Şimdi Ara

Renkli çamaşırların yıkandıktan sonra kötü kokması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
153.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Kuruduktan sonra kötü kokunun kalmamış olmasına sevindim. Psikolojik de olabilir sonraki yıkamalarda da aldığınız kötü koku. Belki de tüm çamaşırlar hafif nemliyken öyle kokuyor da olabilir dikkat ettiniz mi hiç ?
    Kapak lastiğinin aralarına deterjan kutusuna ve pompaya bakın benzer olay benim başıma gelmişti yumuşatıcı yada sıvı deterjanı fazla kaçırdığınız zaman kapak lastiğinin boşluğunda tortulaşma olabiliyor yumuşatıcı fazla kaçınca beyaz bir tabaka oluşuyor eğer makinenin temizliğini uzun süre yapmadıysanız yosun benzeri lekeler oluştuysa onlarda koku yapıyor tavsiyem lastik aralarını güzelce temizleyip ayrıca tahliye pompası ve deterjan çekmecesinide iyice temizleyip en yüksek sıcaklıkta sodamatik kullanarak boş yıkama yaptırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 14 Ekim 2014; 9:23:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Psikolojikse sorun büyük demektir
    Siyah iç çamaşırları baya kötü kokuyodu nemliyken. Daha açık olan griler ya da eşofman takımlarında kötü koku yoktu ...

    Yani sadece siyah renkli olanlardan aldıysanız o zaman %90 psikolojikti




  • Makine tertemiz hocam. 4-5 yıkama öncesinde soda ve limon tuzu ile boş olarak 90 derecede çalıştırdım. Ne körük lastiğinde ne de tamburda kir pas yosun vs var.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Sanırım boschlar da yaşanan genel bir sorun deterjan çekmeceleri çok çabuk yosunlaşma yapıyor bizdede 12 yıllık wfl1610 modeli var hiç memnun değilim annemin yüzünden değiştiremiyorum peki tahliye hortumunu kontrol ettiniz mi suyu geri tepiyor olmasın yada giderden koku geliyor olmasın ?
  • Hocam sizin dediğiniz gibi bir durum olsa tüm çamaşırlarda olur diye düşünüyorum. Dün çift kişilik 160*200 yatak alezi ve 2 yastık alezi yıkandı. Mis gibi tertemiz çıktı makineden. Bu durum koyu renklilerde vuku buldu.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    O zaman tek çare deterjan değiştirmek sıcaklık ve programı değiştirmek ve yumuşatıcıyı daha az koymak komşunuzdan bir yıkamalık toz deterjan rica etme şansınız varsa birde öyle deneyin yumuşatıcı kullanmayın bu arada suyun sertlik ve yumuşaklığıda çamaşır türüne göre koku yapabiliyormuş.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Yok yahu değil. Birader de aynı kokuyu duydu hsonu geldiğinde
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    makinenizin suyu ısıttığından eminmisiniz ? cama dokunduğunuzda ısındığını hissediyorsanız makinadan çok deterjana yoğunlaşın, ancak makine suyu ısıtmıyorsa sorun olabilir.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    O zaman bir şey diyemiyorum hiç de başıma gelmeyen bir durum açıkcası neden olur böyle bir şey anlam veremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

    Bu mesaj silindi.
    Makine suyu ısıtmadığı zaman program ilerlemiyor 2 defa tecrübe ettim. Deterjan+yumuşatıcı kombinasyonundan kaynalı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egenin_efesi

    Makine suyu ısıtmadığı zaman program ilerlemiyor 2 defa tecrübe ettim. Deterjan+yumuşatıcı kombinasyonundan kaynalı olabilir.

