DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
34
Cevap
1
Favori
13.526
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı Özel >> RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      501 Mesaj
      24 Ağustos 2010 08:06:13 Konu Sahibi
      Bu tarifi yaptım ve gerçekten kendimi aştım. Sizle paylaşmak istedim. Suşi yapmak o kadarda zor değil arkadaşlar. Dışarıda onlarca lira vererek lokantaları zengin etmeyin. Ülkemizde yapılışını çok nadir insanların bildiği bir yemeği yapmasını bilmekte ayrı bir marifettir.

      İlk defa bir türk sitesinde bu kadar detaylı suşi tarifi yayınlanıyor. Buda Donanımhabere nasip oluyor



      Sushi Meshi - Sushi Pilavı


      Gerekli Malzemeler

      300 gr Japon Pirinci
      330 ml Su
      1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu

      Sirke şurubu için:
      4 yemek kaşığı Pirinç Sirkesi
      2 yemek kaşığı şeker
      1/2 çay kaşığı tuz
      Bir buçuk saat zaman almaktadır.


      Hazırlanışı



      Pirinci eleğin içine alıp su dolu bir leğenin içinde yıkayın. Leğenin içindeki su bulandıkça değiştirin.
      Leğendeki su bulanmayana kadar pirinci yıkayın. Sonra leğenden suyu boşaltın ve pirinci elekte yarım saat kadar bekletin.




      Kombu`yu makasla birkaç yerinden yarısına kadar parallel kesin.
      Bunun sebebi aromasını pirince daha etkili bırakması için.




      Yıkadığımız pirinci kalın tabanlı bir tencerenin içine 330 ml suyla beraber katın.
      Üstüne makasla kestiğimiz Kombu`yu koyun. Tencerenin kapağını kenarı hafif açık şekilde kapatın tam kapatmayın.
      Orta ayar ateşte kaynayana kadar bu şekil kalsın. Bu arada kaynayıp kaynamadığını anlamak için sakın kapağı açmayın.
      Kulağınızla sesini dinleyin. Su kaynamaya başlar başlamaz yüksek ateşe alın ve bu şekil 5 dakika devam kaynatın.




      Sonra ateşi düşük ayara alın ve bu şekil 10 dakika düşük ateşte bırakın. Sonra altını tamamen kapatın ve kapağı
      açmadan bir 10 dakika daha bekletin. Kapağı açın ve Kombu`yu alın. Kombu`nun işi bitmiştir atabilirsiniz.




      Sirke şurubunu hazırlamak için sirke, tuz ve şekeri bir kabın içine alın ve karıştırarak çok düşük ateşte
      ısıtın (aluminyum kap olmasın!). Kesinlikle kaynamıyacak. Şeker ve tuzun sirkede erimemesinden dolayı
      burada ısıyla eritme işlemi yapılmaktadır. Erime ve karışma işlemi tamamlanınca şurubu ılıyana kadar bekletin.
      Pişirdiğimiz pirinci önceden ıslatılmış ahşap bir kabın içine alın. Sirke şurubundan bir miktarını tahta kaşığın
      üzerinden akıtarak ılık pilavın üzerinde gezdirin.




      Pilavı hafif karıştırarak eşit yayın ve biraz daha şurup verin. Hepsini birden vermeyin.




      Pilava şurubu verip hafif karıştırdıkça arada bir yelpazeleyin. Kalan şurubu pilavı soğutarak ağır ağır verin.
      Bu işlem çok önemli. Pilavın taneleri karıştırırken zedelenmemeli fakat sirke şurubu pirinç tanelerinin etrafını kaplamalı.
      Bu işlemi pilavımız parlayana ve oda ısısına düşene kadar devam edin.

      Sushi`nin yapımında gerekli en mühim madde olan sushi pilavının yapılışı budur.



      Hoso Maki Sushi – İnce Sushi Dolması

      Gerekli Malzemeler

      Sirkeli su için:
      1-2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
      250 ml Su

      Sushi dolması için:
      4-5 adet Nori yaprağı (kurutulmuş yosun)
      Sushi Pilavı
      Wasabi macunu
      125 gr kılçıksız Somon balığı (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
      1 adet avokado (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
      45 dakika zaman almaktadır.


