Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1836. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.608
Cevap
155
Favori
3.256.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18341835183618371838
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pekozgur kullanıcısına yanıt
    Benim garanti geçen sene bitti. Dördüncü bakım da enjektör değişimi de garanti dışındayken yapıldı. Bu arada reno kampanyalarında 3 yaşından büyük araçlarda indirim oranı %25. Dediğiniz gibi servise göre farklı yaklaşım olur mu ona bişey diyemem ama benim gittiğim servisde arkadaşlar her zaman çok samimi ve dostane yaklaşıyorlar..
  • pekozgur kullanıcısına yanıt
    Eski mesajlarıma baktım şimdi mazot filtresi 576. sayfada konuşulmuş 4 yıl veya 40 bin km de bir değişiyormuş. Daha önceden 2 yılda bir değişiyordu. O yüzden benim 2. yılda araç 27 binde olduğu halde değişmiş bir dahaki değişime 67 binde demiş servis. Emin olmak için servise sorabilirsiniz ezbere 2 yıl derlerse sistemden kontrol etmelerini isteyin.
  • Bu durumda benim mazot filtresi değişecek o hatırlayamadığım da 40,000km imiş demek ki. Teşekkürler. Benim aklıma başlık içinde aramak gelmedi.

    Benim gittiğim servis nedense çok samimi değil ki İzmir'de en çok kullanılan servislerden birisi...
  • Ben km yi beklemden 4.yil bakimi seviste yaptirdim kampanya vardi 960tl gibi bir tutara yaptirmistim eylul veya ekimde. Ben sanayideki mehmet ustaya guvenecgime renaulta guvenirim daha iyi. Abimlerin sirkette basina gelen biseyi paylasayim, gw dsg caddy yillik akima servise goturmusler ki grantisi dolmus arac. Sonradan sanziman ariza veriyor ve inceleniyorki bakimda sanzuman yagi degismemis! Az cok.hepimiz biliyoruz dsgnin maliyetini. Ve vw uctetsiz degistiriyor sanzumani. Egerki bu bakim sanayide olsaydi kime neyi ispatlayip hak arayacaklardi. Szin gittiginiz servis soguk yaklasirsa elbet onu cozecek baska bi servis cikar. Burda guveneceginiz servis degil renault

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.A.

    tanıdığınız bir usta veya tanıdığınızın güvendiği referanslı bir usta ve özel servis varsa gidilebilir diye düşünüyorum.

    önceki loganımda, kangoom da yüzde ellilere varan avantajlar elde ettim. Üstelik faturalı ve garantili parçalar taktırdım...

    Hepsi de servisin fiyat verdiği parçalardı. Bunların içinde hava yastığı devir daim, klima motoru gibi pahalı parçalar da vardı.

    Üstelik ilk bakımda yaptırdım bunları. yanılmıyorsam 900 tl ama kampanyalı %20 indirim var diye

    yağı, filtreyi balatayı ve genel kontrolü 700 e kakalamaya çalışanlar var..

    Ben şanslıydım çünkü Ankara ve çorumda öğrenci velilerim özel servisimdi.

    Sürekli -memnun kalmak şartıyla- bir servise gitmek benim seçimim.

    Neticede araçlarımız lüks sınıf veya çok özel teknik yönleri olan araçlar değil.

    ama İçinizin rahat etmesi paradan önemli... canınız sağolsun gerisi hallolur...




  • selamlar bugün 2. bakım izmirde ÖZ RETONEK reno servisinde yapıldı.30.000 de olan aracın mazot filtresi hariç (40 000 de değişeceği söylendi) diğer filtreler ve motor yağı (5.5 lt)değişti. rutin bakımlar , testler yapıldı.375 00 tl fiyat ödedim.servisin ilgi ve alakadar olmasından memnun kaldım..sırada sigortalar kaldı en uygun hangi sigorta acenteleri?????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    quote:

    Orijinalden alıntı: B.A.L

    Biri sormuş ama net bir cevap gelmemiş, ben konu da açtım ayrı ama buraya da yazmak istedim. Aracımı alalı 1 ay filan oluyor. 2014 model megane 1.6 touch. Sıfır almıştım. Bayi bana bp benzin istasyonunu önerdi ama ben ilk araç hevesi shellden aldım hep diğer şirketler nasıl bilmiyorum. Sizce hangi şirket yakıtı almalıyım. Hep benzinde biri diğerinden 2 kuruş pahalı olur ya performanslı diyorlar ondan aldım. Amacım performans değil daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda? Önerdiğiniz şirket olur, İzmir ege bölgesinde bayi olur, yakıt çeşiti olur?

