Şimdi Ara

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
429
Cevap
20
Favori
16.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU
    Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    Resident Bio Evil (@Resident_bio) on X
    https://x.com/Resident_bio/status/2002436748526432301?s=20

Şöyle bir şey var. Bunu da bırakalım buraya.

Ayrıca RE5 ve 6'yı da alarak oynamadıklarımı aradan çıkartıyorum. Dün biraz 5. oyunla 6. oyuna baktım acayip kötüymüş iyi ki zamanında oynamamışım. Şimdi çıtır çerez muamelesi yapıp geçiştirebilirim. :)

Steam
  • Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUExploring With Jasonyoutube
    Get 77% Off NordVPN + an extra 3 months free with this link: https://go.nordvpn.net/SH9ww You can buy me a coffee here: https://buymeacoffee.com/tacp I may earn a small commission at no extra cost to you. Thanks for supporting the channel!
    https://www.youtube.com/watch?v=Gmq3cJG4Efs
  • RE fan topluluğunun önde gelen içerik üreticilerinden Suzi Grek mitolojisi sembolizmi üzerinden Requiem'deki senaryoya dair ilginç teoriler öne sürmekte ve Charites ve Moirai üçlü kız kardeşler üzerinden ana hatlarıyla betimlediği senaryo kulağa tam da Capcom'un sapacağı türden bir senaryo gibi gelmekte. RE yapımcılarının Japon arkaplanlarına uygun olarak sembolizme başvurdukları ve hikayelerini sembollerle kurdukları çok iyi bilinen bir şey, bu oyun yapımlarının temel bir karakteristiği ve hikayeyi anlatmayıp tamamen sembolizme sapan Fromsoftware kadar bu konuda aşırıya gitmeseler de semboller RE oyunlarında senaryonun ve karakterlerin gelişme doğrultusunu sağlayan alt metinlerin oluşmasını sağlayıp hikayeye derinlik kazandırmakta.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Leon anlaşıldığı kadarıyla bir görevinde o hastalığı kaptı ve tedavisi Grace'yle ilişkin. Annesi Alyssa üzerinden Grace'in bağışıklığı olabileceği ihtimali ve Gideon'un bundan Grace'a takık olması kayda değer bir teori. Bu şekilde Leon ile Grace hikayede birbirlerine bağlanıyorlar. Durum Grace için ağıt çünkü annesinin ve geçmişinin merkezde bulunduğu şekilde hayatının trajedileriyle yüzleşmek üzere. Leon için ağıt durumu ise Leon kendi canının derdinde ama bir noktadan sonra canını umursamayıp en iyi bildiği işi yapmaya başlıyor. Grace sonunda Leon'un tedavi olmasını sağlayacak. Leon da Grace'in Gideon'u yenmesine aracı olacak. G-Virüslü ama bağışıklı Sherry Birkin ise Grace üzerinden Leon'un iyileştirilmesine - bu konudaki kendi örneği ve deneyimleriyle - yardım edecek. Ama Sherry sahada boy göstermeden Leon'un informatörü ve destek ekip arkadaşı olarak bunu yapacak. Sahada ise bir noktada muhtemelen Leon Ada veya Claire'dan ufakta olsa gayri resmi destek alacak. Leon ölürken Ada veya Claire'ın kayıtsız kalmasını aklım almıyor. Ölürken dedim ama öleceğini düşünmüyorum. Kurtulacak. Legacy karakterlerin hiçbirisine dokunmazlar. Bilhassa da Leon'a.
    Hatta sonunda Leon bence rahata erecek. Leon'un Grace'in sonraki görevler için eğitmeni ve manevi babası haline geldiğini ve Ada ile off-record - evlenmeden - esnek birliktelik bağlamında çaktırmadan buluşmakta, beraber hayatı paylaşmakta olan sevgililer olduklarını görebiliriz. Bu seride Leon'a yakıştıracağım "son" olur ve şahsen Leon'un ana karakter olarak RE serisindeki arch'ının böyle bitmesini isterim. Grace'in gene ana karakter olabileceği sonraki RE oyunlarında yardımcı ya da flashback karakter olarak mentor bir Leon hiç fena olmaz.
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    leon enfekte olmuş olsa bile adama artık tüm virüsler vız gelir tırıs gider :) zira las plagas ve c virüsüne de maruz kalmıştı sanırım. o yüzden elpis filan öyle kolay kolay yıkamaz ve capcom da onu kim vurduya gider gibi efsane karakterini saçma sapan bir şekilde harcamayaz diye düşünüyorum. zaten kapı gibi yanında şifa çiçeği grace var :) onun kanıyla da zaten bu hengameden yine dimdik kurtulur. tabii bu karışıklıkta leon tam zombi ve yaratıkların arasında virüsün etkisiyle tam halden düşecekken de ada veya claire imdada yetişir. onu porsche'yle grace'e götürmeye çalışırlar ve araba da bu esnada pert olur :)
    o değilde öksüz kalan sherry'e de babalık eden leon'dı sanırım şimdi bir de ona kardeş grace de gelecek o zaman :) chris de zaten rose'a babalık ediyor bunlar valla evlenemeden baba oldular :)
    ben de artık leon'ın ya tek tabanca yaşlı kurt mu yoksa claire veya ada hangisiyle bir ilişki anlamında yol alabileceğinin açıklanması gerektiğini düşünüyorum. yani hepsi yaşlandılar ve artık yeni karakterler de işin içine dahil oldu ama bunların ilişkisi hep romantize edilerek kaldı öyle. mesela ada ile ilgili capcom hiç aralarındaki ilişkiyi resmiyete dökmese de ada zaten oyun filmlerinin birinde damnation mıydu tam hatırlamıyorum, leon'a beraber oldukları geceden imalarda bulunuyordu bir sahnede. yani ada ile olacaksa da bu işin adını koysalar mı artık, düğünü de yapsak raccoon city'de, gelin arabası porsche olsa mesela :)
    bu arada elpis ile ilgili fark ettiğim bir şey var; mesela grace'i kovalayan takipçi düşmanın ışığa karşı zafiyeti var, keza victor'un sanırım yine aydınlığa karşı maskemsi gözlük takmasından ötürü gözlerinde yine problem var. bu da leon aynı virüse karşı enfekte olmuşsa dışarıda ona neden etki etmedi, dişleri dökülmedi veya sadece zombilerle mücadele ettiği etkisiz bir ısırıktan mı ibaret ya da gerçekten sakladığı sırrı olarak elpis'e karşı bir bağışıklığı mı var. bu da varsayımların başka boyutu.
    bir de bu elpis'in ışıkla ilgili detayı beni village ile olan bağına götürecek gibi hissettiriyor. çünkü orda da cadou deneylerinde kurt adamlar, dimitrescu kızlarının yine aydınlığa karşı bir zaafiyeti vardı. dimitrescu kanla besleniyordu filan... bu da elpis ve cadou arasında bir bağlantı olabilir diye düşündürttü. çünkü leon'ın fragmandaki bu fiyakalı silahı (sonra grace'e verdiğini gördüğümüz) sanki vampir bu tür şeyleri avlamakla ilgili özel yapım bir silah olduğunu gösteriyor. hatta yapımcılar da bu silah üzerinde durup sonradan detaylı açıklıyacaklarını ifade ettiler.
    kısacası bayağı konuşturacak ve teori yaptıracak konu buluyorlar bizlere. tahminde bulunmak, detayları yorumlamak ve kendi çapımızda süslü senaryolar üretmek de güzel oluyor açıkçası. bakalım nasıl sonuçlanacak :)

