Şimdi Ara

RENAULT-NISSAN GÜÇ BİRLİĞİ GERÇEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar hepinizin düşüncelerinize saygı duyuyorum ama nissan ve ranault İTTİFAK kının tam olarak anlaşılmadığını görüyorum ortada satılan bir şey yok.
    ama sırf bu konu için japonyadaki nissan motor co ltd şti.ile görüştüm adamlar beni bilgilendirdiler.

İTTİFAK(GÜÇ BİRLİĞİ) çerçevesinde renault-nissan adında yeni bir marka kurldu bu markanın amacı her iki markayıda kendi alanlarında dünyada en iyiye taşımak pazarın hakimi yapmak tır. Farkında iseniz DCI motorlu hem renault var hem nissan çünkü dci motorlar 99 ittifakından sonra ortak bir çalışma ile (renault-nissan işbirliği ile) bu güne getirildi. renault-nissan yetkilileri bunu geliştirdi renault işine yarayan kısımlarını kendisi kullanıyor nissanda kendisi yani renaultun dci motorunu nissan kendi kalite standardına göre üretip kullanıyor; Renault da kendi kalitesine göre dci üretip kullanıyor, ayriyetten nissan ve renault kendi adlarına yatırım yapıp araç geliştirebiliyorlar kendi markaları altında yani biraz araştırırsanız bunu anlarsınız bana göre (bazıları bundan rahatsız olmuş) avrupada nissanın pazar payı düşük tü renaultunda teknolojisini geliştirmeye ihtiyacı vardı . mesela çindeki fabrikayı renault-nissan kurdu renault fransız , nissan japondur bunlar ayrı marka (ortada 3 firma var gibi düşünebilirsiniz) . hisseye gelince bunu borsadaki arz gibi düşünebilirsiniz , arz oranı % kaç ise alınan oranda o kadardır mesela % 20 arz ise % 20 nin % xxx kadarı gibi. umarım bilgilendirici olmuştur. Nissanın düştüğü maddi kriz bu sayede atlatılmıştır. Teşekkürler...
    NOT: BU İTTİFAKA ŞUANDA MERCEDES VE LOTUS DA KATILMIŞ DURUMDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 2 Mayıs 2011; 22:31:37 >

• Nissan, Renault'u adam etti.
  • Anlamadım hangisi hangisini adam etti... batmak üzere olan bir nissan her yıl pek çok ülkede satış rekorları kıran megane II ile bütün avrupada satış rekorları kıran ,hala günümüzde avrupanın en çok satan ticarisi konumunda olan renault mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Anlamadım hangisi hangisini adam etti... batmak üzere olan bir nissan her yıl pek çok ülkede satış rekorları kıran megane II ile bütün avrupada satış rekorları kıran ,hala günümüzde avrupanın en çok satan ticarisi konumunda olan renault mu ?

Nissan 99 daki ekonomik krizinde iken renaultun tecrübeli yöneticilerinden carlos ghosn bu anlaşma çerçevesinde Nissanın başına getirildi(gönüllü oalrak hem kendisi hemde kurduğu takım arkadaşları) ve tepeden tırnağa Nissanın ekonomik çöküntüsüne neden olan zararlıları İLK ETAPTA temizledi gereksiz fabrikalar kapatıldı ve üretim hacmi düşürüldü... sonrasında hem Renault kendi standartlarını aştı hemde Nissan yani bir Güç birliği oluşturuldu...

• quote:

Anlamadım hangisi hangisini adam etti... batmak üzere olan bir nissan her yıl pek çok ülkede satış rekorları kıran megane II ile bütün avrupada satış rekorları kıran ,hala günümüzde avrupanın en çok satan ticarisi konumunda olan renault mu ?

Benim düşüncem değildi o aslında. Arkadaşın demek istediklerini özet geçtim. Yoksa ikisinin de birbirine faydası dokunmuştur ama Nissan'ı yeniden yaratan(ekonomik anlamda) Renault'tur. Teknik ayrıntıları firmaların bize açacağını sanmıyorum.

Ayrıca Nissan'ın kontrol hisseleri(%44.3) Renodadır. Nissan da Renault hisselerinin %15'ine sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Benim düşüncem değildi o aslında. Arkadaşın demek istediklerini özet geçtim. Yoksa ikisinin de birbirine faydası dokunmuştur ama Nissan'ı yeniden yaratan(ekonomik anlamda) Renault'tur. Teknik ayrıntıları firmaların bize açacağını sanmıyorum.

Ayrıca Nissan'ın kontrol hisseleri(%44.3) Renodadır. Nissan da Renault hisselerinin %15'ine sahip.

ustam teşekkürler...