    Her şeyden önce şehir merkezlerinde ki işlek bayileri tercih etmek gerekir. Bu bayiler hem çok sıkı denetim altındadır hemde uygunsuz ürün satıyor olsa bu kadar işlek olmazlardı fikri.

    Şahsen Shell ve Opet tercih ediyorum. Forumda Total'den de memnun olan arkadaşlarda mevcut. Her ne kadar Ankara'da ikamet ediyor olsamda Total pek yaygın değil.

    Dediğiniz mantıklı, buna dikkat edeceğim. Zoraki olarak petrol ofisinden almak zorunda kaldım depoyu tam doldurtmadım bitsin de total e geçeyim diye. Ilin garip tarafı hiç beklememe rağmen araç daha sessiz Çalışmaya başladı. Rölantide Aracın dışında iken gerçekten fark edilebilir bir değişim oldu. Bunun nedeni belki yakıttan belki 4000 km ye gelmesinden dolayı alalı da 1 Ayı geçti belki de o yüzden. Bir de birşey dikkatimi çekti aldığım yer balçova Çevreyolunda bir yer mesela ama 2 Kuruş Pahalı olan benzin bitmişti. Bu normal bir şey mi sizce. Burdan işlek bir yer olduğunu çıkartabilirim gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzey2007

    arkadaşlar herkese selam bende yeni megane ailesine katıldım 2011 megane 3 privilege modelini aldım 1 hafta önce

    1-arabadan gayet memnunum ama bana biraz sert gibi geldi yani hafif tümseklere girince araba sanki hiç yaylanmıyor bunun nedeni nedir ve çözümü varmı bilen ve tecrübeli abilerimden cevap bekliyorum.
    2-ikincisi ön camlar yarı açıkken tıkırtı geliyor camlar salanıyor bunada bir çözümü olan varsa şimdiden çok teşekkürler değerli yorumlarınız ve önerileriniz için.

    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız..
    1- 2011 ve sonrası araçlar sert gelmeye başladı. Ben uğraşmıştım kayda değer sonuçlar da aldım. Uzun yıllar binmeyeceksiniz uğraşmaya değmez.
    2- Tıkırtı mı yoksa kasıntı gerilmelere paralel sesler mi. Cam tıkırtısı ise sorun kapı sesleri ile karıştırmayin. Kapı kasılma sesleri de tadavi ediliyor. Yeterki sesin yerini doğru tespit edin.




  • Merhabalar ,

    Gtline coupe artık Türkiye'ye gelmeyecek mi bilgisi olan varmı acaba ?
  • basarank kullanıcısına yanıt
    suspansıyon sıstemınde nasıl bır degısıklık yaparak yumusattınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scada

    suspansıyon sıstemınde nasıl bır degısıklık yaparak yumusattınız

    Aslında daha önce bunu burada paylaşmıştım yine de kısaca anlatayım..
    13 model megane zıplayıp duruyordu. 10 modelden çıkma yay buldum netten aldım taktırdım. Ciddi bir değişim oldu 1-2 cm yere yaklaştı araç ama asla sorun olmadı. Birde lastikleri sonra primacy hp yaptım miss oldu..
  • basarank kullanıcısına yanıt
    bende 2010 var model yukseltecegım sımdıkı aracın suspansıyonundan memnunum 2012 lerde cokmu sert...oyleyse aracı satmadan yayları degıstıreyım yaylarımı alayım
  • merhaba arkadaşlar, uzun süredir araç arıyorum
    2.el araçlara baktım ancak temiz bir araç bulamayınca sıfır araçlara yöneldim.

