yine iyi Türkiye’de 1450 dolarla keriz avına çıkmış durumdalar. Aynı paralara PS5 + orta seviye bir PC toplanabiliyor hem de. Konsol fiyatlarının gidişatının savunulacak hiçbir yanı yok.

El konsolu da umarım yine PS Portal rezaleti gibi stream cihazı olmaz. Stream yapacaksam açar telefondan yaparım zaten. Umarım Steam Deck tarzı bir şey olur.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    PS Portal bir el konsolu değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Değil işte o yüzden dedim ya rezillik. Kimse öyle bir şeye kalkışmasın. Sony adam gibi konsol çıkaracaksa çıkarsın.

• Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt

Ps vita sonrasında gerçek anlamda tek el konsolu Switch Lite, ama onunda bizde tercih edilmiyor, vita'dan sonra Steam Deck aldım Deck el konsolu falan değil bize gerçek bir kompakt cihaz lazım. bu yüzden switch 2'yi merak ediyorum

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Hocam haklısınız fakat Switch kısmını ayrı tutmak lazım. Bizim gibi Hardcore ve AAA oyun arayan için switch istenileni vermiyor maalesef. Ayrıca nintendo'nun garip store fiyatları da uzak tutuyor beni. Yeni çıkacak el konsolu series S veya ps4 seviyesinde performans verir, üstüne dock'la tv'ye bağlanıp aynı performans'ı tv için de verirse tam biçilmiş kaftan olur. Vita'nın en büyük handikap'ı oyun kütüphanesi çok kısıtlıydı yeni çıkacak olan el konsolları Plus ve Game pass ile uyumlu olursa piyasada çok tutunur. Keşke bir an önce hayatımıza girseler.

• Güzel haber.

• herkes performansa takıyor ama bir el konsolunda 2 şey çok önemli:

1. kaç saat şarja takmadan oynayabileceğimiz
    2. ağırlığının kaç gram olacağı

şu an piyasadaki taşınabilir konsollar genel olarak ağır ve hiç de iyi batarya süreleri vermiyor. açıkçası 400 gram altında bir ağırlıkla en azından kesintisiz 5-6 saat oyun oynanabilecek series s gücünde bir konsol olsa şu anda alırdım. halihazırda xbox cloud ile telefonunda tabletinde oyun oynayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. eğer microsoft müşteri çeşitliliği istiyorsa sadece hard core oyuncuları düşünmemeli. zaten onlar gidip oyun bilgisayarı alıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 15 Kasım 2024; 13:9:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan aylar önce Can Sungur ve Mesut Çevik birlikte yaptıkları programda -yanlıl hatırlamıyorsam Sungur- Series S'in bir el konsoluna dönüştürüleceğini ya da dönüştürülmesi gerektiğini filan söylemişti. Çevik de bir taraftan konsolun ne kadar düşük seviye bir donanımda sektöre ne kadar büyük bir takoz olduğundan fşlan bahsediyordu. Böyle güçte bir el konsolu olup iyi de bir şarj süresi verse güzel olurdu. Ama daha 1-2 sene diyorlarsa ohooo diyorum ben de.

Bu arada Spencer haklı, PS5 Pro'nun fiyatı aşırı derecede anormal. Yani adam haklı beyler, kusura bakmayın.

PS Portal şu haliyle yine birtakım ihtiyaçları görüyor ama evet kesinlikle aynı zamanda bir el konsolu da olmalıydı. Tamam daha pahalı olurdu eyvallah ama o zaman işte satın almaya gerçekten değerdi.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Başkan 2 tane "ama" bağlacıyla 4 fikir hayat bulmuş. ChatGPT etkisi diyorum ben buna, orijinal tespitimdir... Onunla vakit geçirenlerde çok görüyorum, kendim dahil.. O da tam böyle bir tespit yapıyor, sonra ancak deyip, ters yöne koşuyor :) Düşünce tarzından etkilenmemek elde değil

Belki de... Resmen onaylandı: Xbox el konsolu geliyor! Çok fazla kullanmıyorum "ama" yine de etkilemiş olabilir tabii. Resmen onaylandı: Xbox el konsolu geliyor! 

• Gamepassteki tüm oyunları ve fortnite xdefiant gibi bedava oyunları en azından 900p 60 fps gibi bir ayarla oynatırsa iş yapar bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.