• quote:

quote:

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten ortaklığın amacı belirli alanlarda işbirliği yapmak.Birbirine fayda sağlamak.Renault avrupa pazarında söz sahibi oldu için avrupalı Renault müşterileri bu işbirliğinden dolayı en çok olumlu etkilenen taraf oldu diye düşünüyorum

Nissanın gtR , 370 Z gibi yüksek fiyatlı süper spor otomobilleri var ve Renault-Nissan işbirliği Megane r26 ,Renault sport gibi sürüş dinamikleri herkesi şaşırtan daha uygun fiyatlı kaliteli araçlar doğmasına yol açtı

Goro1982 açıklama için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Zaten ortaklığın amacı belirli alanlarda işbirliği yapmak.Birbirine fayda sağlamak.Renault avrupa pazarında söz sahibi oldu için avrupalı Renault müşterileri bu işbirliğinden dolayı en çok olumlu etkilenen taraf oldu diye düşünüyorum

Nissanın gtR , 370 Z gibi yüksek fiyatlı süper spor otomobilleri var ve Renault-Nissan işbirliği Megane r26 ,Renault sport gibi sürüş dinamikleri herkesi şaşırtan daha uygun fiyatlı kaliteli araçlar doğmasına yol açtı

ben teşekkür ederim fakat son açıklamalarım olabilir birdaha yazmıcam sanırım bu konudan aşırııııı rahatsız olanlar var. Teşekkürler saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

quote:

Zaten ortaklığın amacı belirli alanlarda işbirliği yapmak.Birbirine fayda sağlamak.Renault avrupa pazarında söz sahibi oldu için avrupalı Renault müşterileri bu işbirliğinden dolayı en çok olumlu etkilenen taraf oldu diye düşünüyorum

ben teşekkür ederim fakat son açıklamalarım olabilir birdaha yazmıcam sanırım bu konudan aşırııııı rahatsız olanlar var. Teşekkürler saygılar.

@goro1982 inşallah beni kastedmiyorsunuzdur.Size muhaklif birşey söylemedim hocamtam tersi açıklamanızdan ötürü teşekkür ediyorum yanlış anladınız galiba
    Ayrıca da Nissanın ve renonun birbirine önemli katkıları olduğunu hepimiz biliyoruz.Bundan sonraki aracım Nissan Qasqai olacak...tabi inşallah

• quote:

Renault Rslerin nissanla alakasi yok. renault sport , sonuçta 20 yıllık f1 geçmişi var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

quote:

@goro1982 inşallah beni kastedmiyorsunuzdur.Size muhaklif birşey söylemedim hocamtam tersi açıklamanızdan ötürü teşekkür ediyorum yanlış anladınız galiba
    Ayrıca da Nissanın ve renonun birbirine önemli katkıları olduğunu hepimiz biliyoruz.Bundan sonraki aracım Nissan Qasqai olacak...tabi inşallah

yok ya öyle birşey olurmu ben başkalarını kast etmiştim teşekkürler... :)

• MERCEDES VE RANAULT-NISSAN İTTİFAKI

Mercedes ve Smart’ın imalatçısı Alman Daimler ve Fransız -Japon ortaklığındaki Renault-Nissan ile stratejik işbirliğine gidiyor. Otomobil sektörü için önemli bir gelişme olan bu adım Brüksel’de basın toplantısında duyuruldu.
    Otomotivde dev ittifak

Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, uzun süredir iki şirketin bu yöndeki ittifak beklentilerinin nihayet gerçekleştiğini vurguladı.

Zetsche, Alman Daimler ile Fransız-Japon ortaklığındaki Renault- Nissan gruplarının yatırım ve imalat maliyetlerini düşürmek amacıyla, stratejik işbirliğine gideceklerini duyurdu. Zetsche, “Kısacası; her iki taraf Daimler ve Renault-Nissan kendi konumunu güçlendirmiş olacak.” diye konuştu.

Çarşamba günü Brüksel’de Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche ve Renault-Nissan Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn tarafından imzalanan işbirliği anlaşması, küresel krizden ağır darbe alan otomobil endüstrisi için önemli bir adım sayılıyor.

İki grup, karşılıklı olarak diğerinin yüzde 3,1′lik hissesini satın alacak. Pazardaki paylarını korumak isteyen bu iki şirket, küçük otomobil segmentindeki “Twingo” ve “Smart” modellerini ortaklaşa geliştirecek. Ancak Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, orijinal markaları değiştirmeyeceklerini belirtti.

Yeni otomobiller ne zaman piyasada olacak?

Daimler ve Renault-Nissan ittifakının geliştireceği, elektrikle çalışan modelleri de kapsayan ilk küçük otomobiller 2013 yılında piyasaya sürülecek. Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, çevre dostu otomobiller konusunda rekabet gücünü koruyabilmenin tek bir şirket için oldukça zorlu bir görev olduğunu savundu.

İki şirket, dizel ve benzinli araçlarda da birbirini tamamlayıcı görevler üstlenecek. Daimler, Nissan’ın üst sınıf markası İnfiniti’nin motorlarını, Renault Nissan da Daimler’in küçük otomobil sınıfına yönelik motorlar üretecek.

