Şimdi Ara

Resim Boytlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim aradığım resim kalitesini aynen koruyarak boyutu küçülten proğram.. örneğin 70x70 piksel ve 10KB boyutunda bunu 10 kb si aynı kalacak ama biz bunu 30x30 yapacaz... yani ebat küçülse bile kalite(piksel sayısı aynı kalacak) varmı böyle bir proğram....

Diğer proğramlar boyuta bağlı piksel sayısı... boyutu küçülttüğümüzde piksel sayısı da azalır... ve kalite düşer... böyle proğramları demiyorum.

• http://forum.donanimhaber.com/m_12366383/tm.htm

çözünürlük düşünce kullanılan byte da düşer bu normal..
    dediğin işlemi ne mantıkla isitediğini anlarsak daha çok yardımcı olabiliriz belkide
  • geçenlerde bi yerde okumuştum... bi adam yeni bulmuş böyle bi proğram.... windows pencerelerini resim kabul et mesela.. fareyle kenarında çift yönlü ok çıktığında istediğimiz kadar pencereyi küçültüp büyütebiliyoruz.... pencerelerin içinde 40 tane eşit olarak dağılmış kare olduğunu düşün bu karelerde yapılan boyutlandırmaya göre şekil alır.. yani sayısı azalmaz ama sıkıştırır.... işte böyle bi boyutlandırma.... piksel sayısı aynı ama ebat farklı....

Bunu şunun için istiyorum... cep telle 2048x1526 resim çekiyorum mesala 600 KB yi geçmiyor boyutu... ama 1600x1200 ile fotoğraf makinelerinde çekilen fotoğraflar 1.5 MB boyutu oluyor yani piksel sayısı fazla.... böyle bi proğram olsa 2048x1516 boyutunu 800x600 yaparız ebat küçülür ama ebata göre kalite 2 katından fazla olur.

Buluşu bulan dediğim adamın tanıtımını bulursam linki ekleyecem.

• Tasarım ile uğraşanlar bilirler resimleri boyutlandırmak ve kırpmak çoğu zaman sıkıntılı sonuçlar verebilir. Dr. Ariel Shamir sayesinde artık bu sıkıntı tarih oluyor.

Grafik tasarımcıların genel olarak uğraştıkları konulardan biri de resimlerin yeniden boyutlandırılması. Resmin orjinal oranının bozulmaması için ayrı bir özen gerekir. Örneğin 800x600 boyutlarında bir resmi 640x480 yaparsanız güzel bir sonuç elde etmezsiniz. Aynı şekilde 1440x900 boyularındaki wide screen bir resmi 800x600 yaparsanız resmin hiçbir özelliği kalmaz.

İsrail asıllı Dr. Ariel Shamir kendi geliştirdiği bir algoritma sayesinde bu boyutlandırma ve yeniden oranlamadaki sıkıntıyı tamamen tarihe gömecek gibi gözüküyor. Geliştirdiği algoritma sayesinde resmin orjinal oranını değiştirseniz dahi görüntüden kayıp vermiyor. Örneğin Wide Screen (16:9) bir resmi dilediğiniz gibi 800x600 (4:3) yapabilirsiniz ve görüntüde herhangi bir bozukluk yaşamazsınız.

Deneysel programın videosunda yukarıda bahsettiğimiz algoritmanın nasıl bir işleyişe sahip olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz:

işte değim tanıtım...

http://www.youtube.com/watch?v=qadw0BRKeMk

• tamamda bu teorik olarak mümkün değil. şöyleki;

her noktadaki renk değeri ve konum hafızada tutularak oluşturulur bu. Dolayısıylada pixel sayısı arttıkça kullanılan memoryde artacaktır..
    1024x768 bir resmi
    800x600 e dönüştürdüğümüz zaman otomatik olarak pixel sayısı düşürülecek ve kaplanan alanda azalacaktır..
    pixel sayısı 1024teki gibi tutulursa oresim 800x600 olmaz zaten 1024x768 kalır ama değişik sıkıştırma algoritmaları kullanılarak kapladığı alan küçültülebilir tabiiki kaliteye paralel..

