bir araç tasarlanırken bu kadarmı başka bir araçtan esinlenilir...yok bide neymiş özgün tasarımmış falan fıstık...geçsinler o işleri...yandan ve arkadan Scirocco yu çok hayal etymişler sanırım tasarlarken...ne özgünü bu resmen tasarım hırsızlığı
sen vw aşıgı olmuşsun arkadaş bu arada megane sirokkodan daha güzel ve ben vw sahibiyim
güzellik göreceli bir kavramdır ama sen istersen gen "araç tercih-kıyaslama" kısmında bir forum aç bakalım"hangisi daha güzel " diye...şimdi ben açarsam taraflı olur sonra....
@Alibekir tasarımcı bir arkadaşın filan varsa bu işlerle uğraşan sana bir güzel izah etsin tasarım çizgilerinin farklı olduğunu burda uzun sürecek.Öyle çıtayla mıtayla tasarım belirlenmez.Araçta kapı çıtası koyacağın iki yer var zaten topu topu.Sana kalırsa Yeni Opel Astra da bunlarla aynı. Güzellik göreceli kavram fazla girmemek lazım.Ama ikiside güzel diyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: HoLY.oNE
195km
10.5 100km
gayet yeterli bence..
rampa aşagı 210 a kadar yolu var aslında gayet yeterli
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutu
@Alibekir tasarımcı bir arkadaşın filan varsa bu işlerle uğraşan sana bir güzel izah etsin tasarım çizgilerinin farklı olduğunu burda uzun sürecek.Öyle çıtayla mıtayla tasarım belirlenmez.Araçta kapı çıtası koyacağın iki yer var zaten topu topu.Sana kalırsa Yeni Opel Astra da bunlarla aynı. Güzellik göreceli kavram fazla girmemek lazım.Ama ikiside güzel diyebilirim.
scirocco degil de biraz astra gtcden ilham alınmıs
bahse konu iki araç bence hiçbir şekilde birbiri ile en ufak bezerlik taşımıyor. ikiside güzel araç sahib oldugu etiket fiyatlarıda farklı zaten ben iceleme fırsatı bulmuştum bayaa hoşuma gitti turucu renkti namussuz aklımı karıştırmadı desem yalan. ama 3 kişilik bir aile oldugum için mecbur vazgeçtim. allah var megane ismini sevmem ama bu olmuş gerçektek içi güzel dışı güzel, bence bu megane olmuş.
Renault'un C segmenti coupe bir araç yapması bile başlı başına vw yi taklit sayılır
Arka tavan spoılerı ve cıtanın konulacagı baska bıyer mı var kı koysunlar. Şirokko ıle aralarında baska bır benzerlık varmı?
Tipi çok güzel, en azından turbo motoru uygun fiyata gelirse alınır. Yoksa bu motorla ben olsam almazdım. Ayrıca bence coupe tipi araçlarda 0-100 km 8 sn'nin altında olmalıdır...
100 kişiye sorduk bu araçlar birbirine benziyormu diye bir kişi evet dedi .Sinirli bakışının dışında tip olarak hertürlü Megane.
quote:
Orijinalden alıntı: fottili
100 kişiye sorduk bu araçlar birbirine benziyormu diye bir kişi evet dedi .Sinirli bakışının dışında tip olarak hertürlü Megane.
ya aslında bu sınıflataki araçların dizaynları birbirine benzer neticede hepsi coupe
güzel araba gerçekten dizeli tam benlik
ama gerçekten profilden baktımı benziyor
quote:
Orijinalden alıntı: alibekir
yaa arkadaşlar inanmıyorum size; şu yan kapı çıtalarını koyduğu yere bakın, yada arka tavan spoylerine...tabiki bire bir kopyası olcak hali yok, özellikle önden ilgisiz, ama ben hala yandan ve arkadan esinlenmelerin olduğunu iddaa ediyorum...ayrıcada VW fanatiği değilim, iyi ve güzel olan herşeyin yanındayım...
ne kopyası?
c segment, hb - coupe formatında iki araç birbirinden ancak bu kadar uzak olabilir.
ekzost borusuna mı sokacak "yan kapı" çıtalarını ! ya da tavan "spoylerini" motor kaputuna mı takacak, yoksa şeklini kalbe mi benzetecekler?
Scirocco ile Megane Coupe birbirine benziyorsa (...)
doldurun boşluğu ...
quote:
Orijinalden alıntı: Özer...
quote:
Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
bu aracın görüntüsüne karşı en az 1.4 tce motor yeter o da 130 ps
bencede motor bozmuş aracın büyüsünü...bu ne abi hangi çağda yaşıyoruz 151 nm torklu spor araç mı olur?
aynen biraz daha güçlü motor olsa tadından yenmez
ikisi de güzel araba, forumda bi arkadaş siyah bi Megane Coupe almıştı hakkaten hoş duruyodu ama Scirocco da hoş araç.
quote:
Orijinalden alıntı: spyky
ikisi de güzel araba, forumda bi arkadaş siyah bi Megane Coupe almıştı hakkaten hoş duruyodu ama Scirocco da hoş araç.
+
quote:
Orijinalden alıntı: m@ni@c67
Dergi değerlendirmelerinde iç malzeme kalitesinin rakiplerinden daha iyi olduğunu okudum hep. Ama ben baktığımda hiç bana öyle gelmiyor. Fazla sade geliyor bana içi.
Sade olması sana kalitesi hakkında bir bilgi vermez ki. Sade oluşu dizayn eden kişinin tercihini o yönde kullanmış olmasından kaynaklanmaktadır. Beğeneni olur, beğenmeyeni olur orası ayrı bir konu.
Malzeme kalitesi ve işçilikse sadelikle alakalı durumlar değil