Şimdi Ara

Renklerin Karışıp Bilgisayarın Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir süredir bilgisayarımda bi sorun var iyi kötü idare ediyordum ama artık iyice bıktırdı. Sorunum şu ki kimi zaman bilgisayarı açarken donabiliyor daha hoşgeldiniz kısmında v.b , kimi zaman 1 saat geçiyor ozaman donuyor kimi zaman 5-6 saat belli olmuyor o kısmı. Tam olarak şöyle gerçekleşiyor genelde biranda ekrandaki renkler karışıyor böyle kimi zaman gökkuşağı gibi tüm renkler kimi zaman mor mavi rasgele değişebiliyor , eğer o an birşey dinliyorsam seste takılıyor ve bilgisayar bildiğiniz kitleniyor ancak normal açma tuşuna bir süre basarsam (hatta kimi zaman direk bastığım gibi kapanıyor ) ve bilgisayarı tekrar açarsam düzeliyor. Kimi zamanda direk mavi ekran hatası veriyor. Sorun tam olarak neyden olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biraz araştırdım ram veya ekran kartından kaynaklanabilirmiş sanırım ama yinede doğrudan bir cevap alıp öyle deneyim dedim . Yardım

• ekran kartini cikarin anakartin vga portuna baglayin birde oyle deneyin sorun cozulurse kart degisim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Şimdi şu şekilde biraz denediklerimi açıklayayım ekrank artını çıkarıp dediğiniz gibi normal bilgisayarın kendisine takıp denedim bir sorun yok fakat tam olarak test edemiyorum çünkü şöyle bilgisayarım çok iyi bir bilgisayar değil zaten biraz eski 1 gb ve 2 gb lık ramler bulunuyor , 2 gb lık remi çıkarıp o halinde denedim bu şey yaşanmadı fakat çok uzun süre denemedim dediğim gibi bu olayın ne zaman gerçekleşeceği belli olmuyor , ardından dedim belki soket bozuktur 1 gb tı çıkarıp 2 gb lığı taktım uzun bir süer sorun olmadı fakat daha sonra sıkıntı yarattı yani bahsettiğim olay olmaya başladı şimdi yine oluyor daha sonra 1 gb lığı takıp yine denicem yakın bir zamanda, bide olay şu şekilde gerçekleşiyor biranda fan falan yükselmşiyor yani normal seyir halindeyken kasa sakinken biranda gidebiliyor , ama sorunu tam saptayamadım ekran kartını çıkarıp kullandığımdada bir sıkıntı yok 1 gb lık rami kullandığımdada açıkçası 2-3 saat boyunca bir sıkıntı yaşamadım fakat şuanda ekran kartı + 2 gb lık ram takılı ve sorun yaratıyor , bulabilirsem çevreden bir ekran kartı onu denemeyi düşünüyorum .

• sellgar kullanıcısına yanıt
    intelburn test programıyla ve bir kaç programla stabilite testi yapmanızı tacsiye ederim en son
  • pcnizin markası toshiba mı ?
  • Arkadaşın dediği gibi Intel XTU ile stabilite testi yapın. Sorun karttada olabilir, anakarttada, psudada. Neden derseniz aynı sıkıntıyı ekran kartının gücünü kaldırmayan bir psudada görmüştüm. Ekran kartı yoğun çalışmaya başlayınca psunun mosfeti ısınıyor soğutması yetmeyip ekran kartına dengesiz bir voltaj yolluyor. Dolayasıyla ekran kartı sapıtıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Pc min markası exper toplama değil direk hazır bir bilgisayar yaklaşık olarak 6 senesi oldu. Masa üstü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana garip görüntü gelmesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Renklerin Karışıp Bilgisayarın DonmasıRenklerin Karışıp Bilgisayarın Donması

Programı tam olarak bilmiyorum ama internetten bulup indirdim direk starta bastım fanlar yavaş yavaş adeta uçak kaldırırcasına hızlanmaya başladı ardından tam fanlar yavaşlarken böyle notlar attı 2 kere yaptı 3. de erroru verdi. Sonuç böyle tam olarak ne anlama geliyor acaba ?

• sellgar kullanıcısına yanıt
    biosu sıfırlayıp tekrar denermisiniz ve bilgisayarın özelliklerini gpu z ve cpu z programlarıyla ekran görüntülerini koyarmısınız
    kusura bakmayın bilgim biraz az biosu sıfırlamak tam olarak ne işimize yarıyor internetten nasıl sıfırlayacağım hakkında birkaç video izledim ve yazı okudum öğrendim fakat yarın dan itibaren bi 10 gün evde olamicam muhtemelen bu işlemleri döndüğümde yapıcam fakat yinede biosu sıfırlamak ne işime yarar öğrenmek iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.