    Alıntıları Göster
    dün kaliteli olan tişörtlerim gömlek/bluz programında 20 derecede, perwoll canlı renkler ile yıkadım. evde mevcut vernel max royal orkide yumuşatıcı da kullandım. çamaşırlar mis gibi çıktı. ve içerde kuruttum. ıslakken de kuruyken de kötü kokmadı. kötü olmadığı gibi harika kokuyorlar (halen devam ediyor bu güzel koku)

    bundan cesaretle koyu renkli iç çamaşırı ve çorapları omo color sıvı ile sensitive programında 40 derecede yıkadım. (aslında toz deterjan alacaktım ama böyle bir sorun yaşadığımı unutmuş, gidip yine sıvı almışım, omo total değil bu sefer, yeni çıkan daha az konsantre olan omo sıvının color olanı). 4.4 kg geldi ve ben yaklaşık 50 ml kullandım (deterjan paketinde yumuşak ve orta sertlikte sular için az kirli 4-5 kg çamaşır için önerilern miktar bu idi). 3 durulama yaptı program otomatik olarak. aynı yumuşatıcıyı kullandım. çamaşırlar çıktığında kötü kokmuyordu ama belirgin bir yumuşatıcı ya da deterjan kokusu da yoktu. dışarı asmaya da üşendim. ve daha önceki postada yıkadığım tişörtlerin yanına astım. kuruduktan sonra sonuç felaket. boxerlar, çoraplar sanki ekşimiş yemek gibi kokuyor.

    kontrol ettim. makine suyu ısıtıyor. bol su ile sensitive programında yıkandı.

    neden böyle bir sorun yaşıyorum anlamadım.
    bir sonraki renkli iç çamaşırlarını toz deterjanla yıkayacağım ve sonucu paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 19 Ekim 2014; 13:02:45 >




  • Emrah bey sizi oyle iyi anliyorum ki bu kokuyu kimseye tarif edemedim isin garibi her camasirda olmuyor ozellikle koyu renklilerde yasiyordum. inanin her asamasi ayni sorunumuzun. islakken kokmuyor ne zamanki kurumaya basliyor camasirlar bu koku ortaya cikiyor. tecrube ile sabit yumusatici felanla alakasi yok. toz deterjana gecin derim. Alo aldim renkli ve beyazlar icin yumusatici bile kullanmiyorum. ben de rinso da korkunc kokmustu. perwol ve omo da da kokutmustu. aciklamasi ne olur bilmem ama kokuyu duyan bilir psikolojik felan degil resmen kokuyor. yani ben mi delirdin diye dusunurken ayni sorunu yasayan birini duymak akil sagligim acisindan iyi oldu :)
  • Koyu renkli saten nevresim takımları idos otomatik programda omo color ile yıkandı ve vernel kullanıldı. Sorun yok. Mis gibi kokuyor. Sorun demek ki iç çamaşırı yıkandığında oluşuyor diye bir sonuca vardım. Ama sebebini hala çözemedim.
  • Bende rinso sıvı omo sıvı ve bingi renklileri için sıvı var.yumuşatıcı koymadigim halde mis gibi kokuyor.. Hele bingo öyle bir koku yayıyor ki yumuşatıcı kullanılmış gibi.Yikamalarida iyi memnunum. Bu arada makineye iyi bir temizlik yaptım gecen gün limon tuzu vs karıştırarak boş 90 derece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    Bende rinso sıvı omo sıvı ve bingi renklileri için sıvı var.yumuşatıcı koymadigim halde mis gibi kokuyor.. Hele bingo öyle bir koku yayıyor ki yumuşatıcı kullanılmış gibi.Yikamalarida iyi memnunum. Bu arada makineye iyi bir temizlik yaptım gecen gün limon tuzu vs karıştırarak boş 90 derece.

    renklilerde, özellikle koyu renkli iç çamaşırlarında hangisini kullanıyorsunuz? ve kaç kilo çamaşır için ne kadar kullanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 29 Ekim 2014; 22:18:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    Bende rinso sıvı omo sıvı ve bingi renklileri için sıvı var.yumuşatıcı koymadigim halde mis gibi kokuyor.. Hele bingo öyle bir koku yayıyor ki yumuşatıcı kullanılmış gibi.Yikamalarida iyi memnunum. Bu arada makineye iyi bir temizlik yaptım gecen gün limon tuzu vs karıştırarak boş 90 derece.

    renklilerde, özellikle koyu renkli iç çamaşırlarında hangisini kullanıyorsunuz? ve kaç kilo çamaşır için ne kadar kullanıyorsunuz?

