Şimdi Ara

Rent a Car'ın araçları mahalleye park etmesı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar. Eğer konu yanlış yerdeyse görevli arkadaşlar doğru yere taşırsa sevinirim.

Bu gün başıma geldi. Mahallemizde rent a car var hiç alakası olmasa da. Pek sık kullanılmayan bir ara var trafiğe açık. Evimin önünde yer olmadığından arada yer buldum bir kaç tahta parçası koymuşlardı. Arabayı araya çektim tahta parçalarını alırken bu rent a car'ın sahibi geldi, oraya arabam girecek yol ver dedi. Bende itiraz ettim park yerinin onun olmadığını, devletin olduğunu ve benim park edeceğimi söyledim. Ben burayı tutuyordum arabayı bekliyordum buradan çıkarttım arabayı dedi. Halbuki ben mahalleye geldiğimde yol üstünde herhangi bir araç yoktu. Yaklaşık 2 dakika sonra geldi araba. Israrlarım sonucu ve babamın gelmesi ile kapıyı çarptım gittim. Şimdi aklıma takılan asıl soru şu:

Mahallede yaklaşık 6 7 arabası dükkanının önünde yasak olmayan yerde park halinde. Doğal olarak akşamları park yeri bulamıyorum 2 saat dolanıyorum. Bu duruma ne yapabilirim? Yasal olarak başvurabileceğim bir yer var mı?

Teşekkürler

• Oraya araç parketmeye herkesin hakkı var. Bu konuda yapabileceğiniz birşey yok.

Ama eğer tahta vs. ile park yeri tutuyorsa, zabıtayı arıyorsunuz, ilkinde uyarı yapıp, tahtaları alıp gidiyorlar, ikincisinde ceza kesmeye başlıyorlar.
    Boş bir yeri tutmaya hakkı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkür ederim.

Oraya araç park etmeye "herkesin" hakkı var ama bu adam mahallede 20 araçlık park yeri varsa yarısını kendi başına engelliyor.
  • Tüm araçları sigortacına sorgulattır şayet rent a car sigortası yoksa ihbar et

Zabıta çok çözüm değil kavga etmeyip ama onlarda boyunun ölçüsünü alsın diyorsan bu yöntemi dene hem duyarlı bir vatandaş gibi olursun.
  • devir hak hukuk devri değil bayım. çizip kırıp dökeceksiniz anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thursy

Yorumlar için teşekkür ederim.

Oraya araç park etmeye "herkesin" hakkı var ama bu adam mahallede 20 araçlık park yeri varsa yarısını kendi başına engelliyor.

Zor ve can sıkıcı bir durum.
    Allah sabır versin.

Araçların üzerine "kiralık" yazısı koyup teşhir ediyorsa belki işgalden şikayet edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Tüm araçları sigortacına sorgulattır şayet rent a car sigortası yoksa ihbar et

Zabıta çok çözüm değil kavga etmeyip ama onlarda boyunun ölçüsünü alsın diyorsan bu yöntemi dene hem duyarlı bir vatandaş gibi olursun.

Aynen genelde sigorta etmiyorlar diye duydum bende onu diyecektim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avec Rent a Car - Araç Kiralama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim.

Yakın bir arkadaşım sigortacıda çalışıyor umarım rent a car sigortası yoktur. Kavga etmek istemiyorum sonucunda ailemi rahatsız edip dik dik bakarlarsa daha kötü olacağını bildiğim için.

Zaten çok lüks bir yer değil. Araçlarıda uyduruk tipo, megane, tempra vs. falan.

Gelişmeleri buraya aktaracağım.

