Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.958
Cevap
68
Favori
525.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni araç alanlara hayırlı olsun dıyorum..kazasız belasız kullanmaları dıleklerımle..

hız konusuna gelince 1.5 dci nin max hızı 198 km dir. ben düz yolda denedim 10 dk boyunca ful gazda boş araçla 198 km. de kaldı.
    Bugün ilk defa aracımı servise götürdüm.Eskişehir Güven. Randevu almamama rağmen sağolsunlar direk aracı kabul ettiler.
    Araçta sileceklerin ses yapma problemi ve navigasyon güncelleme işlemi vardı. Silecekleri değiştirdiler. Ancak navigasyon konusunda birşey yapamayacaklarını belirttiler. Onu siteden ücret karşılığında güncelleyebileceğimi söylediler. Vaktim olmadı ama müşteri hizmetlerine telefon edeceğim. Aracın navigasyonu aldığımda güncel değildi. Bana kendimin halledebileceğimi söylemiştiler. Ancak site ücret talep ediyor. Bu şekilde olacaksa nerede kaldı aracın garantisi...
    Sizlerde aynı şekilde ücreti karşılığındamı güncel harita alabiliyorsunuz ?
    Veya başka bir çözüm bulduysanız benimle paylaşabilirmisiniz.
    Herkese hayırlı akşamlar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baykun -- 11 Mart 2012; 0:02:20 >

Orijinalden alıntı: vesselcaptain

arkadaşlar kapı kollarındaki soyulma olayı bende hiç yaşanmadı, sanırım inci beyazlarında sık görülen bir durum. benim aracın rengi siyah, 9 ay oldu alalı ve sıkıntı yok.

hız konusuna gelince 1.5 dci nin max hızı 198 km dir. ben düz yolda denedim 10 dk boyunca ful gazda boş araçla 198 km. de kaldı.

Abi kesiciye giriyor 198 e kadar iyi çıkmışsın :) bende chip yokken çıkıyordum fakat şimdi 195-198 arası ibre oynuyor sürekli :) kesici çok etkiliyor yarım gazla 198 le ilerliyorum

• yek_ka kardeş chip çok farkettiriyormu bide fiyatı ne yakıt tüketıme ekstrası ne ?

Orijinalden alıntı: dougles

bu araba 198 bascak arabamı ya en 220 görse keşke

yeni çıkan ufak hacimli C ve D seğmenti araçların çoğu 200 km den yukarıya çıkamıyor. Bence gayet yeterli güvenliğimiz açısında 200 km den sonra araçlarımızı zaptetmenin kolay olacağını zannetmiyorum :)

Orijinalden alıntı: dougles

yek_ka kardeş chip çok farkettiriyormu bide fiyatı ne yakıt tüketıme ekstrası ne ?

Aracımda ekonomi yazılımı var o bile çok etki yapıyor :)) standart bir LTT deneme fırsatımda oldu her viteste 1.5 boy rahat uzuyordum tavsiye ederim şahsen araçlarımız çok zevkli hale geliyor basınca gidiyor bir nevide .
    Chip tunning uygulamasının fiyatı 600 TL istanbulda iseniz yardımcı olabilirim bu konuda detyalı şekilde

Orijinalden alıntı: Baykun

Herkese iyi akşamlar diliyorum.
    Bugün ilk defa aracımı servise götürdüm.Eskişehir Güven. Randevu almamama rağmen sağolsunlar direk aracı kabul ettiler.
    Araçta sileceklerin ses yapma problemi ve navigasyon güncelleme işlemi vardı. Silecekleri değiştirdiler. Ancak navigasyon konusunda birşey yapamayacaklarını belirttiler. Onu siteden ücret karşılığında güncelleyebileceğimi söylediler. Vaktim olmadı ama müşteri hizmetlerine telefon edeceğim. Aracın navigasyonu aldığımda güncel değildi. Bana kendimin halledebileceğimi söylemiştiler. Ancak site ücret talep ediyor. Bu şekilde olacaksa nerede kaldı aracın garantisi...

Öncelikle hayırlı sabahlar diliyorum abi .