    Alıntıları Göster
    Bugün son bir umutla, yine koyu renkli iç çamaşırlarını da içeren çamaşırları 40 derecede omo sıvı color ve vernel max royal (manolya heralde) ikilisi ile yıkadım. Çamaşırları asarken mis gibi vernel kokuyordu. Bu sefer balkona astım acaba önceki seferlerde evin içinde kuruduğu için mi o koku oluyor diye.

    Önceki yıkamalarda çamaşırları asarken vernel kokusu hissedilmiyordu. Bu sefer yoğun bir yumuşatıcı kokusu geldiği için "tamam, bu sefer sorun olmadı" dedim. Bu yıkamada 30 gr çamaşır sodası ve 1 çaybardağı da sirke ilave ettim ki az da olsa dezenfektan etkisi olsun.

    gel gör ki çamaşırları az önce kokladığımda, yine o iğrenç koku vardı. Çamaşırlar şu an hafif nemli. O güzel vernel kokusu gitmiş, daha önceki yıkamalrdaki aynı ekşi koku gelmişti. Kafayı yiyecem....

    Koyu renkl nevresim, havlu yıkanırken böyle kokmayan çamaşırlar, iç çamaşırı yıkandığında nasıl böyle kokar aklım havsalam almıyor.

    yarın sabah ilk işim aynı çamaşırları toz deterjanla yıkamak olacak.

    (Idos gözünü de omo sıvı color ile tam doldurmuştum. Artık nevresime havluya falan kullanırım)




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun gecnde bendede olmuştu. Sadece renklileri kotu kokan.

    deterjan: Ariel renkli
    yumusatici: yok
    Kurtma : kurutma makinesi

    Kurutma sonraki koku azalmisti ama hala kalmisti.

    Çözüm olarak, derhal buharli programda tekrar camasir makinasına atn ve kokudan kurtulun. Ben öyle yapmistim

    N.

    Not: camasir makinesi temizligi yakin zamanda yapilmisti. 90 derecede camasir suyuyla toz bezleri yikanarak temizlendi.
  • erhan s40 kullanıcısına yanıt
    Bende buharlı program yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Bende buharlı program yok.
    Dün omo color sıvı ile yıkanan ve kuruma aşamasındayken yine pis kokan çamaşırları, sabah hafif nemli olarak evdeki tursil toz ile yıkadım. Yumuşatıcıyı kapattım. 5 kg çamaşır için 90 gr deterjan koydum. O kadar çok köpürdü ki, fazla köpük uyarısı çıktığı için makine ilave durulama yaptı.

    çamaşırlar makineden çıktığında pis kokmadı. Ama deterjan kokusu da baskın değildi. Yine balkona, açık havaya astım. Asarken de kötü kokmuyordu. Ama az önce kokladığımda siyah iç çamaşrlarında yine o ekşimiş, kötü koku vardı.

    Arkadaşlar ne olur yardı edin

    Sıvı omo ile yıkadım olmadı. Pervollle yıkadım yine olmadı. Yumuşatıcı koydum, yumuşatıcıyı iptal ettim. Yine olmadı. Sirke döktüm, çamaşır sodası döktüm. İşe yaramadı.
    en son dediğiniz gibi toz deterjanla da yıkadım. Yine aynı kötü koku var.

    Bu koku neden oluşuyor?
    Neden 3-4 ay öncesine kadar olmuyordu da, şimdi başladı? Neden koyu renkli havlu-nevresim ya da beyaz çamaşırları yıkarken olmuyor da koyu renkli iç çamaşırı-çorap vs yıkarken oluyor, onu da anlamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Kasım 2014; 13:13:32 >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Emrah bey, çamaşır yıkama ısısını arttırmanızı tavsiye ederim. Bir de 50 derecede yıkayıp öyle deneyin pamuklu programı kullanın. Bir ara bizim havlular da yıkanıp kuruyunca ıslak kalmış temizlik bezi gibi kokmaya başlamıştı. Bu durum 60 derecede yıkarken olmuyordu. Havlular sertleşiyor diye 40 derecede yıkayınca olmaya başlamıştı şimdi 50 derecede yıkıyoruz sorun bir daha tekrarlamadı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.