Şimdi Ara

Renkli çamaşırların yıkandıktan sonra kötü kokması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
153.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Daha önce denedim 50 dereceyi. Fayda etmedi :(

    Şu an kardeşim de yanımda. Balkonda asılı çamaşırları ona da koklattım. Siyah iç çamaşırları kötü kokarken, daha çık renkli günlük evde giydiğim eşofman altı, sweatshirtte falan o koku yok. Bunun mantıklı hiç bir izahı yok.

    Makineyi ilk aldığımda, renkli iç çamaşırları falan yıkarken 1.5 çay bardağı vanish ekliyordum. Hijyenik yıkansın diye. O zamanlar böyle bir sorun olmuyordu. O zamanlar omo total kullanıyordum. Sonrasında persil color almıştım. Onu kullanırken de bazen ekliyordum vanish, bazen de unutuyordum. Ama yine koku sorunu olmuyordu.

    Gelecek sefer tekrar sıvı vanish-domestos-ariel leke çıkarıcı ekleyerek deneyeceğim.

    Ama, hiç bu ilave sıvıları kullanmadan da böyle bir koku sorunuyla karşılaşmamam lazımdı. bir dolu insan sonuçta kullanmıyor bu tür leke çıkarıcılar.

    Şu an hakkaten bilgi dağarcığımdaki tüm fiizk-kimya kurallarını gözden geçiriyorum. Netten araştırıyorum. Mantıklı bir izah bulamıyorum.

    Aynı tamburda yıkanan açık renkli çamaşır kokmazken, koyu renklilerin kokması mantıklı değil. bu yazdıklarımı başka bir forum üyesi yazsa, inanmazdım.





  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bir dahaki sefer leke çıkarıcıları ekleyerek deneyin bakalım olacak mı? Sadece koyu renk iç çamaşırlarında olması da ilginç, acaba kullanılan kumaş boyasından kaynaklanıyor olabilir mi?
  • Geriye tek bir seçenek kalıyor kumaş cinsi koyu renkli çamaşırlarda lastik vs. varsa yüksek sıcaklıkta yıkadığınız zaman sıkıntı olmuş olabilir bir süre yumuşatıcı kullanmayın ayrıca vernel'in yumuşatıcıları şerbetli tatlı gibi kokuyor bir kaç yıkama toz detarjan,kosla kombinesi yapın.
  • Hocam buraya yazmaya çekindim :)bu son yıkamada, yani toz deterjanlı yıkamada, sorunlar siyah %100 pamuk penye boxerlarda.

    dünkü sıvı det ile yıkamada ise bütün çamaşırlar ekşi ekşi kokuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Kasım 2014; 18:03:24 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bence yüksek sıcaklıkta yıkadığınız için bel lastiklerinde deformasyon oluştu bu yüzden koku oluşmuş olabilir ayrıca sıvı deterjan kullanacaksanız bingonun kokusuz sıvı deterjanı vardı onuda tavsiye ederim parfümlü sıvı deterjanlarda en az yumuşatıcı gibi güzel koktuğu için hem yumuşatıcı hemde deterjan kokusu karıştığı zaman tuhaf kokular oluşabiliyor.
  • <yok hocam. renkliler en fazla eco50de yıkandı, o da 2 defa. eco50 de yaklaşık 40 dereceye anca denk gelir.

    bir de bu durum dediğim gibi, açık ya da koyu renkli havlularda, nevresimlerde falan olmuyor. yani aynı deterjan-yumuşatıcıyı kullanıyorum nevresim-havlu yıkarken, sorun yok. ne zaman iç çamaşırı da olsa yıkanırken, koku var. o da kuruduktan sonra. Islakken yok.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    İlginç bir durum hocam birde çamaşırları koyduğunuz çekmeceye naftalin koyarsanız kötü kokuları engellemiş olursunuz en azından ekşi ekşi kokmaz.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Emrah bey yazdıklarınızı okudukça inanıyorum.. Ben bunu Bosch Merkeze ve yetkili servisi de sorduğumda (sorarken benim bile mantığım almazken) onlar da bunun mümkün olmadığını söylemişlerdi. Ancak yaşayan bilir. O ekşi koku (sanki kurumuş pis bulaşık süngeri ya da kokuşmuş bez kokusu) ben tahmin edebiliyorum.

    Bir kez de benim gibi ALO ile yıkasanız. Ben makinede bahsettiğiniz temizliği de yapmadım.Yumuşatıcı da kullanmayın.. Birkez de böyle deneyin derim. Ben bu marka ile kurtuldum. Başka marka deterjan almaya korkuyorum o kokuyu yeniden duyacağım diye :(
  • aynı sorun bende de var. ben nedeninin ya siyah perwoll'den ya da akşamdan çalıştırdığım makinenin içinde sabaha kadar kalmasına bağlıyorum. sırf bu koku yüzünden kurutma makinası almaya karar verdik.
  • yazmayı unutmuşum. Önceki mesajlarımda bahsettiğim, tursil toz ile yıkandıktan sonra bazı çamaşırlar hafifi kokuyordu. ancak kuruduktan sonra hepsi mis gibi deterjan koktu.

    yani çok ilginç bir şekilde, koyu renkli iç çamaşırları sıvı deterjan ile yıkandığında kokuyor.
  • Makinamızın kazan temizlik veya hijyen modu var mı acaba eğer varsa birde böyle deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arsenelupin kullanıcısına yanıt
    Hayır böyle bir programı yok. Ama sorun makinenin pis olması olsa, daha düşük sıcaklıkta yıkanan havlu, nevresim, yorgan, alez vb şeylerde de olurdu. 20 derecede renkli tişört yıkadım pervolle. mis gibi çıkıyorlar.
  • haftasonu koyu renkli iç çamaşırlarını da içeren çamaşırlar, idos otomatik programda omo color sıvı ile, bu sefer yaklaşık 1 çay bardağı domestos leke çıkarıcı-hijyen zımbırtısı ilavesi ile yıkandı.

    çamaşırlar ıslakken de kuruyken de tamamen domestos koktu. ne kötü koku, ne yumuşatıcı kokusu ne de deterjan kokusu kalmış. tamamen domestos kokulu ama yumuşacık çıktı.

    demek ki, omo color sıvının iç çamaşırlarını temizleme konusunda sıkıntıları var. 1.2 lt bitene kadar domestos veya vanish sıvı ile kullanırım artık. bittikten sonra persil jel deneyeceğim. ya da bingo sıvı.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bingo erguvan kokulu güzel deterjan bunun dışında rinso sıvıyıda tavsiye ederim çok güzel kokuları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah bey koku nasıl geçti aynı durum bende de var ne yapacığımı şaşırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eelliiff3

    emrah bey koku nasıl geçti aynı durum bende de var ne yapacığımı şaşırdım

    İyi hortlatmışsınız konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz


    quote:

    Orijinalden alıntı: eelliiff3

    emrah bey koku nasıl geçti aynı durum bende de var ne yapacığımı şaşırdım

    İyi hortlatmışsınız konuyu

    Bak ben de hortlatacağım ve diyeceğim ki OMO Sıvı Renkli Deterjanı çok kötü kokuyor.
    Yumuşatıcıyı bile bastırıyor.
    Yumuşatıcı yerine sirke kullansam bile geçmiyor.




  • 8-9 aydır omo color toz ve perwoll siyah kullanıyorum. Yumuşatıcı da bingo konsantre. Tertemi ve mis gibi çıkıyorlar. O koku kabusunu yaşamıyorum artık. Üstelik 30 derecede bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Şubat 2016; 2:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi detrjan toz deterjanlar diye düşünüyorum. Siyahları sıvı ile yıkadıımda makine durulamakta zorlanıyor, nasıl işse köpük tarama sistemi sıvı deterjan kullanınca çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 6 Şubat 2016; 9:44:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    En iyi detrjan toz deterjanlar diye düşünüyorum. Siyahları sıvı ile yıkadıımda makine durulamakta zorlanıyor, nasıl işse köpük tarama sistemi sıvı deterjan kullanınca çalışmıyor.

    Evet toz deterjanlar daha hesaplı hocam. Sıvılar bence iyi temizlemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.