İzmirde Karşıyaka - Manisa istikametinde aracımı cruise controle bağlayıp elde etmiş olduğum değerdir.
25km boyunca bu rakam böyle devam etti.
Düşük motorlu araçların yakıt tüketimleride düşük oluyor.
Soru sormak isterseniz seve seve cevap veririm.
Kadrandaki tozlara dikkat etmeyin , garantiden değiştireceğim
aracın 120 kmdeki hızında devir kaç oluyor?
Bir de bu göstergeler lagunanun göstergeleri değil mi? reno gene çakkallık yapmış aklınca..
renonun ruhsuz göstergelerinde yine bir değişim yok
o devir devamlı 2 nin altında seyrederse motoru bakıma sokmanız yakındır bilginize....
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
aracın 120 kmdeki hızında devir kaç oluyor?
Bir de bu göstergeler lagunanun göstergeleri değil mi? reno gene çakkallık yapmış aklınca..
Şimdi bu hızı yaparken 5. vitesteydim.
120km devir göstergesi 2700 civarinda olabilir.
bu regülatör lafınada gıcık oluyorum hız kontrol yazsa daha iyi
70 le gıden aracın bu kadar yakması normal 70 le gııyorsunuz megan 3 kullanan arkadasım var yakıttan aglamaklı oluyor dızel aldık az yaksın dıye benzınden farkı yok dıyor????
70 le gıden aracın bu kadar yakması normal 70 le gııyorsunuz megan 3 kullanan arkadasım var yakıttan aglamaklı oluyor dızel aldık az yaksın dıye benzınden farkı yok dıyor????
Arkadaşın benzinli araç kullanma şeklinde dizel aracını kullanıyordur muhtemelen.
İzmirde şehirdışı çevre yollarında 5lt şehiriçinde 6-6,5lt civarı yakıt tüketiyorum.
Seri kullanım söz konusu , sadece aracın ne yaktığını göstermek açısından böyle birşey yaptım.
dCi motor için şaşılacak değerler değil bunlar, gayet başarılı bir motor. Yalnız koskoca Latitude'e koydukları o iğrenç göstergeler nedir öyle ya!! Megane II'lerin ve Fluence'ların göstergeleri 10 kat daha güzel...
Yıl 2012 Reno hala gösterge yapmayı beceremedi. Tüketim değeri de güzelmiş ama normal bi değer.
6 İleri mi aracınız ?
Değerler gerçekten güzel. Şirket aracım olan fluence 1.5 dCi aracımla şehirdışında hız sabitleyici ile aynı değerleri yakalamak zor değil ama 70 ile de yol bitmiyor :)
Vay be forumdaki yorumlar baya ilginç.
1.5tondan fazla olan araba 3,7lt yakmış.
Normal değer deniyor.
6 ileri opel astra cdti 90hp aracımla bundan fazla yakıyordum.
Gösterge malesef kötü ama basit.
Hocam iyi değer yakalamışsınız ama o sürat şartlarında her dizel hemen hemen o değeri yakar. Hızı kademeli olarak 90-100-110 gibi değerlere sabitlerseniz 4-4.5 civarı değerlerde görürsünüz ki dediğim gibi aynı durum her marka araçtada olabilir,bizim focusun yakıtta bu şekilde.Test amaçlı yaparken bile 25 km dayanabilmişsiniz ,normal şartlarda zaten zor hep 70 km. hız.
Ama küçük motor az yakar kısmına katılmıyorum,fiat ve opeldeki 1.3 dizeller şehir içinde yoğun trafikte banamısın demiyor,aynı kullanım şartlarında 1.5 1.6 dizellerle yarışıyor.
Gösterge tasarımı belki fazla parıltılı ve gösterişli değil ancak bmw gibi ana işlevini fazlası ile iyi olarak ,vede sürücüsünü seyir halinde tehlikeye atmadan, sade bir şekilde fonksiyon sağlıyor.Rakamlar son derece net ve kolay okunur şeilde dizayn edilmiş.Onar km aralarında fazladan ,göz ucu ile bakarken alaşılmayı zorlaştırıcı fazladan çentikler yok.Rakamlar gayet büyük .
Buna karşın vw golf 5 te ise tam tersine her on km de gösterge 3 yada 4 parçaya ince çizgilerle bölünmüş,yani her 2.5km veya 3.33km aralarını gösteriyordu ki kişilere egzotik gelebilecek mavi aydınlatma ile durum çok daha vahim hale geliyordu ki,çoğu kişi reostayı sonuna kadar açıp ,adeta ışık şelalesi haline getirdikleri kokpit,insanı far yemiş tavşan kadar gözünü alacak bir duruma getiriyordu.Kullanan varsa gti versiyonu bundan daha beter durumda idi.
Söylenecek tek şey bravo renaulta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme