Şimdi Ara

Render için İmac ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle Cinema 4d , 3dmax , After Effect ve Photoshop programları için İmac almayı düşünüyorum. 7000 tl civarı bir parayı gözden çıkarmış durumdayım.
    Sizce Render almak için İmac almaya değermi ? Render süresinde çok fazla bir fark yoksa 4000 tl civarı bir win işletim sistemli bir pc toplamak dahamı mantıklı ?

• quote:

Asusun g75w modeli var ama toplama pclerde iyi iş çıkarır karar senin.

i7 işlemcili asus g75w ile 30 dk da render alınan bir sahne ile i7 işlemcili imac ile ne kadar ortalama ne kadar sürede alınır. ?
  • aynı soruyu birkaç yerde birden sormuşsunuz; o bütçeye xeon işlemcili macpro dan aşağısı abes kaçar cevabımı tekrarlıyorum
  • http://store.bilkom.com.tr/Apple-Mac-Pro-One-2-8GHz-Intel-Xeon-Quad-Core-ATI-Radeon-HD-5770_2597.html#0

http://store.bilkom.com.tr/Apple-iMac-21-5-inc-2-8GHz-Quad-Core-Intel-i7-4GB-Bellek-1TB-AMD-Radeon-HD-6770M-512MB-_3466.html#0

Daha önce mac kullanmamış biri olarak çok fazla bir bilgiye sahip değilim. Bu iki linkteki mac'ler arasında sadece render açısından ne gibi farklar olur bunu merak ediyorum. İnternette maalasef karşılaştırma yapan bir site ve video yok.

• render bilgisayar bileşenlerine göre kısalan yada uzayan bir döngüyle akar gider, üstteki sistemin bileşenleri alttakine nazaran çok daha performanslıdır. mac pro kullanırken imac'e göre yarı yarıya zaman tasarrufu yapabilirsiniz. render konusuyla ilgili 2ürün arasındaki karşılaştırmada söyleyebileceğim bunlardan ibaret. her ikiside iyidir ama macpro çok daha iyidir
  • Teşekkür ederim, pm göndermiştim fakat gerek kalmadı cevabı buradan vermişsiniz çok sağolun.
  • , makinayı yerinde inceledikten sonraki görüşlerinizide bizimle paylaşmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 4 Haziran 2012; 1:31:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

http://store.bilkom.com.tr/Apple-Mac-Pro-One-2-8GHz-Intel-Xeon-Quad-Core-ATI-Radeon-HD-5770_2597.html#0

http://store.bilkom.com.tr/Apple-iMac-21-5-inc-2-8GHz-Quad-Core-Intel-i7-4GB-Bellek-1TB-AMD-Radeon-HD-6770M-512MB-_3466.html#0

Daha önce mac kullanmamış biri olarak çok fazla bir bilgiye sahip değilim. Bu iki linkteki mac'ler arasında sadece render açısından ne gibi farklar olur bunu merak ediyorum. İnternette maalasef karşılaştırma yapan bir site ve video yok.

render için en önemli faktörler ram + işlemcidir ( son dönemlerde gpu'da bu işe dahil oldu sanırım ama çok işin içinde değilim, çevremdeki mimar arkadaşlarda daha henüz bu olayla tanışmamışlar) , mac pro ilk aldığınız haliyle çok fark yaratmasada 32gb'a kadar ram takabiliyor olmanız uzun vadede upgrade edilebilir yapısıyla ve çok daha iyi havalandırma yapısıyla alınacak en iyi mac mac pro'dur düşüncesindeyim.

mac pro'yu ilerde 6 çekirdekli xeon işlemci + 32gb ram + bir ton harddisk + ikinci bir ekran kartı takarak tam anlamıyla render canavarı bi bilgisayara dönüştürebilirsininz.

Bu modellerde varmı bilemiyorum ama mac pro'larda 2 tane xeon çekirdek takabliyorsunuz, bu sayede 12 çekirdeğe kadar çıkma şansınız oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 4 Haziran 2012; 12:13:51 >

• Arkadaşlar render hızı için önemli olan donanımlar sıralayabilirmisiniz ?

