Şimdi Ara

Resident Evil 4 HD <Ana Konu>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
3
Favori
16.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Resident Evil 4 HD <Ana Konu>

Yayımcı Capcom
    Yapımcı Capcom Production Studio 4
    Tasarımcı Shinji Mikami, Hiroyuki Kobayashi
    Platform Microsoft Windows XP, PlayStation 2, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii
    Tür Third Person Shooter - Aksiyon
    Tek Kişilik

Resident Evil 4 (Japonya'da Biohazard 4) Capcom tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan bir aksiyon oyunudur. Resident Evil serisinin 6. oyunudur. Kuzey Amerika'da Gamecube için 11 Ocak 2005'te, daha sonra Japonya'da 27 Ocak 2005'te ve Avrupa'da 18 Mart 2005'te çıkmıştır. Daha sonra Ocak 2005'te PlayStation 2'ye port edilen oyun, Haziran 2007'de PC ve Wii platformlarına port edilmiştir. Resident Evil 4 sayısız "Yılın Oyunu" ödülü kazanmıştır.

Hikaye

1998'te Umbrella Şirketi'nin Raccoon Şehri üzerindeki gizli aktiviteleri toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Birleşik Devletler hükümetinin yürüttüğü bir soruşturma sonucunda bir çok Umbrella çalışanına dava açılmıştır ve hükümet Umbrella'nın çalışmalarını süresiz olarak kapatır.

Raccoon Şehri olayından kurtulanlardan biri ve eski bir Raccoon Şehri polisi olan Leon S. Kennedy, Racoon'da yaptıkları öğrenilince Amerikan Gizli Servisi'ne atanır. Leon gizemli bir tarikat tarafından kaçırılan ve başkanın kızı olan Ashley Graham'ı kurtarmaya gönderilir. Leon İspanya'da ki köye gönderildiğinde, orada hayatlarını Ashley'i kaçıran tarikata; Los Illuminados'a veren köylü sürüsüyle çarpışır. Görev esnasında Resdent Evil 2'de tanıştığı Ada Wong'la ve hükümet eğitimi yıllarında öldüğünü sandığı eski dostu Jack Krauser'la karşılaşır.

Ayrıca tarikatın lideri Osmund Saddler tarafından öldürülmeden önce tarikatın eski bir araştırmacısı olan ve Leon'a görevinde yardım eden Luis Sera ile tanışır. Luis'in notlarına baktıkça, Leon Los Illuminados'un insanların içlerine yerleştirdikleri Las Plagas adlı bir virüs ile insanları kontrol ettiklerini keşfeder. İnsanlar bu virüsleri aldıktan sonra Lord Saddler'ın denetimi altına girerler.Tek amaçları insanlara bu virüsü yaymaktır.Leon ise yalnızca bu virüsün kökünü yok etmek ve bu virüsün yok olması için savaşmayı seçmiştir.Ada başkası için çalışıp virüsün bulunduğu ilacı ele geçirmeye uğraşmıştır. Saddler Leon'un Ashley'i kurtardığını öğrendiğinde kontrol ettiği şeylere Ashley'i ne olursa olsun geri getirmelerini emreder. Bu arada köy şefi Bitorez Mendez'i yendikten sonra, Leon ve Ashley Ramon Salazar adlı birine ait olan kaleyi kendilerine sığınak olarak alırlar.

Sürpriz bir saldırı sonucunda Salazar'ın adamları Ashley'i tekrar ele geçirir ve Leon Salazar'ı öldürdükten sonra askeri ve araştırma amaçları için kullanılan yakındaki bir adaya gitmek zorunda kalır. Saddler'ın sayısız saldırılarına karşın Leon Ashley'i kurtarır ve Ada'nın yardımıyla Saddler'ı öldürür. Leon Saddler'ın cesedinden Plaga örneğinin bulunduğu şişeyi alır fakat Ada Leon'u şişeyi ona vermeye zorlar. Daha sonra tesisten bir helikopterle kaçar. Leon ve Ashley ise Ada'nın bıraktığı jet-ski ile adadan kaçar. Leon görüntülü telsiziyle kaledeyken Salazar ile adadayken ise Saddler ile konuşur ancak görüntülü telsiz Hunnigan'dan için vardır. Ancak Leon kaleye girdiğinde telsiz frekansı ele geçirilir.Leon da Saddler'i öldürdükten sonra Hunniganla son konuşmasını yapıp eve dönerler.

