Merhaba; Pazar günü eniştem için megane 3 sport tourer bakmak için koyulduk yola esenyurt bika plazaya gittik. Gitmez olaydık desem yeridir girdik okdar araba inceledik oturduk kurcaladık baktık biride ordan çıkıp demediki size nası yardımcı olabilirm. Neyse dedik biz bakalım rahat rahat karar verirce çağarırız bilgi ve fiyat alırız. megane'ı enişteme ben tavsiye ettim baştan ön yargılı davrandı çirkindir okadar para verilz vs. dedi ama görür görmez sport tourer'a aşık oldu desem yeridir. Başladık aracı incelemeye araç 1.5 dci 110 + edc+ privilage idi 60.300 lirada opsiyonsuz fiyatı vardı. Bagajı arka koltuk diz mesafesi motor ve şanzımanı isteklerimizi karşılıyodu eyvallah araba hoşumuza gitmişti privilage donanımda gayet. Yeterliydi tamam dedik fiyat alalım pazarlık yapalım derken eniştemin gözüne tavandakı lambalar takıldı sonra torpido plastiğini iyice inceledi ki tam bir fiyaskoydu. 60.000 liralık otomobilin plastik kalitesi eniştemin altındaki 30.000liralık ticari combodan daha kötüydü ama gerçekten kötüydü bide bunlar ithalmıiş sanırım öyle duyduk acaba bursa montaj olsa nasıl olurdu !!
Müşteri memnuniyetsizliği olabilir, bu Renault firmasına ait bir kusur değildir. Bir çok bayide yaşanabilecek bir durumdur.
quote:
tavandakı lambalar takıldı sonra torpido plastiğini iyice inceledi ki tam bir fiyaskoydu. 60.000 liralık otomobilin plastik kalitesi eniştemin altındaki 30.000liralık ticari combodan daha kötüydü
Yalnız buna verilebilecek bir cevap yok.
Ben zaten gittiğimiz showroomdan şikayetçiyiz dedim renault firmasına lafım yok. Hatta sport tourer'ı tasarım motor ve şanzıman olarak çok beğendik ama o plastik kalitesizliği o arabayı öldürmüş resmen. Ha bide bu benim şahsi görüşüm harkesin beklentileri farklıdır.
Yerli Megane HB ve Fluence'lardan bahsetseniz hadi neyse de ithal olan ST ve Coupe'nin iç mekan malzemeleri, C segmentinde olabilecek en iyi kalitede diyebiliriz.
Dashboarda dokundu mu enişteniz hiç?
Allah aşkına torpidodaki o dandik plastikmi segmentin en iyi focus 2 yi bile tercih edebilirim şahsen. Ama dediğim gibi beklentiler önemli ben o güzelim tasarıma o kalitesiz plastik aksamları yakıştıramadım.
Pazar günleri Plaza'ların bir çoğu açık bile olmaz. Olanlarda da satış görevlilerinin çoğu izinlidir.
Sizinle ilgilenmeyipte masalarında pişmiş pişmiş oturmaları bir sorundur.
Eğer durum böyleyse "Şikayetvar.com" adresine yahut Renault Mais'e mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Ve bizlerde bu konuda size yardımcı olabilmek adına, benzer mail'lerle şikayetlerde bulunabilir, size geri dönüş yapılana kadar arkanızda olabiliriz.
Megane Sport Tourer konusuna gelirsek, söyledikleriniz duyumdur.
Ben bir arkadaşımla BMW bayisine gidip, 3 serisinin torpidoda kullandığı plastiğin Palio'dakinden bile daha kalitesiz olduğunu söyleyebilirim ve yanımdaki arkadaşımın düşüncelerini etkilerim. Yalnız bunun gerçeklikle bir alakası olmamış olur.
Bakın, eniştenizin plastik kalitesini hangi kritere göre değerlendiripte, hafif ticari sınıfında ki bir araçtan çok daha başarısız bulduğunu bilmeme imkan yok. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz.
Eğer herhangibir C sınıfı aracın iç aksam plastiğinde Megane'dan daha kaliteli malzemeler kullandığı söylerseniz, bu tartışılabilir. Fakat bu söylediğinize anlam veremiyorum.
Bana deyin ki şu yüzden kalitesiz, tamam diyeceğim. Neden kalitesiz?
Arbayı sadece eniştem incelemedi bende inceledim. eniştemin aklında ben soktum zaten megane st'ı ama gerçekten kalitesiz o plastik aksam bilemiyorum beklentilerimiz çok yüksek sanırım bide combo karşılaştırmam size göre biraz yanlış olabilir ama ben şahsen o kamyonetin ön konsolunu tercih ederim ha yine söylüyorum megane tasarımıyla mükemmel bence ama ön konsol için aynı şeyi söyleyemem
Neden kalitesiz? Beklentilerinizi karşılamamasına sebep olan şey ne?