    aklımda leon 1.2 dgs, mazda 3 sedan otomatik ve magane 3 touche plus otomatik araç almayı düşünüyorum.
    uzun süre kullanmayı düşünüyorum. sizce hangi aracı tercih etmeliyim.hangisi daha iyidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scada

    bende 2010 var model yukseltecegım sımdıkı aracın suspansıyonundan memnunum 2012 lerde cokmu sert...oyleyse aracı satmadan yayları degıstıreyım yaylarımı alayım

    bende 2014 1.6 var. Bir buçuk aydır kullanıyorum. Çoğunluk sürücü çok az ön yolcu oldum. Arka tarafa oturanlar şikayet etti ama bence sert değil.
  • arkadaşlar egane HB Touch Plus 1.6 CVT Otomatik almayı düşünüyorum.
    araçla ilgili bir iki sorum var yardımcı olursanız çok makbule geçecek
    aracın otomatik vitesi ve yakıtı nasıl? aracın bagajı geniş mi? aracın performansında memnunmusunuz?

    Yeni Megane HB Touch Plus 1.6 CVT Otomatik Kekova Mavisi için bazı bayileri aradım ellerinde olmadığını söylediler. bu renk aracı hangi bayide bulabilirim.
  • arashan A kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir bayiye gidip rica ederseniz, sistemden üretilmiş ve stokta bekleyen araçlardan istediğiniz renk varsa hangi bayide yada havuzda olup olmadığını söyleyebilirler.
  • teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba aracımı ilk çalıştırdığımda ve 100-200 mt filan gittikten sonra debriyaj + frene bastığımda titreme meydana geliyor (fren pedalına basınca) vede boşta beklerken de titreme oluyor bazen aracın dışından duyulacak kadar çok ses geliyor ve fren pedalına bastığım da çok rahatsız edici bir titreme oluyor bu sorunla karşılaşan birileri var mı acaba hafta sonu servise götüreceğim ön bilgi almak için bir paylaşmak istedim.2011 privilege hb- 110 hp benzin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scada

    bende 2010 var model yukseltecegım sımdıkı aracın suspansıyonundan memnunum 2012 lerde cokmu sert...oyleyse aracı satmadan yayları degıstıreyım yaylarımı alayım

    Bence 10 un süspansiyonları ile 13 ler çok farklı 12 yi bilmiyorum. Beni aşırı rahatsız etmişti. Zaten 10 yaylarını taktırınca araç bir miktar daha yere yaklaştı 25-30 m yi gösteren farlarım 5-10 m ileriyi gösterir oldu ayar çekip düzeltebiliyorsun.
    Antalyadan 4 kişi+full bagaj geldim yükseklik farkından dolayı asla sürtme vs olmadı zaten araba leylek gibi yüksek.
    10 yaylarını sahindenden almıştım çok memnundum satarkende üzerinde gitti. Elimde 13 yayları kaldı onu da 10 yaylarını aldığım fiyattan nette satmayı düşünüyorum.
    Bu arada 10 ve 13 yayları dizel benzinli olarak farklılar benim aracım dizeldi. 10-13 dizel için olan İki yayda renk kodları uzunluk olarak aynı ama sertlikleri (yay direngenliği) farklı.

    Şimdi parasızlıktan eski bir corolla aldım. Araç pamuk gibi ne çukur ne kasis şehir içinde çok ideal 70 e kadar da çok sessiz fakat 120 yi de pek geçmiyorum arabadakiler kokuyorlar :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 21 Şubat 2015; 11:19:31 >




  • 2012 dizel megane aracimi istanbulda kullaniyorum.Kisin gelmesiyle kaloriferi acinca belli periyotlarda direksiyonun sol tarafinda ki kaloriferin oldugu kisimdan plastik catirtisi geliyor.Sizdede boyle bir ses geliyor mu?Kalorifer calisinca sol taraftaki plastik genlesip cat diye ses cikartiyo 5 10 dk bir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18341835183618371838
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.