Karakterler

'Leon Scoutt Keneddy ,': Amerikan Gizli Servisi Ajanı
    'Ashley Graham': Amerika Başkanı Kızı
    'Lord Saddler': Los Illuminados lordu
    'Ada Wong': Wesker adına çalışan ajan
    'Ramon Salazar': Kale sahibi
    'Luis Sera': Eskiden Los Illuminados adına çalışan Araştırmacı
    'Jack Krauser': Wesker'ın ajanı ve Leon S. Kennedy 'nin eski arkadaşı
    'Bitorez Mendez': Los Illuminados köy Şefi

Not : Yazı wikipedia'dan kaynak olarak alınmıştır.

Ekran Görüntüleri

Resident Evil 4 HD <Ana Konu> Resident Evil 4 HD <Ana Konu>

Degi Taramaları

[simage]http://i53.tinypic.com/ejv18i.jpg[/simageResident Evil 4 HD <Ana Konu>

Videolar

Rsident Evil 4 Xbox Live (1600 MS Puanı) ve PlayStation Network ($ 19.99 / € 19.99), için 20 Eylül’de Amerikada satışa sunulacakı ve Avrupa’da ise 21 Eylül’de piyasada olacak.

Trophy Listesi

Bronze
    It Begins With a Ring
    Ring the mysterious bell. What happens after that, is up to you.
    İlk mekanda çalan Çan sesi olsa gerek

Do Not Shoot the Water!
    Summon the master of the lake. Don’t rock the boat.
    Bot'a binmeden suy'a ateş etme

A Rock and a Hard Place
    Outmaneuver the rampaging beast, El Gigante.

Secure the Ballistics
    Rescue the president’s daughter, Ashley. Afterwards, the real fun begins.
    Başkanın kızı olan Ashley'i kurtar ve gerçek eğlenceye başla..

A Bloodline Severed
    Defeat the village chief in battle.
    Savaşırken köyün şefini öldür

The Castellan Falls
    Defeat Salazar, and make your escape from the castle.
    Salazarı öldür ve kaleden kaç

The Ties That Bind
    Defeat Krauser, your former partner, in battle.
    Krauser'i öldür ve sanırım partnerinden yardım al gibi birşey demek istiyor..

We’re Going Home
    Defeat Saddler in battle, and escape from the nightmare.
    Saddler'ı öldür ve kabusundan kaç

The S Stands for Stylish!!
    Acquire all of the costumes in the game.
    Bütün kostümleri oyun içerisinde kazan

Silver
    A Terrifying Assassin
    Turn the tables on Verdugo, the right hand of Salazar.
    Anladımda nasıl yazam bilemedim o yüzden bilen biri yazar artık.

What Are They Worth?
    Acquire all of the bottle caps in the game.
    Bütün şişe kapaklarını oyun içerisinde kazan

Gold
    A Heart of Steel
    Clear the game on the highest difficulty.
    Oyunu en zor seviyede bitir.

Ön İnceleme

Merhaba Oyun Severler Nasılsınız , Haydi bütün Joypadler havaya

Bugün ki İncelemem , Capcom tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan bir aksiyon oyunudur. Resident Evil serisinin 6. oyunudur. Kuzey Amerika'da Gamecube için 11 Ocak 2005'te, daha sonra Japonya'da 27 Ocak 2005'te ve Avrupa'da 18 Mart 2005'te çıkmıştır. Daha sonra Ocak 2005'te PlayStation 2'ye port edilen oyun, Haziran 2007'de PC ve Wii platformlarına port edilmiştir. Resident Evil 4 sayısız "Yılın Oyunu" ödülünü kazanan ve HD olarak tekrardan Next-Gen uyumlu hale getirilerek çıkartılan Resident Evil 4 hakkında olacaktır.

Giriş

Herkesin bildiği gibi Resident Evil denince akla ilk olarak elinde silahla koridorlarda yürürken hazır tetikte bekleme kurgusu ve verdiği korku havası geliyor olabilir. İlk oyunlarda elimizde silah varken yürüyebilirken serinin 6. oyununda bu durum biraz daha farklı bir hal almıştır. Değişim her zaman iyidir mantığı ile oyuncuların karşısına çıkan Capcom bu düşüncesi ile gerçekten çok başarılı oldu diyebilirm.

