Şimdi Ara

Resimlerin yarısı görünmüyor..[resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fotoğraf makinasından çektiğim resimleri bilgisayara atıyım dedim. Hafıza kartını aldım kart okuyucuya taktım.Kart okuyucuyu da bilgisayara taktım.
    Resimleri bilgisayara attım.Küçük resimler halinde resimler tam olarak görünüyodu ama çift tıklayıp açınca resimleri ilk yarısı görünüyo diğer yarısı gri şekilde görünmüyor. sonra hafıza hartını çıkarıp tekrar taktım bu sefer de "Hafıza kartınızı şimdi biçimlendirmek ister misiniz?" diye yazı geldi mecbur biçimlendirdim. Daha sonra Veri kurtarma programı indirerek resimleri geri kurtardım.Ancak aynı sorun gene vardı. Küçük haldeyken resim tam , açınca resmin yarısı görünmüyor..

     Resimlerin yarısı görünmüyor..[resimli]


    Açınca da..
     Resimlerin yarısı görünmüyor..[resimli]







  • Kart okuyucunuzda sorun bulunma ihtimali mevcut. Fotoğraf makinenize kartınızı takın, makineyi direk bilgisayara kablosu ile bağlayıp o şekilde tekrar kontrol edin.
  • Hafıza kartının içine virüs girmiş olabilir.Biçimlendirdiysen format atmış olursun ve virüs gider.Bir de microsoft office picture manager'dan veya paint ten açmaya çalış.açmaz ise sorun virüsün dosyalarını bozmuş olmasındandır.

    Başka resimlerde böyle yarısının olmaması sorunu olmuyorsa kesin virüstendir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Kart okuyucunuzda sorun bulunma ihtimali mevcut. Fotoğraf makinenize kartınızı takın, makineyi direk bilgisayara kablosu ile bağlayıp o şekilde tekrar kontrol edin.


    Kart okuyucuyu başka işlerimde de kullandım hiç bi sorun yok.Şuan resimleri hafıza kartına attım. Fotoğraf makinesinden resimlerin hiç biri görünmüyor. Kablosu da malesef yok :(


    quote:

    Orijinalden alıntı: StLeone

    Hafıza kartının içine virüs girmiş olabilir.Biçimlendirdiysen format atmış olursun ve virüs gider.Bir de microsoft office picture manager'dan veya paint ten açmaya çalış.açmaz ise sorun virüsün dosyalarını bozmuş olmasındandır.

    Başka resimlerde böyle yarısının olmaması sorunu olmuyorsa kesin virüstendir.


    Evet biçimlendirdim daha sonra da resimleri bi program sayesinde geri aldım.paintten denedim gene aynı şekilde yarısı gri. Bütün resimler aynı şekilde.. Hepsinin yarısı gri..




  • Aynı kartı tekrar takıp, fotoğraf makinesinde gözükmüyorsa, büyük ihtimal kartta problem var demektir. Kartı biçimlendirin, tekrar fotoğraf atın devam ediyorsa problemlidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Diğer programlardan da açılınca resmin yarısı gri görünüyor ise malesef virüs resimlerini mahvetmiş.Benim PSP m de de resimler yarım görünüyordu,format attım düzeldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Aynı kartı tekrar takıp, fotoğraf makinesinde gözükmüyorsa, büyük ihtimal kartta problem var demektir. Mümkünse deneme amaçlı farklı bir kart bulun, ve içerisine resim atıp o şekilde test edebilirsiniz.

    Malesef şu an da fotoğraf makineside yanımda değil kartta yanımda değil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StLeone

    Diğer programlardan da açılınca resmin yarısı gri görünüyor ise malesef virüs resimlerini mahvetmiş.Benim PSP m de de resimler yarım görünüyordu,format attım düzeldi.

    Resimler mi düzeldi?
  • Evet içerisine attığım resimler de seninki gibi olmuştu,şimdi düzeldi.
    Makineni biçimlendirden formatladıysan herhangi bir resim çek ve bilgisayara at.Hala gri oluyorsa kartında bir problem vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StLeone

    Evet içerisine attığım resimler de seninki gibi olmuştu,şimdi düzeldi.
    Makineni biçimlendirden formatladıysan herhangi bir resim çek ve bilgisayara at.Hala gri oluyorsa kartında bir problem vardır.

    2 tane resim çektim ve bilgisayara baktığımda resimler düzgündü.
  • Tamam o zaman sorun çözülmüş.Hafıza kartına fazla yüklenildiğinde ya da fazla ısındığında böyle şeyler olabiliyor.Veya seninkinde olduğunu düşündüğüm gibi virüsten.Sahte kartlarda da böyle şeyler çok çıkıyor ama seninkinin sahte olduğunu sanmıyorum.
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StLeone

    Tamam o zaman sorun çözülmüş.Hafıza kartına fazla yüklenildiğinde ya da fazla ısındığında böyle şeyler olabiliyor.Veya seninkinde olduğunu düşündüğüm gibi virüsten.Sahte kartlarda da böyle şeyler çok çıkıyor ama seninkinin sahte olduğunu sanmıyorum.

    Peki resimleri düzeltebilme şansımız var mı?
  • bende de aynı sorun var ama çökmüş bilgisayardan foto kurtardıktan sonra. var mı bi çaresi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEONİM

    bende de aynı sorun var ama çökmüş bilgisayardan foto kurtardıktan sonra. var mı bi çaresi

    Arıyoruz.
  • Öyle bir şeyin olduğunu hiç sanmıyorum,benimkiler de böyle gitmişti.Yapacak bir şey yok.ama araştırmaya devam et.
  • Sorunu bir nebze çözebilecek program Picture Doctor veya benzeri bir program olabilir
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var. chk dosyasından kurtarıyorum. küçük resimler ful ancal açınca yarısı gri gözüküyor. yardımlarınız için şimdiden teşekürler

     Resimlerin yarısı görünmüyor..[resimli]
  • hocam nasıl kurtardığını tarif edebilir misin? @ismailzencer

  • bu konu hakkında başarılı olan varmı acaba bende 2 gün önce sd kartta askerlık fotograflarım vardı hepsı böyle olmus yarısı gozukuyor valla butun anılar gitmiş bunu cözen varmı çözümünü bulan varmı acaba ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.