Edit: Sormayı unuttum direk olarak 155'e mi şikayet ediyorum eğer sigortaları yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thursy -- 12 Mayıs 2014; 0:06:13 >
  • Bence mahalleden bikaç kişi toplanıp araçları cekmesini aksi taktirde imza toplayıp dukkanını boşaltmak zorunda kalacagını söyleyin. Eğer binada oturan komsular aralarında imza toplarlarsa işyerinden çıkartabilirler. Adamın bunu göze alabileceğini sanmıyorum. Araçlarına başka yer bulmak zorunda kalacaktır.
  • Thursy T kullanıcısına yanıt
    Önce tanıdığına bir araç kiralat bunu bir şekilde kayıt altına alın hatta video ile sonra gidip o aracı duvarsa pert edin sonra önce polisi sonra bu adamı arayın olacakları görün ve izlerken zevkten 4 köşe olun derim çünkü şayet sadece ihbar ederseniz kanıtlamak zor olur

Sigortacınıza sorun hatta aracın sigorta şirketini bulursa o şirkete de ihbar etsin.Ama en önce polis ya da maliye olmalı çünkü rent a car aracı olmayınca vergi de kaçırıyordur
  • Yapacak bir şey yok. Ben de çarşıda oturuyorum, aynı sorun var. Zaten sıkışıktı sokak, iki tane de rent a car açıldı. Tahta, duba koyduğunda şikayet edersen onun da çözümünü bulmuşlar. İki arabalık yeri işgal ediyor, ortalıyor, ikinci araç gelince park halindekini çekiyor.
  • Yok hocam ekmeği ile oynamaya gerek yok. Bir sorgulatalım bakalım eğer sigortası yoksa devletin bizden aldıklarını birazda onlardan alır.

Eğer sigortasıda yoksa evimin garajı var. Garaj kapısındada park yasak işareti var. İşi düşüpte oraya park ederse vay haline derim
    Hocam yapacağız namus gibi bir şey çünkü vatandaşlık görevidir.

Sonuç olarak haksızlık karşısında susmak size yakışmaz.

O adam dolandırıclık yapıyor kimi dolandırıyor o sigorta şirketini dolandırıyor başka kimi dolandırıyor devletimizi.

Devleti dolandırıcınca ne oluyor bu ülkedeki asgari ücret alıp ama vergi ödüyen adamın hakkına giriyor ama o orada binleri götürüyor o adamın çocuğuna ne yemek götüreceğim derken o adam çocuğuma ne hediye alsam diyor bir de böyle düşünün.

Ekmeği ile oynamak değil sizinki adaleti sağlamak olur bence.

Sonuçta o da hakka girmeden hellal para kazanabilir.

Belki az kazanır ama kazanı kaynar evinde en azından o da namusuyla para kazanır.

Belki yorulur belki müdüründen azar işitir ama kul hakkına girmez.

Ayrıca otomobil sahiplerinin de hakkına giriyor bu adam sigorta şirketlerini kandırınca ne oluyor sigorta şirketleri zarar ediyor o zaman ne oluyor? Sigortalara zam geliyor o para kimden çıkıyor yine biz hellal kazananlardan.

Yani siz görevinizi yapacaksınız ekmekle oynamak ayrı bir açı ama şu var o neden helal kazanmıyor biz çalışıp helal kazanıyoruz bunu sorgulamak lazım.

O tempraysa şayet ona normal sigorta bile yapmıyorlar ki yaşı geçtiği için 10 yaşını büyük ihtimal sigortası yoktur da o araçların.

Şayet ihbar ederseniz dikkat edin çünkü adam o araçları galeriden satılıkmış gibi gösterebilir ya da tanıdık galericisi varsa.

Mühim olan kiraladığını ispatlamak.

Ödeyeceği ceza ve belki yatacağı hapis ona bir şeyler öğretir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam yapacağız namus gibi bir şey çünkü vatandaşlık görevidir.

Sonuç olarak haksızlık karşısında susmak size yakışmaz.

O adam dolandırıclık yapıyor kimi dolandırıyor o sigorta şirketini dolandırıyor başka kimi dolandırıyor devletimizi.

Devleti dolandırıcınca ne oluyor bu ülkedeki asgari ücret alıp ama vergi ödüyen adamın hakkına giriyor ama o orada binleri götürüyor o adamın çocuğuna ne yemek götüreceğim derken o adam çocuğuma ne hediye alsam diyor bir de böyle düşünün.

Ekmeği ile oynamak değil sizinki adaleti sağlamak olur bence.

Sonuçta o da hakka girmeden hellal para kazanabilir.

Belki az kazanır ama kazanı kaynar evinde en azından o da namusuyla para kazanır.

Belki yorulur belki müdüründen azar işitir ama kul hakkına girmez.