Lakin Resident Evil denilince akla hemen zombiler gelir ama bu oyunda hükümet tarafından Umbrella şirketinin kapatılması ile gizli projeler halinde çalışması devam ederek insanlar üzerinde kontrol edebilme özelliği olan Las Plagas adı verilen virüs ile uğraşıyoruz desem yeridir. Zaten amacımızda bu virüs'ü durdurmak ve yok etmek.

Ses

Oyunda ki seslere gerçekten diyecek bir söz bulamıyorum , gerçekten mükemmel tasarlanmış tamam Playstation 2'de de çok güzeldi ama elden geçirilmiş hali seslerin temizliği , ortamın sesleri gerçekten çok güzel. 5+1 ses sistemiyle gerçekten içinde hissedebilirsiniz o derece çok güzel ve ben çok beğendim diyebilirim. Ageryerov , Welcome Stranger , No Enough Cash ( en çok bu ses'e bayılıyorum)

Oynanabilirlik

Oynanabilirlik hiçbir şekilde can sıkıcı değil ama dediğim gibi klasik serilere nazaran tek kötü yanı daha doğrusu alışma süresi boyunca yaşayacağınız talihsizlikler diyeyim , silah elinizdeyken yürüyememeniz. Bunun dışında map , kontrol paneli gibi özellikler tek tuş ile standart bir şekilde geçilmesi silah doldurmanın yakın düğmlerde olması ve hızlı arkaya dönmeyi rahat yapabilmenin kolaylığı alıştıktan sonra rahat geliyor ve eski oyunlardaki kontrolü bir nebzede olsa aratmıyor.

İsteğe göre analog yada dijitalden oynayabilir düğme yerlerini otomatik atanan tuş takımlarından seçerek kendinize hangisi daha rahat geliyorsa oyun zevkinizi yaşayabilirsiniz.

Grafik

Oyundaki grafik olayı değişik bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Öncelikle oyuna ilk başladığınızda eğer optionsdan Brigtness'ı sona dayarsanız aşırı derecede bir netlik ile karşılaşabiliyorsunuz ki Leon karakteri çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ama bunun kötü yanlarıda yok değil , mesala dediğim gibi Brightness'ı sona dayadığınızda gördüğünüz netlik malesef duvara yaklaşınca olsun , Leon'un kıyafetinde ki bazı kesimler olsun pixellenmekten kurtulamıyor.

Oyunlarda şu bi gerçektir ki Contrastı ne kadar açarsanız her daim pixellenme olur. Oyüzden eğer Brightness'ı sona dayarsanız lcd yada monitörünüzden kesinlikle ayar yapmanız gerekiyor pixellenmeyi kapatmanız için. Onun dışında eğer Brightness'ı Default tutarsanız biraz karanlık oluyor ama bu seferde lcd yada monitörünüzden ayar yapmanız gerekebilir.

Yani diyeceğim o ki oynarken kesinlikle 2 yada tek taraflı ayar yapın derim arada ki farkı kendiniz görecekseniz. Dün bayağı bir uğraştım çünkü bu ayarlarla gerçekten çok farkediyor. Sanki diğer HD çıkan oyunlarda bulunan filtreleri Capcom sanki özellikle kullanıcı kontrolüne bırakmış gibi düşünüyorum. En iyi görüntü için ayarlarınız ile oynayın diyorum bu oyunda çok pixellenme var dememeniz için yoksa var yok değil.

Daha önce ki yıllarda Gamecube'de oynadığım Resident Evil 4'te olup Playstation 2'de olmayan silsler ve eski film havası veren karıncalanma efekti bu oyunda çok iyi kullanılmış desem yeridir.

Genel

Genel olarak oyun tek kelime ile mükemmel olmuş herşeyiyle dört dörtlük diyebilirim. Hakkettiği paranın hakkını verir mi bilinmez ama oyuna Platinum desteği bile konulmaması saçma olmuş yani. Grafik olarak değil de grafiğe bağlı olarak birde şunu yazmak istiyorum mekanlarda bulunan bazı tablolar uzaktan bakılınca çok iyi , yakından bakıncada iyi ama bazı tablolar kesinlikle çok kötü olmuş sanki yapboz'u alıp dağıtmışlar sanki bil bakalım bu resim neyi gösteriyor der gibi. Tabi göze batan birşey değil ama insan HD diye aldığını düşündüğü bir oyunda herşeye bakar acaba nasıl olmuş diye.

