Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: YouGotThatRight Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.268
Cevap
35
Favori
130.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hayırlı olsun.

Hangi paket aldınız ? Aracı henüz Teslim almadınız sanırım.

Teslim alınca Xceed hakkındaki görüşlerinizi belirtir misiniz,

araştırıp almak isteyen arkadaşlara rehber olması açısından farklı kullanıcı görüşleri güzel olur.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@
  • Aracı bu gün teslim aldık Elegance plus.Araç sürüş konfor malzeme kalitesi olarak gayet iyi.Eski aracımız 16 jantlı golfle konfor olarak aynı diyebilirim(18 jant olduğu halde).Araç yeni olduğu için zorlamadık.Bu yüzden performans olarak bir şey diyemeyeceğim.Yüksek sürat yapmadığımız için araç işi ses düzeyi hakkında da bilgi veremeyeceğim.Ses konusunda sizin deneyimlerinizi öğrenmek isterim.Kısaca araç bizi memnun etti.Bu aracın ülkeye adet olarak daha fazla gelmesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cool1st kullanıcısına yanıt

Konfor olarak benide şaşırttı Xceed, 18 jantlı Crossover olmasına rağmen oldukça konforlu bir sürüşü var.

Golf 8 ve Audi A3 ikilisini 18 jant ile kullandığımda ilginç şekilde bozuk zeminde bu derece konforlu değil.

Sanırım bu Xceed için özel üretilen hidrolik geri tepmeli darbe durdurucu sisteme sahip Alman üretimi

süspansiyon sisteminden kaynaklanıyor. Kaynak - Kia resmi sitesi. (Link aşağıda)

Yüksek süratlerde çok stabil ve C segment için iyi bir yalıtıma sahip. Genel sürüş karakterini ve kalitesini f/p beğendiğim için satın aldım.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

Yerden tabanı 18.4cm yüksek olmasına rağmen, (Tucson 17.2cm) tavan yüksekliği ise Tucson ile karşılaştırdığımda 15.6cm daha alçak.

C segment Crossover olduğu için ağırlık merkezi C segment SUV ye göre çok daha aşağıda ve buda Xceed'e çok iyi bir yol tutuş yeteneği sağlıyor.

Daha önce her markadan onlarca markadan otomobili Türkiye - Avrupa ve Amerika'da test edip deneyimledim. (Özel ilgi alanım)

Geçmiş sayfalarda bunlardanda bahsettim. Arşivimde bu araçları fotoğrafladıkça sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

Xceed - Hyundai nin Frankfurt tasarım stüdyolarında Audi'nin eski tasarımcısı Alman Peter Schreyer önderliğinde tasarlanmış.

Yine ekibin başındaki diğer isim BMW eski baş tasarımcısı Karim Habib (Kia resmi sitelerinde de yazıyor araştırabilirsiniz.)

Tasarım aşamasından bu yana takip ettiğim bir otomobildi. Maalesef yanlış bir distribütör pazarlaması ile piyasaya sunuldu

ve bu nedenle şuan piyasada olması gerekenden çok daha az görebiliyoruz. Bu aslında sıradışı araçları seven birileri için oldukça güzel.

Etrafta her dakika aynı otomobili gördükten bir süre sonra insan o algıya alışır ve o nesne kendine has dış tasarım özelliğini yitirir.

Şimdi olması gereken fiyatında altına düştü ama geç oldu. Tabi az geldiği içinde hemen tükeniyor bayilerde araç kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 15 Aralık 2024; 20:6:25 >

• yildiz kullanıcısına yanıt

@yildiz sw konusunu çok güzel özetlemişsiniz. Station wagon araçlar aslında tüm ailelerde en fazla ihtiyacı olan modeller olsada Türkiyede gereken ilgiyi ve değeri hala görmüyor. Yollar bozuk olunca ve SUV gelince birazda olsa SW ihtiyacını anlamış oldu insanlar. Avrupada yıllardır bu konuda çok fazla talep var, neredeyse herkesin ailede bir sw aracı var gibi.

Geriye dönük tüm sayfalarınızı zevkle okudum, 47-48-49. sayfalardaki testler ve yorumlar çok güzeldi. eski otohaber dergileri tadında fotoğraflı inceleme yazıları :) bu yakınlarda izmire gelme fırsatım olursa sizinle mutlaka görüşmek isterim.

Çok fazla araç kullanmışsınız Kia Xceed satın almaya nasıl karar verdiniz ? Tucsondan sonra neleri aradınız yada neler daha iyi geldi merak ettim.

• hyperloop kullanıcısına yanıt

Geriye dönük sayfaları hatırlatarak beni yeniden o günlere götürdüğünüz ve konuyu takip ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Keşke o günlerdeki gibi müsait olup yeniden otomobil testlerine sık sık devam edebilseydik.

Ekim ayında aracı teslim almadan önce yine testler yaptım, yine görerek ve deneyerek karar vermek istedim.

Hatchback araçların daha kolay kullanım tarzını, sürüş pozisyonunu ve viraj kabiliyetlerini bazen arıyordum.

(Arkadaşıma ait Xceed'i kullandığımda, daha sportif olan Hatchback otomobil sürüş tarzını özlediğimi farkettim)

Bu sebeple ikinci araca yeniden karar verirken tekrar bu boyutlarda ve bu sınıfta bir araç olmasını istedim.

Yerden yüksek olması ise bizim için ekstra artı bir durum çünkü yıllar önce Impreza HB ve C180 Sedan varken köye gittiğimizde aracın tabanı

mutlaka toprak yolda bozuk zemine sürtüyordu. Bu nedenle Xceed bir Crossover olarak aradığım kriterlere sahip bir araç oldu.

Tucson biraz daha iri bir karosere sahip haliyle Xceed ile karşılaştırdığınızda farklı yönleri olan araçlar.

Sıfır Tucson Elite paket alıp 1 yıl kullanıp ardından sıfır 3008 alarak Tucson'un genel anlamda daha iyi bir araç ve özellikle

daha iyi bir SUV sürüşü olduğunu görmüştüm. Yaklaşık 1 yıl sonra 3008 satıp yeniden Sıfır Tucson alarak 4 yıl daha kullandım

yani toplamda 5 yıl Tucson tecrübem oldu. Xceed biraz daha sportif sürüşlere imkan tanıyor ve tüketim olarakta aralarında

neredeyse 2.5lt. farketti diyebilirim. Yeniden sıfır yeni kasa Tucson (NX4 kasa) almayı düşündüm ama tasarım olarak 2020 model

NX3 kasa kadar beni etkilemedi. Tasarım konusu benim için öncelikle önem arz ediyor. Bir otomobilin estetiğine öncelikle bakıyorum.

Tucson'dan sonra biraz daha konforlu bir süspansiyona ve biraz daha sportif bir sürüş stiline tekrar geçiş yaptık.

Hyundai / Kia aynı üreticinin araçları olduğu için aynı DNA larda araçlar, bu nedenle genel anlamda çok yabancılık çekmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 15 Aralık 2024; 14:14:22 >

• Xceed alınmaz! Seneye uretimi bitecek olmayan ikinci el piyasası daha da dibi gorecek , kalitesi düşük , fiyatı pahalı , iç mekanı demode ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cool1st kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, bende Golf 8 kullanıcısıydım, sizde hangi Golf modeli vardı? Rica etsem Xceed ile Golf aracınızı sürüş, kalite, yalıtım gibi konularda karşılaştırır mısınız ?

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Mouseon, derdin ne gelip burayı trollüyorsun? Sen git çinlilere methiyeler düz başka konularda. Hadi ikile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.