Navigasyon olayına gelince siz aracı alalı 1 yıl oldumu ve aldıktan sonra hiç güncelleme yaptınızmı ? eger aldıktan sonra bir güncelleme yapmadıysanız ve aracınızı alalı 1 yıl olmadıysa 1 kereye mahsus güncelleme yapabiliyorusunuz. Sonrası ücrete tabi, ben güncelleme yaptık fakat bir degişiklik sezemedim bir kaç renk gelmiş ve yol sapaklarında resim eklenmiş. Ücretsiz güncellemeye pek de heves etmeyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Navigasyon olayına gelince siz aracı alalı 1 yıl oldumu ve aldıktan sonra hiç güncelleme yaptınızmı ? eger aldıktan sonra bir güncelleme yapmadıysanız ve aracınızı alalı 1 yıl olmadıysa 1 kereye mahsus güncelleme yapabiliyorusunuz. Sonrası ücrete tabi, ben güncelleme yaptık fakat bir degişiklik sezemedim bir kaç renk gelmiş ve yol sapaklarında resim eklenmiş. Ücretsiz güncellemeye pek de heves etmeyin :)

Ben aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu ve hiç güncelleme yapamadım. Direk ücret talep ediyor benden

• quote:

quote:

arkadaşlar kapı kollarındaki soyulma olayı bende hiç yaşanmadı, sanırım inci beyazlarında sık görülen bir durum. benim aracın rengi siyah, 9 ay oldu alalı ve sıkıntı yok.

Abi kesiciye giriyor 198 e kadar iyi çıkmışsın :) bende chip yokken çıkıyordum fakat şimdi 195-198 arası ibre oynuyor sürekli :) kesici çok etkiliyor yarım gazla 198 le ilerliyorum

sayın yek_ka :

tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası, sizin mevcut chipli aracınızla max. kaç km hız yapıyosunuz? ve tüketimde nasıl bir değişme oldu? bilgi verirmisiniz.

• quote:

quote:

quote:

Ben aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu ve hiç güncelleme yapamadım. Direk ücret talep ediyor benden

Müşteri hizmetlerini arayınız abi sizden ruhsatınızın fotokopisini istiyecektir sonrada bir defaya mahsus güncelliyorlar. Servisin pek bilgisi yok ondan size ücretli diyorlardır.. navigasyon açılırken Renaultun amblemi ve altta tomtomlive.com irtibat numarası mevcut ordan müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz

• quote:

tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası, sizin mevcut chipli aracınızla max. kaç km hız yapıyosunuz? ve tüketimde nasıl bir değişme oldu? bilgi verirmisiniz.

Şöyle açıklayayım araçlarımızdaki kesici tek bir hız için geçerli degil normalde kadranda en son 202 km gibi bir hız gördüm fakat normal yolda degil DYNO üzerinde tekerler boşta dönerken gördüm. araç bir anda hızlandıgı için kesici geç devreye girdi ve 202 km hıza çıktı araç sonra direk 195 e çekti aracı,

Chipten önce bende 198 de sabit ilerledim :) fakat chip olunca araç seri bir şekilde 190 200 km hızlara ulaşıyor ve kesci sürekli devrede oluyor yani aracı rahat bırakımıyor ben ilk anda 198 görüp sonra araç 195 iniyor yol yokuş aşagı olmasına ragmen kesici müsade etmiyor

Tüketim olarak istanbuda sakin trafikte normal bir sürüş tarzı, ortalama hız 30 km iken geçen hafta hesapladım 235 kuruş çıktı fakat sürekli sıkıştırara kullandıgımda ise 300 ile 320 kruş arasında degişiyor :)

Chipten önce 240 kuruş yakardı okadar zamdan sonra yakıt tüketiminin düşmesi sevindirici oldu

• sayın yek ka arkadaşım arabanla ilgili videoların var ise bizimle paylaşırmısınz bilhassa kalkış vites geçişlerını görsek :)

Şimdi bu navigasyon konusunda ne satış danışmanlarının, ne teslimat görevlilerinin, ne de yedek servislerin bir bilgisi yok... Hepsi bir soru sorarsanız, sadece cevap vermiş olabilmek için uydurup birşeyler söylüyorlar... Bana arabayı tanıtan şahıs, navigasyon güncellemesi için üç hakkım olduğu, bu üç hakkı altı sene içersinde kullanabileceğimi, bu nedenle de acele etmemem gerektiğini söylemişti... Tahmin edebileceğiniz gibi kendisinin yaratıcılık yeteneği, Gürse Birsel ile yarışır durumda, senaryo yazması lazım...