      Hazırlanışı



      Sirkeyi suyla birlikte bir leğenin içine katın. Bambu hasır üzerine ortadan böldüğünüz nori yaprağını koyun.
      Yaprağın parlak tarafı altta kalacak.




      Ellerinizi sirkeli suya daldırın ve pilavdan bir avuç elinize alın. Bu pilavı uzunlamasına elinizde bir blok formuna getirin.




      Pilavı nori yaprağının ortasına koyun ve parmak uçlarınızla yaprağın yüzeyine eşit şekilde dağıtın.
      Yaprağın üst tarafında 1 cm kadar bir kesiti pilavsız bırakın çünki bu kısmı dolmayı sararken yapışma yapı olarak kullanacaksınız.




      Balığı koymadan önce balığın geleceği orta kısma parmak ucunuzla aldığınız bir parça wasabi macununu bulaştırın.
      Dikkat edin wasabi çok acıdır. Az birşey yeterli olacaktır.




      Wasabiyi sürdüğünüz orta kısma kalem şeklinde kesilmiş somon balığı etini çiğ olarak koyuyorsunuz.
      2-3 parçayı ekliyerekte koyabilirsiniz.




      Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak hazırlanan tertibi dolamaya başlayabiliriz.




      Nori yaprağını, yaprağın size bakan alt kısmı yukarıda bıraktığımız 1 cm lik boş kısma kadar üstündeki malzemeleri
      dağıtmadan hafif bastırarak dolayalım.




      Şimdi nori yaprağının 1 cm lik kısmı dışarıda kalmış olmalı. Bambu hasır yardımıyla dolmayı silindir şekline getirelim.




      Şimdi bambu hasırın size bakan ucunu, yani dolamaya başlarken hafif kaldırdığınız ucu tekrar kaldırarak o 1 cm lik
      kısmın yaprağın dışına yapışmasına müsade edin. Pilavın nemi o kısmın yapışması için yeterlidir. Su sürmenize gerek yok.




      Kenarlardan taşan pilavı dolmanın içine iteleyin. İkinci dolamyı aynı işlemlerle aynı şekilde yapın.




      Bir parça bezi sirkeli suya daldırın ve dolmaları keseceğiniz keskin bıçağı bu bezle silerek nemlendirin.
      Hazırladığınız dolmaları ortadan kesin.




      Her kesme işleminden sonra bıçağı bezle tekrar silin. Ortadan kestiğiniz dolmadan oluşan iki parçayı yan yana koyun ve
      bu sefer iki yerinden eşit üç çift parça olacak şekilde kesin. Böylelikle bir dolmadan altı parça lokum büyüklüğünde sushi olacaktır.
      Tek bir dolmadan altı parça sushi olacak şekilde tek tekte kesebiirsiniz fakat estetik görünüm bakımından eşit yükseklikte olmaları için
      bu şekilde kesilmesi uygundur. Sushileri altışar parça olmak üzere tabaklara koyup servis edin.

      Bir parça zencefil turşusu sushinin üstüne kapak gibi kapatılıp bu lokmanın soya sosuna batırılarak yenmesi tavsiye edilir.
      Wasabiyi damak zevkinize göre kullanabilirsiniz.




      Malzemeleri tedearik edebileceğiniz bir yer buldum. Linkleri veriyorum.

      Pirinç Sirkesi
      Japon Pirinci
      Nori (yosun yapragi)
      Wasabi
      Zencefil Turşusu
      Somon Balığı
      Bambu hasır
      Soya sosu

      Türkiye sitelerinde Kombu-Tang bulamadım. Pirinç için yazdığım kombu-tang kullanmasanızda olur. O kadar önemli bir katkı malzemesi değildir. Zaten bıraktığı aroma çok zor seçiliyor.

      Reklam gibi oluyor fakat malesef türkiyede bir tane site var bu malzemeleri bulunduran. Başkasına rastlayamadım. Malzemelerin toplamı pahalı gelsede bunların cüzzi bir miktarı sushi yapımında kullanılılyor. Somon balığı hariç diğer bütün malzemeler kurudur ve uzun süre dayanır.