Ayrıca oyunun zorluk seviyeleri tekrardan elden geçirilmiş diyebilirim. Normalde başladıysanız eğer düşmanları öldürmek çok kolayken (sanki easy'de oynuyormuşsunuz gibi) size vurulduğunuzda can barınız aşırı derece azalıyor. Bazen tek vuruşta direk kırmızı yanıyor.

Oyunun bir diğer ilgimi çeken yanı ise oyuna yeni başlayanlar için geçerli yada dikkat ettniz mi bilmiyorum , ilk mekanda köy'ün içine girene kadar ki olan bölümde öldürdüklerimiz yerde kalıyor kargalarda dahil..Diğer mekanlarda gelenler kayboluyor..

Mermi sıkıntısı var gibi geldi birazda bana 1-3'e kadar oynadım normalde hep mermi çıkarken şimdi ise sürekli para çıkıyor bu elden geçirilmiş mi bilmiyorum ama Ps2'de oynarken gayet normal bir şekilde sürekli mermi düşerdi para çıkmazdı.

Benim diyeceklerim ve gördüklerim şimdilik bu kadar resim ekleyemedim kusura bakmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 28 Şubat 2020; 11:0:23 >

• fiyatlarda bi gariplik var avrupa psn den alırsak oyunu 19.99 pound yapar 57 tl usa psn den alırsak 19.99 dolar yapar 34 tl aradaki fark nedir yaw uçurum türkiye psn de ne olur fiyat orası ayrı eğer avrupa psn le aynı olacaksa 57 tl veren olur orasıda ayrı konu

not : zack06 dostum başlık için teşekkürler yararlı olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 6 Ağustos 2011; 1:11:56 >
  • 20 senelik oyuncuyum resident evil 4 favorilerimdeki ilk 5 in içinde gercekten güzel oyundu
  • Fiyatlara burdan bakabilirsiniz belki ben yanlış yazmış olabilirim.
    Gamersyde
    Capcom has released Screens and Gameplay Videos for the HD remakes of Resident Evil 4 and Resident Evil : Code Veronica X. RE 4 will be available on September 20 on Xbox Live (1600 MS Points) and PlayStation Network ($19.99/€19.99) in NA, and on September 21 in Europe. RE Code Veronica X HD will release one week later (same price). There's no word yet for Resident Evil Revival Selection. The retail package has only been announced for Japan at present.
    http://www.gamersyde.com/news_resident_evil_4_code_veronica_x_hd-11547_en.html

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Fiyatlara burdan bakabilirsiniz belki ben yanlış yazmış olabilirim.
    Gamersyde
    Capcom has released Screens and Gameplay Videos for the HD remakes of Resident Evil 4 and Resident Evil : Code Veronica X. RE 4 will be available on September 20 on Xbox Live (1600 MS Points) and PlayStation Network ($19.99/€19.99) in NA, and on September 21 in Europe. RE Code Veronica X HD will release one week later (same price). There's no word yet for Resident Evil Revival Selection. The retail package has only been announced for Japan at present.
    http://www.gamersyde.com/news_resident_evil_4_code_veronica_x_hd-11547_en.html

yok senden yana sıkıntı yok zaten fiyatlandırmada bi gariplik var

gerçi 2005 yılında 100 tl vererk orjinalini almıştım hiç unutmam shinji ustaya saygılar buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 6 Ağustos 2011; 1:15:04 >

• yok hani ben yanlış yazmış olabilirim diye verdim kaynak linkini
  • Trophy Listesi açıklandı

Resident Evil 4 HD : Toplamda 12 trophy olmak üzere , 9 bronze, 2 silver, and 1 gold.

Bronze
    It Begins With a Ring
    Ring the mysterious bell. What happens after that, is up to you.
    İlk mekanda çalan Çan sesi olsa gerek

Do Not Shoot the Water!
    Summon the master of the lake. Don’t rock the boat.
    Bot'a binmeden suy'a ateş etme

A Rock and a Hard Place
    Outmaneuver the rampaging beast, El Gigante.