cep tellerdeki ve kameralardaki standart farkından kaynaklanıyor boyutlar arasındaki farklılığın sebebi..
    cep tellerde maximum jpeg optimizasyonu sözkonusu

quote:

Orjinalden alıntı: serhatlı

geçenlerde bi yerde okumuştum... bi adam yeni bulmuş böyle bi proğram.... windows pencerelerini resim kabul et mesela.. fareyle kenarında çift yönlü ok çıktığında istediğimiz kadar pencereyi küçültüp büyütebiliyoruz.... pencerelerin içinde 40 tane eşit olarak dağılmış kare olduğunu düşün bu karelerde yapılan boyutlandırmaya göre şekil alır.. yani sayısı azalmaz ama sıkıştırır.... işte böyle bi boyutlandırma.... piksel sayısı aynı ama ebat farklı....

Bunu şunun için istiyorum... cep telle 2048x1526 resim çekiyorum mesala 600 KB yi geçmiyor boyutu... ama 1600x1200 ile fotoğraf makinelerinde çekilen fotoğraflar 1.5 MB boyutu oluyor yani piksel sayısı fazla.... böyle bi proğram olsa 2048x1516 boyutunu 800x600 yaparız ebat küçülür ama ebata göre kalite 2 katından fazla olur.

Buluşu bulan dediğim adamın tanıtımını bulursam linki ekleyecem.

• evet videoyu inceledim yakında photoshop filtrelerine katar sanırım
    güzel bir olay ama aslında gördüğüm kadarıyla program çözünürlüğü değiştirmiyor..
    yani; fotoğrafların üzerindeki renksel sınırlardan dışa dönük katlıyor..yani katlanan veya sıkıştırılan o alanlar ilk etapta göze çarpmasada resmi ilk haline getirince o hafızaya alınan alanlar tekrar içeriye bırakılarak değerleri korunuyor..
    çok güzel ve mantıklı bir yazılım çokta fonksiyonel olacağı kesin. Fotoğraf üzerindeki pixel sayısını hafızada tutuyor dolayısıylada

1024x768 bir foto bununla 800x600 yapılabilir aNCAK boyutu değişmeyecektir tahminim

quote:

Orjinalden alıntı: serhatlı

Tasarım ile uğraşanlar bilirler resimleri boyutlandırmak ve kırpmak çoğu zaman sıkıntılı sonuçlar verebilir. Dr. Ariel Shamir sayesinde artık bu sıkıntı tarih oluyor.

Grafik tasarımcıların genel olarak uğraştıkları konulardan biri de resimlerin yeniden boyutlandırılması. Resmin orjinal oranının bozulmaması için ayrı bir özen gerekir. Örneğin 800x600 boyutlarında bir resmi 640x480 yaparsanız güzel bir sonuç elde etmezsiniz. Aynı şekilde 1440x900 boyularındaki wide screen bir resmi 800x600 yaparsanız resmin hiçbir özelliği kalmaz.

İsrail asıllı Dr. Ariel Shamir kendi geliştirdiği bir algoritma sayesinde bu boyutlandırma ve yeniden oranlamadaki sıkıntıyı tamamen tarihe gömecek gibi gözüküyor. Geliştirdiği algoritma sayesinde resmin orjinal oranını değiştirseniz dahi görüntüden kayıp vermiyor. Örneğin Wide Screen (16:9) bir resmi dilediğiniz gibi 800x600 (4:3) yapabilirsiniz ve görüntüde herhangi bir bozukluk yaşamazsınız.

Deneysel programın videosunda yukarıda bahsettiğimiz algoritmanın nasıl bir işleyişe sahip olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz:

işte değim tanıtım...

http://www.youtube.com/watch?v=qadw0BRKeMk

• Evet böyle bi proğramdan bahsetmiştim işte....

çıksa da kullansak benzeri proğramlar yok heralde bildiğim kadarıyla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.