Çok basit bir soru ya.
quote:
Orijinalden alıntı: Utku
Çok basit bir soru ya.
Bence torpido kapağını açınca kırılacak diye kormamalıtyım yani okadar ince iğrenç bi dokusu olmamalı bence tavandaki aydınlatmalar sağlam olmalı meganedekiler pek sağlammış gşbş durmuyolardı bu yüzden beğenmedik arabayı ha 30.000 liralık bni araba olsa zaten aramıcaz bence renaulttanda beklenmez kaliteli iç menak ama 60.300 lira yazmışlar arabaya varsın kaliteli olsun yani.
quote:
Çok basit bir soru ya.
Çünkü öyle.
emin olun showrumdaki aracın içi böyle durmuyodu alınmayın ama biraz fanatiklik var sizde
Fanatiğimdir ben
quote:
Orijinalden alıntı: gfb_murat
quote:
Çok basit bir soru ya.
Bence torpido kapağını açınca kırılacak diye kormamalıtyım yani okadar ince iğrenç bi dokusu olmamalı bence tavandaki aydınlatmalar sağlam olmalı meganedekiler pek sağlammış gşbş durmuyolardı bu yüzden beğenmedik arabayı ha 30.000 liralık bni araba olsa zaten aramıcaz bence renaulttanda beklenmez kaliteli iç menak ama 60.300 lira yazmışlar arabaya varsın kaliteli olsun yani.
O sizin torpido kapağını beğenmediğiniz Megane ST'nin konsolunun üst kısmı kalite hissi yüksek bir yumuşak plastiktir. Tek parça yumuşak plastik. Gösterge panelinin üzerindeki çıkıntıyı ısırırsanız kopabilir. Öyle yumuşak. Ön kapı içi üst kısımları yine yumuşak bir maddeyle kaplanmıştır Kapılardaki kol dayanğı ve kol dayanağının birleştiği kısım da suni deri sanırım. Yine bu bölgelerin de kalite hissi çok yüksek. Direksiyondaki deri kaplama ise C segmentindeki çoğu otomobilden daha dolgun bir his uyandırır elde.
Bunca ayrıntıyı gözden kaçırıp "torpido kapağı çok kötü" demek, Megane ST'nin kesinlikle C segmenti standartlarına göre çok kaliteli olan iç mekanına haksızlık etmek demek olur.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gfb_murat
quote:
Çok basit bir soru ya.
O sizin torpido kapağını beğenmediğiniz Megane ST'nin konsolunun üst kısmı kalite hissi yüksek bir yumuşak plastiktir. Tek parça yumuşak plastik. Gösterge panelinin üzerindeki çıkıntıyı ısırırsanız kopabilir. Öyle yumuşak. Ön kapı içi üst kısımları yine yumuşak bir maddeyle kaplanmıştır Kapılardaki kol dayanğı ve kol dayanağının birleştiği kısım da suni deri sanırım. Yine bu bölgelerin de kalite hissi çok yüksek. Direksiyondaki deri kaplama ise C segmentindeki çoğu otomobilden daha dolgun bir his uyandırır elde.
Bunca ayrıntıyı gözden kaçırıp "torpido kapağı çok kötü" demek, Megane ST'nin kesinlikle C segmenti standartlarına göre çok kaliteli olan iç mekanına haksızlık etmek demek olur.
Bakın yine söylüyorum megane st bence tasarım olarak mükemmel bi otomobil fakat ya saydığınız malzemelr incelediğiz araçta yoktu yada ben gör(e)medim bilemiyorum. Ha bide amacım arabayı kötülemek değil polemik yaratmakta deil böyle bi tutum sergilemediğimi düşünüyorum yanlış anlaşılmışsam yada yanlış bişeyleri istemeden söylemişsem özür dilerim sadece araç hakkında şahsen beğenmediğim! noktaları vurguamak eleştirmek için açttım konuyu.
quote:
Orijinalden alıntı: izmirlil35
Fanatiğimdir ben
cidden siz memnunmusuzn o tavan aydınlatmalırından ?
Çok basit bir soru ya.
Güzel tespitler.
Daha da güzel yazıya döküm.
şu iç dizayna 60 bin lira mı istio renault
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23 Güzel tespitler.
Daha da güzel yazıya döküm.
Düşüncelerimi tasdiklemen çok hoşuma gidiyor Haluk abi.
Şimdi ben bu yorumu yaptım diye Renault fanatiği olmuyorum sanırım değil mi.