      NOT: YAPTIĞINIZ SUŞİ Yİ 24 SAAT İÇİNDE TÜKETMENİZ LAZIM. İÇİNDEKİ MALZEME ÇİĞ OLDUĞU İÇİN BEKLETMEK UYGUN DEĞİLDİR!!!



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3149 Mesaj
      24 Ağustos 2010 08:33:36
      dh nin çevrecileri balıkları çiğ olarak mı yiyolar..


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Çavuş
      98 Mesaj
      24 Ağustos 2010 11:17:42
      Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________


      Bırak; Etkenlere karşı, karşı tepki oluşturup kararlarını değiştirmeyi.∫
      Yap; Kararlarını sabitleyip, Etkenlere hükmetmeyi.
      Ouroboros Sabiti /--/ 2012
    • Yüzbaşı
      268 Mesaj
      24 Ağustos 2010 11:18:01



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ

      Dünyanın en büyük silah satıcıları ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çin'dir.
      Bu devletler ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesidir.
    • Onbaşı
      33 Mesaj
      24 Ağustos 2010 12:50:23
      balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2271 Mesaj
      24 Ağustos 2010 12:55:51
      quote:

      Orijinalden alıntı: Muulk

      balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki







      quote:

      Orijinalden alıntı: Alphanumeric

      Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?





      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________


      � Beşiktaş JK � ÇARŞI
      Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
    • Yüzbaşı
      384 Mesaj
      24 Ağustos 2010 12:56:16
      quote:

      Orijinalden alıntı: Muulk

      balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      ..
    • Binbaşı
      1352 Mesaj
      24 Ağustos 2010 13:23:48
      En kısa sürede deneyeceğim teşekkürler!


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      149 Mesaj
      24 Ağustos 2010 13:32:54
      Japon pirinci demiş ama Gönen Baldo Pirinciyle yapsak nasıl olur hocam??


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      www.yemezler.org/?ref=88949
    • Yarbay
      2029 Mesaj
      24 Ağustos 2010 13:41:13
      Alıntı mı ?


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      24 Ağustos 2010 14:16:49
      quote:

      Orijinalden alıntı: Brain Wave



      Alıntıları Göster






      Turkish usül



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Yeditepe Universitesi
    • Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın, 3 gün 18 saat 55 dakika kadarı kaldı.
      24 Ağustos 2010 14:35:42
      ben kangal sucukla yapıyorum daha güzel oluyor


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2333 Mesaj
      24 Ağustos 2010 14:58:33
      içini yine hazırlayın ama balığa değil yaprağa sarın. Sarma gibi oluyo acayip lezzetli


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      338 Mesaj
      24 Ağustos 2010 15:24:32
      bence araya etli kuru fasülye dehşet gider hacılar .Hep pilav üstü mü yicez biraz da pilav içi yiyek.Bu arada küçükken yediğim pilavların tadı şimdiki Baldo pirinçlerde yok ona yanıyorum ben yaaaa.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2262 Mesaj
      24 Ağustos 2010 15:36:50
      balığı oyle yemek balığa hakaret olur .


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      501 Mesaj
      24 Ağustos 2010 16:23:39 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: 360°

      Alıntı mı ?

      Yurt dışından aldığım ingilizce bir suşi tarifleri kitabından resimleri scanlayıp anlatımları çevirdim. Çeviride hata yok emin olabilirsiniz



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1286 Mesaj
      25 Ağustos 2010 00:45:22
      quote:

      Orijinalden alıntı: Muulk

      balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
    • Yarbay
      4902 Mesaj
      25 Ağustos 2010 00:56:57
      emeğine sağlıkta bi sorum olacak
      bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.
    • Yarbay
      4433 Mesaj
      25 Ağustos 2010 00:59:55
      Bu malzemeleri bul gerisi kolay zaten.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2803 Mesaj
      25 Ağustos 2010 01:00:35
      quote:

      Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

      emeğine sağlıkta bi sorum olacak
      bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?

      Wasabi macunu yerine acı biber. Yosun yaprağı yerine bildiğin sarma. Pirinç sirkesi yerine mis gibi üzüm sirkesi.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.