Ayrıca otomobil sahiplerinin de hakkına giriyor bu adam sigorta şirketlerini kandırınca ne oluyor sigorta şirketleri zarar ediyor o zaman ne oluyor? Sigortalara zam geliyor o para kimden çıkıyor yine biz hellal kazananlardan.

Yani siz görevinizi yapacaksınız ekmekle oynamak ayrı bir açı ama şu var o neden helal kazanmıyor biz çalışıp helal kazanıyoruz bunu sorgulamak lazım.

O tempraysa şayet ona normal sigorta bile yapmıyorlar ki yaşı geçtiği için 10 yaşını büyük ihtimal sigortası yoktur da o araçların.

Şayet ihbar ederseniz dikkat edin çünkü adam o araçları galeriden satılıkmış gibi gösterebilir ya da tanıdık galericisi varsa.

Mühim olan kiraladığını ispatlamak.

Ödeyeceği ceza ve belki yatacağı hapis ona bir şeyler öğretir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sigorta işlerinden çok anladığım söylenemez o yüzden bu benim için riskli bir durum olacak. Ama çok sinirlenirsem yapacağım kesin. Yarın ilk işim araçlarının plakalarını almak olacak. 1 aracı bile sigortasız olsa yetiyor değil mi?

Hocam 1 aracı sigortsız olsun sizde bu aracu kiraladığını kanıtlayabilecek bulgularınız olsun sonuçta şöyle düşünün bir karton kaçak sigara suç,bin kartonda.

Baklava çaldı diye kaç yıl hapis yatan çocuk var ülkemizde öyle düşünün.

Ama unutmayın sigorta değil kasko bir de normal kasko değil şayet araçları kiralıyorsa Rent a car kaskosu olması lazım normal kasko sayılmaz.

Zaten sigortacınıza danışın sorun detayları anlatır size nasıl ne yapmanız gerektiğini.

Alacağı ceza içinde internette biraz araştırma ya da avukata danışmak yeter.

Şurada zorunlu olduğu yazıyor:

http://www.tekrentacar.com/kiralama-bilgileri/rent-a-car-kaskosu.html

Hocam şurada farklı bir olay yazıyor:

http://www.hukuki.net/showthread.php?88960-Kiralik-Arabayla-Kaza-Yaptim-Takla-Attim-Aracta-Rent-a-Car-Kaskosu-yok

Burada ise olmasına gerek olmadığı yazıyor çözemedim.

Sigortacıya sorun o bilir kesin zaten ben ne desem yanlış olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_55272866/tm.htm

Bakın şayet araçlardan biri şahıs kaskosu ise zaten ihbar edersiniz ama araçlar düşük model diye kasko yapılmıyorsa sadece trafik sigortası yapılıyorsa sonuç ne olur bilmem.Acaba rent a car araçları için özel trafik sigortası var mıdır? Bilmiyorum Vallah yalan olmasın inceleyin

derim ama bence bir sıkıntı var gibi orada.

• o araçların normal kaskosu vardır hangi firmadan kasko yapıldığını öğrenin arayın ihbar edin sigortacılar ocaklarına incir ağacı diksin.
    sigortacılar adam düdükleyecek yer arıyor adamı affetmezler.
  • Bu oto kiracıların genelde tipleride hep aynı,köpek beslerler ceza evi sitayl traş olurlar kargalar gibi sürü ile gezerler höt diyince kuyruk bacak arasına alınır filan...
  • Benzeri bir durumu geçen gün gördüm. Adam dükkanın önündeki kaldirimin önüne sekiz on tane kiralık araç dizmis. Üstelik şehir içinde ve park yeri bulmanın zulüm olduğu bir bölgede. Hukuki açıdan adamın suçu yok. Ama hak meselesi var bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -epica- -- 12 Mayıs 2014; 11:14:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlardan araç nasıl kiralıyorlar onu anlamıyorum. Adam senet istiyor. Mail order bırak diyor. Eee ben maaşı bırakıp gideyim ozaman sana. Aslında vatandaş bilinçlenecek ve bu çakallara prim vermeyecek. Kurumsal ren a car var bir sürü.

• Belediye'den dükkanın önünü kiralamış ise yapabileceğiniz bir şey malesef yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.