Bugün aracımdaki SD kartı orjinal yedek olarak saklayıp, elimdeki başka bir SD kartı bu kart yerine kullanmayı düşündüm ve uygulamaya geçtim. İnternetten SD kartı birebir kopyalayan bir uygulama buldum ve elimdeki kartın kopyasını yaptım. Sevinçle araca indim ki ne göreyim; "Bu harita, bu cihaz ile kullanılamaz" hatası... Orjinal kartı taktım, böyle bir şey yok...

Sonra biraz internette araştırma yaptım ve şunları buldum; bizdeki araçlarda Carminat Tomtom Live olduğu için en son versiyon yazılım var. Bu yazılımın da bootloader'inden tutun, kendi uygulamalarına kadar hepsi DSA şifreleme ile korunuyor ve kırabilen yok. Bu nedenle de sağdan soldan bulabileceğiniz haritaları, Tomtom player gibi uygulamaları kullanamıyoruz

Siz de kontrol edebilmeniz açısından, ek bilgi vereyim: Haritanın bulunduğu SD kartın içersinde loopdir diye bir klasör var. Bu klasör'ün içersine girin ve ext3_loopback (veya sizdeki adı her ne ise) bir dosya olacak, onu notepad veya başka bir text editörü ile açın ve aşağıdaki satırlardan birini aratın:
    DeviceName=TomTom Carminat LIVE 
    DeviceVersionHW=beaumont
    DeviceSerialNumber=IB******
    SDCardId=0******
    DeviceUniqueID=*****
    RamDiskVersion=20110128
    BootLoaderVersion=557716
    LinuxVersion=628172
    ApplicationVersionVersionNumber=9844
    ApplicationVersion=634510.500
    UserLanguage=...

Burada DeviceName satırı cihazın adını veriyor, eğer bu değer TomTom Carminat LIVE ise cihazınız live cihazdır. -Metin Abi'nin bunu bir kontrol et istersen- İkinci önemli parametre ise ApplicationVersionVersionNumber ve ApplicationVersion. Yukarıda benim cihazdan gelen veriler var. Yani versiyon 9.844 ve bu versiyon kırılamıyor... Bu versiyon kısmı ile ilgili araştırma yaparsanız, internette kırılabilen ve kırılamayan versiyonlar konusunda ayrıntılı bilgi bulunabiliyor...

Bizim TomTom Live'i anlatan güzel bir site var:
    www.e-guide.renault.com
    E-GUIDE.RENAULT.COM / Welcome to E-GUIDE.RENAULT.COM / Index
    http://www.e-guide.renault.com/947_1_ENG_NFA/index.html
    Bu siteye girdiğinizde sağ üst köşeden download handbook deyip, İngilizce kullanım klavuzu PDF'i indirebiliyorsunuz ( tam linki de bu:
    www.e-guide.renault.com
    E-GUIDE.RENAULT.COM / Welcome to E-GUIDE.RENAULT.COM / Index
    http://www.e-guide.renault.com/947_1_ENG_NFA/ressources/Download/NW947-2_ENG.pdf
    )

Şimdi bu klavuzun 48. sayfasında şöyle bir yazı var: "Latest map guarantee Once your new vehicle has been delivered, you will have a maximum of 60 days in which to update the map for free . Once this time has elapsed, you will need to pay for updates." Türkçe meali ise şöyle, arabayı aldıktan sonra 60 gün içersinde güncelleme yapma hakkımız var. Bu süre geçtikten sonra bütün güncellemeler ücretli...

Eğer bizdeki uygulama değişik değil ise (Renault Türkiye'ye özgü altı sene, üç güncelleme vermiyor ise), yeni araç alan bütün arkadaşlar, güncellemelerini hemen yapsın bence, yoksa süre dolacak, ücret ödemek zorunda kalacaklar...

Yedek SD karttan haritaları çalıştırma fikrime de bir çözüm bulamadım henüz. Yarın güncelleme hakkımı kullanmayı düşünüyorum, Tomtom Home uygulamasını da yarın kuracağım, yedek karta kopyalamayı tekrar deneyeceğim, başarılı olabilir isem nasıl yaptığımı anlatırım.