Secure the Ballistics
    Rescue the president’s daughter, Ashley. Afterwards, the real fun begins.
    Başkanın kızı olan Ashley'i kurtar ve gerçek eğlenceye başla..

A Bloodline Severed
    Defeat the village chief in battle.
    Savaşırken köyün şefini öldür

The Castellan Falls
    Defeat Salazar, and make your escape from the castle.
    Salazarı öldür ve kaleden kaç

The Ties That Bind
    Defeat Krauser, your former partner, in battle.
    Krauser'i öldür ve sanırım partnerinden yardım al gibi birşey demek istiyor..

We’re Going Home
    Defeat Saddler in battle, and escape from the nightmare.
    Saddler'ı öldür ve kabusundan kaç

The S Stands for Stylish!!
    Acquire all of the costumes in the game.
    Bütün kostümleri oyun içerisinde kazan

Silver
    A Terrifying Assassin
    Turn the tables on Verdugo, the right hand of Salazar.
    Anladımda nasıl yazam bilemedim o yüzden bilen biri yazar artık.

What Are They Worth?
    Acquire all of the bottle caps in the game.
    Bütün şişe kapaklarını oyun içerisinde kazan

Gold
    A Heart of Steel
    Clear the game on the highest difficulty.
    Oyunu en zor seviyede bitir.

Not: Çok iyi ingilizcem olmadığından bildiğim kadarı ile çevirdim..
    Kaynak :http://playstationlifestyle.net/2011/09/08/resident-evil-4-hd-trophy-list/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 13 Temmuz 2012; 15:39:40 >

• bu ay yine kardeşlik patlaması yaşanabilir bu kadar bomba oyundan sonra insan hangisini oynucak diye şaşırır valla
    Haber için teşekürler
  • 20 dolar böyle bir oyun için çok uygun. kardeşlik kurularak alınırsa çok daha uygun. herhalde bu oyun her ps3 sahibinin ps3'ünde bulunur
  • kardeşim çok istiyordu bu oyunu...ben re5 seviyorum ama onun için takipteyim...teşekkürler güzel haber için...
  • butun oyunlar bir yana re4 bir yana arkadas

re4 degisen re serisinin en korkunc olmayani ama en iyi olani bence
  • Resident Evil 4 HD Salı günü PSN Plus AbonelerİNE % 50 indirimli olacakmış sanırım.

http://blog.us.playstation.com/2011/09/16/resident-evil-4-hits-psn-on-tuesday-plus-subscribers-get-50-off/
  • Türk PSN'sinde neden hala PILAS yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Türk PSN'sinde neden hala PILAS yok.

Biz onlara Pilaki gibi görünüyoruzda o yüzden
  • Son 3 gün.
  • Hemen ardından Code Veronica'da çıkıyor. Kardeşlik yapılabilir bunlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkarsilverblade

Hemen ardından Code Veronica'da çıkıyor. Kardeşlik yapılabilir bunlar için

Kesinlikle yapmak lazım, ps2 de defalarca bitirmeme rağmen psn üzerindende satın alıcam inşallah. Şahane bir oyun gerçekten.
  • Arkaslar eger Resident evil yada TPS macera korku oyunundan hoslaniyorsaniz ve bu oyunu onceden oynadiniz ama aradan uzun zamangecti ise veyahut hic oynamadiysaniz inanin size parasinin hakkini son kurus yada sent ine kadar veren bir basyapit.
    Bende 17 saat surdu katiksiz. Tekrar yok , sikilma yok, sIKAN bolumler yok (resident evil 5 de tunel bolumu, sonra yer alti yerlesim bolumu, fabrika bolumu beni baya SIKMISTI)
    Kesinlikle bu yapimi kacirmayin. Ve gorun ki bu DALDA bu oyun turunde NEXT gen aslinda eskidenmis, yeniler resmen kopya , cakma ve eski serinin mirasyedileriymis bunu bu oyunla cok iyi anlayacaksiniz.
  • hg grafikler çok harika olmuş türk psn!ye gelsede oynasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkarsilverblade

Hemen ardından Code Veronica'da çıkıyor. Kardeşlik yapılabilir bunlar için

yaparız ilker
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.