Örneğin ; % 45 işlemci , % 35 ram , % 20 ekran kartı gibi..
  • böyle bir soru ancak dalga geçmek için sorulur, bu konuda tüm donanım bileşenleri için tek tek yüzdelik dilim hesaplanamaz
  • Sadece bu 3 bileşenin yüzdelik paylarını merak ediyorum. Kasa büyüklüğünden fana kadar herşey tabiki render süresini etkiler.
  • kasa büyüklüğü etkilemez, ama sogutması performansı arttırır. diğer sorunuzun cevabını arkadaş vermiş, çok çekirdekli işlemci ve darboğaza yakalanmamak için yüksek ram en önemli faktörlerin başında gelir. gpu bunlara nazaran çok daha az etkiye sahiptir
  • Teşekkür ederim.
  • CPU:
    INTEL i7 3960X Extreme 3.30 GHz Socket 2011 15MB (CPU fan yok)
    1025 $ ( 1.911,63 TL)

ANAKART:
    ASUS P9X79 Deluxe, DDR3, 3x PCIExp, Socket 2011, CrossFireX & SLI
    366 $ ( 682,59 TL)

BELLEK - RAM:
    CORSAIR 16 GB (4X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE CML16GX3M4A1600C9
    119 $ ( 221,94 TL)

EKRAN KARTI:
    ASUS EAH7970 DC2 TOP, 3 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 384 bit, 1000
    599 $ ( 1.117,14 TL)

KASA - PSU:
    HIGH POWER 1000W Absolute, 13.5cm Fan, 80 Plus Bronze, Aktif PFC, Modüler PSU [HP-1000-G14C]
    155 $ ( 289,08 TL)

HARD DISK - SSD:
    KINGSTON 120 GB 2.5'' SATA3 HYPERX SSD 12 (SH103S3/120G)

PEŞİN : 5370 TL

----------------------------------------------------------------------------------------

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/apple-z0m7qi7-imac-27-intel-core-i7-34-ghz-8gb-ddr3--ram-1tb-hdd-2gb-amdhd6970-vga/productdetails.aspx?I_ID=55610

PEŞİN 7000 TL

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sizce hangi sistem daha hızlı render alır ?

• daha öncede söylemiştim o bütçeye imac alınmaz, hatta sizin durumunuzda üstteki bilgisayarın bileşenleri çok daha cazip geldi bana; ama fiyatlarını topladığımda sondaki ssd yaklaşık 1000tl ye geliyor. nereden alındı bu fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

daha öncede söylemiştim o bütçeye imac alınmaz, hatta sizin durumunuzda üstteki bilgisayarın bileşenleri çok daha cazip geldi bana; ama fiyatlarını topladığımda sondaki ssd yaklaşık 1000tl ye geliyor. nereden alındı bu fiyatlar

http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

ssd 330 tl hocam.

Uyumluluklara çok dikkat etmedim kesin kararımı verirsem daha detaylı bir liste çıkarıcam. Monitör olarak ise 23" viewsonic ekledim.
  • viewsonic çok iyi bir tercih, yalnız yazılan sistem toplandığında yaklaşık 4300tl ve son ssd yaklaşık 1000tl (yazılara eklenmeyen bileşenler olduğunu varsayıyorum )unutulan birkaç parça var ; bunları içine koyacağımız ferah bir kasa, güçlü fanlar. cd yada dvd yazıcı, son olarak 120gb ssd yetmeyecektir + olarak yüksek kapasite harici yada dahili bir hdd. aşağı yukarı ayırdığınız bütçeye tam gelecek harcamalar diyebilirim. win7 yada 8i sonuna kadar kullanabilecek bir sisteme sahip olabilirsiniz bu topladıklarınızla
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

viewsonic çok iyi bir tercih, yalnız yazılan sistem toplandığında yaklaşık 4300tl ve son ssd yaklaşık 1000tl (yazılara eklenmeyen bileşenler olduğunu varsayıyorum )unutulan birkaç parça var ; bunları içine koyacağımız ferah bir kasa, güçlü fanlar. cd yada dvd yazıcı, son olarak 120gb ssd yetmeyecektir + olarak yüksek kapasite harici yada dahili bir hdd. aşağı yukarı ayırdığınız bütçeye tam gelecek harcamalar diyebilirim. win7 yada 8i sonuna kadar kullanabilecek bir sisteme sahip olabilirsiniz bu topladıklarınızla

Fiyatlar Kdv hariç , dediğiniz gibi bu sistemin birkaç ekleme ile daha iyi performans vereceğini düşünüyorum.

• Osx ve render ise mac pro alınız.imac beklentilerinize cevap veremez sanırım. Youtube de finalcut ile teste tabi tutulmuş imac ler mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa SSD'ler hala verdikleri performans / fiyat olarak mantıklı bir yatırım değiller. Onun yerine çko daha ucuza sata3 raid 0+1 yaparak ssd kadar olmasada yüksek hız ve yüksek güvenlik alabilirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.