Ufak bir ayrıntı: Aracı teslim eden şahıs, yukarıdaki senaryoya ek olarak, araçta navigasyon güncellemelerini yaptıklarını, benim bir şey yapmam gerekmediğini, seneye güncelleme yaparsam, 2016'ya kadar güncelleme hakkım olduğunu söylemişti. Bugün SD karttaki klasör ve dosyaların değiştirilme/oluşturulma tarihlerine baktım, bir iki tanesi 2008 diğerlerinin hepsi 2010 yılına ait... Yorum sizin, bir şey demeyeceğim...

• Ben TomTom programını bilgisayara aracı aldıktan 1 ay sonra kurup güncelleme yapmıştım ama bu araçların navigasyonu gerçekten konumlandırma konusunda berbat. iPhone ile çok hızlı ve doğru kitleniyorum mesela ama araç içi navi ile bu mümkün değil. Tamam kabul ediyorum iPhonelar konumlandırma için global bir Wifi hotspot listesi falan da kullanıp daha hızlı kitleniyorlar ama Tomtom un araca entegre olan versiyonunda E-5' te giderken bile kitlenmiyor çoğu zaman.

BMW, Audi falan bilirsiniz köpek balığının sırtındaki yüzgeç gibi bir çıkıntı ile anten vs. koyuyor ama bizim araçlarda bu yok. Belki bu yüzden bu kadar kötü konumlandırma yapıyordur...

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeliTeknik -- 12 Mart 2012; 10:14:40 >

• quote:

quote:

Şöyle açıklayayım araçlarımızdaki kesici tek bir hız için geçerli degil normalde kadranda en son 202 km gibi bir hız gördüm fakat normal yolda degil DYNO üzerinde tekerler boşta dönerken gördüm. araç bir anda hızlandıgı için kesici geç devreye girdi ve 202 km hıza çıktı araç sonra direk 195 e çekti aracı,

Chipten önce bende 198 de sabit ilerledim :) fakat chip olunca araç seri bir şekilde 190 200 km hızlara ulaşıyor ve kesci sürekli devrede oluyor yani aracı rahat bırakımıyor ben ilk anda 198 görüp sonra araç 195 iniyor yol yokuş aşagı olmasına ragmen kesici müsade etmiyor

Tüketim olarak istanbuda sakin trafikte normal bir sürüş tarzı, ortalama hız 30 km iken geçen hafta hesapladım 235 kuruş çıktı fakat sürekli sıkıştırara kullandıgımda ise 300 ile 320 kruş arasında degişiyor :)

Chipten önce 240 kuruş yakardı okadar zamdan sonra yakıt tüketiminin düşmesi sevindirici oldu

kesici her durumda devreye giriyorsa, tüketimdede çok bir farklılık yok gibi, bu durumda chipin bana göre pek bir espirisi yok gibi.. tek etkisi kanımca ani hızlanmalarda etkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Selam arkadaşlar,

Abi paylaşım için teşekkür ederim. Maalesef renaultun bu konuya bir el atması lazım bende aracı aldım 2 ay sonra navigasyon 1.5 yıllık sürüm mevcut dedi, onu geçtim ücretsiz güncelleme yaptım degişen bir şey olmadı hiç aybı yollar :) en son dyno ya çıkınca araç komple sapıttı

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

Ben TomTom programını bilgisayara aracı aldıktan 1 ay sonra kurup güncelleme yapmıştım ama bu araçların navigasyonu gerçekten konumlandırma konusunda berbat. iPhone ile çok hızlı ve doğru kitleniyorum mesela ama araç içi navi ile bu mümkün değil. Tamam kabul ediyorum iPhonelar konumlandırma için global bir Wifi hotspot listesi falan da kullanıp daha hızlı kitleniyorlar ama Tomtom un araca entegre olan versiyonunda E-5' te giderken bile kitlenmiyor çoğu zaman.

BMW, Audi falan bilirsiniz köpek balığının sırtındaki yüzgeç gibi bir çıkıntı ile anten vs. koyuyor ama bizim araçlarda bu yok. Belki bu yüzden bu kadar kötü konumlandırma yapıyordur...

Balık sırtı antenle olcak gibi degil abi :) insignialarda da var fakat onların haritaları bizden yavaş çogu otoparkta çalışmıyor bile :) birde bizim navigasyonların uyduya baglı oldugunu düşünmüyorum :)

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.