Renault-Nissan Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn, işbirliğinin her iki şirketin rekabet gücünü korurken, birbirinden bağımsız yapılarını da sürdüreceğini vurguladı. “Ne Renault-Nissan ne de Daimler bir birleşme istiyor” diyen Ghosn “Ama münferit projelerin üzerinde, ortak haklara sahip stratejik bir ittifak iki tarafın da arzuladığı şey.” ifadesini kullandı.

Daimler ve Renault-Nissan ittifakının ne kadar süreceğine dair hehangi bir takvim belirlenmedi. İki taraf da üretim tesislerinde küçülmeye gidileceği yönünde bir düşüncede olmadığını vurguladı.

Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, “Doğru nedenlerle, doğru zamanda, doğru bir adım atıyoruz” diye konuştu.

© Deutsche Welle Türkçe

http://www.abvizyonu.com/sirket-haberleri/otomotivde-dev-ittifak.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 2 Mayıs 2011; 22:57:40 >

• 27 Mart 1999 tarihinde Fransız Renault ile Japon Nissan anlaşma imzaladı.

İki firma da bana göre birbirini kurtardı. Bence son 10 yıldır Reno araçlarındaki olumlu gelişmeler Nissan'ın etkisiyle olmuştur. Bu işten en karlı çıkan firma Renault olmuştur. Ama bu yeterli değildir. Kalite adına imajı da düzeltmesi gerekir.
  • Vw ile Skoda gibi markalar.Ama spor segmentinde Nissan daha iyi,GT-R,350 Z,370 Z gibi araçları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 2 Mayıs 2011; 22:24:57 >
  • quote:

quote:

Renault da devlet ortaklığı olduğu ve daha fazla hisse alımına izin verilmiyor diye birşey hatırlıyorum.Bunlar global firmalar ve zaten bizi ilgilendiren ortaya çıkardıkları ürün.
    Ortak platform , şanzuman , motor , yürüyen aksam gibi konularda ortaklığa gidilsede benim gördüğüm kadarıyla özdeşleşmiş özellikler korunmaya devam ediyor.

Örneğin bir yakınıma benim tavsiyem ile Auris 1.33 yerine Clio GrandTour Dci aldık.Kendi aracım Note ile ortak platform ve ortak motora sahip.
    Grand Tour extreme de yol bilgisayarı , sis lambası alaşım jant vb var ve arkada tutamaklar yok.Yalıtım iyi direksiyon biraz hissiz
    Benim aracım baz donanım gerekli güvenlik donanımları var yol bilgisayarı yok 3 tane emniyet kemeri ikaz ışığı ve kulakları tırmalayan ikaz sesi var , tutamaklar kaliteli bir şekilde var, direksiyon hisli , süspansiyon daha sessiz ama daha sert , motor sesi yalıtımı iyi değil

Yani ortak kullanılan noktalar olsada karakteristik özellikler korunmaya çalışılıyor gibi

• Bence bu tarz ortaklıklar ilerde daha fazla artacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 2 Mayıs 2011; 22:42:55 >
  • Benim hatırladığım nissan batmak üzereydi. Renault %33, nissan %11 hisse aldı karşılıklı. Renault nissanı batmaktan kurtardıktan sonra navara, kaşkay gibi modeller doğdu. Renault ise üretim kalite standartlarını ve 4 çeker sistemini nissandan aldı. Dizel motorlardaki tecrübesini nissana aktardı. Nissandaki büyük havimli çok yakan motorlar yerini daha ekonomik ve gelişmiş motorlara bıraktı. Sonra hisselerde artış oldu. İki taraf da bundan karlı çıktı. Şuan biçok renault modeli önüne nissan amblemi koyularak orada üretiliyor. Modus platformu ile note çıarıldı ve modus kaldırıldı. Tam detayları bilemiyoruz ama iki taraf da birbirinden çok şey öğrendi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Benim hatırladığım nissan batmak üzereydi. Renault %33, nissan %11 hisse aldı karşılıklı. Renault nissanı batmaktan kurtardıktan sonra navara, kaşkay gibi modeller doğdu. Renault ise üretim kalite standartlarını ve 4 çeker sistemini nissandan aldı. Dizel motorlardaki tecrübesini nissana aktardı. Nissandaki büyük havimli çok yakan motorlar yerini daha ekonomik ve gelişmiş motorlara bıraktı. Sonra hisselerde artış oldu. İki taraf da bundan karlı çıktı. Şuan biçok renault modeli önüne nissan amblemi koyularak orada üretiliyor. Modus platformu ile note çıarıldı ve modus kaldırıldı. Tam detayları bilemiyoruz ama iki taraf da birbirinden çok şey öğrendi bence.

aynen

• size renault un bir plaza satış müdürü ile konustugun bir konusmayı söylüyeyim 2007 yılına kadar renaulttan cok şikayer alırdık ancak nissan ortaklıgı olustuktan sonra motor yürüyen aksamla ilgili sikayetler yok denecek kadar az seviyelerine geldi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.