• sanıyorum yapımcılar da bıkmış ola ki, leon'la ilgili malum hurafelere ilişkin cevap niteliğinde resmi sayfadan şöyle imalı bir twit atmışlar :)

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    Resident Evil (@RE_Games) on X
    https://x.com/RE_Games/status/2002786300772991455?s=20

• _____________________________
    Waiting : Half-Life 3, FROMSOFTWARE GAMES, Hollow Knigt:Silksong

Steam
  • Umarım Requiem'de de RE4R'dekinin ayarında bir mercenaries modu bulunur. 👀 Animasyonların kalitesiyle John Wick tarzı aksiyon filmi izlemek gibi ama tüm kontrol sende, bu olayı iyicene tatlı hale getirmekte + Ada gibi mükemmel ve özgün oynanabilir karakterler.

Bizim forumda RE konularında hiç mercenaries modunun konuşulduğunu görmedim. Burada mercenaries modu nedense underrated. Mercenaries modunun kaotik çatışmasında senaryo modlarında yaşamayacağın olaylar yaşanıyor. Serinin üstün oynanış mekanikleri ve animasyonları aslında mercenaries modunda doruk noktasına çıkmakta (Requiem trailer'ında dikkatimi çeken de Leon'un oynanış kısımlarının RE4R Mercenaries modunu ne kadar andırdığıydı).

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.